|
|
| נשלח ב-26/8/2012 09:56 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אפשר להתפשר בכל מחלוקת כמעט..
שאלת המצב הכספי יכולה להיות מאוד חשובה, הרי הוא צריך דירה ורמת חיים ואת אמורה להביא לו את זה (הרי הבחור "אמור" לשבת וללמוד) וכך היה נהוג שכשלוקחים חתן ת"ח הורי הכלה מממנים אותו.
תחפשי בחור עובד (או חצי עובד) ותראי פתאום איך הדרישות הכספיות נעלמות.
באותה מידה אני יכול לומר שזה טיפשי להוריד בחור שלא לומד ואם כל שאר הפרמטרים מתאימים אז אפשר להסתדר עם בחור שעובד... |
|
מעניין לראות שכל אותם "בעלי בתים" המממנים את ילדיהם הת"ח לא יוצאים בסוף ת"ח.......
כלומר, המימון של ההורים לא יגרום לאותו בחור ת"ח להמשיך להיות ת"ח, זה הכל תלוי בכמה הבת זוג באמת מעונינת להשקיע ולא כמה הכיס של אביה נפוח.
כל עוד אין סיבה מהותית להוריד לא מורידים, בחור עובד זה עיניין מהותי, כל ההשקפה שלו היא לצד שונה
(לא פחות טוב, שונה.)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2012 10:03 |
|
| |
בחורה בלי כסף זה גם עניין מהותי, איך הבחור יישב וילמד בלי הפרעה אם אין כסף? הוא צריך דירה וכסף שוטף, וזה לא בא ברגל...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2012 12:20 |
|
| |
עזבו אתכם, מדובר במקרה קלאסי של הכחשה וסתירה עצמית.
מצד אחד: נואמים בפאתוס על כך שהם רוצים בן תורה שישב וילמד (רפזו רק דוגמא, לא חסר דרישות)
מצד שני: שמגעים ל׳מעייסע׳ פתאום הגישה אחרת, ומתחילים להיעלב כי מישהוא הזכיר את מילת ה ׳כ׳..... כי מה? יש דברים הרבה יותר חשובים מכסף....
לעומת זאת: אנשים שרואים את העולם בפרספקטיבה יותר הומנית
(כן כן , הומנית....) מבינים שאי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה. אתה רוצה דברים מסוימים שדורשים הקרבה? תתכונן להקריב!
אל תתן לאנשים אחרים (במקרה הזה הצד השני) לשאת בנטל של ההחלטות שלך. (וזה יכול להיות בכל דבר! יצא לי לשמוע על מקרה שההורים של החתן לא רוצים שהזןג יקנה דירה(!!!)אלא שרק שישכרו... לא משנה שזה דבר גחמתי שאני לא רואה שום הגיון מאחוריו אבל ניחא...
בכל מקרה ההורים של החתן פשוט משלמים בעצמם את שכר הדירה כל חודש. (הדוגמא הנ״ל מובאת ממקור ראשון)
בקיצור לא חסר גחמות, ובעלי הגחמות צריכים להתחיל להבין שלא יהיו הרבה אנשים שיוכלו לעמוד בדרישות שלה (לטוב ולרע) .
בכלל! אתה רוצה שהבן/בת שלך יחיה בצורה מסויימת (ילמד תורה/ יעבוד/יגור במקום מסוים וכ״ו) תתכונן להשתתף!
מי לא מכיר את הגאונים משכונת ״ אתם 80 אנחנו 40״....
למה הורים לעוד ילדים (שגם הם צריכים להינשא, למקרה שלא ידעת) צריכים לשאת בנטל שלך?
נ״ב: כסף זו לא מילה גסה....
(אני כותבת מהמכשיר הנייד וזה לא נותן לערוך עם רווחים, מישהוא נתקל בבעיה דומה??)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2012 15:14 |
|
| |
אדם, א. לא אנחנו המצאנו את המושג המעוות של "בן תורה", "סידור מלא" וכו' אלא קומץ בחורים ובחורות שהעיזו להרוג את הוריהם ולבקש מהם כאלה דברים על מנת "לשבת וללמוד כל החיים" ב. אמור זה גם סוג של דג.. הרבה דברים אמורים להיות, אבל לך תלמד את כל אלו שדורשים ממחותניהם 40/80/50 וכו'. ג. צד שמוריד את הצדהשני בגלל חוסר התאמה כלכלי הוא שפל! אין לי מילה אחרת ומגיע להם שהילדים ישבו בבית עד שילבינו שערות ראשם... ד. עוד לא יצאתי עם בחורים שקודם כל הסתכלו על מצב הארנק של אבא שלי , הבחור אמור להתחתן איתי ולא עם הארנק או חשבון הבנק.. ה. הבחורים האלה שדורשים או הוריהם כנראה עוד לא שמעו על מיתון כלכלי במשק או על מחאה חברתית וזה כנראה מרוב שהם ספונים בבית המדרש ושקועים בלימוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2012 22:53 |
|
| |
אין לי מושג מי המציא את המושג "בית של תורה" ועד כמה הוא מעוות. מה שברור שככל שהזוג צעיר יותר ו/או מסודר פחות מבחינת עבודה, הם יזדקקו יותר לעזרת ההורים. אף אחד לא חושב שאפשר לשלם שכר דירה (מי מדבר על לקנות) ולחיות ממלגת כולל + כמה שעות מילוי מקום. אולי מי שעובדת כמה שנים תתקומם מול השאלה, אבל מי שעדיין לא סיימה ללמוד, מה בדיוק מצפים ממנה? גם בחור שעובד, יכול בהחלט לקחת משכנתא, אבל מה לעשות שיש בחורים שבאמת למדו עד החתונה, ומקווים ללמוד כמה שנים גם אחריה? ובמחילה מה כ"כ רע שההורים יעזרו? הורים נורמלים רוצים לעזור ככל יכלתם! לסחוט אותם זה מכוער, אבל לשאול מראש מה התכניות והיכולות שלהם? מה הבעיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 14:49 |
|
| |
הבעיה היא שהיום רוב ההורים לא גומרים כמעט ת'חודש וכשזה מגיע לשידוכים והם /ביתם מעונינים בבחור לומד הם נאלצים להבטיח ו"לתת" את כל מה שאין להם ויותר מזה. זה צורך נורמאלי של הורים לעזור לילדים אע"פ שהם לא חיייבם (מגיל 9),אני הייתי מרגישה מאוד רע אם אבא שלי ירוץ לגמחים ויגלגל חובות בגללי וזו הסיבה שאפילו חודש שכירות אני לא מבקשת וב"ה הצעות לא חסרות (טפו טפו),
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 16:36 |
|
| |
את צודקת מאתיים אחוז, אבל אין סיבה שלא תעני את זה לשדכנית. את השדכנית אני מבינה שהיא שואלת..... חוץ מזה, כל אחד עובר מסלול אחר. לרוב, למרבה הצער חסרות הצעות .....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 16:40 |
|
| |
כן...
ואז היא לא תציע לה יותר.
נראה לי שעדיף שתגידי שאת לא יודעת ושתדבר עם ההורים שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 17:21 |
|
| |
ברור שעדיף שתדבר עם ההורים. לרוב כל עניין השידוך עובר דרך ההורים. ולדעתי כאם, הייתי מעדיפה שהילדים ידעו רק כמה הם לוקחים על עצמם, ולא כמה אנחנו ההורים התחייבנו לתת. (ואל תחשבו שיש לי לתת, אני פשוט מציאותית, וברור לי שהקייטרינג לא יממן לי סעודה חינם, ובעלת הסלון לא תממן שמלה חינם, ובעל הדירה לא יאפשר לגור בחינם. מה לעשות, דברים עולים כסף.)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 18:40 |
|
| |
דווקא אני יודעת למה ההורים מסוגלים (וזה לא הרבה - הוצאות חתונה ותו לא!) ואני מוסיפה משלי את מה שיש לי ואין לי כל בעיה לומר את זה לשדכנית,אלו שהתחילו להתערב ולומרשאין לי סיכוי להצעות טובות אם אנחנו לא מוסיפים לא קיבלו מענה בפעמים הבאות שניסו לשגע אותי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 19:29 |
|
| |
לכל מטבע שני צדדים... זה פשוט תלוי את מי שואלים. אם השאלה מופנית לאילו שהקב"ה חנן אותם בכסף, אילו ממש לא ירגישו חפירה או שאלה מוזרה שהרי יש להם והם רואים בזה מעלה. ואם שואלים את אילו שהקב"ה לא חנן אותם בעשירות, את אילו שעובדים קשה למען שתהיה פרוטה מצויה, אז אותם זה באמת מקומם ומרגיז - "וכי אנחנו פחותים מחמת חוסר ממון"...?!
כך, שאיני חושב שיש בכך רע או חוסר רגישות לבוא ולשאול כמה עזרה כספית יש מצד ההורים.. והנשאל, החלטתו שלו איך להרגיש עם השאלה..
ולעצם הדיון, אין ספק שכסף זה לא מעיד כלום על אישיתו של המדובר/ת, ובאמת אדם שזה תנאי עיקרי בבחירת שידוכו זה מעיד על איזו רדידות... אבל יותר מכך, עצם הנושא הזה אם ההורים עוזרים או לא עוזרים, אין בכך שום ערבות ובטחון שבחיים עצמם באמת יהיה כסף או לא יהיה כסף.. ורבו המקרים לכאן ולכאן... כך שבשורה תחתונה כל אחד חייו יהיו על פי רמת אמונתו...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2012 13:42 |
|
| |
בס"ד זה שאלה לגיטימית,וכי משהי רוצה להתחתן ב0תמיכה מ2הצדדים?להתחיל חיים ברגל שמאל? אך מצד שני היא אמורה לשאול את ההורים ולא אותך,וגם אז לשאול בעדינות...כי השאלה הזו יכולה לתסכל הורים שאין להם למרות טוב ליבם!
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2012 13:43:06
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2012 00:51 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד זה שאלה לגיטימית,וכי משהי רוצה להתחתן ב0תמיכה מ2הצדדים?להתחיל חיים ברגל שמאל? אך מצד שני היא אמורה לשאול את ההורים ולא אותך,וגם אז לשאול בעדינות...כי השאלה הזו יכולה לתסכל הורים שאין להם למרות טוב ליבם!
|
|
מהשמע שאחד שאין תמיכה מההורים הוא סוג ב' או ג'?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2012 11:37 |
|
| |
בס"ד לא!אך צריך להתכונן לזה נפשית......
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2012 16:57 |
|
| |
| יהודי23 כתב: |  | בס"ד
מהשמע שאחד שאין תמיכה מההורים הוא סוג ב' או ג'?
|
|
לא ראוי להתבטא כך על אף אדם. (זה אולי יותר נורמלי מ"תולעים צולעים" אבל עדיין בעיתי.)
אבל, נא לא להתכחש לאמת. כל אחד מאיתנו ישמח לקבל מלבד אופי, גם יופי חיצוני, עושר, כשרונות ועוד כמה דברים "לא משמעותיים" שכאלה. אנחנו נשמח לקבל את זה לעצמנו, ונעדיף גם בן זוג כזה.
|
|
|
|
|