|
|
| נשלח ב-22/8/2012 17:27 |
|
| |
זה קשה לשלב חצי חצי
אני בכל אופן מעריך את מי שקובץ עיתים לתורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 02:00 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | ואתם יודעים מה הבחור הזה לומד יותר טוב מאשר הבעלים של שאר החברות ש"יושבים ולמדים" יום שלם!
ואיך את יודעת אתזה???????????.
הלכת למקום לימודו וצפית בו בדיוק איך הוא לומד?????
ראית שאת השעתיים האיכותיות שהבחור ההוא מקדיש בערב אחרי העבודה, הבחור שיושב ולומד כל היום לא מכסה והרבה יותר???
|
|
איך אני יודעת???
כשבחור מגיע לבקר אצל קרובי כלתו ופתאום מגלה ספר שהוא מחפש הרבה זמן ומיד מתיישב לחפש את מה שהיה צריך ממנו ,
שהוא מנצל כל דקה פנויה ללימוד ומבכר לימוד על פני שיחת רעים מענינת- זה מראה את אהבת תורה שלו .
מה גם שהחצי יום שהוא לומד מוקדש נטו לתורה (הוא משאיר את הפלאפון בבית) ולא מעניין אותו כלום שיהפך העולם..
וכל חטאו ופישעו שהוא לא מסוגל לשבת הרבה זמן והוא צריך קצת תעסוקה בגלל זה יש אנשים שמכנים אותו מקולקל..??????.
אני לא מכירה הרבה אברכים כאלה.
ונקודה קטנה לסיום,הוא לא הבטיח לאפחד שהוא ילמד כל החיים ,לא ביקש דירה גם לא חצי וגם לא חודש ראשון שכירות שזה מראה עליו כמה הוא הכי לא "מקולקל" מה שרוב הבחורים כן עושים היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 02:06 |
|
| |
| אוהבתותך כתב: |  | ואתם יודעים מה הבחור הזה לומד יותר טוב מאשר הבעלים של שאר החברות ש"יושבים ולמדים" יום שלם!
איך אני יודעת???
כשבחור מגיע לבקר אצל קרובי כלתו ופתאום מגלה ספר שהוא מחפש הרבה זמן ומיד מתיישב לחפש את מה שהיה צריך ממנו ,
שהוא מנצל כל דקה פנויה ללימוד ומבכר לימוד על פני שיחת רעים מענינת- זה מראה את אהבת תורה שלו .
מה גם שהחצי יום שהוא לומד מוקדש נטו לתורה (הוא משאיר את הפלאפון בבית) ולא מעניין אותו כלום שיהפך העולם..
וכל חטאו ופישעו שהוא לא מסוגל לשבת הרבה זמן והוא צריך קצת תעסוקה בגלל זה יש אנשים שמכנים אותו מקולקל..??????.
ונקודה קטנה לסיום,הוא לא הבטיח לאפחד שהוא ילמד כל החיים ,לא ביקש דירה גם לא חצי וגם לא חודש ראשון שכירות שזה מראה עליו כמה הוא הכי לא "מקולקל" מה שרוב הבחורים כן עושים היום. |
|
יפה מאד, הכל טוב ויפה ומקסים ועדיין לא הוכחת שאלו שלומדים יום שלם, לומדים פחות טוב ממנו!!! ראית רק צד אחד... ועל כל דוגמה של אברך מתבטל תוכלי לקבל דוגמה של אברך רציני / בעלב'ת שלא קובע עיתים רציני... אין פה עניין של השוואה מי לומד יותר טוב ממי!!! פה יש בטלנים ופה יש בטלנים פה יש אוהבי תורה ולמדנים ופה יש אוהבי תורה שמשקיעים את זמנם הפנוי להפוך בה ולהפוך בה...
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 02:23 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | יפה מאד, הכל טוב ויפה ומקסים
ועדיין לא הוכחת שאלו שלומדים יום שלם, לומדים פחות טוב ממנו!!!
ראית רק צד אחד...
ועל כל דוגמה של אברך מתבטל תוכלי לקבל דוגמה של אברך רציני / בעלב'ת שלא קובע עיתים רציני...
אין פה עניין של השוואה מי לומד יותר טוב ממי!!!
פה יש בטלנים ופה יש בטלנים
פה יש אוהבי תורה ולמדנים ופה יש אוהבי תורה שמשקיעים את זמנם הפנוי להפוך בה ולהפוך בה...
|
|
אבל הבחור הזה מקוטלג בפיכם מקולקל והבחורים האחרי שיושבים ולומדים יום שלם מקוטלגים כאברכים רציניים,בעלי שיעור קומה וכו וכו וכו....
וזה מה שמפריע לי
ואגב לא נתקלתי עדיין בבחור בדורינו שיכול לשבת יום שלם/סדר שלם בכוילל או בישיבה מבלי לקום/לשתות להתקשר/לענות בפלאפון/לאכול וכו'
מה שאין כן אצל אותו אחד (בן דודי) שאצלו זה ההתמסרות טוטאלית
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 04:17 |
|
| |
| אוהבתותך כתב: |  | ואתם יודעים מה הבחור הזה לומד יותר טוב מאשר הבעלים של שאר החברות ש"יושבים ולמדים" יום שלם!
ואיך את יודעת אתזה???????????.
הלכת למקום לימודו וצפית בו בדיוק איך הוא לומד?????
ראית שאת השעתיים האיכותיות שהבחור ההוא מקדיש בערב אחרי העבודה, הבחור שיושב ולומד כל היום לא מכסה והרבה יותר??? איך אני יודעת???
ונקודה קטנה לסיום,הוא לא הבטיח לאפחד שהוא ילמד כל החיים ,לא ביקש דירה גם לא חצי וגם לא חודש ראשון שכירות שזה מראה עליו כמה הוא הכי לא "מקולקל" מה שרוב הבחורים כן עושים היום. |
|
כתבת את זה הכי נכון שניתן, לא מאמין שמשהוא חולק עליך
תוקן על ידי יהודי23 ב- 23/08/2012 04:18:24
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 14:52 |
|
| |
תתפלא לשמוע עוד קיימים אנשים שמעיזים לחשוב כך יש לאותו אחד נס שהוא פשוט לא מעניין אותו מה חושבים עליו אבל על הפגיעה באישתו קשה לו לסלוח
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 17:50 |
|
| |
מי שפוגע בהם מסכן ואין לו ערך לתורה.
מי שיש לו ערך לתורה יודע להעריך מי שלומד חצי יום!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 17:57 |
|
| |
אבל אותם אלו שפוגעים מחשיבים ת'צמם כחשובים ועל פיהם יישק דבר והם אלו שמכנים את הזוג המדהים הזה פרעחים/מקולקלים/ירדו מהדרך ומה לעשות שפה זה עולם השקר והציבור מעדיף לייקר את אלה המגדפים (כביכול בשם התורה) מאשר את אלה המוסרים את עצמם לתורה כמה שיכולים
עצוב כמה שזה עצוב
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 18:36 |
|
| |
אלו שפוגעים בהם מסכנים בעצמם אם כל מה שמעניין אותם זה השני ולא עצמם ובמקום שיתקנו את עצמם ואת המידות שלהם הם מתמקדים בשני.....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 18:49 |
|
| |
טוב אני חייבת היות זו שמכה בפטיש בפעם האחרונה אז הנה עשיתי את זה..
לפחות יש "צדיק" (אלוקי) אחד בסדום שמסכים איתי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 19:25 |
|
| |
הרבה אנשים מסכימים איתך.
אל תרגישי מיוחדת
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 20:13 |
|
| |
אני חושבת שאם תיקחי שני גברים שנראים בדיוק אותו דבר (מבחינת לבוש שחור לבן וכו') ומקפידים אותו דבר על ההלכות והכל רק שאחד לומד יום שלם והשני לומד חצי יום, ההוא של החצי יום לא ייחשב כמקולקל לעומת האברך! אני חושבת שכל הקטע הזה של המקולקל יוצא מעוד כמה דברים שההוא שעובד ולומד חצי יום, עושה לעומת האברך שתורתו אומנתו אינו עושה אותם... וזה לא המקום לתת דוגמאות כי מה שאני לא אתן, יהיו קופצים/ות שיתנגדו וד"ל... פשוט לא אהבתי את ההכללה, יש אברכים שלומדים רציני ויש אברכים בטלנים לעומתם יש בעלי בתים רציניים ובעלי בתים בטלנים (בעניין התורה) אוהבת, את לא יכולה לבוא ולומר שבן דוד שלך לומד יותר טוב/רציני/מושקע מאשר כל הבעלים של החברות שלך את ראית את כולם במצב לימוד??? בין הסדרים??? כשיש להם איזה קושיה שעוד לא באו על פתרונה??? אני מניחה שלא, ראית רק את המסירות של בן דודך... אז בבקשה... ומה לעשות שהיום המציאות בפי רוב בנות הסמינר שבחור שיוצא לעבוד בטרם הקים את ביתו נחשבת לפחות טובה מאחד שנשאר במסגרת הישיבתית?! אז בחור שיוצא לעבוד אמור לקחת את זה בחשבון, אבל לדעתי כל עוד הוא לא עושה דברים שנוגדים את הקב"ה (ואפילו אם כן) אז את זיווגו ההגון והראוי לו הוא ימצא כך בדיוק כשם שאותה אחת תגיע אליו אם היה נשאר בישיבה חוץ מהקטע שאם הוא יורד ברוחניות וייעדו לו משמים מישהי עם רמת הרוחניות שבה הוא היה אזי כשיורד ברוחניות, אותה אחת כבר לא מתאימה לו וה' מזווג לו מישהי אחרת שמתאימה לרמתו הרוחנית (כך שמעתי מהרב אבנר קוואס באחת מהרצאותיו על עניין הזיווגים)
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 20:34 |
|
| |
בפרוש לא! לא כל מי שעובד הוא בחור "מקולקל"... ולא כל מי שלומד הוא "בן תורה"... ואם אתה חושש "מהסטיגמות"... חושש "ממה יגידו".. ? אז.. א. אם אתה שלם עם עצמך.. אם אתה בטוח שעשית נכון.. אם אתה מסוגל לעצום עיניים ולהביט אל הקב"ה ולהיות בטוח שהוא מרוצה ממך... אז הסר דאגה מלבך.. לא ליחשוש של זה.. לא הרמת גבה של זאת.. תעכב את האחת שלך..! והאחד שמתאימה לך.. האחת שבאמת מסתכלת על הלב פנימה ולא על החיצוניות היא תהיה שלך בכל מצב..!
ב. מבחינה סטטיסטית לא חסר בנות שרוצות בעל שעובד ולומד.. לא חסר בנות שלא מיד מקטלגות - עובד = מקולקל.. לומד = צדיק....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 23:32 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | אני חושבת שאם תיקחי שני גברים שנראים בדיוק אותו דבר (מבחינת לבוש שחור לבן וכו') ומקפידים אותו דבר על ההלכות והכל רק שאחד לומד יום שלם והשני לומד חצי יום, ההוא של החצי יום לא ייחשב כמקולקל לעומת האברך!
אני חושבת שכל הקטע הזה של המקולקל יוצא מעוד כמה דברים שההוא שעובד ולומד חצי יום, עושה לעומת האברך שתורתו אומנתו אינו עושה אותם...
וזה לא המקום לתת דוגמאות כי מה שאני לא אתן, יהיו קופצים/ות שיתנגדו וד"ל...
פשוט לא אהבתי את ההכללה, יש אברכים שלומדים רציני ויש אברכים בטלנים לעומתם יש בעלי בתים רציניים ובעלי בתים בטלנים (בעניין התורה)
אוהבת, את לא יכולה לבוא ולומר שבן דוד שלך לומד יותר טוב/רציני/מושקע מאשר כל הבעלים של החברות שלך
את ראית את כולם במצב לימוד??? בין הסדרים??? כשיש להם איזה קושיה שעוד לא באו על פתרונה??? אני מניחה שלא, ראית רק את המסירות של בן דודך...
אז בבקשה...
ומה לעשות שהיום המציאות בפי רוב בנות הסמינר שבחור שיוצא לעבוד בטרם הקים את ביתו נחשבת לפחות טובה מאחד שנשאר במסגרת הישיבתית?!
אז בחור שיוצא לעבוד אמור לקחת את זה בחשבון, אבל לדעתי כל עוד הוא לא עושה דברים שנוגדים את הקב"ה (ואפילו אם כן) אז את זיווגו ההגון והראוי לו הוא ימצא כך בדיוק כשם שאותה אחת תגיע אליו אם היה נשאר בישיבה
חוץ מהקטע שאם הוא יורד ברוחניות וייעדו לו משמים מישהי עם רמת הרוחניות שבה הוא היה אזי כשיורד ברוחניות, אותה אחת כבר לא מתאימה לו וה' מזווג לו מישהי אחרת שמתאימה לרמתו הרוחנית (כך שמעתי מהרב אבנר קוואס באחת מהרצאותיו על עניין הזיווגים) |
|
פה בדיוק הבעיה שלי ! למה זה ככה? למה בחור שלומד רק חצי יום נקרא מקולקל ומחרימים את החתונה שלו???
זו עדריות משובשת שלא במקום הנכון!!
ושיקחו על עצמם אותם מדריכי חתנים/רבנים /מחנכים/ומחנכות על המצפון שלהם.
נקודה- הם לא שמים על אפחד ,זה לא מפריע להם מה אחרים חושבים עליהם אבל (ואני אכתוב את זה שוב)על המעטת השמחה באירוסין ובחתונה קשה להם מאוד מאוד לסלוח כי הם יודעים שזה לא הבנות בחרו אלא זה מה שהכתיבו להם וכל אחת פחדה על השם שלה מהפה ש המורה אז זה מה שקרה.
תוקן על ידי אוהבתותך ב- 23/08/2012 23:33:37
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 23:58 |
|
| |
אם זאת הבעיה שלך אז זאת באמת בעיה, של כולם אבל מכאן ועד להגיד הוא יותר טוב מכוווווולם הדרך ארוכה ארוכה ארוכה...
|
|
|