בית פורומים עצור כאן חושבים

כיצד מצדיקים עונש נצחי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/9/2012 14:48 לינק ישיר 

בעלבעמיו, האם אתה מוצא כל תכלית קיומך בעולם הבא? לעולם האדם אינו מסתפק במה שניתן לו! נחוצה ההכרה כי אנחנו יצורים סופיים בכל מובן ועניין, ועלינו להסתפק במה שנתן לנו בעולם הזה. אמת, האדם, כבעל הכרה עצמית, מניח תמיד את עצמו במרכז ושואף תמיד לחרוג מן המסגרת הקצובה לו. ההנחה שגויה, השאיפה בלתי אפשרית. ומכאן, מן הפער הגדול והנפילה ההכרחית, נובע מצבו הטראגי של האדם.
השכל הכרחי לכל אחד בחייו, אבל הוא שכל שואף, עליו לממש גם אפשרויות ההכרה שנתנו לו, כלומר, להשיג הכרת האמת, עד כמה שהיא אפשרית לאדם, והאמת היא האלהים. המסקנה תהיה כי הכרת האלהים אינה אפשרית.
עודד 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 14:51 לינק ישיר 

עודד
OK
אבל מה מוסיף לי שיהיה עולם הבא באיזה מובן שלא יהיה, להכרות שקניתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 20:44 לינק ישיר 

בעלבעמיו, רעיון העולם הבא אינו מוסיף דבר על ההכרות שהשיג השכל. אבל קים גם צורך אנושי. האדם המערבי חש אימה עמוקה מן ה'אין' הריק, זו משמעות החידלון. ויש גם עניין הצדק שהאדם דורש ואינו יכול להשיג בעולם הזה. רעיון קיומו של העולם הבא נותן פתרון לצורך אנושי עמוק מאד.

בעניין הדרישה לצדק והפתרון של אמונה בהתגשמותו בפזה אחרת, אני רוצה להציג עמדה אחרת כדי להראות את הקושי האנושי העצום הגלום בה.

תורת המוסר של קאנט מחייבת מהאדם להתנהג לפי כלל מוסרי מסוים שהוא עצמו מחוקק. . אם אתה פועל בתקווה לאיזה גמול, מבקש איזו הערכה למעשה שלך, המעשה יוצא מתחום המוסר. 'כבד את אביך ואת אמך למען...' הוא מעשה שמחוץ לתחום המוסר. מה שדורש קאנט הוא ציות לחוק מוסרי ותו לא.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 21:00 לינק ישיר 

תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 05/09/2012 21:03:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 21:28 לינק ישיר 

עודד, זה דומה מאד לדברי הרמב"ם פ"י מהל' תשובה על עבודה לשמה: אמנם אדם יקבל שכר אבל אל לו לעבוד עבור השכר. גם בנדון דידן, הצדק אומר שמגיע לי גמול על מעשים טובים. זה  לא אומר שאני עושה את המעשים הללו עבור/בגלל הגמול. אלו שני דברים שונים בתכלית. אדם שעשה מעשה טוב מקבל הכרה מהחברה (צל"ש מנשיא המדינה, פרס ישראל וכדומה). האם בהכרח זה אומר שהמעשים שלו נעשו עבור הפרס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 22:32 לינק ישיר 

הגרסה המקובלת: "אל תהיו כעבדים המשמשין את הרב על מנת לקבל פרס, אלא הוו כעבדים המשמשין את הרב שלא על מנת לקבל פרס".
 גרסה אחרת: "אל תהיו כעבדים המשמשין את הרב על מנת לקבל פרס, אלא הוו כעבדים המשמשין את הרב על מנת שלא לקבל פרס".
חוקרי המשנה טוענים שהשנייה מדוייקת יותר, לפי הגרסה השנייה מבואר יותר מה שהגמרא תולה בו את מעשי צדוק ובייתוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 10:05 לינק ישיר 

עודד
בהנחה שצריך לעשות את האמת מפני שהיא אמת ואסור לחשוב על עולם הבא וכו', וכל מחשבה של "למען" פוגמת את המוסריות,מדוע הרמב"ם בכל זאת הכניס את עולם הבא לגירסתו, שלא מובנת לי המשמעות האישית שלו? ממנ"פ, או שלא ידבר עליו כלל או שידבר עליו באופן אישי.

מטפחת ועודד
גישת הרמב"ם ידועה, אולם לא מעט מרבותינו לא ראו עבודה שלא לשמה בעין רעה, לשמשל, הסמ"ג, עשין ג, ראה ערך גם בעבודה שלא לשמה: "וכמו כן אנשים שעובדין הקדוש ברוך הוא על דעת שייטיב להם בעולם הזה ובעולם הבא, ודאי מידה טובה היא שמאמין בהקב"ה שיתן לו שכר טוב אבל זו אינה עיקר העבודה כי עיקר מחשבתו לצורך עצמו".

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 06/09/2012 10:35:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 10:52 לינק ישיר 

בעב
מדוע שלא תחשוב שגם זו דרגה של שלא לשמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 11:10 לינק ישיר 

ת"ט
לא הבנתי למה אתה מתכוון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 11:58 לינק ישיר 

עודד יאמר לך שבאמת לר"מ אין עוה"ב אלא שדיבר על זה על דרך שדברה תורה על שכר בעוה"ז, לקטני הדעת, אלא שאלו קטנים קטנים ואלו קטנים קצת יותר גדולים.

[הרי לשיטות רבות דברי הר"מ הם כחומר ביד היוצר והוא התכוין רק לחלק קטן ממה משכתב (החלק שהם היו רוצים שיכתוב)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 12:01 לינק ישיר 

ת"ט
הוא אשר שאלתי - אם מדובר על שכר בעולם הזה, הרי הוא שכר אלא שהוא מתאים לקטני השכל, אני שואל מהו השכר של העולם הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 14:44 לינק ישיר 

יגידו לך שלפי הר"מ אין. אמנם כתב שיש אבל לא התכוין. הרי הר"מ "מפורסם" כמי ששלא התכוין למאומה מה שכתב,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 14:53 לינק ישיר 

בעל
לא הבנתי את הבעיה שלך. לר"מ פירוש המילים עוה"ב הוא התאחדות השכל שלך עם השכל הפועל או משהו וזה מתקיים לנצח.
למה זה לא שכר מספיק? ברגע שהנך מודה שהשכר בעוה"ב הוא שכר רוחני, הרי גם מה שמתאר הרמב"ם הוא סוג של שכר רוחני? האם תרצה דווקא שהשכר יהיה גשמי ממש , הרי אז הנך חוזר לזכר העוה"ז? [אולי לשיטת רמב"ן השכר הסופי הוא בעוה"ז כפשוטו]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 14:58 לינק ישיר 

יהי
מה הקשר ביני לבין שכלי?
נניח שיאמרו לי שאם אעשה מצוות אז אתה תיכנס לגן עדן ואני אחדל להתקיים, זה יהיה מאוד אלטרואיסטי, אבל מה השכר בזה?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 06/09/2012 15:13:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 15:17 לינק ישיר 

ומה הקשר ביני לבין נשמתי?
ההנחה כאן הוא ש"אני" זה הנשמה/השכל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כיצד מצדיקים עונש נצחי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.