|
|
| נשלח ב-6/9/2012 15:09 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | אלי, אני לא עוקב אחרי הדיון, אבל לפחות כשאתה מסתמך על הרמב"ם אתה צריך לשאול את עצמך האם הרמב"ם עצמו האמין באותם ניסים? אם הוא כותב שאבותינו האמינו אני מניח שגם הוא האמין. אבל הוא לא ראה בעיניו. אז כיצד אתה יכול לשים בפיו את הטענה שיש להאמין רק אם רואים בעיניים?
|
|
איני שם בפיו שום טענה. ייתכן שמשנתו אינה קוהרנטית וייתכן כי היא אינה ידועה לי. יכול שהוא האמין בניסים, ויכול שהוא חשב שהם רק לצורך המון העם. מ80 טען כי יש קודם להאמין ואח"כ ללמוד. ראיה הוא הביא ממשה. אני הצבעתי בפניו על כך שהרמבם - חלק מאותה מסורת בה הוא מאמין, כתב כי ישראל האמינו בגלל סיבות על טבעיות. = חוסר קוהרנטיות בטענתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 15:12 |
|
| |
מ, אם תאמין מראש בחזיונותיו של בודהה, תראה שהכל אמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 15:37 |
|
| |
אלי,
ביציאה ממצרים היו שלוש דרגות של אמונה. האחת, שבני ישראל לא ידעו כלום ובכל זאת האמינו בקב"ה, וזו היתה אמונתו של העם במצרים, שנאמר ויאמן העם. השניה, שהגיעו להשגות בהשגחתו של הקב"ה ובכל זאת האמינו שאי-אפשר להשיגו כלל, שנאמר וייראו העם את ה' ויאמינו בה' ובמשה עבדו. השלישית, במעמד הר סיני, בשומעם ובקבלם את דבר ה', שנאמר אתם ראיתם כי מן השמים דיברתי עמכם. ולשון ראיה כוונתו התבוננות שכלית.
,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 15:42 |
|
| |
הרמב"ם הבדיל בין משה רבינו לבין אריסטו במשל על שניים שנכנסו לארמון של מלך, האחד (אריסטו) הסתכל על התמונות שבארמון המלך, השני (משה רבינו) דיבר עם המלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 15:55 |
|
| |
מ80 אתה יכול לתת מראה מקום?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 16:06 |
|
| |
המשל הזה הוא מהרוזינער, ונאמר להסביר למה אריסטו הבין יותר בארמון המלך [כלומר העולם] מאשר חכמי ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 16:07 |
|
| |
אלי מה זה הזלזול בבודהה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 16:09 |
|
| |
מ, לפחות כשאנחנו מתווכחים על נושא זה, לא תחליט שאני חייב לקבל את דבריך מראש - בשביל לקבל אותם.
אי אפשר להביא ראיה לאמונה, מתוך האמונה עצמה. אי אפשר להביא ראיות ממה שאתה חושב על משה רבינו, לפני שיתברר כי התאוריה שלך נכונה.
ק"ו כשהדברים שלך לגבי משה נמצאים גם הם במחלוקת נפרדת.
אני חוזר ושואל. מחר אציע לך להאמין בוודו / במפלצת הספגטי / באיסלאם.
בשביל להאמין ולהבין שהאמונה נכונה, תהיה חייב קודם להאמין בה. נשמע לך הגיוני או מטורף?
עזוב אמונה, נתחיל בקטן.אם תיתן לי מחר אלפיים דולר, יהיו לך חיי נצח. לא שווה לך אלפיים דולר בשביל חיי נצח? קודם תאמין לכל מה שאני אומר לך ותיתן לי, ואז אתה תיווכח שזה נכון.
תוקן על ידי eli_s ב- 06/09/2012 16:11:01
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 17:27 |
|
| |
אלי,
נתחיל מהתחלה:
א. יש א-ל אחד.
ב. הא-ל ברא את כל הבריות ומציאותם תלויה בו.
ג. הבורא איננו גשמי ואי-אפשר להבין את מהותו.
ד. ראוי ונדרש לעשות את רצונו.
ה. רצונו התורה שמשה רבינו קיבל מסיני.
האם אתה מסכים לכל הסעיפים או לחלקם?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 17:51 |
|
| |
בא נתחיל מהתחלה.
א. אנחנו חיים משמע אנו קיימים. ב. אפשר להגיע לתובנות חדשות בקשר לעולם בו אנו חיים. ג. כדי לסדר את מחשבותינו ולהעבירם בין אחד למשנינו, יש להגדיר מצבים, מחשבות, תאוריות וכו'. ד. כל דבר שתהיה לנו הוכחה לו, נקבלו. לפעמים - ההוכחות חזקות, ולפעמים חלשות. לפעמים נקבל הוכחות גרועות כל זמן שלא יטען אף אחד אחרת. ה. ככל שקבלת נתון מסויים יהיה משמעותי יותר עבורינו, נבקש לו הוכחות טובות יותר.
האם אתה מסכים לכל הסעיפים או לחלקם?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2012 19:15 |
|
| |
הוי זנב לאריות ולא ראש לשועלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2012 19:15 |
|
| |
לאיזה סעיף מתייחסת התשובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2012 19:21 |
|
| |
מ
כתוב גם -טוב הכלב החי מהארי המת. בעל חי יכול לחיות בלי זנב-אפשר לחתוך לו את הזנב- אבל אי אפשר לחיות בלי ראש
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2012 19:23 |
|
| |
התשובה מתייחסת באופן כללי לדרך הנכונה למחשבה. בד"כ רוב השאלות המעסיקות את בני האדם חשבו עליהן בכל הדורות. במקום לנסות להמציא מחדש את הגלגל, עדיף ללמוד תשובות שהתקבלו ע"י חכמים ונתאשרו ונתאמתו בדרכים שונות במהלך הדורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2012 19:47 |
|
| |
ברוך שפטרנו משאלות ותשובות.
|
|
|
|