בית פורומים עצור כאן חושבים

ראש השנה למה יומיים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/9/2012 11:41 לינק ישיר 

בפשטות ראש השנה הוא יום הזכרון, שבאופן עקרוני אמור לנגוע בנקודה מאוד פנימית, ולכן באופן בסיסי הוא יום שמהותו  מכוסה ולא כ"כ מובנת, ("בכסה ליום חגינו") ובתורה הוא מוזכר בקצרה מאוד ללא טעם.
          חכמים רצו לשפוך עליו אור מסוים ולכן הגדירו אותו כיום של המלכת הקב"ה האריכו בענין סביב מלכויות זכרונות ושופרות , וכן סביב היותו יום הדין, ומאותה סיבה גם הרחיבו אותו לשני ימים, כדי להבהיר שבזמן הזה יש בו שניות מסוימת. (כפי שלסתם חג יש שניות מסוימת בחוץ לארץ)
                           זה בקיצור נמרץ, עקרונית אפשר ורצוי לפתח את זה יותר.

תוקן על ידי אישציפור ב- 04/09/2012 11:42:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 11:45 לינק ישיר 

כסה ליום חגינו הכוונה שהירח מכוסה כי מדובר בראש חודש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 11:49 לינק ישיר 

דייר,
לא רק.  אם ההסבר הבלעדי לא ברור למה הפכו את זה לשם מאפיין.
וכמובן שיש מקורות שמתייחסים לענין הזה.
בכל מקרה זכרון הוא דבר מכוסה ומוסתר , שמצוי רק בעולם הפנימי של האדם/מציאות , כך שגם בלי להיזקק לכסה, הרעיון שלי עומד על מקומו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 12:42 לינק ישיר 

לפי דברייך הנכונים- אין כל קשר בין מה שכתוב בתורה בענין החג לבין ראש השנה,

קביעת היום  לראש השנה- היא הרי קביעה שרירותי של החלטת חכמים- הרי יש מחלוקת תנאים מתי ראש השנה.
אין חיוב בתורה לתקוע בשופר- להפך החיוב מהתורה זה לתקוע בחצוצרה. בשופר רק ביום הכיפור של היובל.

אין כל איזכור בתורה ליום הדין- יש איזכור בנ"ך לאכול ממתקים. ולשמוח.
אין איזכור למלכוית שופרות..

בקיצור יש לשים לב ולדעת כי כל מה שאנחנו מציינים  בראש השנה- הם  מצוות דרבנן מה שחכמים קבעו,
 כלומר ראש השנה היא מצווה מדרבנן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 13:50 לינק ישיר 

ירוחם,
אתה שוב מבלבל בין מצוות שחכמים פרשו לנו בהן את כוונת התורה , כמו שופר או אתרוג כ"פרי עץ הדר", לבין תקנות של חכמים, כמו מוסף שבו מזכירים מלכויות וזכרונות.
בכל מקרה גם בפשט הפסוקים א' בתשרי (=החדש השביעי לניסן) צריך להיות יום טוב או בלשון המקרא מקרא קודש, וכן יום תרועה , ויום הזכרון, השאלה היא מה משמעות השם "יום הזכרון" ו"יום תרועה".
                     ולזה להבנתי חז"ל מתייחסים בתקנותיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 13:56 לינק ישיר 

איש
נדמה לי כי אתה מבלבל- התורה כותבת בפרוש במה לתקוע באחד לחודש השבעי- אין כל צורך במקרה הזה לפרשנות אחרת. רק אם בכח רוצים להכניס פרשנות אחרת ממה שכתוב בתורה

במדבר פרק י

(י) וּבְיוֹם שִׂמְחַתְכֶם וּבְמוֹעֲדֵיכֶם וּבְרָאשֵׁי חָדְשֵׁיכֶם וּתְקַעְתֶּם בַּחֲצֹצְרֹת עַל עֹלֹתֵיכֶם וְעַל זִבְחֵי שַׁלְמֵיכֶם וְהָיוּ לָכֶם לְזִכָּרוֹן לִפְנֵי אֱלֹהֵיכֶם אֲנִי יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם: פ

ראש השנה במתכונתו הנוכחית היא יצירה עצמאית של חז"ל ושום פרשנות,

אגב לפי שיטתך מתאימה גם השאלה שלך באשכול הסמוך. תורה! לשם מה? יש את הרבנן!

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 04/09/2012 13:59:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 14:01 לינק ישיר 

ירוחם,
אתה זה שמבלבל , הפסוק הזה מדבר על תרועה על קרבנות, לא על תרועה של האחד לחדש השביעי.
כמובן אתה יכול לדרוש בגזירה שווה היקש או סתם כי בא לך , שהכוונה בשני התרועות זהה, אבל אני לא רואה שום סיבה להעדיף את הדרשה שלך על זו של חז"ל, שאגב גם מגובה בפסוק מתהילים, "תקעו בחדש שופר בכסה ליום חגינו כי חק לישראל הוא משפט לא-להי יעקב".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 15:33 לינק ישיר 

איש
 לשיטתך ופרשנותך המשונה- בחצוצרות הרי תקעו לא רק בקרבנות,
.באחד בחודש לא היו צריכים להקריב קרבנות? באחד בחודש לא מוזכר זכרון ? כמו בחצוצרה?

בענין הפסוק בתהילים- לא בהכרח הכוונה לר"ה- הרי ר"ה אינו חודש לשיטתך, והרי כל ראש חודש הוא כסה וכל ראש חודש הוא חג בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 16:22 לינק ישיר 

ירוחם, 
ברור שגם באחד בתשרי תקעו על הקרבנות, אבל זה בגלל הציווי בפסוק שהבאת "ותקעתם בחצצרת על עלתיכם וכו'"
ובלי קשר לכך שהתורה אומרת לנו על היום הזה "יום תרועה יהיה לכם".

בנוגע לסיפא , לא זכור לי שכל ראש חודש הוא חג , בכל אופן גם אם נאמר שכן, זה מחזק את הפרשנות של חכמים, וגם בלי זה אני לא רואה סיבה אמיתית להעדיף את זו שלך , על זו שלהם, אם כבר להפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 17:04 לינק ישיר 

איני עושה תחרות פרשנותו של טובה יותר, אני סך הכל רוצה להבין את השיטה -שלא מובנת לי.

כאמור בחצוצרות תקעו לא רק על קרבנות- ולא כפי שכתבת רק על קרבנות.

אם התורה אומרת תרועה בחצוצרות  ואומרת חצוצרותבמועדיכם,ואומרת תרוע באחד לחודש השבעי, יש להניח שהכוונה שהתרוע צריכה להעשות בחצוצרה.
התורה אילו רצתה בשופר היתה כותבת שופר.  עובדה- כשהיא רצתה שופר היא כתבה שופר

ויקרא פרק כה

ט) וְהַעֲבַרְתָּ שׁוֹפַר תְּרוּעָה בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִעִי בֶּעָשׂוֹר לַחֹדֶשׁ בְּיוֹם הַכִּפֻּרִים תַּעֲבִירוּ שׁוֹפָר בְּכָל אַרְצְכֶם:

בענין האתרוג שהבאת לראיה- שם לא כתוב מין  הפרי ההדר- חכמים החליטו שזה אתרוג, ניחא, מבחינה אישית זה לא היה מפריע לקיום המצווה כל פרי הדר- אבל החליטו על אחידות שיהיה.
\אבל אין דומה שופר לאתרוג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 17:22 לינק ישיר 

טוב,
השיטה שלך מעניינת, אתה מוזמן להקים איתה דת חדשה, או לחילופין לחדש את התורה שבע"פ ולהציע את ההצעה הזו כאלטרנטיבה.
             בעיני השיטה של חז"ל יותר יסודית ומהימנת, ותכל'ס היא גם המסורת שקיבלתי מאבות אבותי, כך שאני מעדיף אותה במובהק, אבל נסה לחפש אולי תמצא אחרים שיעדיפו את הפרשנות הדתית שלך, על זו ה"משונה" (כלשונך הזהב) של חז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 20:16 לינק ישיר 

איש
אתה  מדביק לי בכח דברים ורעיונות לא לי. אין לי פרשנות-  המקסימום- ניסיתי לברר את פרשנותם של חז"ל, אולי חשפתי דברים שהרגיזו אותך, וזו הסיבה לדבריך,
אני אכן חושב שיש לבדוק וולמוד את המצוות  שהוסיפו ושינו חז"ל מהתורה הכתובה, אין לקבל שום דבר כמובן מאליו, ואין לאף אדם חסינות מביקורת על דבריו או מעשיו,
לפי הכלל הורונו מהיכן דנתנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 23:11 לינק ישיר 

ירוחם,
לא הכל אישי בחיים. הסברתי למה הסברה שלך לא מספיק טובה בעיני, במקום לענות לענין אתה מתפתל סביב פסיכולוגיות בגרוש אודותי,לא חבל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 23:22 לינק ישיר 

המענין שלא הסברתי כלום- רק  תמהתי ושאלתי, ונעזרתי במקורות אמינים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 08:44 לינק ישיר 

אין שום בעיה, אני לגמרי מסכים איתך שאם מתייחסים רק לרובד הפשט של הכאן ועכשיו המקראי, יש הגיון בסברה שלך, אך לא פחות מכך בזו של חז"ל, ברובד עמוק יותר נראה לי שחז"ל הבינו את התורה ואת האופנים בה עליה להתבטא במציאות קצת יותר ממך במחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ראש השנה למה יומיים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext