בית פורומים עצור כאן חושבים

מה הבעיה של עצכח?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2012 18:39 לינק ישיר 

דיון פורה לא יכול להתבצע, לדעתי, בלי תשתית גדולה שמוסכמת מלכתחילה ע"י המשתתפים.
נאמר כשיש הסכמה מוקדמת על 80% מהסוגיה יש בסיס לדיון פורה על ה-20% הנותרים.
עד שהפורום לא ימצא דרך לסווג את המשתתפים והנושאים ע"פ עקרון זה תימשך התופעה של ההתברברות הנוכחית. מי שזה מתאים לו יישאר בזה, ומי שמשתעמם יפרוש או יכנס מדי פעם לראות אם התחדש משהו (וזה מה שאני עושה כרגע).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 18:40 לינק ישיר 

[זל יקר,

אולי תזכיר לקהל הקדוש, מי הם אותם "חברנו המוכשרים ובעלי ההשכלה התורנית/יהודית - שנעלמו ונשרו מן הפורום עם בואו של מנהל חדש ישן זה".
כיוון שאני נמצאת כאן כבר שנים ארוכות, ראיתי ניקים הולכים ובאים. חלקם מציצים, נפגעים והולכים. אחרים מציצים, נפגעים ונשארים. איני זוכרת "דור" שכולו טוב, חכם או מוכשר יותר מאחרים. בכל "דור" היו (ויש) כותבים, שאחרים ראו (או רואים) בהם סוג של "ספחת". בכל "דור" היו כאלה שנחשבו כ"עילוי" (לעתים, היו אלה אותם ניקים עצמם שזכו להערצה או זלזול בו-זמנית, תלוי את מי שאלת...). נוסטלגיה היא תמיד עיוות הריאליה, ובד"כ גם אינה מקדמת את ההווה לשום מקום. ככזו, היא נראית לי בזבוז זמן, אנרגיה ומצברוח. אבל, אם אתה נהנה - מי אני שאפסיק אותך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 18:51 לינק ישיר 

אמשל

בואי נקרא לילד בשמו ,,צרות עין,,
בכל מימסד יש חברים חדשים שלפעמים דומינטים יותר ותופסים את הבמה לצערם של הישנים שמה שנשאר להם הוא רק להאשים ברדידות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 19:01 לינק ישיר 

מעשה בידיד שלי יאריך ה' ימיו ושנותיו שהיא מקורב לרבי מחב''ד וגם לרבי מסנטה מריה והיה מתלונן לרבי מסאטמארא כי חסידי חב''ד רודפים אותו על היותו סאטמרי ואילו חסידי סאטמר רודפים אותו על היותו חב''די. הציע לו הרבי מסאטמר לציידו בתעודה רשמית המצהירה כי חסידות סאטמר מנערת את חוצנה הימנו.  אני מתגלגל מצחוק נוכח האשמות שהוטחו בי זה עתה שכן קיבלתי עכשיו מספר הודעות בתיבה האישית המאשימות אותי בשיתוף פעולה עם הקלירקלים  וכוחות החושך.  הצד השווה לכולם שהם חושבים שאמורה להיות לי איזושהיא מחוייבות או הטייה לעמדתם ולא היא. הגיעה העת שאזמין את כולכם לכוס קפה שתהיו רשאים להטיחה בפני הזולת ואני ישחק אותה בתור משקיף או''ם. 

ההאשמות האחרונות באות בזמן מאוד נוח מצידי שכן אני סופג ריקושטים מכל הצדדים. 

פורום זה אינו נוטה חסד לעמדות המכונות מחוצה לה כתורניות או כפרניות. כל נקודת מוצא היא לגיטימית לדיון עניני ובלבד שיתנהל בדרך ארץ מתוך כבוד הדדי. יתר על כן, פורום זה מעדיף להתמקד במרחב שבין נקודת המוצא לבין המסקנה ושכל אחד יסיק את מסקנותיו במרחב הפרטי שלו אם בכלל.   בעלי עמדות תורניות \ ואפיקורסיות עזבו ויעזבו את הפורום אם מתוך מיצוי או מתוך אכזבה שנבעה מהנחת יסוד מוטעית לפיה על הפורום להוות פלטפורמת שינוי אם לכיוון זה או אחר הרצוי וטוב בעיניהם ובהעדר קהל מריע התאכזבו והלכו להם לדרכם וטוב שכך. אחד רוצה להטיף לאורטודוקסיה חרדית ליטאית, השני רוצה ליסד את היהדות הנדלסטית, השלישי רוצה ליסד את היהדות הרמבמיסטית, והאחרון רוצה לשרוף את כל היהודים והיהודיות הנמנים אם  במעשה או במחשבה על היהדות האורטודוקסית במובנה הרחב. לא אומר שכולם חביבים עלי כאחד, אלא שעמדתם בנידון לא מענינת אותי לצורך ניהול פורום זה. יש משתתפים בפורום שמאוד מאוד כועסים למה לא שוללים ממיכי את תואר הד''ר שכן לדעתם הוא לא מבין במדע או מאחז עיניים ואחרים כועסים מדוע לא מעלים את רציוסקפטי על מוקד האוטו דה פה המיועד לכופרים, ויש כאלו שפוגשים אותי בחתונות של רבע עוף ותפו''א שמנוניים באיזור רחוב השומר הכועסים עלי מדוע לא הפכתי את הפורום  לפלטפורמת החזרה בתשובה.  יש משתתפים בפורום זה הסבורים כי הפלטפורמה ממומנת על ידי ארגון ערכים ושכל מטרתנו היא לתת במה למחב''תים במחלצות נאורות. צר לי אבל כולם טועים.   אם זאת, לא אכחד ואטען לחסינות מהכעס שמתעורר מפעם לפעם על כותב זה או אחר לאור מה שנתפס אצלי כהרס והרעלת הפורום.  כנראה שאני שופט מפירי סדר סדרתיים במידת הדין.  והנ''ל נכון גם לגבי תורניים וגם לגבי כפרנים וגם לגבי המהווים מזיגה מופלאה של שני התכונות, אלא שנוח לו לאדם לתלות את נסיבות מחיקתו בשל דעותיו כך שהוא יכול לראות במראה בבואה של מרטיר מעונה על דעותיו במקום חצוף נעדר תכונות נימוס. 

אני מציע למשתתפים להפנים את הכללים העומדים בבסיס הפלטפורמה והמנחים את ניהולה.  פורום זה הוקם לדיון עניני ולימוד הדדי של נושאי הפורום כפי שפורטו בחוקה מה שמוציא מחוץ לגדר את הפוליטיקה. כל נקודת מוצא הינה לגיטימית לדיון. אין מקום לכעס על הזולת בשל אי אימוץ מסקנות אלו ואחרות. הפורום מוגבל  ללימוד הדדי לדיון פורה בטיעונים המובילים למסקנה: ופעמים שצולח ופעמים שלא.  פורום זה אינו מחוייב לשום עקרון וצו מוסרי יהא מקור סמכותו הלכאורי אשר יהא חוץ מחוקי החברה המאחסנת וחוקת הפורום המגבילה את נושאיו ומצווה את עקרון הכבוד הדדי בין משתתפי הדיון. צר לי אבל איננו מחוייבים לשום גדויילים מכל תקופה החל מהתנאים ואף למעלה בקודש רבנים פרופסורים או פוליטיקאים או פילוסופים. כולם שווים וראויים לדיון.  לא מחקנו אף אחד בשל צידודו בעמדה המחייבת את קיומה של סיבה ראשונה או שוללתה. כל נקודת מוצא בדיון הינה לגיטימית בעיני הנהלת פורום זו. האינטרס שלנו הוא שנשמע דעות קוטביות ככל האפשר בכל נושא ושהצדדים ינהלו דיון ככל האפשר בשביל לחשוף את מבנה טיעוניהם ואת נקודות התורפה כמו נקודות ההשקה. פעמים  נדירות שמישהו מצליח לשכנע את הזולת וכשלון זה נובע אם מתוך העדר יכולת מיקוד וניהול דיון של פותח האשכול, אם מקוצר דעתם או רוחם של המשתתפים, אם מעצלנות המנהלים שלא נוהגים לסלק משתתפים על סעיף טפשות או מהעובדה הפשוטה שכנגזר מטבעם רוב הוויכוחים בנושאים אלו מגיעים למוצא סתום.  ככה הדברים מתנהלים מאז ישיבת שם ועבר, דרך ועידת ניקאה הראשונה והשניה, עד לפגישה האחרונה של מועצת גדולי התורה המפולגת של דגל התורה.  כך או כך אנו מודים לכל המשתתפים בויכוחי האלף לילה ולילה שכן מקובלני מסבתי ילידת איסטנבול (החלק המערבי כמובן - ויר זינד אירופעיישע אינטלעגענטען) שאין לקרוא ספר ללא הביקורות וכנ''ל אין לך דרך טובה יותר ללמוד נושא מאשר להחשף למנעד הדעות בנדון.  הלוואי ובאוניברסיטה היינו נחשפים באותה מידה למנעד דעות שלא לדבר על הישיבה. 

תוקן על ידי עצכח ב- 23/08/2012 22:14:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 19:09 לינק ישיר 

דייר כתב:
הפיל כל ההצמדות שלך לתאוריות של פינקלשטיין/ביקורת המקרא/אבולוציה בלי שום ביקורת מינימאלית מעוררת תהייה.

הערות עצכ''ח: מחקנו הערות \ השערות על זהותו של הניק ''פיל'' שאינן מוסיפות לדיון
כמו כן האמירה של דייר אינה מוסיפה מאומה לדיון.  אבקש להמנע בעתיד מהערות מיותרות מסוג אלו.

תוקן על ידי עצכח ב- 23/08/2012 16:06:36

הבהרה: אני (שזהה לדהפרזנט הישן והאהוב) אינני 'הפיל בחדר'. 
נראה לי שאני היחיד שלא הבנתי מיהו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 19:13 לינק ישיר 

רציו 

מדוע הנך סבור שאתה היחיד המואשם בהצמדות לתיאוריות האמורות? יש עוד קנדידטים. ומידיעה אישית דייר התכוון למישהו אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 19:18 לינק ישיר 

עצכח כתב:
רציו 

מדוע הנך סבור שאתה היחיד המואשם בהצמדות לתיאוריות האמורות? יש עוד קנדידטים. ומידיעה אישית דייר התכוון למישהו אחר.

עצכח,

אתה בדרן לא קטן (היית פעם סיינפלד, לא?)
בקטע שמחקת דייר אמר מפורש שפיל הוא רציו הוא פרזנט.
אז איך אתה יודע "מידיעה אישית" שהוא התכוון למישהו אחר ?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 19:23 לינק ישיר 

שותפיסוד

ניתן לנהל דיון עניני ופורה בתנאים הבאים

1) הסכמה על לגיטימיות עצם הדיון (מה שלא ברור לכולם) 
2) יכולת מתודולוגית לנהל דיון עם בעלי דעה שונה שלא לדבר על ברי פלוגתא וזאת  לא תכונה נפוצה. יש הרבה אנשים חכמים ומוכשרים הטובים במונולוגים שלא יכולים לנהל דיון מברר עם ברי פלוגתא מסיבות אלו ואחרות. כאמור לקמן, גם בהעדר דיון מברר יש תועלת לימודית רבה בעצם הצגת מנעד הדעות הקוטביות. 
3) ניתוק רגשי מתוצאות הדיון. אחד כועס על ''התורניים'' כיוון שדעותיהם מובילות בעולם הלא וירטואלי לגזענות וכו' והשני כועס על חילול שם שמיים הנובע מזלזול בקבלה או בציונות ההרצליאנית. לא ניתן לנהל דיון וירטואלי עניני ללא התנתקות מהעולם הלא וירטואלי.  אני שואפים לדיון אקדמי קר וממוקד אם כי לא נתנגד לקצת הומור ואורנמנטציה ספרותית. דיוני הפורום לא אמורים לעורר כעס, וכל מי שמגיע לכאן מנקודת מעורבות נפשית היכולה להביאו לידי כעס או אפילו לחץ מתון על הזולת לאמץ עמדה מוטב שידיר את רגליו מכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 19:25 לינק ישיר 

עובדה שלא 

ראה את ההבהרות של הנוגעים בדבר והפוך בה והפוך בה דכולי בה 

תוקן על ידי עצכח ב- 23/08/2012 19:26:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 19:39 לינק ישיר 

כמה חמוד ומשכנע טענותיו הממש חינניות של המנהל עצכח, אם הוא מת מצחוק אז אני מת משעמום. זה מזכיר לי את מה שטוענים זה שנים אהרן ברק ורזי ברקאי: "מה אתם רוצים מאיתנו, מישהו בכלל יודע מהי דעותנו האישיות? ואם כבר מישהו עלה על דעותינו האם היא רלוונטית בכלל למקצוע אותו אנו מנהלים? אנחנו תמיד אך ורק מאוזנים. טוב שתוקפים אותנו גם מימין וגם משמאל".

כשאני אומר מזכירים לי את ברק וברקאי, אינני מתכוון לכשרון וליכולת הביטוי. כוונתי היא לעמדות הקיצוניות ולהיתממות שבאה בצמוד לה. הכשרון דוקא יותר מזכיר לי את זה של זהבי עצבני.

רק עיוור לא רואה את הנטישה וההתדרדרות החדה ברמת הפורום מאז חזר לכאן מי שכל מה שמפריע לו זה לא חלילה עמדות כאלו או אחרות, אלא אך ורק תגרת שטיבל מצויה. פוי, כאן זה ישיבה של פרימיטיבים חרדים? כאן זה מקום נאור של דתל"שים מתורבתים! פורה! רב גווני! ומכל קצות הקשת הדתל"שית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 19:51 לינק ישיר 

שאל את דה פרזנט - רציו ושיבואליו מה דעתם בנידון? אין כותבים שסבלו יותר ממחקי וזאת בשל סגנונם - התוכן לא הייה ולא יהיה רלוונטי.  כך או כך נוח לי שאתה חושף ברבים שכולם סובלים ממני ומנוכחותי במידה שווה.

ולא עוד אלא שיש לנו הנהלה מורחבת המורכבת מבעלי מנעד דעות רחב ואנו נוהגים להתייעץ אף מספר פעמים ביום. כל מחיקה עומדת למבחן והתייעצות פנימית.   אין לי אלא לחזור שוב על מה שכתבתי מבקודם:

''אלא שנוח לו לאדם לתלות את נסיבות מחיקתו בשל דעותיו כך שהוא יכול לראות במראה בבואה של מרטיר מעונה על דעותיו במקום חצוף נעדר תכונות נימוס. ''

תוקן על ידי עצכח ב- 23/08/2012 20:01:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 20:04 לינק ישיר 

אם אוכל רק להעיר, כי עצם אי מתן זכות קדימה לדעה מסוימת, כבר כמוה כמתן זכות קדימה לדעה מסויימת. זאת בעיני בעלי הדעה הראשונה. ועל כך יצא הקצף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2012 10:33 לינק ישיר 

אשכול מוזר מאוד,
אין פורום טוב כפורום עצכ"ח,
עד כדי כך שגם לנרגנים יש מקום בא, הנה האשכול הזה יוכיח,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2012 14:03 לינק ישיר 

תגידו מה שתרצו.

פותח האשכול צודק ב 100 אחוז!

עוד שקם הפורום הזה הזהירו עליו שהוא מלא בכפירה מינות ואפיקורסות, כר פורה לרפורמה, וכל הרוצה יבוא ויכתוב ויטיף נגד הקדוש ליהדות.

את אשר יגורנו בא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2012 14:21 לינק ישיר 

זיהוי

גם בסנהדרין היו מומחים לכפירה ולעבודה זרה.

זה חלק מה"ציוד" של תלמיד חכם.

אכן יש הבדל במדיניות ובתכלית של עצור חושבים היום. בניהולו של סיינפלד, הפורום מיועד לדיון יותר מאשר למסקנות. כאשר הפורום הוקם, הוא נועד לדיון בבעיות או בסתירות בין תורה, מדע ופילוסופיה, ולספק תשובות.

אבל אם תתבונן, תראה שהתכנים לא השתנו, וגם לא דרך הדיון (וגם לא ההקפדה על דרך ארץ וסגנון כתיבה). מה שהשתנה הוא ההזמנה לכלל הציבור לבוא ולהשתתף ולהעלות את מחשבותיו.

אם זה פסול בעיניך, ואם אתה סבור שזה אסור על פי ההלכה, אני מבין שנפסיד את השתתפותך. חבל. אבל אין מאכילים את האדם מה שבעיניו טריפה, גם אם הוא טועה.

אולי רק תחשוב על כך שדווקא אנשים חכמים ויראי השם יתרמו לפורום כדי לקיים "מה שתשיב" וכמובן צריך ללמוד כדי לקיים "דע מה שתשיב".

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה הבעיה של עצכח?
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.