בית פורומים עצור כאן חושבים

מה הבעיה של עצכח?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2012 08:38 לינק ישיר 

למיימוני-
שמחה שסיכמת את דברי כי לא הבנת אותם. והנה אתקן. 
צידדתי בשנרב, לא בואמאי. (הגם שלא שללתי את דבריו, הם ראויים בהחלט)
ברור לי שיש דעות נוגדות ושונות בענין אמיתות התורה ומקורה. ושאין הכרח לחשוב כך או כך. (זה שמפליא אותי שמישהו חושב כך או כך, זה ענין לחוד. ברור שזו זכותו. זכותו של כל אחד לחשוב ולעשות הכל, ועדיין יש פליאות בעולמנו זה.)
טענתי שהויכוחים כאן מוטים מלכתחילה לדעות, ואולי כדאי להשתדל לדון על מה שדנים, בלי לערב רצונות וצרכים, במידה שזה אפשר. (לגמרי בנקיות זה כנראה בלתי אפשרי) ועל זה דיבר שנרב, כשחילק לשתי קבוצות והסביר איך הדעות נוטות לפי ההתפלגות.

ליהי אור

כתבת דברים יפים ומענינים בחלק שכתבת לכולם.
החלק שבו פנית אלי, לגמרי לא מקובל עלי.
רוב הדברים היפים והמעשירים שפגשתי בחיי, היו כאשר הסכמתי לבוא יותר בנקיות ולא להצמיד לדעותי ולהנחותי המוקדמות. ככה בשלל נושאים. אילו דבקתי בהנחותי המוקדמות, הייתי היום במקום רחוק מאד מהמקום בו אני נמצאת, גם בעבודתי וגם בכלל.
ואם נדבר על דוגמת התפוחים, אז ודאי לא אחשוב שהכלל לא נכון, כי אינני טיפשה גמורה. אבל במקום לחשוב שהאיש גנב, כי מלכתחילה הוא נראה לי מפוקפק וגם שמעתי רכילות כזו, אולי אחשוב שבשק היה קודם לכן תפוח, או שהוא הכניס שניים במקום אחד מבלי שהוא ואני שמתי לב או שספירת החמש שגויה. נכון, יתכן שהוא כן גנב, ואם ככה יש להניח שזה ייוודע לי בעתיד, אם זה חשוב לי. אבל יתכן שלא, ותהיה לי הזדמנות לגלות אמת אחרת.
ותרשה לי לומר לך שזו דוגמה לא במיוחד מוצלחת בשל מוחשיותה וממילא צמצומה. בנושאי חינוך, בנושאי כלכלה, בנושאי ניצול משאבים, בנושאי קשרים, בנושאי אמונות ודעות, בנושאי תפילה, בשלל נושאים נוספים - העושר מגיע כשהדפוסים וההרגלים פחות רודים בנו. המצאות חשובות בעולם ויצירות מקסימות ופרוייקטים מדהימים באו כששמטו קצת הרגלים ודפוסים, ובמקום להכריע בין שתי אפשרויות קיימות - מצאו שלישית מפתיעה. 
וכל זאת בלי קשר לפורום. לא אכפת לי שכאן כן או לא ילכו לפי דפוסים קודמים, הגם שבעיני זה מעני ומצמצם דיון. הנה אתמול קיבלתי דעתך לענין ים סוף כי לא דבקתי בדעה שנראתה לי בימים הקודמים ובאתי מוכנה לפגוש דעה אחרת. אבל זה הרבה יותר חשוב בנושאים כלליים.
ואל דאגה, מה יקרה עם מגוון דעותינו, לא נשמוט את כל דפוסינו והנחותינו, כי קשה לעשות זאת, וכמה שננקה - תמיד נשאר עמוסים כך שאין סיבה לחשוש. 
והדברים ארוכים ויש לעיין בם רבות, ולמדתי אותם רבות, כאן קיצרתי מאד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 08:50 לינק ישיר 

שנרב
אני מקווה שאיני ליצן ואיני רוצה להיות ליצן.
האם הטיעון של וויליאם ג'יימס מספיק חזק כדי לטעון מדוע לא להיות ליצן, או שההשלכות המוסריות של ליצנות הן עגומות ולכן ליצנות היא מידה פגומה. לפי הצד השני אנחנו משתמשים ברצוננו כדי לדחות טענות כליצניות, האם זה מוסרי?
ואם נראה שהגישה הרצינית, מובילה גם היא לעוולות מוסריות, מה נאמר אז?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 09:09 לינק ישיר 

לומדת
כל מה שכתבת מוסכם עלי ואיני חולק עליהם. [כולל בוודאי המחמאה על הודעתי הקודמת ]

יש הבדל בין מושכל ראשון לבין הנחת יסוד כוללת. את המושכל ראשון, כמו ששירת הים משבחת על קריעת הים לישראל, אין להתעקש עליו. ורק כך לומדים על ידי שמוכנים לבדוק פעמיים ושלש כל דבר וליפתח לאפשרויות חדשות גם בנושאים שאנו מורגלים אליהם. הנחת יסוד, שהוא כלל של איך אנו מתייחסים לכל דבר שנכנס תחת הקטגוריה הזאת, אין זה נכון לשנות בקלות. [כל עוד שנראה בעינינו שהנחת יסוד זה סבירה]. וזה רציונלי לגמרי.
הנה את, לא בוחנת באמת אולי לא ראוי לבא בנקיות לדברים. ועכ"פ לא תהיי מוכנה לשנות את זה במהירות שאת מוכנה לשנות את דעתך לגבי שירת הים. ולמה? כי זה צורת התייחסות כוללת שלמדת ליישם בכל תחומי החיים. ואת מנס ליישם אותה בכל מקום עד שתראי שזה ממש ממש לא הולך תנטשי אותו. וכך צריך להיות. מושכל ראשון פרטי וודאי ראוי לבדוק ולא להתעקש על דברים.
ולכן, אילו היה מישהו מתעקש על כך שפשט המקרא הספציפי הוא כך ולא אחרת ללא הנמקה חזקה מספיק, היית צודקת שזה דיון מוטה. אבל כאשר הוא מתעקש שהמקרא אחיד [כמו שגם את מתעקשת אלא שאת מוכנה לקבל "לא מבינים" לתשובה.] וממילא דוחק קצת במקרא ספציפי, הרי שזה מה שראוי לעשות רציונלית. ואולי אם יהיה פתוח לאפשרויות אחרות בפרטים, יוכל לראות גם שאין כל סתירה וקושיא והסתירה הוא רק כי הוא מתעקש על המושכל ראשון שלו בפסוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 09:28 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

בכל אופן, מנהל מסור ובעל זמן רב מאד שלא לומר אינסופי היה נכנס לכל אשכול, בודק כל תגובה, ומוחק מה שלא ראוי ומעביר דיונים למקום אחר אם צריך.

רק שזה לא אפשרי. אבל זה לא פוסל שיתגעגעו לזה.
...
באמת מה עושים עם הסחות דעת, פרטים טפלים, טעויות לוגיות? אין מנוס מהתייחסות ענינית אליהן, למרות שזה רק מאריך את הדיון ומפריע למיקוד במה שבעל האשכול רצה להעלות לדיון. אם זה באמת כך, אם זה האופן שבו מתנהלים דיונים באורח בלתי נמנע, אולי צריך לקבל זאת בהבנה, באהבה. למרות שבעיני המטרה שלנו היא לקדם הפיכה של תחושותינו והאינטואיציות שלנו לטיעונים מסודרים ולכן הבדלה בין הטפל לעיקר. זה כיוון מחשבה חדש עבורי.

[מיימוני,

אני הייתי מאוד רוצה שמישהו ינקה את ביתי, יבשל את ארוחותיי, יכניס כסף לחשבון הבנק שלי ויריב עם השכנים המרעישים שלי במקומי. אני יודעת שזה לא אפשרי, אבל אני מתגעגעת לזה.
בינתיים, כיוון שזה האופן בו מתנהלים החיים באורח בלתי נמנע, אולי אני צריכה לקבל זאת בהבנה, באהבה. זה אכן כיוון מחשבה חדש עבורי (או לפחות היה חדש, לפני שהתבגרתי).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 10:49 לינק ישיר 

אכן הפורום תורם להתבגרות. אינטלקטואלית, רגשית.

כלומר, צדקת. כנראה התקוה שלי ושל ואמאי היא יותר תמימה וילדותית.

איני רואה חסרון אצל אלו שמקוים עדיין לניהול יותר תקיף וצמוד. אולי ממשק נוח יותר לתיקונים היה מאפשר זאת. (היום כדי לתקן הודעה שחלקה טעון מחיקה וחלקה חשוב ומועיל צריך המון עבודה: לצאת משם המשתמש הרגיל, להיכנס לניק ניהול, להגיע לאשכול המדובר מחדש, להודעה הטעונה תיקון, לבקש עריכה, לשנות לאחר מחשבה, לכתוב נימוק, לצאת תוך אישור. וכל זאת בתקוה שהתוכנה כאן לא תיתקע פתאום ושלא יצטרכו להזין את שם המשתמש מחדש בגלל איזה באג לא מובן. ומהנסיון אני מעיד על כך). ובכל זאת, מחיקה של המיותר כן היתה תורמת.

ולכולם אני כותב: חינוך עצמי שמונע סטיה לצדדים מן הנושא המרכזי הוא דבר חסכוני ומומלץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 10:54 לינק ישיר 

ליהי,
קצת מטושטש לי הגבול בין מושכל ראשון להנחת יסוד.
שנים רבות מחיי התעקשתי על דעותי, כפי שהורגלתי בכל סביבתי. 
אחר כך השם זיכה אותי ללמוד ולהפנים גישה חדשה שמשתדלת לפגוש מה שפוגשת, זה כולל חוויות ואנשים, לא רק תובנות, בלי לתייג אותם מיד בתבניות ההרגליות, בלי לשפוט אותם מיד לפי מערך הדעות, ואני מודה לו על שזיכני בכך. כלומר, זה כבר היה אחרי השינוי, כשלמדתי להשתדל להצליל מחשבתי והרגלי. ואכן, ידרש משהו יותר משמעותי כדי להזיזני מההשתדלות לפגוש בנקיות, במיוחד שעדיין ההרגלים של כולנו - ושלי בתוכם - רודניים מאד, ופעולת הפינוי והניקוי אינה קלה, כך שמכל מקום נשאר הרבה בצורה הקודמת, כפי שציינתי.
מנסיוני בכל מיני צורות עיסוק עם בני אדם, באופן אישי ועם קבוצות, ראיתי שכאשר מסכימים 'לוותר' על האחזות בדעה, ופוגשים משהו חדש כמו שהוא - העולם מתעשר ומתייפה והחיים (והקשרים, והלמידה, ווהעשיה) נעשים אחרים באופן שקשה לי לתאר במילים. מקודם נדמה שנצחון דעתנו והשלטתה הם שמחה ומטרה. אחר כך מסתכלים על עצמנו בעת ההיא כמו ממטוס על דמויות קטנטנות בקרקע. נצחון דעתנו הוא קטנטן לעומת עושר ועומק וגובה וססגוניות חוויותינו כאשר אנו מוכנים לעשות 'רסיט' ולהתחיל מחדש.

כשזה נוגע לדת יש ענין אחר. שם יש אמונות יסוד שאולי איננו רשאים לנסות להביט עליהן מחדש, ואין לנו כל ענין לבחון ולבדוק אותן כי נצטווינו להאמין בהן ואותן. וזה כבר באמת ענין אחר, כי ראיה נקיה אינה עומדת ראשונה בכל סדר עדיפות. ולענין אחידות המקרא, זה שייך לקבוצה הזאת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 10:57 לינק ישיר 

לומדת,
כתבת:
"ואין לנו כל ענין לבחון ולבדוק אותן כי נצטווינו להאמין בהן ואותן."
טיעון מעגלי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 11:06 לינק ישיר 

כן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 11:50 לינק ישיר 

עצוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 12:12 לינק ישיר 

קצת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 13:03 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

[מיימוני,

אני הייתי מאוד רוצה שמישהו ינקה את ביתי, יבשל את ארוחותיי, יכניס כסף לחשבון הבנק שלי ויריב עם השכנים המרעישים שלי במקומי. אני יודעת שזה לא אפשרי, אבל אני מתגעגעת לזה.
בינתיים, כיוון שזה האופן בו מתנהלים החיים באורח בלתי נמנע, אולי אני צריכה לקבל זאת בהבנה, באהבה. זה אכן כיוון מחשבה חדש עבורי (או לפחות היה חדש, לפני שהתבגרתי).]

רעבעצען, יש משהו באמצע. אף אחד לא מדמיין שיעשו בשבילו את מה שהוא רוצה, אבל יש וועד בית, כן, אם שכן אחד מלכלך יותר מדי, מעירים לו בעדינות. עדיין לא מכניסים לך כסף לחשבון, אבל מישהו מנסה לחלק את העוגה בצורה הוגנת.
גם בפורום, לא צריכים אל זוטא או רבא, אבל בכל מקום שיש מנהל הוא עושה סדר שמביא הרבה תועלת, יש הרי עוד פורומים, אפשר פשוט ללכת ולהציץ שם. קרה לי בחיים לא פעם ולא פעמיים, שכתבתי הודעה בדיון, וקיבלתי הודעה אישית: חבר יקר, חן חן על הדברים, אבל אני מבקש לא לדבר באשכול זה על נושא זה, תודה ושלום. דיון בלי חוקים וסדרים הוא לא יעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 13:18 לינק ישיר 

אולי על דרך הגדרה נוקשה: כשאנשים מדברים יש אינסוף אפשרויות וכיוונים, אפשר לפטפט לנצח מבלי להתקדם. כאשר יש גבולות הדיון מתקדם, כשמגיעים לאיזה גבול או חוק של הדיון, נוצרת נקודת הכרעה. דיון בלי כללים לעולם לא יוכל להביא להכרעה, כי תמיד יהיה אפשר להמשיך להתגלש ולהתגלגל ולהתרחב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 13:34 לינק ישיר 

ואמאי, הצעתי לך לפתח דיון כזה, מה קרה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 13:45 לינק ישיר 

אתנחתא קצרה- בהמשך לרצונה של אם שלום

אשה אמרה לחברתה- אוי כמה הייתי רוצה שהכביסה בביתי תגלה נטיות אובדניות- ותתלה את עצמה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 14:23 לינק ישיר 

למה עצוב ?
עוגן.
עצוב הרבה יותר (בעיני) לראות אנשים שטובעים בים של מידע, בלי יכולת להבחין בין עיקר לטפל, ומסתובבים סביב הזנב של עצמם בקושיות ופירכות של הבל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה הבעיה של עצכח?
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.