בית פורומים ספרים וסופרים

מה שם מחבר הספר " ברכת שמואל - המבואר" ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/8/2012 10:58 לינק ישיר 
מה שם מחבר הספר " ברכת שמואל - המבואר" ?

באתר הזה  שמו "ברכת שמואל המבואר" נמצאים ביאורים מפורטים לדברי הברכת שמואל על הסדר. מפעל נכבד בהחלט ורב רושם. ומתוך האתר עצמו יש הפניות לעוד מאמרים עמוקים במחשבה ותשובות בהלכה ( ביניהן תשובה ארוכה ומפורטת להתיר לכתחילה הוצאת זרע למי שאינו נשוי אף ללא אונס - ואליה מפנים בכמה אתרים אחרים. התשובה מרשימה הן מפאת העיסוק בנושא בפומבי והן מפאת ההבנה הדקה בנפש האדם הניכרת מכתיבתו.) .

מתוך המעט שעברתי באתר ( כשעתיים ) אציין את התרשמותי , כיון שהוא ללא ספק תלמיד חכם, וגם כי שמחתי שבכמה מקומות (בעברי הרחוק ) זכיתי לכוין לדבריו.

מתוך הדברים נראה כי הכותב הינו ת"ח חרדי ליטאי כבן 50 שגדל בישיבות בבני ברק וירושלים, שמע תורה מפי הרב שך זצ"ל  ונכח אצל הרב אלישיב זצ"ל כשהשיב דברים לשואליו. אמון על שיטת הלימוד העיונית בריסקאית והתמחה בסדר נזיקין ונראה שהוא עוסק בכתיבת סת"ם לפרנסתו.

למד בכתבי הרמב"ם במו"נ והושפע מכתבי אריסטו או מהמושגים המתייחסים אליו ( כמו צורה וחומר וכו ') וכן מודע לכתבי הפילוסופים האחרונים . ( לדעתי, ייתכן שהוא אף לומד זאת במסגרת אקדמאית כלשהיא ).

כתיבתו האנונימית מעידה לענ"ד על היותו ת"ח מוכר בסביבתו ושרוי בתוך חברה חרדית קפדנית שהוא מרגיש שייך אליה , אך חשיבתו שונה מהכלל במובן הפסיקה ההלכתית שהוא מעז להתיר יותר ממה שיעלה בדעתם. הוא מכיר מקרוב מאד את התככים הפוליטיים הפנים חרדיים, כצפוי יש בו תיסכול רב שככל הנראה אצור בתוכו - וזה מה שהביאו לפרסם את דבריו באינטרנט כמפלט.

ניכר שהכותב הינו אדם רגיש, ולעיתים מייחס לרגש גם ערך שיפוטי הלכתי. הושפע מאד מספרי רבי ירוחם הלוי ממיר זצ"ל  ומעריץ את העיון התלמודי של הברכת שמואל ורואה בקושי העיון שלו חלק מחוייב מעסק הלימוד. הוגה גם בספר ליקוטי מוהר"ן עם בלמים שכלתניים.

*

לדעתי מדובר בתלמיד חכם ליטאי שהוא מיצג קלאסי של ההשקפה של הישיבות הליטאיות בארץ ישראל העומדת בניגוד וסתירה למה שמתחולל כלפי חוץ במסגרות החרדיות פוליטיות בשמה עצמה. 

( זוהי התרשמותי המהירה מכתיבתו, וכמובן שבין כתיבה ובין מציאות, המרחק רחוק מהינף קולמוס)

לבי אומר לי שהוא מודע לפורום הזה .

לינק להקדמתו לפירושו על הברכת שמואל.

תוקן על ידי מוטיבןשלום ב- 24/08/2012 11:03:48

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2012 13:07 לינק ישיר 

רוב דבריך נכונים. האיש גם חיבר ספר שכן קטעים מהמאמרים מופיעים בו כלשונם. שם המחבר מתנוסס על הספר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2012 16:28 לינק ישיר 

וקיי"ל, ( בהשמטות הצנזורע )  " שם בן ב"ב אין מגלין אותו אלא אחת ל 700 שנה " ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2012 17:18 לינק ישיר 

קיי"ל רצונו של אדם להסתיר שמו באתרו, זהו כבודו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2012 18:41 לינק ישיר 

בעבר היתה באתרו 'תלמוד מוסבר' סריקה של הסכמות לספריו. אין לי פנאי לחפש כעת, אבל אחת מהן הופיעה באוצר החכמה, בספר ששם מחברו יצחק שטרן (איני זוכר כרגע את שם הספר, דומני שבעקבות אשכול בפורום אוצה"ח הוא הוסר מהאוצר) (אגב, ככל הידוע לי, בכתובת שהופיעה ככתובת המחבר לא התגורר אדם בשם זה מעולם).
סביר שגיגול 'תלמוד מוסבר' יעלה עוד כמה פרטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 20:41 לינק ישיר 

מרחביה,

בזמנו ראיתי את הספר אצל ידיד ולאחר שהשאילני, רציתי לרכשו. מכיוון שלא נמכר בחנויות, טלפנתי לפי השם והכתובת שמופיעים על הספר (בחותמת) ושוחחתי מעט עם המחבר שענה באדיבות לשאלותי לגבי עניינים שושנים המופיעים בספר ושלח אותו אלי  בדואר ואת דמיו ביקש לשלוח לכתובת המופיעה שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 21:24 לינק ישיר 

אני חוכך לומר שהוא ליטאי אמריקאי (גם אם נולד בארץ, אבל בן לבני אמריקה). החיבה הגדולה לדברי בעל הברכת שמואל נפוצה יותר אצל הליטאים בארה"ב מאשר בארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 21:37 לינק ישיר 

באתר לדעת יש דיון אודותיו ואודות הפסק שלו בעניין חובת תפילה בזמנינו.

ויש לחקור, האם יש עדיין עניין להימנע מפרסום שמו מדין רצונו של אדם כבודו כי הוא דין באדם, או שמא מאחר ורצונו בנדון דידן היה שלא יתפרסם שמו, והרי כבר נתפרסם ולא נתקיים רצונו,  וגם הוא דבר שאינו הפיך - ממילא אין לחוש יותר לרצונו, ועדיפא מהא דכל מילתא דמתאמרא בי תלתא תו לית בה משום לשה"ר ? :)

ועד פתרון החקירה, יש מי שכתב ששמו הוא הגאון הצדיק האמיתי ר"י שטרן שליט"א  ויש מי שכתב שהוא מחבר הספר "אמרי יצחק".

האם בספר הנ"ל באו הדיונים המסעירים שהוא פרסם באתרו ?

*

באתרו הנ"ל לא מצאתי עדכונים ממנו בעת האחרונה, והנהני להצטרף למה שכתב אחרון המגיבים בדיון הנ"ל וזלה"ק " ידוע לך מה עם הרב האהוב בעל תלמוד מוסבר ומאמרים? מה שלומו? ניתן ליצור איתו קשר?
הוא כבר לא כותב בבלוג שלו וא"א לכתוב תגובות והמייל שלו חסום, ואני מאד מאד מודאג
בתודה מראש
אחד מתלמידיו, מוקירו ואוהבו בלב ונפש " עכלה"ק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 21:40 לינק ישיר 

מסתבר לי כדברי דוייטש שהוא מבני חו"ל שעלו לארץ, אך לא רק מטעמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 22:03 לינק ישיר 

הזדעזעתי איך מבטל חיוב תפילה עפ"י דיוק מהרמב"ם. ועפ"י "מעמס נפשי" [אע"פ שאצל הרבה צדיקים וחסידים ראינו שא"ז מעמס כלל וכלל]. בעוד שמפורש בדינא דגמרא חובת תפילה.

ה' יצילנו מדעותיו המשונות. ונלך לאור רבותינו האמתיים מעתיקי השמועה ולא ע"י עילויים כשרוניים ומבולבלים.

וה' יתן בלב הטועים בינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 22:23 לינק ישיר 

ספרן, מאי משמע 'בחותמת'? עתה עיינתי בספר שבאוצה"ח (העליתיו ב:http://goo.gl/PygKC) וראיתי שהכתובת אינה מוצגת ככתובת המחבר, וטלפון אין שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 22:36 לינק ישיר 

עכ"פ דברי אמורים על מה שצוטט ממנו בפורום לדעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2012 22:56 לינק ישיר 

מרחביה כתב:
ספרן, מאי משמע 'בחותמת'? עתה עיינתי בספר שבאוצה"ח (העליתיו ב:http://goo.gl/PygKC) וראיתי שהכתובת אינה מוצגת ככתובת המחבר, וטלפון אין שם.

ע"ג הטופס שברשותי מוטבעת חותמת "בענייני הספר נא לפנות לכתובת 'אתרוג', מירסקי 17/15 ירושלים 97284.

(החותמת מעל למודפס: "י"ל ע"י המכון הגדול והמרכזי ירושלים"  שם יומרני ומוזר ...)

אינני זוכר אם את מס' הטל' מצאתי אז, לפני למעלה מעשור, במדריך או שקבלתי ממי שהשאלני, שהיה מידידיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2012 11:21 לינק ישיר 

זיהוי,

הוא גם מתיר לרווקים להוציא זרע לפורקן טבעי, ומתיר גם להדליק אור בשבת , ומתיר לבשל במיקרוגל בשבת, וכו'.

ואין בהיתריו כל דופי, כיון שרב גובריה וחיליה יותר פי כמה וכמה מפורסמים שנחשבים "גאונים"  כיום, והוא ללא ספק אחד מגאוני הדור האמיתיים, והוא מה שנקרא "בעל גמרא" מהבחינה האמיתית של העניין. וכל דבריו נאמרים בטעם וסברא ישרה עם ראיה משכל ומכתב. ואף שאין חובה לקבלם, ואף הוא אינו אומר "קבלו דבריי"( ההיפך ! ) , אבל לענ"ד אסור באיסור גמור להתבטאות כנגדו כאילו היה חד מקלי עולם, או לבטל דבריו כלאחר יד. כי לא די שהוא צדיק באמת כנראה מתוך כתבו , וניכרים דברי אמת, גאונות עמקותו בתורה עולה לאין שיעור מרוב ככל המקשקשים עצמם לדעת ומבזבזים עצי יער לנייר לספריהם המיותרים עם הסכמותיהם המגוחכות .

הרב ספרן,

ידוע לך כיצד ניתן להגיע אליו כיום ?
או אפשר להפנות  למישהו שמכירו ?

האם מירסקי זה שם רחוב בירושלים ? 17 מספר הבניין ?

אני מאד מאד מעוניין להכירו.

אודה כעל כל הון אם אזכה לראותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2012 11:32 לינק ישיר 

מוטיבןשלום כתב:

הרב ספרן,

ידוע לך כיצד ניתן להגיע אליו כיום ?
או אפשר להפנות  למישהו שמכירו ?

האם מירסקי זה שם רחוב בירושלים ? 17 מספר הבניין ?

אני מאד מאד מעוניין להכירו.

אודה כעל כל הון אם אזכה לראותו.

לא ידוע

זה שם רחוב ומספר בית. בזמנו היה גר שם.

גם אני, ועוד כמה ...

אם תזכה, נא זכה. אל תחזיק טובה לעצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2012 11:58 לינק ישיר 

[מירסקי הוא רחוב בשכונת רמות-ד' שבירושלים.
מרגיש לי מגוחך לדוש בזה, אך ביררתי כעת שוב עם אדם המתגורר בבנין הסמוך (מירסקי 15) מיום הקמת הבנין, זה 25 שנים, ואף הוא מאשר שככל הידוע לו לא התגורר שם אדם בשם זה.
אגב, בבנין מספר 17 ישנן 8 דירות. אמנם בשנים האחרונות הוסיפו עוד שתיים/שלוש, אך ל15 לא הגיעו.
כאנקדוטה, בבנין זה שוכנים כיום משרדי אוצה"ח.]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מה שם מחבר הספר " ברכת שמואל - המבואר" ?
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext