בית פורומים שידוכי חרדים

עולם אכזר....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/9/2012 04:01 לינק ישיר 
עולם אכזר....

שמעתי ממשהי. שעולם השידוכים כבר מאחוריה:
"עולם השידוכים, הוא עולם אכזר..."
יש בזה צדק. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 08:40 לינק ישיר 

.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2012 08:46 לינק ישיר 

אולי זה ישמע שוביניסטי.... אבל, לדעתי... רק בחורות או גברים רגישים ++ יכולים להגיד את זה... כי... אפשר לומר 'קשה'... לא אכזר... יש הרבה היבטים שניתן להסתכל עליהם ולראות את העניין... כמו: אמונה... ש... ה' הוא שקובע... ואנחנו לא רואים את התמונה השלמה.... ו...אגב, אם היינו יודעות לקחת כל ''שידך'' בקלות יותר... אז זה לא היה כ''כ אכזרי.... בהצלחה לכולנו ובשו''ט...

כשה' סוגר חלון הוא פותח דלת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 10:50 לינק ישיר 

לך זה מתבטא בשידוכים, אבל איך שלא תסתכלי על זה, העולם הוא לא אכזר, האנשים עשו אותו כזה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2012 12:20 לינק ישיר 

מיקי91 כתב:
לך זה מתבטא בשידוכים, אבל איך שלא תסתכלי על זה, העולם הוא לא אכזר, האנשים עשו אותו כזה!

בס"ד

לייק!

מסקנה: אנשים בעולם הזה אכזריים!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2012 12:47 לינק ישיר 

אולי העולם אכזר אולי אנשים אכזריים, מה שבטוח שיש ביכולתו של כל אחד מאתנו להתנהג בצורה אנושית וערכית, להיות טובים ונעימים... האם זה אכן מה שאנחנו עושים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 12:51 לינק ישיר 

תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 02/09/2012 12:53:52

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2012 13:09 לינק ישיר 

יש משפט חכם שקראתי פעם -
"במקום לחזור שוב ושוב על המילה "בעיות" נסי להגיד "מצבים" "והזדמנויות. ההבדל הוא לא רק מילולי"! 

ובמילים פשוטות יותר, הקב"ה לא ברא עולם אכזר.. הקב"ה לא ברא עולם כדי שנסבול.. שנהיה עצובים.. הכל עניין של הסתכלות שלנו... ניקח את זה כבעיות.. כזמן שהוא חומה ומעכב אותנו מהאושר שלנו, אז ברור שהזמן והמצב הזה הוא אכזר.. באיזו אכזריות הוא (הזמן והתקופה) מעכב אותנו מלהיות מאושרים..?! ובכלל הוא כזה חצוף שהוא ככה מכאיב לנו ולא מתחשב ברצונות שלנו... !!! ובכלל איזה לא פייר זה  שא"א לכסח אותו ולהוציא עליו את העצבים!!! או שא"א כי  אחרת בכלל הוא היה מסכן..?!

אירוני... אבל במבט מהצד האם מי שמרגיש שזה עולם אכזר הוא לא בעצם ככה מסתכל על העניין...?!

או.. שפשוט במקום להביט על המצב הזה בצורה כזאת, אפשר להסתכל על זה כמצבים והזדמנויות, כאפשרות לבניה.. כדרך להצליח יותר בחיי הנשואין... זה לא מעכב.. זה לא מצב רע, אלא ההפך...!!

הרי זה משול לאותו אחד שזכה בפייס, והולך הוא לקחת את זכייתו. וכי באמת ישנה לו עם באוטבוס יהיה חם? אם לא יהיה לו מקום לשבת? אם מישהו דרך עליו? קילל אותו?! 

לא!

למה?!

כי הוא כעת הולך לקחת מיליונים..!!

אם נבין שהדרך הזאת שלנו, הם עצמם המיליונים שלנו.. לא נרגיש לרגע אכזריות אלא ההפך...!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 13:37 לינק ישיר 

בס"ד
בהחלט!במיוחד השדכניות שלא בוחלות להגיד שפסלו אותי בגלל העדה....
ותביני אני בחורה מוצלחת,נראת טוב,משפחה טובה...
רק מה?אני מורכבת מחצי עדה שלא מצתלצלת יפה באוזן...
זה לא נקרא עולם אכזר??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2012 13:39 לינק ישיר 

בס"ד

הפסיכולוג נקודה למחשבה ירבו כמותך........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2012 13:54 לינק ישיר 

נקודהלמחשבה אתה ממש מתבזבז פה. לך תתפסכלג!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2012 15:02 לינק ישיר 

עדיף שהעולם יהיה קצת אכזר מאשר שכולם יהיו נחמדים ואח"כ יהיו מלא גירושין

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2012 21:34 לינק ישיר 

השבוע שאלתי תלמידה שלי שהייתה נראית קצת לא טוב... : 'מתוקה, מה קורה? משהו לא בסדר'? אז היא ענתה לי: 'המורה, העולם הזה אכזר'. תלמידה נוספת הסכימה איתה...אבל, הן לקחו את זה למחוזות אחרים.... למקומות שצעד נוסף אליהם יוביל לכפירה. מיד נזכרתי באשכול הזה... ואמרתי את מה שהזכירו כאן 'אם אנשים לא היו עושים אותו כזה... אז הכל היה בסדר'. הייתה לנו שיחה ארוכה בעניין... שיחה על דרכיו של הקב''ה וכו'... המסקנה הייתה: אנחנו לא יכולים לעשות חשבונות שמיים וגם לא להרהר אחר דרכיו של הקב''ה גם אם זה באמת נראה כזה. כי ה כ ל לטובה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2012 21:49 לינק ישיר 

סתם סקרנות, התלמידות שלך לא ידעו את זה לפני כן..? הרי הן בגיל תיכון.. וכי הן לא יודעות שהכל לטובה..? (או שאת מלמדת בתיכון של בעלות תשובה...?!) הן לא יודעות שהקב"ה מנהל את העולם והכל זה בהשגחה פרטית...?!

אני (מעדיף) להניח שהן ידעו את זה גם לפני כן.. רק שהיה לאותה תלמידה משהו כואב.. משהו שאכזב אותה.. והיא מתוך אכזבה.. כאב.. קושי הגיעה למסקנה הזאת... ואז יפה שחיזקת אותה.. שחזרת איתה על הדברים הבסיסים האילו.. אבל מה יקרה אם שוב יכאב לה? אם היא שוב תעבור חוויה שתגרום לה לשכוח את הכל..? (והרי אילו דברים שאם לא חושבים עליהם יום, יום.. שאם לא משננים ומפנימים אותם כל רגע הם מתפוגגים..) מה אז היא תעשה? היא תרוץ למורה תותי שתעזור לה..? את תהיי שם איתה להרים אותה שוב...?!

אני שואל את זה רק לעורר.. שלפעמים רק לחזור על הנשכחות לא מועיל מספיק... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2012 22:10 לינק ישיר 

יכול להיות שההסתכלות על משהו בתור אכזר תלוי בציפיות שהיו לגבי זה קודם. מי שציפתה שברגע שהיא מגיעה לגיל 18 יבואו ויתחננו אליה שתסכים לשמוע שידוכים, והיא רואה שגם כשהיא מגיעה לגיל 19 אף אחד לא רודף אחריה.. וכשמהצד שלה פונים לשדכנים זה גם לא מגיע מהר.. ומחכה לה דרך ארוכה ארוכה בעולם השידוכים, הבירורים, הפגישות, התקוות והאכזבות.. אחת כזאת שלא ידעה מה יכול לחכות לה מעבר לחלומות הוורודים.. לא פלא שזה עלול להיראות בעיניה אכזר. (גם מי שלא היה אצלה את הקיצוניות הזאת וההבדל הרבה יותר קטן בין מה שהיא ציפתה לעבור לבין מה שהיא עברה בפועל, זה יכול להתפרש ככה).
לעומת זאת מי שצפתה קשיים כאלו ואחרים מראש, אולי יותר קל לה לקבל אותם כשהם מגיעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2012 23:22 לינק ישיר 

נקודה... התלמידות שלי אכן בגיל תיכון... הן לא כולן חרדיות מהבית... אבל, זה סוג של 'תיכון מחזק' לבנות נושרות... אתה צודק, זה בהחלט היה חיזוק רגעי ושישובו ויצופו לה עוד מחשבות מהסוג הזה בעתיד... יכול להיות שהיא שוב תפנה אליי ויכול להיות שתפנה למישהי אחרת כשיהיו לה שאלות נוספות בעניין. אבל, אני חושבת שיש דברים שצריך להחדיר אותם לראש לאט לאט...(כמו האבן של את עקיבא). זה ייכנס ללב ולראש מתישהו... אבל, לומר על מה שהקב''ה יצר 'אכזר'... על המציאות המדהימה שאנחנו חיים בה, נראה בעיניי כ'כפיות טובה' ברמה מסויימת. נכון, יש קשיים, נסיונות, מקרים קשים וסיטואציות שאנחנו לא מבינים למה זה קורה... אבל, אם תמיד נסכם את זה ב'העולם אכזר' אז יש כאן אולי מעט בעיות באמונה..... ואפשר לשוחח על הענין הזה עד דלא ידע וזה לא ייגמר.....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עולם אכזר....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext