בית פורומים עצור כאן חושבים

תורה ,לשם מה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/9/2012 15:25 לינק ישיר 
תורה ,לשם מה ?

לבקשת יהי אור בקיצור נמרץ ובפשטנות יתירה,
בראשית נברא העולם, ובו אדם שבו דעת המאפשרת לו להבין את העולם ואת הקשר בינו לבין בוראו.
האדם הזה חטא וייצר לעצמו דעת עצמאית במנותק מבוראו (חטא עץ הדעת) , וע"י זה הוביל את העולם לחורבן במבול. (דילגתי כאן על קין והבל דור הפלגה, למך עד דור המבול) 
העולם אכן חרב מלבד אדם אחד ובני משפחתו, נח שמו, לאחר המבול הוא ובניו התחילו לבנות את העולם מחדש מתוך ברית עם הקב"ה (קשת בענן ו7 מצוות בני נח) אלא שבעקבות המבול נוצר פער עצום בין העולם החרב לבין הא-להים שאחרי ולפני הכל אפשר וככל הנראה גם קיים בפועל את החורבן הזה, וכך האנושות בחפשה אחר חזון שיקדם אותה , ניסתה לבנות את עצמה ולהחזיר לעצמך את תחושת הכח אל מול מוראות הטבע/בורא דרך ניתוק והתנכרות לעולם ולבורא והתמקדות במגדל מבוצר בו האדם נמצא (כביכול) , בשליטה מליאה.
וכך הגיע האנושות ליציבות כלשהיא, הבעיה ביציבות הזה היא שהיא לא מובילה לשום מקום, אנשים חיים אוכלים ישנים ומתים (ועל הדרך עושים גם קצת מעשי נבלה פה ושם, או הצדיקים מעשים טובים) ועולם כמנהגו נוהג.
עד שבא אברהם אבינו שהבין שצריך להציב אלטרנטיבה בת קיימא לכל זה,כלומר עם שיראה שיש דרך אחרת ותכלית אחרת לעולם , לטובתו ולטובת כלל הבריות המצויות בו.
לא אאריך כרגע בהשתלשות מעשי האבות , למרות שבהחלט יש להם השלכות לעניננו (אם נזכה נגיע לכך בהמשך), סופו של דבר נשתעבדו אבותינו במצרים מאות שנים, ויצאו ממנה ברכוש גדול , אך מתוך תודעה של עבדים משוחררים ונתק גדול מחזון החירות הגדול של אברהם ושאר האבות .
מתוך כך ניתנה התורה , באופן בו היא נתנה, כדי לישר את דרך העם והליכותיו כך שבבוא העת ניתן יהיה לשוב למסלול הראשוני לתיקון האנושות כולה ואחריה העולם כולו במלכות שדי.
כמובן בדרך היו הרבה סיבוכים הן בתקופת האבות , והן אצל יוצאי מצרים כפי שאנו רואים לאורך חומשי התורה,שחזרו בוריאציות שונות לאורך שאר התקופות.
     השורה התחתונה היא ש"אתם (=אנחנו...) ניצבים היום כלכם לפני השם א-להיכם" , כאשר מטרת העל טרם מומשה, והיא עומדת לפתחינו, שיבה מתוך התורה אל חזון האבות והקמת ממלכת כהנים וגוי קדוש שישפיע על כלל העולם ויביא אותו לתיקונו.
          מקוה שעניתי על שאלתך, ואם למישהו יש הערות לגופו של ענין , אשתדל להגיב ככל שאוכל.
                          בברכה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 15:54 לינק ישיר 

נגעת בנקודה מענינת, לפי מה שכתוב בתורה- אלוקים ברא את העולם, והיה מעורב בצורה אקטיבית בכל מה שנעשה בעולם,
עד להתבססותו של אברהם- אגב מהתורה לא הבנתי בדיוק איזו אלטרנטיבה הציב אברהם- לאחר מכן אנו מוצאים את אלוקים בתורה כאלוקים, משפחתי ואישי בלבד. המתערב בסביבה- רק לאחר שהמשפחה או אחד מבניה נפגע.
אתה מוצא תשובה בזה ,כי בני ישראל יצאו ברכוש גדול. אני עדיין לא הבנתי למה בכלל היו צריכים להיות עבדים 400 שנה?
בשביל הרכוש? כך זה נשמע לכאורה- יעקב אבינו עשה רכוש גדול במשך 6 שנים . יש להניח שבניו אחריו היו גם פקחים ומתוכחמים כמוהו והיו מגיעים לרכוש יותר גדול תוך 400 שנה.
האם אתה לא חושב שלפני שאני ניצב לפני ה' א'  אני צריך להודות כי באתי אל הארץ הטובה אשר נתן לנו ה' אלוקנו, להודות על כל הטוב, ולא לחפש אחרי חזיונות תעתוים. חזון האבות? איזה חזון היה לאבות?
הקמת ממלכת כהנים? למה בגאולה הראשונה לא הקימו ממלכת כהנים- הרי ה' היה הגואל? מי הפריע.
לפזר אידיאות לא מעשיות על דברים וירטואלים- זו היא כפיות טובה בכל הטוב שה' הרעיף עלינו, אנחנו לא מרוצים, לא טוב לא טוב, פעם יהיה טוב! האם פעם היה יותר טוב?

משל למה הדבר דומה- לאדם שהוזמן לסעודה בביתו של המלך, הסעודה היתה כיד המלך, עם כל המפרשים, אבל כיהודי טוב כשיצאה מהארמון, קבל- שלא הגישו מוס שוקולד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 16:14 לינק ישיר 

על השאלה הראשית, לא טרחת לענות.

מ א י ן לך כל זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 16:20 לינק ישיר 

ירוחם,
בקצרה
1. האלטרנטיבה של אברהם היא ביסוס תודעה שמקושרת ישירות לקב"ה שמממנה כל מעשי האדם נגזרים ויורדים אל העולם, מתוך כוונה להשיב את העולם כולו אל הקשר שהיה לו בתחילה (לפני חטא עיוות הדעת ממנו התחלתי) עם הקב"ה.
כיון שהאדם חווה קודם כל את מציאות העולם, עבר אברהם 10 ניסיונות כדי לבסס היטב את התודעה הזו אצלו, ומאידך ביחס לעולם הוא היה צריך לבסס עם שילך בדרכי צדקה ומשפט, כך שהמסר יוכל לחלחל למטה אל כלל בני האדם, שלרובם מסתבר לא עברו את הדרך שאברהם עבר, ולכן אין להם תודעה בהירה כ"כ בנוגע לדרך השם והתכליות אליהם היא צריכה להוביל באופן גלובלי.
2. כדי שתודעה כזו תוכל להמשיך להתקיים ולחיות אצל עם שלם , בו לא כולם במדריגה התודעתית קיומית של אברהם אבינו, היה צורך שישראל יהיו גרים בארץ לא להם, על מנת שלא יטעו אחרי החומר, והצורך להתפרנס, שזה האופן דרכו התגלגלו בני ישראל למצרים , הגם שכמובן לסיפור יוסף ומכירתו היתה השפעה מכרעת על האופן (הפחות טוב יחסית למה שיכול היה להיות) בו זה קרה. בכל מקרה לא הבנתי מאיפה הסקת שהתכלית של הירידה למצרים היתה היציאה ברכוש גדול , לא כתבתי דבר כזה ובודאי שלא התכוונתי אליו.
3.  הסיבה בגללה הגאולה הראשונה לא הגיע לכדי שלימות, היא בגלל שהיינו עבדים במצרים, והצמיחה של בני ישראל לכדי עם , לא נעשתה באופן אורגני בארץ ישראל, אלא באופן מהפכני של שבירת מצרים קבלת תורה "הר כגיגית" , באופן שנוגד את הסדר האנושי הטבעי, ממילא ישראל לא הלכו יד ביד עם משה רבינו במהלך שהוביל מה שגרם לכך שהכניסה לארץ נעשתה במנותק מהאדם שיכל לקשר את העם לחזון השלם.
זה בקצרה לגבי מוס שוקלד וכפיות טובה, לא הבנתי מה השאלה ואיך זה קשור לעניננו , אם כותבים אחרים מבינים וחפיצים לענות, בבקשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 16:24 לינק ישיר 

אלי,
הכל בכתב מיד השם עלי השכיל .
או אם תרצה בדרך הנבואה.  (זה תלוי באופן בדקדוק כלשהוא באופן בו מגדירים את הדברים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 16:34 לינק ישיר 

איש
2. כדי שתודעה כזו תוכל להמשיך להתקיים ולחיות אצל עם שלם , בו לא כולם במדריגה התודעתית קיומית של אברהם אבינו, היה צורך שישראל יהיו גרים בארץ לא להם, על מנת שלא יטעו אחרי החומר, והצורך להתפרנס

אתה קראת מה שכתבת? הפכו אותם לעבדים, שעבדו מצאת החמה ועד צאת הנשמה, כל חייהם סובבו סביב חומר ולבנים, ומנת האוכל המזערית שקיבלו, לא נשאר להם שניה של זמן לרוחניות או מחשבה. הדבר נתן את אותותיו על העם, כי שכתבת.
ואתה אומר כי כל זה נעשה שלא יטעו אחר החומר?

ההבטחה לאברהם היתה בצורה מודגשת ואחרי כן יצאו ברכוש גדול! במצריים ה' חוזר ומצווה את משה לדאוג לרכוש הגדול.
הכפיות טובה -זו הגאולה והחיים הטובים שאתה חי בה, אשר מעולם מעולם עם ישראל כולל אותך בכל הגילגולים- לא חיו חיים כל כך טובים,
ולך חסר המוס שוקולד- ממלכת כהנים! דבר רוחני. בלי זה- זה  לא זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 16:39 לינק ישיר 

כן.
כי השיעבוד חל על הפרט ולא על הכלל, כלומר התודעה של הפרט אבדה, אבל הזהות היסודית והזכרון מהאבות נשאר חקוק בליבות העם, או לפחות חלק מספיק משמעותי בו , ואפשר את השתתפותם (הפסיבית אמנם) ביציאת מצרים, והמשך קיום העם, וקבלתו את התורה וכו'.

בנוגע למוס השוקולד , הוא לא סחר לי אישית (אם כי בהחלט גם) הוא חסר לעולם כולו, הוא התכלית לשמה הקב"ה הוביל אותנו בדרך הזו, אם כבר כפיות הטובה היא להסתפק בוילה ובוולוו שקיבלת מהקב"ה בחסד בארץ ישראל, ולזרוק אחרי גווך את התכלית לשמה הקב"ה הביא אותנו לכאן ונתן לנו את כל אלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 17:29 לינק ישיר 

איש ציפור
תודה רבה על העלאת הדברים.
הסכמנו שלא נשאל מנא לך ומה ההוכחה, נשמע את הדברים שאתה מציע כמו שהם, או כמו שכתבת לאלי כאילו הנך מדבר בנבואה. אך לגופם של דברים יש הרבה לשאול ולברר, אנסה מקודם לסכם את הבנתי במה שאתה מציע כאן, איפה הוא נמצא על המפה של הדרכים והגישות שאני מכיר, ולדון בדברים לגופו של ענין. אנסה ללכת שלב אחרי שלב כפי הבנתי בענינים אלו, ואולי נגיע לכדי בירור יותר ממה שהיה אתנו מקודם. וביותר, אם ניתן להבין מכך ביתר דיוק מה מקומנו ברגע זה בכל הסיפור הזה ומה עלינו לעשות או לקוות לו. אך נלך לאט שלב אחרי שלב.

א-
הקטע הראשון בו הנך מסכם את ענין חטא עץ הדעת, בלשונך "ובו אדם שבו דעת המאפשרת לו להבין את העולם ואת הקשר בינו לבין בוראו.

האדם הזה חטא וייצר לעצמו דעת עצמאית במנותק מבוראו (חטא עץ הדעת)"
אנסח מה שאני מבין שהינך שולל בזה, או במילים אחרות, איפה אתה מאבחן שכולנו, ובעיקר כל סגנון העמדת התורה כלומר צורת החיים בדרך שמונח בד"כ בפורום זה ובעולם המודרני ככלל, נמצא תחת חטא עץ הדעת.
כל דיון שמתקיים בפורום זה, וכמותו כמעט כל בירור שאדם עורך לעצמו להעמיד עליו את השקפת חייו והנהגתו, הוא בצורה של "דעת עצמאית נפרדת מבוראו". אני הבר דעת, האוטונומי, ועלי להחליט אם יש בורא או לאו, ואם כן מה הוא רוצה ממנו אם בכלל, וכו'. אתה למעשה ממאן בכל הצורה הזו של דיון, ושל חיים, ומנסה לחזור אל ההסתכלות הטהורה יותר הבסיסית יותר, שבו האדם נמצא כחלק מהקשר בינו לבוראו בקשר חי וישיר, לא שהוא נמצא מבחוץ ומנסה לברר לעצמו, אלא נמצא מכבר בתוך המציאות של החיים האלה כפי שהם בעולם הזה, ומתעסק רק במכאן והלאה מה צריך לעשות ואיך וכו'.
אקווה שהבנתי נכון פחות או יותר את הנקודה, התרשה לי לנסות לדון בה מעט, א' על עצם הגדרת הדברים, וב' על צורת יישום הדברים אם כנים אנחנו לנסות לחזור אל מציאות של דעת שלפני החטא, האם ואיך הדבר אפשרי.

תחילה לגבי עצם הדברים, מה שאתה בעצם אומר בלשון מודרני, הוא שבדיוק המודעות הזאת שהיא היא גופה של הבשורה של העולם המתוחכם שלנו, המודעות אלינו, אל הנחות היסוד שלנו , ההכרה במיעוט הכרתנו, ושהדברים אשר נדמים לנו כהכי פשוטים הם בעצם הכי לא פשוטים, ושאנחנו יודעים מעט מעט מאד מהעולם שבו אנחנו מוצאים את עצמנו. כל זה אתה פשוט קורא לה מודעות של חטא עץ הדעת, לדעתך המצב הטהור והנכון יותר הוא המצב של חוסר מודעות, המצב שבו אננו מחוברים לעולם, לטבע, לאלהות, כאשר אין בכלל מי שיביט על כל זה מבחוץ ויהיה מודע בכלל לכל ההנחות הרבות שהניח כאן שאין לו בעצם בסיס נכון להם.
האמנם זהו המצב המתוקן שהיה פעם [או שמשל היה] לפני החטא בגן עדן, שלזה אנחנו שואפים לחזור, מצב שבו "אם אין דעת הבדלה מנין", אין שום דרך לאדם לבחון את עצמו ולצאת במקצת מהגבול שלו בכלל, להכיר האמת מן השקר, הנכון מן הבלתי נכון, עיקר מן הטפל, וכו' וכו'.
נא הבן אותי, אני לא טוען שזה לא צודק. אני כן טוען שגם לפי ההסתכלות הזאת, צריך להבחין באופן מאד ברור בין ההתחברות שמתחת לדעת, ובין ההתחברות שמעבר לדעת, של לפני החטא או אחרי התיקון. כל עוד שאין לנו דרך להגדיר במדוייק איך התיקון הזה שאתה מציע כולל בתוכו כל המעלות שמן הסתם גם אתה מודה שישנם במצב של החטא, הרי אין התקווה שלך כלל תיקון אלא חזרה למצב של ילדות תמימות וטיפשות. [קן וילבר עשה עבודה רבה בכיוון הזה להגדיר את הנקודה הזו, ועדיין צריכים אנו למודעי]
השאלה השנייה שצריכים לענות עלהי באומץ רב כאן, הוא האם והיאך הדבר הזה אפשרי בלא לשקר ולזייף את עצמנו. אין מה לעשות, חטאנו, אכלנו מעץ הדעת, אנחנו אפילו סוברים שזה לא היה בחירה רעה בכלל, האם פשוט נעצום עיניים בחזקה ונעשה את עצמנו כאילו אל אכלנו אותו? פשיטא שלא זה ייקרא תיקון. אז מה אפשר להציע בכלל בעולם שכזה עם צורת אדם שכזה שיעבור את הבעיה הזו. [למעשה הפתרון לנקודה זו תלוי לכאו' בפתרון לשאלה הראשונה כאן]
מכיון שנקודה זו הוא היסוד לכל הענין כאן להבנתי, אפסיק כאן ואחכה לראות אם ועד כמה יש בינינו התאמה והבנה משותפת בנקודה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 18:05 לינק ישיר 

יהי,
יש לך טעות יסודית. (שהתייחסתי אליה כבר בהודעה הראשית)
החיים לפני החטא לא היו חסרי הבדלה , היתה דעת גם לפני כן, אלא שהיא לא היתה מקושרת קודם כל אל העולם הנראה , אלא אל הקב"ה (היות ואתה מכיר את הטרמינולוגיה הקבלית אומר, שאז כתר ודעת היו אחד)  וממילא היה אדם הראשון מתבונן בו מסוף העולם ועד סופו, באשר כל היה ברור לו איך כל פרט משתלב במכלול כפי שהא-להים בראו.

לאחר החטא התערבבה בדעת האדם צרכיו כברוא , כלומר יש לו כבר אינטרסים שמשחדים אותו (או אם תרצה "נגיעות") ומכאן לשאלה השניה, בדיוק בשבילה תיארתי את כל ההשתלשלות שתיארתי עד מתן תורה ומשם הלאה, כדי שיהיו מסגרות אנושיות של תורה וחיים בהם קל יותר לגלות את דרך השם מבלי להזדקק לעשות את כל הדרך שעשה אברהם.  כמובן שכל זה מתבסס על ההבנה שיש באדם תשתית ישרה ונקיה (הנשמה או אם תרצה בחינת הכתר שבו) מתחת לשכבות המטשטשות שהחטא יצר. מה שמאפשר את התשובה והחזרה של הדעת למקום המקורי שלה.
                    עד כאן לעת עתה.        

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 19:16 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
אלי,
הכל בכתב מיד השם עלי השכיל .
או אם תרצה בדרך הנבואה.  (זה תלוי באופן בדקדוק כלשהוא באופן בו מגדירים את הדברים)

זו טענה עובדתית. טענה עובדתית, צריכה אישוש ראייתי, או שתסביר מדוע לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 20:23 לינק ישיר 

טענה עובדתית צריכה ראיה בבית דין, אנחנו לא בבית דין ואני לא תובע ממך שום דבר, ממילא לא צריך שום הוכחה, או שאני ודברי נאמנים עליך ו/או אתה מבין את אמיתת דברי או שלא.
זה היה תנאי מקדים שיהי אור התחייב לו לפני שפתחתי את האשכול הזה ולאורו נלך בע"ה גם בהמשכו.
בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 20:31 לינק ישיר 

טענה עובדתית בכל ויכוח, צריכה ראיות או ביסוס לוגי.

אפשר גם להתנהל ע"פ ההנחה שכל מה שאתה אומר אמת ויציב. בסדר, הבנתי. רק חבל על כל הפעמים שבטעות התווכחת באשכולות אחרים. תודיע בראש כל משפט "מה שאני כותב או מתוך הנחה סופית שאני צודק, מי שלא מסכים שאני צודק, אין לו על מה לדבר איתי".

אוי לה ליהדות שאלו דובריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2012 21:26 לינק ישיר 

אלי,
מי מתווכח איתך ?
מבררים נושא כאשר מראש נקבע שלא משנה מאיפה אני יודע עליו, אלא תוכן הדברים. 
              אם יש לך הערה על תוכן הדברים אהלן וסהלן, אם מה שחשוב לך זה מאיפה אני יודע גם על זה עניתי לך לפני משורת הדין, אם אתה רוצה להמשיך הלאה זה הזמן להגיע עד כאן תחום שבת, כבר שיערתי בעקבי סוסך שהגענו אל התחום הזה, אליו אני יכול להתקדם ואתה לפחות לעת עתה , לא.
               מצטער. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2012 02:54 לינק ישיר 

אי"צ
ברשותך נתעכב עוד מעט על הנקודה הזו.
האם אתה אומר שהחיים לפני החטא אינם חסרי הבדלה, או יותר נכון, אינם חסרי רפלקסיביות ומודעות להנחות היסוד שלהם עצמם, אלא הם מודעים ומודעים, אלא שיש להם סדר עדיפות אחר וצורה אחרת למחשבה? כי אז אין כאן כל הבדל יסודי בצורת הדעת שלפני החטא ואחריה, יש רק שני שיטות, השיטה המעמידה את האל במרכז, ורואה את הכל כסדר אחד הנובע ממנו. והשיטה המעמידה את האדם וצרכיו במרכז,  וממילא מתערבת לו בחשבונות הרבים אשר ביקשו בני אדם. אם אתה אומר שיסודי הדעת הם שווים, כי אז הנך צריך לבסס את השיטה שלך באותם דרכים שבהם נהוג לבסס כל שיטה אחרת בעולם. סבורני שהנך מודע לזה שיסוד הגישה שלך אינה יכולה להיות אלא בשינוי צורת הדעת דמעיקרא, והיינו צורת ביסוס שונה לגמרי לדעות ושיטות. ולנקודה זו הנני מתכוון לעיין בה להגדיר בדיוק איך היא קודם החטא ואיך ניתן לחזור לה. אם אכן הנך סבור שאין כאן צורת דעה שונה אלא שיטה שונה, הרי שלענ"ד אין לכל הגישה הזו על מה לסמוך.

נשאל בצורה אחרת, האדם שלפני החטא, שהגדרת את כל דעתו כקשורים ל ונובעים מאלקים. מאיפה הוא יודע שיש אלקים בכלל ושיש למציאותו השלכה על חייו? האדם המודרני, זה שאחר החטא, יכול לדעת עליו מכמה מקורות, הוא יכול לדעת מכח הוכחות וכדו', הוא יכול לדעת מכח מסורת של סיפורי התגלות, וכו'. אבל כל דרכים אלו מניחים שיש אני העומד בנפרד והוא המחליט אם לקבל את הדעה שיש אלקים וכו'. האדם שלפני החטא, שאנחנו מניחים לגביו שהוא מאמין באלקים, בהכרח שאינו מאמין בו בצורה זו בכלל. הידיעה שיש אלקים אינה מודעת לו כלל, זה חלק מתפיסת המציאות הלא רפלקסיבית שלו. או אולי בנוסח אחר, הוא אינו יודע אותו בידיעה שחוץ ממנו אלא בידיעה עצמית. [שזה מה שאתה קורא אחוד הדעת וכתר אם הבנתי]

ועכשיו לשאלה, הראשונה שהיא השנייה. נניח שיש באדם רובד שלא נפגם בחטא [אגב, לפי לימוד האר"י עיקר הרבדים האלה הם הרבדים הנמוכים יותר שלא היו גבוהים מספיק להיפגם, בנוסף לכך שיש חלקים גבוהים יותר שלא נפגמו, הבן הקשר.] עכשיו שאנחנו נמצאים ברובד אחר, שעיקר החיים שלנו יש להודות מתנהל שם. כמו גם עיקר הבחירה ועבודת ה' שלנו. באיזה צורה הנך רוצה שנחזור לרובד הראשון? ע"י התעלמות והכחשה של הרובד הרגיל? ע"י בירורו באיזה אופן? מה עלינו לעשות איתו? והאם יש לך איזה דרך קונקרטית להציע למי שאינו מודע כלל לרובד הטהור, או שאינו מאמין שניתן להיעזר בו, לגעת בו?

אני מקווה שאני מובן. מבקש ממך מאד להאריך בתשובה, לא להסתפק לחכימא ברמיזא, כי עד שאין אנו מכירים כראוי איש שפת רעהו לא ברור כלל מה אומרים ולמה הכוונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2012 09:16 לינק ישיר 

יהי,
צר לי שאיני יכול להאריך במקום בו אמרו לקצר...
בכל מקרה הסברתי למעלה שאתה צודק אין אפשרות פשוטה להחזיר את הגלגל אחורה, לכן נבחר עם ישראל וניתנה לו התורה, כדי שכציבור נוכל לייצר חברה שמתנהלת באופן אחר , מתוכה יתאפשר תיקון של כל הנ"ל.
                     ממילא אין מטרה שפלוני אלמוני ישחזר בדעתו את הדעת שהיתה לאדם הראשון, אלא אם זה משתלב ומקדם את המהלך המרכזי של תיקון העולם דרך קיום עם ישראל והתורה, כך שלפחות לעת עתה רוב הפלפול אליו אתה מנסה למשוך את הדיון לא רלוונטי (שלא לומר כמעט אוקסימורוני) בעיני.
אם אתה רוצה להתקדם בדיון, אל תעצר באדם הראשון , תתקדם הלאה לדור המבול פלגה, אברהם אבינו וכו', לא במקרה הבאתי את הסיפור כולו כיחידה אחת.
                       בהצלחה, ואם יש עוד שאלות אשמח לשמוע ולענות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2012 09:35 לינק ישיר 

אי"צ
אם הבנתי, אתה אומר שעיקר עניינה והצורך של עם ישראל הוא כי אכן אין שום אפשרות ליחיד להחזיר את הגלגל אחורנית, או בעצם קדימה, ולתקם את עצמו, והתיקון יכול להיות דווקא ע"י יצירת עם שלם שיתקן את התודעה של העולם בכלל, וזהו מה שהבין אברהם אבינו ומה שניסה לעשות, אלא שהתהליך הזה נעצר באיזשהו שלב [במצרים וכו'] ומאז אנחנו מנסים ללא הצלחה להגיע אל התיקון הנכסף. אם הבנתי אתה מניח שהתקופה הזו בו עם ישראל באיזשהו צורה חזר לגור בארץ ישראל ולחיות בתודעה של עם איכשהו יכול להיות בסיס לקדם את התיקון הזה, אם כי הדרך עוד רחוקה מאד.
הבנתי אותך? התרשה לי לשאול שאלות? תחילה, אז באמת לפ"ז אין כל ערך לתורה כתורה פרטית ולמי שיתחשב אך ורק בעצמו הרי שזה לא משתלב כלל בתוכנית תיקון העולם שלך, רק אם זה מצטרף באיזשהו אופן ליצירת העם הכולל. שלא לדבר על כך שפחות או יותר רוב המאמץ שנעשה על ידינו בגלות וכו' היה חסר ערך כמעט מבחינה זו.
בקיצור, האם לדעתך מי שאין לו כל שאיפה לתקון העולם הכללי הזו, או שמבין שבמצב שבו הוא נמצא הוא לא יכול לקדם כלום בנושא זה, באמת מבחינתו "התורה, לשם מה?".
והשאלה השנייה, לא הסברת איך זה בדיוק אמור לעבוד שיצירת עם ככלל יכול לתקן מה שלא יוכל כל אדם פרטי לתקן, איך זה אמור לעבוד בפועל, לא בעולמות עליוננם, והאם תוכל לתת דוגמא קונקרטית להתקדמות או אפילו לנסיגה שידגים את התהליכים האלו בפועל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תורה ,לשם מה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext