|
|
| נשלח ב-5/9/2012 19:55 |
|
| |
בעצם שאלתן שני שאלות. אף שאיך שמוצגת השאלה זה נראה שאתן חושבות שהשאלה השניה מבוססת על הראשונה אבל זה לא כך.
א. שאלתן, אם לא הייתה בריאה ששמה "רגש ואהבה" האם היה סיבה להתחתן?
אז ברור שהיה, משום שמה לעשות שאנחנו יצורים אגואיסטיים... יצורים חברתיים.. ואם ישנה אפשרות שנחיה בשיטת - שמור לי ואשמור לך.. תן וקח.. אז למה שאנשים לא יחיו כך..?
ובל נשכח, שיש לחץ חברתי.. שאנשים באופיים טיפוסים עדריים.. ואם כולם ככה עושים אז זה משפיע.. וכמובן, יש את עניין הילודה.. את ההמשכיות..
ב. אחרי שיש בריאה כזאת של רגשות ורגשות אהבה.. איך זה שאנשים מתחתנים ללא אהבה..? איך זה שהם מתחתנים בעצם בלי הסיבה והמניע העיקרי ל-להתחתן - אהבה.....?
אז א. אני לא חושב שהמטרה של חיי נישואין זה אהבה אלא משהו אחר לחלוטין. כך שאין מקום לשאלה למה אנשים מתחתנים ללא אהבה, משום שלא זה המטרה של חיי נישואין. (וכמובן אין הדברים אמורים למציאות של איך שאנשים חיים, אלא לאיך הדברים אמורים להיות.. וזאת משום שאני לא חושב שאני צריך לבוא ולהסביר אנשים שטועים בדרך, כמו שאני לא צריך להסביר למה אנשים גונבים, מתייחסים בחוסר כבוד לאחרים וכו'.. מקסימום אני אמור ללמוד מהם איך לא להיות..)
ב. אהבה אמיתית מגיעה רק אחרי חיי נישואין בדווקא.. אף שנתינה מולידה אהבה.. בכל אופן לא חסר זוגות חילונים שהשקיעו אחד בשני את נפשם וממונם ובכל זאת חודש אחרי החתונה הם התגרשו... כי.. נתינה לבד לא מספיקה לבנות אהבה אמיתית, אלא רק חיי נישואין...
כך.. שבאמת מי שאומר שהוא מתחתן כי הוא אוהב.. אז אני פשוט מבין שהוא לא מבין מהי אהבה בכלל.. ומי שמתחתן בהבנה שרק אחרי חיי נישואין מגיעה אהבה.. אז זו הסיבה שהוא מתחתן... ואף אם הם מתחתנים מכל סיבה אינטרסנטית אחרת.. עדיין אם מגמתם ושאיפתם תהיה לבנות קן של אהבה אז הם יצליחו.. ואם הם לא יחיו נכון.. אז כל סיבה שלא תהיה להם היא תתפוגג בסופו של דבר.. ואז... התוצאה ידועה מראש...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 19:57 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | אשה לא מתחתנת בשביל אהבה, היא מתחתנת בשביל בטחון. |
|
בטוח???!!!
על שכירת מאבטח צמוד שמעת?!
אם אין אהבה, משיכה, לא חושבת שיש כיף לחזור הביתה.. רק כדי כדי לשרת עוד מאבטח שחיה איתו?! לא נראה לי..!!!
אין מצב לקשר עמיד ללא המשיכה ההדדית.. שזו בעצם ה א ה ב ה ! ! !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 20:25 |
|
| |
| Lorein כתב: |  | בעצם שאלתן שני שאלות. אף שאיך שמוצגת השאלה זה נראה שאתן חושבות שהשאלה השניה מבוססת על הראשונה אבל זה לא כך.
א. שאלתן, אם לא הייתה בריאה ששמה "רגש ואהבה" האם היה סיבה להתחתן?
אז ברור שהיה, משום שמה לעשות שאנחנו יצורים אגואיסטיים... יצורים חברתיים.. ואם ישנה אפשרות שנחיה בשיטת - שמור לי ואשמור לך.. תן וקח.. אז למה שאנשים לא יחיו כך..?
ובל נשכח, שיש לחץ חברתי.. שאנשים באופיים טיפוסים עדריים.. ואם כולם ככה עושים אז זה משפיע.. וכמובן, יש את עניין הילודה.. את ההמשכיות..
ב. אחרי שיש בריאה כזאת של רגשות ורגשות אהבה.. איך זה שאנשים מתחתנים ללא אהבה..? איך זה שהם מתחתנים בעצם בלי הסיבה והמניע העיקרי ל-להתחתן - אהבה.....?
אז א. אני לא חושב שהמטרה של חיי נישואין זה אהבה אלא משהו אחר לחלוטין. כך שאין מקום לשאלה למה אנשים מתחתנים ללא אהבה, משום שלא זה המטרה של חיי נישואין. (וכמובן אין הדברים אמורים למציאות של איך שאנשים חיים, אלא לאיך הדברים אמורים להיות.. וזאת משום שאני לא חושב שאני צריך לבוא ולהסביר אנשים שטועים בדרך, כמו שאני לא צריך להסביר למה אנשים גונבים, מתייחסים בחוסר כבוד לאחרים וכו'.. מקסימום אני אמור ללמוד מהם איך לא להיות..)
ב. אהבה אמיתית מגיעה רק אחרי חיי נישואין בדווקא.. אף שנתינה מולידה אהבה.. בכל אופן לא חסר זוגות חילונים שהשקיעו אחד בשני את נפשם וממונם ובכל זאת חודש אחרי החתונה הם התגרשו... כי.. נתינה לבד לא מספיקה לבנות אהבה אמיתית, אלא רק חיי נישואין...
כך.. שבאמת מי שאומר שהוא מתחתן כי הוא אוהב.. אז אני פשוט מבין שהוא לא מבין מהי אהבה בכלל.. ומי שמתחתן בהבנה שרק אחרי חיי נישואין מגיעה אהבה.. אז זו הסיבה שהוא מתחתן... ואף אם הם מתחתנים מכל סיבה אינטרסנטית אחרת.. עדיין אם מגמתם ושאיפתם תהיה לבנות קן של אהבה אז הם יצליחו.. ואם הם לא יחיו נכון.. אז כל סיבה שלא תהיה להם היא תתפוגג בסופו של דבר.. ואז... התוצאה ידועה מראש...
אהבתי איך שכתבת את זה. אפשר לומר שכך אני התייחסתי לנושא האשכול. רק מה לעשות יש אנשים שיודעים לכתוב את זה כמו שצריך. בשונה ממני.. :)
|
|
זה לא שאת לא יודעת לכתוב, (כי אפי' לא ניסית) רק שאת אוהבת לכתוב קצר ותכליתי, שכלי וריאלי..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 20:50 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | | זה לא שאת לא יודעת לכתוב, (כי אפי' לא ניסית) רק שאת אוהבת לכתוב קצר ותכליתי, שכלי וריאלי.. |
|
א. כן ניסיתי. הגבתי ראשונה באשכול ב. קלטת את העניין בדיוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 21:54 |
|
| |
ברור לי שהיו מתחתנים. אולי פחות אבל בהחלט היו נישואים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 21:56 |
|
| |
| Lorein כתב: |  | זה לא שאת לא יודעת לכתוב, (כי אפי' לא ניסית) רק שאת אוהבת לכתוב קצר ותכליתי, שכלי וריאלי..
א. כן ניסיתי. הגבתי ראשונה באשכול ב. קלטת את העניין בדיוק.
|
|
להגיב ראשונה זה לא אומר שניסית להסביר יותר את עצמך.. לפתח ולהביע גם את מה שאת מרגישה... את פשוט ביטאת את החלק השכלי והמעשי אצלך לכן כך זה יצא לך, לעומת אם היית משתמשת בחלק הרגשי לך. הבדל מהותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 21:58 |
|
| |
| צדיקאלוקי כתב: |  | | אני לא רוצה לחשוב מה קורה כשנשמה של רווק עולה...... |
|
72 בתולות, מה השאלה.. ומה אם בעלה התחתן פעם שניה? ושלישית? איזה המצאות יש לאנשים, חבל"ז.. לי אמרו שאם לא גומרים את המרק נשארים קטנים ולא גודלים..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 22:08 |
|
| |
זה אמיתי!! לגבר לפי התורה, יש פריבילגיה מיוחדת.. אז הוא יהיה עם כל הנשים שנשא בעוה"ז. מה יקרה להיפך, במצב בו האישה נישא מספר פעמים, לאיזה בעל היא תתחבר? זה לא ידוע לי.. אשאל את אבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 22:13 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | לי אמרו שאם לא גומרים את המרק נשארים קטנים ולא גודלים..
|
| אז אתה מאלו שלא סיימת את המרק? נו נו נו :)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 22:16 |
|
| |
מי אמר שלאשה אסור להיות עם כמה גברים לאחר המיתה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 22:18 |
|
| |
מי שאמר שלאישה אסור להיות עם כמה גברים בחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 22:23 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | להגיב ראשונה זה לא אומר שניסית להסביר יותר את עצמך.. לפתח ולהביע גם את מה שאת מרגישה... את פשוט ביטאת את החלק השכלי והמעשי אצלך לכן כך זה יצא לך, לעומת אם היית משתמשת בחלק הרגשי לך. הבדל מהותי.
|
|
אצלי ההיגיון הוא שעל עניין שכלי מגיבים עם שכל.. וזה בנוסף לכך שלא כל כך קל לי לכתוב את מה שאני מרגישה, ועוד בהרחבה.. וזה לא עניין של בחירה אם להשתמש בחלק השכלי או בחלק הרגשי, אלא אני כותבת את מה שיש לי לומר בנושא. ודווקא כשאני כותבת ראשונה אז אין לי דברים נוספים להתייחס אליהם פרט לנושא המועלה באשכול. אני מניחה שאצלך זה שונה בתכלית. לפני שאתה מגיב אתה חושב די הרבה, וחשוב לך שיבינו אותך כמו שאתה התכוונת אז אתה מפרט ומסביר שיהיה ברור, בלי שאלות מיותרות בסוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 22:23 |
|
| |
בחיים אסור, מי אמר שאחרי החיים לא? למה מביאים שם ילדים שצריך לדעת של מי הילד?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 22:24 |
|
| |
| טיע כתב: |  | בס"ד
בדיון סוער שהתפתח בין שיר 852 לבין פווווווווו הועלתה שאלה רצינית.
אני מעתיקה אותה לרשותכם:
אם לא היה לב לאדם ולא היה בו רגש אהבה, אלו סיבות הגיוניות היו יכולות להיות בשביל להתחתן?
או במילים אחרות, יש אנשים שמתחתנים ללא אהבה, אם כן, למה להתחתן?? |
|
התחלתי לחשוב הבעיה הייתה שכבר איזה שבוע לא חשבתי, אלא סתם זרמתי איך שהחיים זורמים, והמוח ממש השמיע רעשים (כמו צירים חלודים או משו) ואז אמרתי: "בחייאת דינק, למה להרוס ת'מוח בשביל תאוריות." והפסקתי לחשוב!
נ.ב. החבורה הניק(בתית) המתפתחת וגודלת, ממש מתחילה להפחיד אותי....
|
|
|