בית פורומים שידוכי חרדים

תודה על שאני רווקה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/8/2012 17:20 לינק ישיר 

בשבילך "לשוחח" זה חבר מהשכונה.  תבחר לך איזו הגדרה שאתה רוצה לדיבור עם אלוקים.

צודקת.
אנחנו באמת לא יודעים כלום.
בסמינר תמיד היו אומרים: ה' אמר, ה' רוצה ש... ה' לא אוהב ש.....הייתה להם התגלות כלשהיא?

אנחנו לא יודעים כלום וכל אחד יעבוד את ה' בדרכו שלו. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2012 17:24 לינק ישיר 

אין דיבור, יש תפילה.

תפילה זה לא דיבור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2012 17:34 לינק ישיר 

תקרא לזה תפילה.
תפילה במילים שלי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/8/2012 21:17 לינק ישיר 

סים, אני איתך בכל מילה! אל תתני לתגובה כזאת או אחרת, להוריד ממך את הרגש.. את התחושה.. את הקרבה.. את התפילה והמילים שפרצו מלב שלם.. אשרייך...!!! 

ושאשא, תמחלי לי..
א. כדאי שתקראי שוב את הרמב"ם שציינת..
ב. תקראי את דברי המסילת ישרים בפרק י"ט ששם הוא מאריך מזה מהות תפילה ובין דבריו הקדושים הוא כותב כך: "שתפילה זה כדבר איש אל רעהו"...!!! 
ג. דווקא התגובה הקיצונית שלך, והעוקצנית שלך רק מוכיחה שדברייך לא מגיעים מ"היצר הטוב"... משום שלפני הכל דרשה ממך התורה "הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא"!!... וכשזה מגיע בצורה של עבירה בהכרח שהיצר הרע הוא המניע של הכל... נקודה למחשבה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 22:49 לינק ישיר 

אני לא מבינה מה אתם רוצים ממני, אני לא כתבתי כלום נגד תפילה ואיך היא צריכה להיעשות, אני רק כתבתי נגד אלו שנראה מהם כאילו הם מנהלים עם הקב"ה מערכת יחסי אהבה (ואני לא מתכוונת במובן הרע) וזו כפירה גמורה, כי לייחס לקב"ה תכונה אנושית כמו אהבה היא כפירה, אנחנו רק יכולים לומר שיש הנהגה מצד הבורא כלפינו של אהבה, אך חס ושלום לומר שיש בו אהבה כלפי, וזהו, אני את שלי עשיתי, אני מרגישה שניסיתי למחות על כבוד שמים, מי שתתעקש או יתעקש זוהי כבר בחירה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 22:53 לינק ישיר 

סים21 כתב:
כמה פעמים את מוצאת עצמך עומדת בין קהל רב מרגישה אחת מתוך מליון,לבד עם המחשבות.
מרגישה כאובה וריקה בין המון חוגג 
לרגע מרגישה בודדה ומתוסכלת, לא שווה. 
אך מיד חושבת לעצמך
איזה חסד ה׳ עושה איתך,
הרי נשמתך כמהה תמיד לקרבה אליו,וכעת כשאינך טרודה בטיפול בילדים ובהתייחסות לבעל, אמנם כן יש לך מה לעשות,
אבל לפעמים חשה שרגעי הבדידות רבים וכואבים הם,
מרגישה לבד, חסרת גב ומשענת.   
כעת הזמן שלך לדבוק בו, לבנות מערכת יחסים קרובה ואוהבת עם אבא שבשמיים,
לדבר איתו בחופשיות בלי שום מניעה והפרעה. 
יש לך הזדמנות להכניס קרבה אלוקית טהורה לתוכך, להתרגל לפנות אליו בכל עת ושעה.
וכשתהיי לרעייה ולאם, זה יעמוד לך,
תוכלי להתנהל בדרך זו. להרגיש קרובה מתמיד.
את תרגישי כל כך קרובה ומיוחדת מהזמנים שבהם כל כך השקעת בקשר הזה. 
אבא יזכור - את ביתו שכל כך היה אכפת לה ממנו, היה אכפת לה מהקשר שביניהם כשפנתה אליו בכל רגע שיכלה.
קרבת אלוקים זו המתנה הגדולה והמענגת ביותר שאת יכולה לקבל. 
זה זמן שאת מרגישה בטוחה, מוגנת, אהובה ורגועה. 

תודה ה׳ שנתת לי את הצ׳אנס הזה של להיות הבת ה״מועדפת״, תודה שאתה נותן לי להרגיש כל כך מוגנת ואהובה. 
תודה שאני עכשיו רווקה, שיש לי את הזמן להביט אל תוך עצמי, להכיר ולאהוב את עצמי יותר. 
אני יודעת שאתה רוצה את הטוב ביותר עבורי, אפילו שלפעמים מוחי מוגבל מלהבין זאת. 

יש סיבה לכל דבר
גם אם לי זה נראה רע ומוזר
יש סיבה שאותי הוא עדיין לא מצא
וכשיבוא, וודאי אדע..

תודה לך אלוקים. 

תוקן על ידי סים21 ב- 24/08/2012 02:38:31

קראתי את הטקסט הנ"ל, וניסיתי הבן הבין, צללתי במים אדירים, אולם חרס העליתי בידי.
יש משהו מוזר, כשאנשים רוצים משהו , הם מתפללים.
אבל כשהם לא מקבלים את מבוקשם, הם מתרצים "זה רצון ה'".
אז למה ביקשתם מלכתחילה?
אולם ייתכן שזה הפשט של "חייב לברך אדם על הטובה כשם שמברך על הטובה"...
ועמוקים הדברים ונשגבים עד למאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 22:57 לינק ישיר 

במבחן המציאות רווקות מבוגרות לא קרובות לאלוקים ( יותר מנשואות בנות גילם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 23:50 לינק ישיר 

לא2מהישוב כתב:
במבחן המציאות רווקות מבוגרות לא קרובות לאלוקים ( יותר מנשואות בנות גילם
לא כולן החליטו לצמוח מהקושי שלהן. המציאות באמת עגומה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2012 00:20 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
יש תפילה ויש "לשוחח"..

אז "אנא חוס ורחם עלינו ושלח לנו גשם בעיתו" - נו שוין...
אבל "תשמע, הגשם מזמן לא היה ובקצב הזה אני לא יכול להחזיר את החובות לבנק ויהיו לי הרבה הפסדים אז קצת גשם בזמן הקרוב יעשה לי טוב" - לא מקובל...

אגב, סים, גם אצל הנוצרים יש תפילה, למה נראה לך שיש כנסייה? ויש להם גם תפילות מסודרות...

את אולי מתבלבלת עם הנצרות הפרוטסטנטית (להבדיל מהקתולית) שלשיטתה האדם לא יכול להשפיע על מעשי האל...

צודק, לכן נכתב:

"ויצא יצחק לשוח בשדה לפנות ערב"

אני מאמינה שלא צריכה להביא את דעת המפרשים בעניין המילה ל"שוח".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2012 00:27 לינק ישיר 

sasa2 כתב:
אני לא מדברת על בקשות, שוודאי שמותר לבקש וגם בלשון פשוטה, אני מדברת על מין קשר רגשני כאילו שזה לדעתי *פגיעה בעיקרי האמונה שלנו שהקב"ה אין לו שום שייכות לנבראים,???? הוא רק עשה איתנו חסד שהוא מקבל מאיתנו תפילות, וגם שהוא מקבל את העבודה שלנו, אבל מעבר לזה זה ממש כפירה.

למה אישה לא חייבת בסדרת עינויים לפני היום הגדול בשנה??
למה אישה לא חייבת במניין???
רק בגלל עוצמת הרגש שלה!!
שבמחשבה אחת היא בדרגה של אלף חרטות של גבר..

*סורי, אבל כאן את פגעת בעיקר עצמת האישה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2012 00:40 לינק ישיר 

פונציבננה כתב:
צודק, לכן נכתב:"ויצא יצחק לשוח בשדה לפנות ערב"אני מאמינה שלא צריכה להביא את דעת המפרשים בעניין המילה ל"שוח".

תסלחי לי, אבל אם לשוח זה לשוחח, אז לא למדת עברית...  P=

בכל מקרה, מה זה "לדבר" עם הקב"ה? לעדכן אותו במה שקורה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2012 00:41 לינק ישיר 

איזה סדר עינויים יש לגבר?

וממתי גבר חייב במניין?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2012 00:55 לינק ישיר 

בהחלט, לדבר עם הבורא זה גם כולל בלספר לו מה שקורה איתך.. אם בא לך כמובן..
לא כי הוא צריך שתספר לו.. ולא כי הוא לא יודע על מה שקורה איתך.. אלא בשבילך!! לצורך שימור הקשר שלך איתו.. וגם חיזוק הקשר הנפשי.. בכך שאתה חיי איתו כל רגע מחייך.. וגם נוהג איתו כמאמין שחיי איתך כל רגע וכן מאמין ששומע את כל צפונות ליבך..

אין לי ממש מושג.. רק תשאל את אותו גבר שאמר לי ע"כ..:P
(משהו כמו מלקות אולי שצריך לעשות בליל כיפור..?http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=21194&pgnum=821 )

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2012 00:58 לינק ישיר 

מה זה, הקב"ה הוא חבר טלפוני? הוא צריך שתספר לו? איך אומרים בגן, "קשקוש בלבוש"...
מתי בכלל הוא ביקש שתספר או תדבר איתו?

מלקות? סתם איזה המצאה שיש כאלה שעושים.. את גם יכולה לעשות אם את רוצה.. כמו כפרות..

בכל מקרה את שניהם אני לא עושה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2012 00:59 לינק ישיר 

sasa2 כתב:
אני לא מבינה מה אתם רוצים ממני, אני לא כתבתי כלום נגד תפילה ואיך היא צריכה להיעשות, אני רק כתבתי נגד אלו שנראה מהם כאילו הם מנהלים עם הקב"ה מערכת יחסי אהבה (ואני לא מתכוונת במובן הרע) וזו כפירה גמורה, כי לייחס לקב"ה תכונה אנושית כמו אהבה היא כפירה, אנחנו רק יכולים לומר שיש הנהגה מצד הבורא כלפינו של אהבה, אך חס ושלום לומר שיש בו אהבה כלפי, וזהו, אני את שלי עשיתי, אני מרגישה שניסיתי למחות על כבוד שמים, מי שתתעקש או יתעקש זוהי כבר בחירה שלו.

שמעת פעם על רבי נחמן מברסלב? או שהוא לא מספיק טוב בעינייך?
הוא עוזר לנו להבין מה זה דיבור עם ה' וקרבה אליו..

דיבור עם אלוקים:

מה זה, בעצם, התבודדות?

לדבר עם בורא עולם, בשפתי שלי, במילים ובסגנון המיוחד לי, זוהי התבודדות. "כמו שמדברים עם חבר טוב אמיתי", לימד רבי נחמן.
לא רק בעת צרה, לא רק כשקשה, אלא בכל יום ויום - למצוא זמן ומקום שקטים ופנויים מאדם, ושם, במילים פשוטות לדבר עם אלוקים.
ההתבודדות עניינה "לפרש שיחתו", אמר רבי נחמן. להסביר את עצמך במילים מפורשות ככל שניתן. אין לך מה לומר? איך יתכן, הלא כל יום וכל רגע עוברות בלב האדם תחושות רבות כל כך. כמה מחשבות אנו חושבים, כמה דברים מטרידים אותנו, כמה חלומות אנו חולמים ומקוים להתגשמותם, כמה נושאים מעסיקים אותנו שאנו זקוקים בהם לעצה ולבירור. מה טוב ונכון לעשות? באיזו דרך ללכת? אילו החלטות להחליט? כמה התבוננות צריך במה שלמדנו לאחרונה, שנזכה להבין ולזכור ולקיים את הדברים. והלא גם במאורעותינו ובמה שקורה לנו צריך להתבונן, מה באו ללמד אותנו? לישועות רבות כל כך זקוק האדם בגשמיות וברוחניות, עבור עצמו ובני ביתו, עבור חבריו וידידיו, ולכמה תפילות וישועות בכל הענינים זקוקים כלל ישראל, אחינו עצמנו ובשרנו.
את כל זה ויותר מזה, בפירוט רב, מוטל עלינו להפוך למילות תפילה אישית.

יתכן ובתחילה יחוש המתבודד מבוכה. אין הוא רגיל לשוחח עם דמות נעלמת, מסתורית ורחוקה כל-כך, עם אלוקים.
אבל מליוני אנשים בכל העולם פונים אל האלוקים ומתפללים אליו, בעת צרה או בעת אחרת, היתכן שדווקא אנו, בניו מקורביו, מקבלי תורתו הקדושה ונושאי דברו בעולם, יאלם פינו דום?
היתכן כי אלוקים קרוב כל-כך, זמין כל-כך, אוהב וידיד כל-כך, מבין ודואג, חס ומרחם, דווקא הוא יחשב בעינינו זר ומנוכר? "כי מי גוי גדול אשר לו אלוקים קרובים בכל קראנו אליו" מספרת התורה בשבחו של עם ישראל, אשר אלוקיו קרוב קרוב אליו.
אלא מאי - "בכל קראנו אליו", צריך לפנות, צריך להתיידד, לפתח יחסי קירבה ואהבה. כיצד? "כי קרוב אליך הדבר מאד, בפיך ובלבבך לעשותו".
פה ולב - יש לכל אחד מאתנו, צריך רק לפתוח אותם, לדבר וללמד גם את הלב להרגיש ולחוש אלוקות.

כאשר נתרגל לשיחה זו עם בוראנו, נמצא לאט לאט שאין היא חד-סיטרית כל עיקר, נחוש כי הוא מאזין לנו ולרחשי ליבנו, ונגלה כי הוא גם נענה ומשיב, מצמיח ישועות, רומז רמזים, הולך ומשוחח איתנו יותר ויותר בגלוי דרך מאורעותינו כולם. לא נעלם, מסתורי ורחוק אלא גלוי, מוכר וקרוב.

או אז ילכו ויתגלו לנו עקבותיו בכל מישורי חיינו. גם במקומות שנידמו להיות אפלים וריקים, גם ברגעים שהיו עצובים ומרים, יהפוך חיבוקו להיות מוחשי יותר, תהפוך הנהגתו וידו האוהבת להיות ניכרת יותר.
"אתה הראת לדעת כי ה´ הוא האלוקים, אין עוד מלבדו"!

מתוך תשובה שהתקבלה מהרב ארז משה דורון :
http://www.kipa.co.il/ask/show/121564-%D7%93%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%9D 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > תודה על שאני רווקה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.