טוב שמעתי שמרוקאי ותונסי לא מסתדרים, משהוא הגדיר לי שזוג כזה מתכונת לפיצוצים
האם תורידו בחור/ה בגלל עדה?
נשלח ב-22/8/2012 11:09
אוי, אתה לא באמת שואל את זה הרי כל דרדק יודע שחסידי\וליטאי\ואשכנזי\ספרדי\תימני (וזה בלי להכנס לתוך שמות העדות לפרטי פרטים) - לא הולך ביחד למה?כי ככה החליטו........וכן מורידים בגלל זה
נשלח ב-22/8/2012 11:38
ברור
נשלח ב-22/8/2012 11:53
אני לא מורידה אלא עם כן זה מקרה קיצוני .. מה זה האפליות האלה.?
תכף תאמרו שגם עם חצי חצי אתם לא נפגשים.. גיזעניות "יפה"
נשלח ב-22/8/2012 12:26
בקרב האשכנזים העדתיות פחות משחקת, הונגריה תתחתן עם פולני, יקה יתחתן עם סלובקי, וכדו', אבל בקרב המזרחיים העדתיות תופסת מקום של כבוד, לגבי כל בחור/ה ידעו בדיוק מהו המקור של כל סב-סבא ויתנו לזה משקל רב.
נשלח ב-22/8/2012 12:29
אוהבתותך, סתאם להעשרת הידע שתדעי שיש 'חצי חצי'(לרוב שאבא שלהם הוא האשכנזי) שלא מוכנים להפגש עם 'חצי חצי' שהאבא ספרדי........
נשלח ב-22/8/2012 13:49
שירה יש לזאת סיבה הגיונית חוסר התאמה במנהגים ונוסחים וכיו"צ
נשלח ב-22/8/2012 14:12
אני אשכנזי ולא מוריד אשכנזיה ממוצא אחר....
הספרדים הם הגזענים שלא נפגשים עם מישהי/ו ממוצא אחר....
נשלח ב-22/8/2012 14:35
חרידי כתב:
טוב שמעתי שמרוקאי ותונסי לא מסתדרים, משהוא הגדיר לי שזוג כזה מתכונת לפיצוצים
האם תורידו בחור/ה בגלל עדה?
אני מכירה זוג הגבר תוניסאי האשה מרוקאית... איזה זוג!!!! הלוואי על כל אשה גבר כזה! והלוואי על כל גבר אשה כזאת! ואני מכירה גם עוד כמה זוגות מוצלחים מהשילוב הנ"ל...
נשלח ב-22/8/2012 15:04
צדיק אלוקי-בקשה בקשה אל תצתדק לי פתאום.. יש המוני סיפורים על זוגות שכמעט סגרו ופתאום נודע שהמיועד לא אשכנזי טהור מכל הצדדים והכל התבטל!!!!
גם אשכנזים מפלים.. תראה לי אשכנזי ליטאי גאה שיסכים לקחת לביתו "פרענק" ולא בתור ברירה אחרונה אלא בתור אופציה ראשונה ויש לך ממש מעלה גדולה על זה שאתה לא מפלה אשכנזיות...
שירה -יודעת גם יודעת מכירה הרבה כאלה..(אמא שלי בעצמה היא חצי חצי ואבא שלי אשכנזי טהור)
פספוסה -היופי בנישואין בין עדות שונות הוא ההשתלבות וההכרה בעולמו של האחר לא צריך להיות "מצומצמים" ולהגיד הוא לא מתפלל כמוני אז זה לא מתאים...
ואחרון אחרון חרידי- אני מכירה יותר מרוקאים ופחות מתמצאת במוצא התוניסאי כך שקשה לי לומר לך אבל בגדול התשובה שלי היא משכתבתי למעלה..
נשלח ב-22/8/2012 15:09
אשכנזי=ספרדיה. ספרדי=אשכנזיה.
זה לא אותו דבר כמו בחור ובחורה מאותו עדה ורק לא מאותו מוצא!!!!
אני לא הייתי יוצא עם ספרדיה. כך שאני לא מצטדק
נשלח ב-22/8/2012 15:11
אם התנאי הבסיסי שלך בשידוכים זה אני לא שומע על ספרדיות בעיני זה דוחה ומבעית - ולזה קוראים גזעניות..
נשלח ב-22/8/2012 15:12
אני גזען!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני לא שומע על ספרדיות כי זה לא אותה מנטלית כמוני.
אין לי בעיה לשמוע על חצי חצי כאשר האבא אשכנזי (מנהגים)
נשלח ב-22/8/2012 15:15
בעייני ושוב רק לפי דעתי (אין זה אומר עליך כלום..) זה מרובעות לשמה!!! מה יש נולדת ואתה חי בשביל לצעוד כל החיים שלך בלי לגוון להכיר את האחר להבין שלא רק הדרך שלך נכונה?