|
|
| נשלח ב-3/9/2012 08:15 |
|
| |
אם אכן זהו המין האנושי הדפוק, כי אדם אין צדיק בארץ אשר לא יחטא כל הזמן, חוזרת הטענה שאמר אותו אדם מכוער לר' שמעון בן אלעזר, "צא ואמור לאומן שעשאני". (נדמה לי שר' צדוק עמד על זה).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 08:22 |
|
| |
מזכיר לי את הפסוק ,,ואם הכהן המשיח יחטא [הרי זה],לאשמת העם [ולא אשמתך],והקריב את חטאתו,,,
תוקן על ידי ביליצר ב- 03/09/2012 08:44:56
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 09:01 |
|
| |
בעב
אולי ה' רצה את מאבק הבחירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 09:09 |
|
| |
ת"ט נניח כדבריך, וגם על זה כמובן יש לדון.
האם מותר להניח שמי שנתן לנו את מאבק הבחירה, הניח גם שרובנו לפחות ננצח בו, אחרת הוא משחק נגד עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 09:30 |
|
| |
בענין הזה אני עם יהי אור + תוספת קטנה, הרצון הוא אכן להרגיש שהכל בשליטה, בהקשר שלנו בעיקר היות והגישה החרדית הקלאסית נמצאת במבוי סתום , הרי שתכלית אמירה כזו (ובעצם כמעט כל אמירה ציבורית אחרת מהכיוון הזה) היא לחזק את האמונה בצדקת הדרך. לכן מוצאין עוד קש (הפעם זה סמרטפונים והאינטרנט ) להסביר למה "במקרה" העולם לא מתנהל כמו שלפי ההשקפה ה"טהורה" חושבת שהוא צריך להתנהל , כלומר בהקשר שלנו שהרב אלישיב יחיה לנצח, בעוד שאר העולם לא ממש מתקרב לתיקונו. וזה אכן אבסורדי וטיפשי, לא בכדי המסמא עובד שעות נוספות אצל מחזיקי התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 09:45 |
|
| |
בעל ותלמיד בדיוק בגלל זה יש את מצוות התשובה, שתופסת מקום מרכזי למדי בסדר השנה שלנו, כי אכן ה' יודע שלא נצליח במאבק הבחירה, והתשובה הוא כאן לתקן את הבעייה הזו. כמפורש בחוה"ל שער התשובה ובמו"נ. עוד לפני הביאורים של ר' צדוק וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 09:53 |
|
| |
יהי היא גופא קשיא, למה יש כשלונות שנותנים לנו הרגשה תמידית של אשמה, כדי שאח"כ נתקן בתשובה וכל ימינו נאלץ לחיות בחשש מפני נפילה עתידית.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 10:12 |
|
| |
על זה צריכים לחזור בתשובה, שלא יהיה לנו עוד הרגשת אשמה, ולא נפחד כל כך מפני העתיד.. ובזה גופא אנו נכשלים.. וגם על זה לא צריך להיות אשם.. חושבני שמי שבאמת הפנים את התיאוריות של ר' צדוק או של ברסלב ודומיו, כבר אין לו הרגשת אשמה כמעט. [אני אומר זאת מתוך הכרה -שטחית- עם אנשים כאלה]. אבל להפנים את זה באמת צריך לוותר על מעט או הרבה מהמכונה אצלנו יראת שמים. וצ"ע.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 10:14 |
|
| |
יהי, ידוע מראש שלא נצליח, כי באופן בסיסי באמת אין לנו כלים להצליח, אלמלא התשובה. לכן משה ידע שהעם יחטא ואמר את זה מפורשות בשלהי ספר משנה תורה, כל עוד התודעה של העם אינה שלימה , ברור שהדרך הטובה תגיע למבוי סתום, ממנו יש יציאה ופתרון רק דרך תשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 10:15 |
|
| |
יהי ואולי גם על המכונה אצלנו בחירה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 10:17 |
|
| |
ומה רע בתזה הנוצרית בענין?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 10:17 |
|
| |
אין שום כשלונות יש אנשים שרוצים שנרגיש אשמים,- לא התפללת בכוונה, אולי כן ,אבל לא בכוונה גדולה. לא למדת דף היומי. אולי כן, אבל לא בעיון, לא נטלת ידיים. אולי כן, אבל לא שפכת את המיים לפי הכתוב בהלכה. אולי כן, אז לא נגבת היטב בין האצבעות.. שכחת ליטול מים אחרונים- בכל אופן לא על כל האצבעות. הסתכלת על אשה, לא בכוונה אבל הסתכלת אתה לא יכול להכחיש, היא גם מצאה חן בעייניך. סוטה חולה מין. וכו וכו וכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 10:18 |
|
| |
בעל על הבחירה לא צריך לוותר, כי בין כך היא לא כל כך קיימת.. [כמבואר באשכולי על התשובה] צריך רק לוותר על המאמץ ולזרום יותר..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 10:20 |
|
| |
יהי ובעל, כבר אמרו חכמים "פחדו בציון חטאים" הפחד נובע מגישה שמחטיאה/לא מבינה את המטרה מראש. מי שיודע שהולך בדרך נכונה , יודע שבדרך יהיו כשלונות וקשיים, שאיתם יהיה עליו להתמודד, אבל אחרי הכל זה לא סוף העולם, באשר הוא עשה את ההשתדלות שלו , ומלכתחילה בחר בדרך השם למרות קשייה, כך שבהמשך יתאפשר לו לשוב ולתקן את השגיאות שעשה בשלבים מוקדמים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 10:23 |
|
| |
יהי בא לי לעשות כמה דברים, לזרום?
|
|
|
|