הטיפול בהפרעות קשב וריכוז הקלאסיים הוא טיפול של ההורה או המורה לסבל של הסביבה או הפרעות בכיתה ואי השקט בבית יותר מאשר הדאגה לאותו מתמודד עצמו שדוקא משתעשע בהוצאת האנרגיות,
למרות שאין ספק שבמקרים מסויימים מדובר בטובת עתידו של הילד וכן בהתמודדותו מול החברה,
הטיפול בסטיה של בעלי מזג שונים מהנורמה עונה על אותם בעיות ויותר מכך,סבל של רגשות אשם ,סבל בהתמודדות חברתית וכמובן סבל של הסביבה ממנו,
דוקא העלאת עניין הבחירה החופשית שלא נשללת היא הנותנת חיזוק לשאלת האשכול ,ולא כפי שבעל הבלוג שציטטו לעיל מתאר את העניין כשינוי תודעה מסוממת וככסיל בחושך,
תוקן על ידי ביליצר ב- 06/09/2012 21:58:40
נשלח ב-6/9/2012 22:47
מכיוון שהיום הנורמה מתחילה להשתנות כי יותר ויותר ילדים מאובחנים עם הפרעות קשב ומולעטים בעקבות כך בכדורים מזיקים -הדובר בסרט החשוב והמעניין הבא מציע לשנות את פרדיגמת החינוך כדי שלא יגדל דור של ילדים שחיים על כדורים .
בעל- בדיוק בגלל זה הפסיכיאטריה מגדירה בעיה את מה שגורם סבל לאדם עצמו (באופן כללי, יש יוצאים מהכלל כמו הפרעת אישיות אנטי סוציאלית). יש מקרים שלוקח לפסיכיאטריה זמן לגלות שלא ה"בעיה" עצמה גורמת את הסבל אלא היחס של החברה כמו במקרה של ההומוסקסואליות. לעניות דעתי יש "בעיות" שעדיין הממסד לא הכיר בכך כמו AD(H)D ו-PDD.
ביליצר- זה נכון שלפעמים זה כך, אבל לא זו ההנחיה הרשמית. אני לא יודעת אם אתה מכיר אנשים עם AD(H)D, הם לא "משתעשעים בהוצאת אנרגיה". מעבר לעובדה שחלק נכבד מהם בכלל לא היפראקטיבים, גם ההיפראקטיבים עצמם לא נהנים מזה. ריטלין ודומיו הם כדורים מעוררים ולא מרגיעים כמו שנהוג לחשוב. הם מאפשרים לאדם לבחור במה להתרכז ובמה לא, במקום שכל גירוי יסיט את תשומת לבו. מי שייתן לילד ריטלין רק כדי להרגיע אותו, יגלה מהר מאוד שזו היתה טעות.
נשלח ב-7/9/2012 00:06
לא מתביישת
אני יודע שהקצנתי את העניין להמחשה, כמדומני אבל שהרוב המטופל אובחן אחרי השתוללות החורג מהנורמה והמיעוט הם דוקא היותר שקטים החולמניים שאובחנו כסובלים מADHD האם הוא לא משתעשע ?כשזה עובר את גבול הטעם הטוב מבחינה חברתית ומשפחתית בהיותו ילד דחוי הוא אכן סובל ,השאר די משתעשע מלבד הוריו ומוריו,, הצד השוה שבנידון הוא שבשניהם מדובר על סבל של אחרים בכלל וסבל פרטי בפרט,
נשלח ב-7/9/2012 10:27
כנראה שלא הסברתי את עצמי היטב.אתה צודק שבמערכת החינוך ששמה לב כמעט רק למי שמפריע, יש לילד עם היפראקטיביות יותר סיכוי להיות מטופל מאשר לילד עם קשיי ריכוז ללא היפראקטיביות. אבל, כפי שכתבתי, ריטלין הוא כדור מעורר. נראה לך הגיוני לתת כדור מעורר לילד שמשתולל יותר מידי? ילדים שיש להם AD(H)D, גם אם הם משתוללים, זה נובע מקושי למקד את תשומת הלב ולשלוט באימפולסיביות. לכן נותנים להם כדור שנותן להם כח, ליתר דיוק אדרנלין, ומאפשר להם לבחור במה להתרכז ומה לעשות. ילדים שמשתוללים בגלל סיבות אחרות, רק ישתוללו יותר אם יקבלו ריטלין. חוסר שליטה עצמית זה סבל מאוד גדול. תחשוב איך היית מרגיש אם היית רוצה לקרוא, ללמוד, לשחק משחק אבל כל הזמן משהו היה "מנתק" אותך. עוד לפני היחס החברתי, התרבות שלנו בנויה לפי רוב האוכלוסיה ולכן גורמת סבל למיעוטים שבה.
נשלח ב-7/9/2012 14:40
ילדים אחרים רק ישתוללו יותר?זו לא המצאה? את מתארת את חוסר השליטה כאילו שהוא נלחם במישהו ולא מפסיק לסבול, אז לא,אין כאן מלחמה יש כאן סטיה של תאים במוח מהרצוי למצוי, הכדור מעורר את תקינות פעילות המח כדי שלא יצטרך לאותם השתולליות מהסיבה הפשוטה כי הוא יצליח להתרכז כשאר חביריו, הסבל הוא בדרך כלל חברתית וממילא גם בדימוי העצמי רנה לימודית וכו, והתמודדות בעתיד, בעשורהאחרון ויותר ,יש נטייה לתת ריטלין לכל מי שמשתולל יתר על המידה בכיתה וכו,ואלו הם בעיקר לטובת הסביבה ולא לטובת הילד כפי שכתבתי לעיל,ואולי הטענות על נטייה זו הביאה כבר לשיפור?,אני לא בעניינים,
נשלח ב-7/9/2012 15:25
לא, זאת לא המצאה. הוא באמת נלחם בעצמו כדי להסתדר עם תרבות שעוצבה בצורה שלא מתאימה לו. גם כבדי ראיה צריכים להאבק כדי להסתדר בעולמנו. לו רוב האוכלוסיה היתה כבדת ראיה והמיעוט כבד מימוש, העולם היה נבנה אחרת ואנחנו היינו צריכים לתרגם את המסרים הסנסוריים (לא מצאתי מילה יותר טובה) למסרים ויזואליים. עם זאת, לא מדובר בסבל בלתי נפסק. אני מסכימה איתך שרוב הסבל נובע מהיחס החברתי ונראה לי שכבר כתבתי זאת. לגבי הנטייה לתת ריטלין לכל דורש- כבר הסכמתי איתך.
נשלח ב-7/9/2012 17:00
אין לו יכולת להלחם עם עצמו מלבד להיות מתוסכל שמתורגם בדימויו העצמי ,ובדימוי הוא נלחם ולא בתופעה עצמה,
נשלח ב-8/9/2012 22:26
אתן לך עוד משל- ילד שמאלי שיש לו כשרון ציור ואיתרע מזלו להיולד בגרמניה בתחילת המאה ה20, כך שמוריו קשרו לו את יד שמאל מאחורי הגב והוא היה חייב להשתמש ביד ימין. הוא מתחיל מנקודת זינוק מרוחקת יותר כי כדי לבטא את כישוריו הוא צריך ללמוד לשלוט ביד ימין בעוד שלשאר הילדים זה טבעי וקל. אז יש תסכול ויש לעג מהחברה, אבל יש גם קושי אובייקטיבי שנובע מכך שהחברה ההיא החליטה שכל הילדים צריכים להתיישר לפי הנורמה הימנית. החברה שלנו החליטה שכולם צריכים להתיישר לפי הרגלי הלמידה של הרוב נטול "ליקוי למידה", לפי הצרכים החברתיים של הרוב נטול הPPD ואם יורשה לי להוסיף, לפי צרכי האהבה של הרוב ההטרוסקסואלי. בעיני זה עוול מטופש בדיוק כמו להכריח את כולם להיות ימניים.
נשלח ב-9/9/2012 21:02
פלא בעיניי שבהתחלה ניסית אף לחלק בין המאפיינים של הפרעות קשב להפרעות בעלי מזג שונים, וכאן את כבר משווה ידיים שמאליות לבעלי הפרעה, קשירת ידיים מלבד הפשע שבדבר אין לו גם השלכות במציאות בכדי לכפות כפייה זו, בהפרעות קשב,את צודקת שהחברה צריכה ללמוד להיות יותר סלחניים ופחות סטיגמטיים ,אבל זה לא מוריד מכך שלהפרעות אלו יש השלכות שהחברה מלבד הקושי בלהתמודד עם התופעה היא גם באופן טבעי [אנושות]מקטלגת אותו בכל תחום שהעדר כשרון באה לידי ביטוי אם לא יטפלו בו כפי שצריך וכפי טובת המתמודד עצמו,
דוגמא להמחשה,קיטלוגו של הרמבם על חדלי התבונה ,סוג ב ביחס למה שמאפיין אדם שזה שכלו ,הוא מציאות , וזה עדיין לא פוטר אותנו בהתנהגות הולמת חברתית,
נשלח ב-9/9/2012 21:37
לאיטר יד ימינו אין רק קושי בשימוש ביד ימין, אלא יש לו גם יכולת שימוש יותר טובה ביד שמאל. בחברות שלא נתנו לשמאליים להשתמש ביד שמאל, היכולת הזו לא באה לידי ביטוי. חשבו שיש להם בעיה ביד ימין וזהו (במקרה הטוב). אותו הדבר עם מה שמכונה ליקוי למידה. כיום מערכת החינוך מכריחה את כל התלמידים ללמוד בדרך אחת שמתאימה לרוב התלמידים. אלו שזה לא מתאים להם מקוטלגים כ"לקויי למידה" בעוד שהאמת היא שהם יכולים ללמוד טוב, פשוט בשיטה שמתאימה להם, כשם ששמאליים יכולים לכתוב טוב ביד שמתאימה להם. לא מדובר על העדר כשרון. לכן לא השוואתי לעיוורים אלא לכבדי ראיה שיש להם יכולת מישוש יותר טובה מלרוב האוכלוסיה.
נשלח ב-9/9/2012 22:37
מתביישת צודקת, וחשבתי על זה כבר הרבה זמן. וראיתי שאון זית בספרו גם נזעק על זה,
הכלי חינוך של החמש מאות שנים האחרונות לא מספיק טוב,
היום ברפואה למשל כבר יש הטוענים שהרפואה חייבת להיות אישית לכל פרט, כלומר מדעית אי אפשר לחשוב על רפואה כללית, כל אדם בנוי פיזית אחרת לגמרי,
אותו דבר לגבי החינוך,
החינוך צריך להיות אישי ולא כללי,
נשלח ב-9/9/2012 22:57
לא מתביישת
עד עכשיו דיברנו על מאובחנים שלא מטופלים ושם העדר הטיפול בסופו של דבר עלול להביא לחסר של כישורים נצרכים של הציויליזציה,
את מציעה עכשיו הפרדת כוחות אצל מתקשי לימוד במערכת,
את מתכונת הפרעות קשב וריכוז?
דיסלקציה?
אחוזי אוטיזם?
*-- Mako chrome (default) portlet chrome for סטטוס בר - 3 טור portlet - end *
*-- no main video for article *
*-- Mako chrome (default) portlet chrome for videoforarticle portlet - end * *-- Mako chrome (default) portlet chrome for article videos portlet portlet - end *
*-- *********_section_start *
מה הוביל להתאבדותו של היוצא בשאלה ישראל קרול?
קרול, יוצא בשאלה בן 26, התאבד באופן שתוכנן בקפידה. מאז ששם קץ לחייו, קהילת היוצאים בשאלה גועשת ומאשימה את הממסד החרדי במותו. לטענתם, קרול קיבל כדורים פסיכיאטרים שלא לצורך כשהיה בן לקהילת חסידי גור וכשבאמת היה צריך אותם – סירב לקבלם. עכשיו אביו מנסה למנוע את ההתאבדות הבאה
רגע לפני ההתאבדות, הוא שלח הודעה למד"א ומסר את כתובתו
צילום׃ facebook.com
ישראל קרול, היה רק בן 26 כשהחליט לשים קץ לחייו ביום שלישי, ה-2 באוקטובר. רגע לפני ביצוע המעשה, בצעד נדיר שמעיד על תכנון מדוקדק הוא פנה למד"א שלא בדרך המקובלת. רגע לפני ההתאבדות הוא שלח הודעה למד"א בה כתב "דיווח על התאבדות, חנק באמצעות מסיכה מאולתרת", ומסר את כתובתו ואפילו הסביר "זהו בית פרטי עם יחידת דיור מאחור. יש לרדת במדרגות עד הסוף. הדלת פתוחה. תודה". אביו, חנוך קרול, מוסיף, ש"הוא לא רצה שהשותף שלו ימצא אותו ולכן פנה למד"א ובנוסף, השאיר לשותף 420 שקלים וכרטיס אשראי עם הקוד הסודי".
לכאורה, מדובר בעוד מקרה התאבדות של צעיר שלא מצא את דרכו בעולם הזה, אלא שעוד בזמן השבעה התעורר ויכוח סעיר סביב הנסיבות שהובילו למותו של קרול, שיצא בשאלה. לכולם היה ברור, שהוא הגיע למצב נפשי קשה מאד שממנו כבר לא היתה דרך חזרה.
חבריו הודיעו על מותו בפייסבוק וכתבו "בצער רב, אנו נאלצים לבשר שישראל קרול, חבר יקר ואהוד מקהילת האתאיסטים נמצא ללא רוח חיים לאחר שנטל את חייו בידיו. ישראל היה יוצא בשעלה מחסידות גור. הוא היה אדם חם, תומך, חשוב ואכפתי שהושיט יד לעזרה לכל נזקק והיה מוערך מאד בקרב חבריו מקהילות היוצאים בשאלה בתפוז, בהן הוא היה פעיל ומעורב חברתית.
עוד כתבו החברים, כי "ישראל חווה ניסיונות כפיה מרים 'ללכת בתלם' באמצעים פסיכיאטרים שונים לפני יציאתו בשאלה וקשר רופף וכאוב עם משפחתו בעקבות כך... הוא היה ידוע באמירותיו הקשות נגד החברה החרדית בכלליות והחסידות שלו בפרט".
בפורומים אחרים באינטרנט הועלו טענות שקרול נרצח על ידי הקהילה ממנה יצא. בקהילת גור, ממנה יצא, טוענים שקרול בגלל לקה בנפשו וסרב לטפל בדיכאון החמור ממנו סבל.
ילד נורמטיבי אך מעט נמרץ
מי שמנסה לשפוך אור על הנסיבות שהובילו למותו, הוא אביו, דמות מוכרת בקהילה, ומי ששמר על קשר עם בנו על אף היציאה בשאלה: "הוא היה ילד קשה וסרב לקחת ריטלין, אז הוא התפרע הרבה", מספר חנוך, "זה גרם לו לדימוי עצמי שלילי וזה השפיע עליו לאט לאט וגרם לו לחרדות".
השתייך לחסידות גור והתגורר בילדותו בחצור הגלילית
צילום׃ חדשות 2
קרול נולד וגדל בחצור הגלילית, כחלק מקהילת חסידי גור במקום, הוא הותיר אחריו 11 אחים ואחיות. אביו מתאר ילד נורמטיבי אך מעט נמרץ, בעל לב רחב ואישיות סוחפת. הוא נישא בגיל 19, ושנה לאחר מכן החל לשקוע בדכאון: "עד החתונה הוא היה בסדר, אבל שנה אחרי כן הוא נכנס לדכאונות, היו לו חרדות, התקפי רעידות וסיוטים בלילה, אז הרופאים המליצו לו לקחת כדורים נגד דכאון. הוא ניסה לקחת, אבל לא נטל אותם בצורה מסודרת אז זה לא השפיע עליו".
אחרי שנתיים הנישואים התפרקו, קרול התגרש ולפני ארבע וחצי שנים עזב את הדת והיגר לבני ברק. משם עבר לירושלים, שם ניסה לרכוש השכלה אקדמאית ובמקביל עבד בספריה הלאומית. המעבר הזה, מין החברה החרדית לחברה החילונית לא היה קל לו, והדכאון רק החמיר. "התייעצתי עם רופא מומחה, שאמר שהוא רק צריך לקחת את הכדורים שלושה חודשים רצוף ואז הוא ייצא מזה, אבל הוא כבר לא רצה לקחת ומאז לאט לאט המצב החמיר עד שקרה מה שקרה, לצערי", אומר אביו בכאב, "לפי חצי שנה הוא בא אלינו לשבת, אמרתי לו בדרך הביתה את מה שהרופא אמר, אבל הוא אמר לי 'אל תדבר איתי על זה, זה עושה לי סיוטים' אז הפסקתי. עשינו את כל המאמצים שיהיה לו טוב, אבל אי אפשר להכריח בן אדם".
"תהליך של רצח שהחל לפני עשרות שנים"
הרתיעה של קרול מהכדורים הללו, אינה מקרית, כפי שמעידים חבריו: "מה שקרה אתמול הוא לא התאבדות, אתמול הסתיים תהליך של רצח שהחל לפני עשרות שנים", כתב חברו משה שנפלד בפייסבוק יממה לאחר מותו. "חשוב שכולם ידעו שבזמן שעוד היה בגור, ישראל אולץ לקבל כדורים פסיכיאטרים, שנועדו לעמעם את היכולת שלו לקבל החלטות, כדי למנוע ממנו את היציאה. לכן, גם כשהיה צריך את הכדורים שנים לאחר מכן, כדי לטפל בעצמו, הוא סירב לקבל אותם.
"המשפחה העזה ברוב חוצפתה לשאול איך לא שמנו לב. איך לא שמנו לב? הוא קיבל את תשומת הלב שלנו כבר שנתיים, בהם הלב שלנו פרפר עם כל איום על התאבדות. אבל לא הצלחנו לעשות כלום.. ספרו לכל העולם שנרצח לנו חבר! ושבפעם הזו בלבד אנחנו נוטשים את הפוליטקלי קורקט ואומרים בפלא מלא את האמת – רצחו לנו את ישראל!"
ישראל אולץ לקבל כדורים פסיכיאטרים, שנועדו לעמעם את היכולת שלו לקבל החלטות
בחודש אפריל האחרון התפרסמה כתבה בעיתון "הארץ", בה נכתב אודות השימוש בכדורים פסיכיאטרים בקרב הקהילה החרדית ובפרט בחסידות גור. קרול היה בין המשתתפים בכתבה הזאת והתגובות לא איחרו להגיע. "זה לא סוד שבחסידי גור מקלים ראש עם כדורים פסיכיאטרים", סיפר רב בקהילה אחרת, "אבל זה הוצג בצורה מאוד שלילית והתיאור רחוק מהמציאות".
חנוך, אביו של קרול מספר שבנו היה נסער בעקבות פרסום הכתבה ואף התקשר לבקש סליחה: "שמעתי על הכתבה מכל מיני חברים אבל לא קראתי אותה ולא אמרתי לו כלום על זה. הבנתי שהוא לא הזדהה שם, אבל עלו רמזים שזה הוא, והוא התקשר והתנצל אלף פעם, הוא אמר שהוא לא רוצה לפגוע באף אחד. הוא דיבר שם נגד הדבר הזה שנותנים כדורים, סיפר שהיו נותנים לו כדורים והוא היה זורק אותם לפח".
"שמרנו איתו על קשר חם כל הזמן"
אביו מספר שגם לאחר היציאה בשאלה, הוא לא ניתק את הקשר עם בנו, ועל כן הטענות העולות כלפיהם אינן מוכרות לו: "הוא היה אהוב על כולם. החברים שלו באו לשבעה וסיפרו שהם לא יכולים בלעדיו, מצד אחד זה מחזק אותנו ומצד שני זה מסביר עד כמה הכאב שלנו גדול בלעדיו. מהיום הראשון ועד האחרון היינו בקשר חם איתו. לא היינו בברוגז מעולם, שלחנו לו דברים מהבית, מאכלים שהוא אוהב, ביקרנו אותו בכל מצב ואיפה שהוא היה. לצערנו לא כולם יודעים להתנהג כך וזה חשוב מאוד. הוא היה בחור עם לב טוב ומאוד אהב לעזור לכולם.
"החברים שלו סיפרו לי שישראל הוא לא הראשון ולא האחרון שעושה מעשה כזה. יש שם קושי מאוד גדול. הם אמרו שהוא מאוד סבל והתברר לי שהיו עוד ניסיונות התאבדות בעבר, אבל הם טענו שזה היה במינון נמוך כזעקה לעזרה, ושגם עכשיו זה היה הסיפור, שהוא לא רצה להתאבד, רק שהוא טעה במינון ולכן סיים את חייו".
- פרסומת -
את השיחה האחרונה עם בנו חנוך לא ישכח לעולם: "זה היה במוצאי יום כיפור, אחרי שהיה לו את התכנון. אמרו לי שבחמישה ימים האחרונים הוא מחק את כל החברים בפייסבוק, השאיר אפס חברים. ואז הוא צלצל אלי במוצאי כיפור, זאת הייתה הפרידה שלו, הוא תכנן את זה אבל לא אמר לי שהוא הולך לעשות משהו כזה. שמחתי שהוא התקשר, שאלתי למה הוא לא התקשר בראש השנה ואמר שלא היה לו מצב רוח. הוא אמר 'אני רוצה להציע לך עצה טובה, אתה לא רוצה שלכל הילדים בבית יקרה מה שקרה לי, לכן אני מציע שתקח כל ילד וכל בן אדם בעולם לפסיכולוג לאבחנה. אם יש בעיה אפשר לפתור אותה בגיל קטן, אם מחכים זה מסתבך. הוא נתן לי הוראות מה לעשות כדי שלא יקרה לאף אחד מה שקרה לו, זאת הייתה שיחת הפרידה והיא הייתה מאוד נעימה. אמרתי לו תודה רבה. שמעתי שישראל הוא לא היחיד מבעלי התשובה שסבל מדיכאון כזה, הם מתוסכלים מחייהם, אני רוצה להעביר מסר, שקודם כל כל אחד ילך בדרכו, עם הלב שלו ומאור פניו. וגם לציבור החרדי – שמעתי שכבר נלקחו לקחים – לא לזרוק את הילדים. גם ילד שחזר בשאלה הוא לא רשע, הוא סובל, יש לו בעיות וצריך להבין אותו. ישראל לא עשה את מה שעשה מרוע, רק מסבל".
ביצוע המעשה, בצעד נדיר שמעיד על תכנון מדוקדק הוא פנה למד"א שלא בדרך המקובלת. "רגע לפני ההתאבדות, הוא שלח הודעת טקסט למד"א ומסר את כתובת דירתו בירושלים, הוא כתב שיש שם מקרה התאבדות ושהוא משאיר את הדלת פתוחה", מספר לנו אביו, חנוך קרול, "הוא לא רצה שהשותף שלו ימצא אותו ולכן פנה למד"א ובנוסף, השאיר לשותף 420 שקלים וכרטיס אשראי עם הקוד הסודי". לכאורה, מדובר בעוד מקרה התאבדות של צעיר שלא מצא את דרכו בעולם הזה, אלא שעוד בזמן השבעה התעורר ויכוח סעיר סביב הנסיבות שהובילו למותו של קרול, סטודנט למדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה, שחזר בשאלה לפני ארבע וחצי שנים. לכולם היה ברור, שהוא הגיע למצב נפשי קשה מאד שממנו כבר לא היתה דרך חזרה.
חבריו הודיעו על מותו בפייסבוק וכתבו "בצער רב, אנו נאלצים לבשר שישראל קרול, חבר יקר ואהוד מקהילת האתאיסטים נמצא ללא רוח חיים לאחר שנטל את חייו בידיו. ישראל היה יוצא בשעלה מחסידות גור. הוא היה אדם חם, תומך, חשוב ואכפתי שהושיט יד לעזרה לכל נזקק והיה מוערך מאד בקרב חבריו מקהילת היוצאים בשאלה וקהילת האנוסים (שתי קהילות מגובשות ותומכות בתפוז) בהן הוא היה פעיל ומעורב חברתית.
עוד כתבו החברים, כי "ישראל חווה ניסיונות כפיה מרים 'ללכת בתלם' באמצעים פסיכיאטרים שונים לפני יציאתו בשאלה וקשר רופף וכאוב עם משפחתו בעקבות כך... הוא היה ידוע באמירותיו הקשות נגד החברה החרדית בכלליות והחסידות שלו בפרט".
בפורומים אחרים באינטרנט הועלו טענות שקרול נרצח על ידי הקהילה ממנה יצא. בקהילת גור, ממנה יצא, טוענים שקרול בגלל לקה בנפשו וסרב לטפל בדיכאון החמור ממנו סבל.
*************** class="fb_ltr fb_iframe_widget_lift" title="Like this content on Facebook." src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?api_key=225736910835244&channel_url=http%3A%2F%2Fstatic.ak.facebook.com%2Fconnect%2Fxd_arbiter.php%3Fversion%3D11%23cb%3Df3e868beb%26origin%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.mako.co.il%252Ff2775bfe98%26domain%3Dwww.mako.co.il%26relation%3Dparent.parent&extended_social_context=false&href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkeshet.mako&layout=button_count&locale=en_US&node_type=link&ref=articleFooterMakoWebsite&sdk=joey&send=false&show_faces=false&width=80" frameborder="0" scrolling="no"><*ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
בעבר שלי הייתי תלמיד ישיבה, כשהגעתי לגיל 18 עזבתי את דרך התורה ויצאתי לחילוניות. הצלחתי להפרסם מהר מאוד, עבדתי בהתחלה כיחצן במועדונים, הכרתי אנשים, התחבבתי על רבים ורבות מיוצאי המסיבות... תקופה לא ארוכה משם, עליתי לעמדת הדיג'יי... משם כבר הדרך הייתה קלה ונוחה הרבה יותר. כסף, נשים, כבוד, אהבה מהחברים והקהל ועוד הרבה קישקושים אחרים. אני שמח מאוד שבגיל 23 אחרי שעשיתי צבא, אחרי שהכרתי את החיים החילוניים, הגעתי למסקנה שהכל שקר. כל לילה הייתי חוזר הביתה בלי תוכן, בלי אמת בלב, בהרגשה שחסר לי משהו. וכן... בסוף חזרתי הביתה... חזרתי בתשובה. ב"ה אני כבר כמה שנים בתהליך התחזקות מתמיד ומקווה להמשיך ולהתקרב לבורא ברוך הוא עוד ועוד. אני יודע כמה קשה לצאת לחיים החילוניים אחרי שאתה גדל בסביבה חרדית. החיים בלתי נסבלים, והאמת האישית שלך נרמסת עד ליסוד. רק ככה אפשר להבין כמה התורה צודקת בכל. היא פשוט אמת לאמיתה. אני חייב לציין שהיחיד שהצליח להחזיר אותי לתלם היה רבי נחמן מברסלב. אז הרגשתי שכל מה שהיה חסר לי כל החיים זה העצות הנפלאות שלו, השמחה, אהבת השם, האמת, ועוד דברים שרוממו את נפשי. אני מקווה ומאחל לכולם, שיזכו להכיר את החסידות הנפלאה הזאת (ברסלב) באמת, בלי כל רעשי הרקע והשטויות שמספרים מסביב... סיפורים ואגדות שמענו מספיק... מי שמחפש את האמת ימצא אותה בלי דעות קדומות.. ולמשפחה היקרה שאיבדה את יקירם, אני מאחל שלא ידעו עוד צער... יהי זכרו ברוך.
הכדורים ש"דחפו" לו בישיבה(נזר ישראל..) זה כדורים נגד דיכאון . והסיבה שמנהל הישיבה הרה"ח דניאל ליברמן וחברו לפשע נחמיה ה. אוהבים כ"כ את הכדורים הללו, בגלל התופעות לווי של הכדור פרוזק.. שהוא גורם לדיכוי מיני וקושי בזיקפה, והדבר הכי חמור שחסידות גור זה אוננות.. וכדי להילחם בדחפים "הבריאים" של בחורים בגילאי ההתבגרות, לוקחים אותם לפסיכיאטרים פרטיים ומספרים שהילד בדיכאון.. ובמקום מקבלים מרשמים לפרוזק. והעיקר שאין לו זיקפה וחשק מיני. אני אומר את מכאב לב. אני מכיר טוב את ישראל למדנו יחד בישיבה ושמרנו על קשר טוב .. יהי זכרו ברוך.
הוא הבין שהוא עשה את טעות חייו ולא ידע איך לרדת מהעץ הזה שהוא טיפס עליו. זאת הסיבה שהוא התקשר לאבא שלו ביום כיפור ודיבר איתו ככה.. כי הוא חיפש שאבא שלו יזרוק לו איזושהי עצם והוא לא קלט... חבל. כי אפילו שחסידות גור היא באמת חסידות חונקת, אין ספק, אבל אם הוא רק היה מביע רצון לחזור בשובה שוב - אני בטוחה שהיו כאלו שהיו עוזרים לו... והמקרה שלו - זאת התוצאה של המודרניזציה שלכם, המתירנות, הליבראליות. מה יצא לנו מזה..??? רק אנשים מתים ונפשות שנרצחו. תודה חבר'ה!
בממוצע, כל יום מתאבד חילוני אחד לעומת חוזר בשאלה אחת לעשר שנים!! להיות חילוני זה להיות ריק מתוכן, לכן מתאבדים אצלכם כל יום, אז תפסיקו לספר סיפורים על חנ״ש שהתאבד בגלל החרדים!!
החברה החרדית הרסנית? אני לא מדבר על המקרה הזה ספציפית אבל... איך אתם יכולים להיות כל כך בורים וטיפשים לעשות הכללות? עוד שניה תגידו לי שבחברה החילונית הכל יפה וורוד. בחברה החילונית בעל לא הורג את אישתו, הורים לא מטביעים את ילדיהם, הורים לא מתעללים בילדיהם. וכל זה רק דוגמאות קטנות ... אז אולי נגיד שכל החברה החילונית מתוסבכת והרסנית? לכו תמצאו חיים. מה שנשאר במצבים כאילו זה רק לבכות את הכאב ולהשתתף בצערם של האבלים. ברוך דיין האמת. ושלא תדעו עוד צער.
גם אני חוזרת בשאלה והסיוט הוא דווקא מהציבור החילוני. מעבר לסקרנות הוא אינו מסוגל להכיל אותנו. החממה של החינוך החרדי אין שני לה! לצערנו ישנם גורמים נוספים בחברה שדוחקים את ההורים להתנער מאיתנו. האב נשמע כנה ורגיש מן השמיים תנוחם המשפחה
ואני מכירה מישהו שחזר בתשובה ואז התאבד. הוא אמר שהיו לו חיים מאד קשים בתור חילוני. אז לכן החילונים אשמים במותו? עצוב מאד שאדם התאבד. חיים שנגדעו זה דבר עצוב נורא אבל להאשים את החברה החרדית בכלה דברים הזויים זו קצת היסחפות...
די להאשים את הדת בכל הבעיות שקיימות במדינת ישראל... אתם לא מרגישים דבילים?!? הלוואי הייתם שונאים כך את אוייבנו... אבל הכל ידוע מראש מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו... שתהא נשמתו צרורה בצרור החיים. תנחומיי למשפחה הכואבת והאוהבת..
לא הכל ידוע מראש! ראשי העדה, בדעותיהן האטומות, הובילו אותו למעשה כזה!! האשם הוא בהם ורק בהם! הפיתרון לאדם שסובל ומחפש אוזן קשבת - תרופות פסיכיאטריות? היכן נשמע כזה דבר?!?! תתעוררו!!!!
אני זוכר אותו בישיבה, בחור חכם מאוד, משכיל וכשרוני. הוא בחר בפתרון נצחי לבעיה רגעית. חבל בשבילנו. צריך להבין את הנפש, ולא להסתכל על החיצוניות של האדם. ואומר את זה חרדי נחמד.
אבי יקר, אל תתנצל ואל תתגונן ואל תקרא לעצמך "חרדי נחמד"
* חילונית 15/10/12 | 17:41
כי ברור שאתה נחמד. חילונים שחושבים כאגודה אחת על החרדים הם טפשים. אל תתגונן מפני כאלה.אתה יודע מי אתה - וזה מספיק. לא צריך לרצות אף חילוני, בטח לא חילוני אטום ובור שעושה הכללות. קח חיבוק, איש יקר.
החילונית נגדנו, ביום ובלילה. חרדי נחמד, זה כמו אם היית אומר "יהודי נחמד". ואז אתה מסכים ששאר היהודים אינם נחמדים. ובכלל נחמדות, היא לא קריטריון לכלום. לא דורשים ממך להיות נחמד, כי האמת לא תמיד נחמדה. ולעתים צריך לומר דברים שלחלוטין לא מוציאים אותך נחמד אלא איש אמת.
* ואהבת לרעך כמוך, גם אם הוא לא חושב כמוך! 15/10/12 | 17:21
האבא לא זרק אותו, אלא קיבל אותו וניסה לעזור לו. ברורר שלקהילת היוצאים בשאלה יש בטן מלאה על הציבור החרדי, ועל המשפחות שמהן הם באים, ולעתים בצדק. אך אסור לעשות הכללות. אני בעלת תשובה, ויכולה לספר על חברות שסבלו מאוד מהמשפחות החילוניות שלהן לפני ואחרי החזרה בתשובה. יש אנשים טובים (ולצערנו גם שאינם כאלה) בכל מקום. וזה לא שייך חרדי או חילוני. צר על נשמה שכל כך סובלת עד שהיא נדחקת לעשות מעשה כזה. יהי זכרו ברוך. וניחומים למשפחה.
* ואהבת לרעך כמוך, גם אם הוא לא חושב כמוך! 15/10/12 | 17:21
למה הציבור החרדי כולו אשם בהתאבדותו של בחור?!מה ההכללות האלה תעזבו תדוסים! בהתחלה לא סבלתם אותם כי הם לא עושים צבא,עכשיו כשהחוק שונה אתם מחפשים סיפורים?! תרגעו!! זה ממש שנאת חינם!
לכל יוצא בשאלה שהמשפחה לא מקבלת אותו כמו שהוא יש בעיות פיסכולגיות קשות .. ילד זה ללא תנאי !!!!! תקבלו אותו כמו שהוא לא מספיק לשמור על קשר פעם בשבוע ולשלוח לו אוכל שתנקה את המצפון שלך !! תאהב אותו כמו שהוא כאילו הוא לא חזר בשאלה ..
בהחלט שיש דברים רבים שצריכים עקירה בחברה הדתית בכלל ובחסידות גור בפרט. אבל תעשה טובה.. כמה בחורים חילונים מתאבדים (סמים, אהבות נכזבות, פגיעה נפשית מהחברה, אלימות וכו') ישלך מושג???
אחח יפה נפש שכמוך ,[מילטון גון] למרות שכבר אינך בכלל ריעך בכדי לעמוד על הדם,אבל לרקוד על דם טרי עם חרבו של בלעם שהחליפו באומנות פי חזיר הינך עושה מצויין כדרכך באותו,, רוצח שקט ,,רצח בקור רוח בבגידתך בהוריך ומוריך,,וממשיך במגמה בתשוקה, את המינימום באנושות אלמנטרית לא נדרשנו אצל הבזויים שבאומות, המת מוטל לפני המבכים והינך קופץ כנשוך נחש בהאשמות מרושעות שמלבד שאין להם בסיס לדבר האסור בעליל הם דוקא מצביעים על ההיפך, ידוע בעולם הפסיכיאטרה שדוקא כדורים אלו הם שמעלים את אחוזי ההתאבדות, התנגדות סנטימטלית ותחושה פרדוקסלית בלקיחת כדורים הם חלק מאותה בעיה דכאונית שאותם צריך לפטור, ודוקא הרושם שמקבלים מזריקת ההאשמות על דם שותת בכדי להוסיף סיבובים בנוסף לדקירה, מסריח מהורדת אחריות ויסורי מצפון מאי טיפול הולם באחד מחבריך ועולמך ,בניגוד להוריו שהיו מטבע הדברים פחות צמודים איליו,המינימום הנדרש בידיעה על בקשות התאבדות הוא אישפוז כפוי בצורה כזו או אחרת , וכן ,הרוצחים אלו אתה וחביריך שנותנים יד ועזרה לתופעה זו בהורדת חיי הוריכם והורי הרבה מבולבלים ביגון שאולה בכלל ,ובהאשמות מרושעות כאלו בפרט, דם קר הוא הדבר השנאוי בתבל והמשוקץ עלי אדמות ,ולא לחינם זעקו,, להוריד ולא להעלות,ולמחות את אויבי עם מרדכי,