בית פורומים עצור כאן חושבים

האם גילויי חכמה ביצורים פרימיטיבים מעידים על יוצר תבוני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/9/2012 22:24 לינק ישיר 

מקסמן למה מוכרח להתפתח?
ומה זה כל מין בוחר לעצמו?
אתה עוד פעם משתמש במושגים שלא שייכים בכלל לענין.
קח תא במעבדה הוא ישאר תא גם בעוד מיליארדי שנים.
איזה בחירה יש לו?
ומה ההבדל בין קיבל לקיבל על עצמו זה אותו דבר סתם משחק מילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 23:51 לינק ישיר 

דייר כתב:
מקסמן למה מוכרח להתפתח?

כי אין שב ואל תעשה. אתה חייב לאכול, מה לאכול זה כבר בחירה,
ולכן יש התפתחות באוכל, סוגי אוכל, בימי קדם לפני התפתחות הבישולים ולפני החקלאות, אכלו מה שהיה, המוכרח של לאכול גרם להתפתחות האוכל, לאיזה כיוון להתפתח, יכול להיות מקרי ויכול להיות תבונית עם דעת,

אתה חייב לשרוד, ולכן חייב הלבן באמריקה להתבולל עם האינדיאני, לו לא רצה להתבולל לא היה שורד, הבחירה להתבולל הביא לשרידותו, וכאן יש כבר נולד חדש סוג אדם שמעורב מהלבן והאינדיאני, ההתפתחות הזו היה מוכרח, בכל זאת היה לו בחירה לא להתבולל, הבחירה היא אישית, בכללי בוודאי שאף אחד לא שולט בהם, כלומר מכל הלבנים מוכרח היה שאחד יבחר להתבולל,

ומה זה כל מין בוחר לעצמו?

אם כל החי הם צאצאי החיי הראשון, אז למה יש הבדלים, התשובה שיש לכל פרט התפתחות לכיוון אחר, זה הכוונה בוחר להתפתח,

אתה עוד פעם משתמש במושגים שלא שייכים בכלל לענין.
קח תא במעבדה הוא ישאר תא גם בעוד מיליארדי שנים.

לא ולא זה הטעות שלך, התא ימות אם לא יעשה הכל לשרוד, השרידות בא אך ורק על ידי הולדה,
לו היקום היית דטרמיניסטית מוחלטת, אז נכון שמי התא הראשון לא היה יוצא שום חדש, כלומר היו רק תא מוליד תא ותו לא,
רק בגלל שיש חופש ואקראיות, מתאפשרת דרכים שונות של הישרדות,

איזה בחירה יש לו?

יש לו בחירה מקומית בכל מצב, אבל ברגע שברח לכיוון אחר אז שוב בדור הבא הוא צריך שוב לבחור דרך המשך,
ניקח את המבול לדוגמא, לו נח לא היה מפתח תבונה לבנות ספינה, אז לא היה שורד יותר, וחסל האנושות, וזה מה שהתורה רוצה לספר לנו, תשכילו אז תשרדו, לא תשכילו תמותו מכל אסון טבע,

ומה ההבדל בין קיבל לקיבל על עצמו זה אותו דבר סתם משחק מילים.

הלוואי שהייתי יודע אייך קיבל, אני רק יכול לנחש, שמין חייה איבד את המשיכה המינית לבן מינו, ולכן כמעט שלא שרד עד שנקבה אחת השכילה להבין ולהיות מודעת לעצמה ולרצונה לשרוד, וממנה יצא כל בני אנוש המודע לעצמו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 00:57 לינק ישיר 

"יש הוד והדר בהשקפה זו על החיים", אמר דרווין בדברו על האבולוציה,

ותאמין לי הוא צדק לגמרי,
איזה מן אלוקים זה שברא את כל הסבל הזה,

מה שהטריף את בני דורו של דרווין היית מנהגה של נקבת הצערתנים לעקוץ את קורבנה עד שיתוק אבל לא עד מות, כדי לספק בשר טרי לצאציה שמכרסמות את טרפן החי מבפנים,
אף אחד לא היה יכול לשכנע את עצמו שהאלוקים הטוב והמטיב היה בורא סוג חיה כזו, 

אני ממליץ לך מאוד לקנות את הספר "ההצגה הגדולה בתבל" של ריצ'רד דוקינס,
לא בגלל שתשתכנע בתורת האובולוציה, רק שתלמד את הטבע (יש שם הרבה מאוד תוכן ומצידי אל תשים לב למסקנותיו העיקר תלמד את הטבע) ואז תבין שלא האלוקים עשה זאת, ואם תמשיך לחשוב שהאלוקים עשה זאת, לא תהיה לך ברירה ותצטרך לשנות את שמו ואת שם מידותיו ח"ו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 01:01 לינק ישיר 

http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_bear#Taxonomy_and_evolution

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 09:29 לינק ישיר 

יש כאן עירוב טיעונים.
טענת התיכנון עומדת לעצמה וטענת בעיית הרוע בעולם עומדת לעצמה.

מי שיש לו הסבר מדוע איילות ואנטילופות חייבים להשסע בעודם חיים לחרדת גוריהן ולהפך כדי שיהיה מזון לאריות ונמרים בסוד משביע לכל חי רצון, או מי שיש לו הסבר מדוע אמהות חייבות לגסוס באכזריות למול עיניהם הבוכיות של ילדיהן הקטנים בסוד וחסיד בכל מעשיו לא יקשה עליו להסביר מדוע המתכנן האתי והמוסרי תכנן בנפלאות תיכנון כ"כ אכזרי בבריאתו.
השאלה העומדת כאן היא האם יש ראיה כל שהיא מהתכנון המתגלה.

וכאמור אין בתכנון נפלא ומדהים יותר מתכנון פשוט וקל או יותר ממציאות כלל לא מתוכננת אלא הפעמת והערת תשומת לבו של המתבונן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 10:16 לינק ישיר 

מקסמן אני לא מבין.
אתה טוען שה' ברא את התא הראשון ומשם והלאה עזב את העולם.
זה עדיין לא מסיר ממנו את האחריות להתפתחות הרוע בעולם.
זה כמו אדם שנטש את תינוקו ונתן לו להתפתח לכדי חסר בית מסכן.
זה מוציא אותו הרבה יותר גרוע.
לגבי ההתפתחות כבר התיאשתי מלהתווכח.
שום יצור לא מתפתח מעצמו ולא משנה את הגנים של עצמו.
אם אני ארצה להיות סופרמן אני יכול לעשות שמיניות באוויר זה לא יעזור עד שהגנים שלי ישתנו
לצורה הרצויה בכוונת מכוון כדי לא ליצור נזקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 10:20 לינק ישיר 

932woland כתב:
ב.
הנושא הזה של אבולוציה בכלל, ובעולם החי במיוחד, דורש ידע מקצועי מעמיק בכמה תחומי מדע קשים. אני משער כי לרוב החברים אין הידע הנדרש. לגבי עצמי אני אפילו בטוח לגמרי בחיסרון הזה. אבל טעות היא הקפיצה המידית למסקנה המבוקשת מראש: הנה עדות לכך שיש לנו מתכנן תבוני, ואחר כך נסיק מכך מסקנות מבוקשות אחרות.
על כל פנים, כאשר שאלתי שני ביולוגים העוסקים בביולוגיה התפתחותית, דעתם היתה כי המחקר מצביע דוקא על העדרו של  מתכנן תבוני.
עודד

זה לא אתה שכתבת בזכות הבדיקה העצמית של האדם ואי הסתמכות עוורת על מקורות סמכות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 10:42 לינק ישיר 

דייר-
איזה בדיקה עצמית אתה עשית לתאוריית האבולוציה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 12:18 לינק ישיר 

אברהם, הנושא שלנו, הבנת משמעותה של האבולוציה, מתבססת ומחייבת קודם כל ידע מדעי מקצועי. העיון הפילוסופי אינו יכול לרחף באויר כדרך שהוא נעשה הרבה פעמים. העובדה שכלפי חוץ, הכל נראה כמו 'שעון שוויצרי', עדיין היא מראית עין רחוקה ומטעה.
שים לב כי דעת אותם שני אנשים באה בניסוח 'רך', המעיד על כיוון מחשבה מסוים לאור העובדות הנתונות, ולא כמסקנה גמורה. גם דבר לא נאמר לגבי השכלתם בכללה. 
ככלל, צריך להיות ער לעובדה כי יש רצון רגשי עז הנתון מראש להגיע למסקנה מסוימת, ורצון זה עלול להטות את המחשבה לכיוונו.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 12:28 לינק ישיר 

ואם כבר הגענו לשעון.
מה היינו אומרים על שען שבאחוז מסויים של השעונים שלו מתגלים פגמים ברמה של מחלות גנטיות?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 05/09/2012 12:31:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 13:47 לינק ישיר 

932woland כתב:
אברהם, הנושא שלנו, הבנת משמעותה של האבולוציה, מתבססת ומחייבת קודם כל ידע מדעי מקצועי. העיון הפילוסופי אינו יכול לרחף באויר כדרך שהוא נעשה הרבה פעמים. העובדה שכלפי חוץ, הכל נראה כמו 'שעון שוויצרי', עדיין היא מראית עין רחוקה ומטעה.
שים לב כי דעת אותם שני אנשים באה בניסוח 'רך', המעיד על כיוון מחשבה מסוים לאור העובדות הנתונות, ולא כמסקנה גמורה. גם דבר לא נאמר לגבי השכלתם בכללה. 
ככלל, צריך להיות ער לעובדה כי יש רצון רגשי עז הנתון מראש להגיע למסקנה מסוימת, ורצון זה עלול להטות את המחשבה לכיוונו.
עודד

בינתיים הבאתי שלש דוגמאות מיצורים פרימיטיבים שמגלים התנהגות מתוחכמת
וכן זה עובד כמו שעון שויצרי.
איזה ידע מעמיק צריך פה?
לא סתם הקריין בסרטונים(שלא חשוד בהיותו חרדי) משתמש ב AMAZING כי זה באמת מדהים.
ואתה באמת צודק צריך רצון רגשי עז כדי להגיע למסקנה שזה לא מתוכנן.

תוקן על ידי דייר ב- 05/09/2012 13:47:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 14:01 לינק ישיר 

בעלבעמיו, שעון הוא מכונה המיועדת ומתוכננת מראש לבצע פונקציה מסוימת. בכל תהליך יצור נופלים פגמים. ביקורת איכות אמורה לאתר תהליכים ומוצרים פגומים ולהוציא אותם.
שינויים גנטיים הם תהליכים המתקימים כל הזמן בכל עולם החי. ולפעמים במהירות רבה כמו בחיידקים. חלקם ניכרים ומופיעים כ'פגמים',  חלקם מחוסלים, אחרים מתקימים, למשל התהוות הסנטר. [מי שרוצא לראות תכליתיות בחיים יסביר את השינוי הזה בצורך לאפשר למר רודן, הפסל הידוע, לפסל את 'האדם החושב' שלו, ולאפשר ליתר האנשים לחקות את הפסל ולהתחיל לחשוב. אכן, מאז עלתה כמות המחשבה האנושית פי כמה מכל כמות המחשבה של כל אבותינו הקדמונים. יתכן שבעתיד יתפתח הסנטר לאמצעי תיקשורת לווינית ישירה למח. ואולי, בעוד 100 שנים הוא ישמש קולב למטריה כי ירד יותר גשם בעולם]. 
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 16:01 לינק ישיר 

עוד דוגמא מרתקת על תקשורת בין דבורים.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%9C_%D7%94%D7%93%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 16:33 לינק ישיר 

דייר-
כל הדוגמאות הללו מרתקות ויפה שאתה מתרגש מהן  אבל כאמור קל למדי להסביר את כולן עפ"י תאוריית האבולוציה (חלק מהמקרים כמו ריקוד הדבורים והדבורנית מוסברים ספציפית בספריו של דוקינס)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 16:37 לינק ישיר 

תשמע ידידי היקר 42.
אני גם יכול בקלות רבה מאד לספר לך סיפורים איך תא התפתח לתא ומוטציות והשערות והתפוצצות אוכלוסים ודובים לבקנים שנודדים וכו" וכו" וכו" הכל טוב ויפה סיפורי פנטזיות נפלאים.
הסופרת שכתבה את הארי פוטר עשתה מזה מיליונים.
האם זה מתקבל על הדעת האם זה באמת קרה?
אני נותרתי ספקן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם גילויי חכמה ביצורים פרימיטיבים מעידים על יוצר תבוני
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.