זה התחיל בשתיקונת קטנה, ואז היא שאלה: "אז מהם התחביבים שלך?" המממ שאלה מכשילה חשבתי... קשה לענות עליה את כל האמת...לא נעים לספר לה שאחד מהם, למשל, הוא לכתוב בבחדרי אשכולות על השאלות שלה.. גם לא רוצה להראות שחקן ולספר לה שתוספות קשה במסכת כתובות, שהדף נגמר והוא לא, עושה לי את זה... ואני גם לא אוהב להישמע שוביניסט ותינוקי ולהודות שמשיכה הגונה לאחות/אחיינית בקוקו אחרי חוסר ציות לפקודה/ערעור סמכויות מצדן מסבה לי עונג רב.. ובכלל לספר לה על לשחק עכביש-סוליטר רמה שלוש (הכי קשה:) לצלילי מוזיקה רגועה ולאפס את הסטטיסטיקה כל פעם שאני נכשל... יוציא אותי לוזר שלא יודע להפסיד...
המוח נאלץ לעבור מהר למצב אלתור, ואחרי דקה ארוכה שבה כל המחשבות דלעיל חלפו לי בראש, גמגמתי משו בקשר לרכיבה אתגרית על סוסים, וגם על הנדנדה במרפסת מול הנוף והאוויר עם בירה ונרגילה שהמחשבות הולכות רחוק.
עכשיו הגיע תורי לשאול... למרות שהתחביבים שלה לא ענינו אותי במיוחד, ראו לה בלבן של העיניים שממש דחוף לה שאני אשאל... ולמה לאכזב בחורה שמרחה על עצמה טונה מייק-אפ, צבעה לה ת'עיניים בשחור ובכחול עד שבשילוב עם הסומק העז והאודם הגס קשה לזהות מתי היא צוחקת/בוכה/ עצובה/רצינית/צינית, והכול לכבודי!!!
אז שאלתי... טוב התחביב הראשון: "לנגן בפסנתר בערבים הקרים שבודד לי, למרות שאני זייפנית אגדית" היה צפוי, לא הייתה עוד בחורה שדילגה על זה.. השני הלך בערך כך: "לכתוב שירי כמיהה לאהובי העלום, למרות שאת רובם אני זורקת ואת השאר מחביאה עמוק במגירה." במחשבה ראשונה זה היה נשמע מקורי אבל מחשבה שנייה העלתה לי שזה התחביב של כמעט כל הבחורות שאיתן נפגשתי.. היא המשיכה לתחביב השלישי: "לקרוא ספרים במיטה מתחת למנורה, להפליג איתם רחוק ולמצוא בהם תמיד את האור בקצה המנהרה." ואוו, הפעם באמת מקורי חשבתי. אומנם הרבה נקבות מדברות על קריאה בתור תחביב, אבל היא לקחה את זה עוד צעד קדימה...
שילמתי את החשבון: כוס קפה+עוגייה בשבילה. מיץ תפוזים בשבילי =56 ₪. נכנסנו לאוטו כדי להחזיר אותה לבית שממנו אספתי אותה.. וברגע שהמנוע נדלק, נדלקת גם המערכת וסוף השיר של שלמה ארצי "אור בקצה המנהרה" התנגן. רק שהיא ירדה נפל לי האסימון שאת "הצעד קדימה" היא לקחה מהשיר...
הבחורה ההיא גרמה לי לתהות האם לרוב הנקבות יש את אותם תחביבים או שהתחביבים האלה נראים לרוב הבחורות רומנטיים או משו...
ועוד שאלה, למה כלכך הרבה איפור?!