בית פורומים שידוכי חרדים

אם לא היה לב ולא היתה אהבה....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/9/2012 22:30 לינק ישיר 

Lorein כתב:
להגיב ראשונה זה לא אומר שניסית להסביר יותר את עצמך.. לפתח ולהביע גם את מה שאת מרגישה... 
את פשוט ביטאת את החלק השכלי והמעשי אצלך לכן כך זה יצא לך, לעומת אם היית משתמשת בחלק הרגשי לך. 
הבדל מהותי. 

אצלי ההיגיון הוא שעל עניין שכלי מגיבים עם שכל.. וזה בנוסף לכך שלא כל כך קל לי לכתוב את מה שאני מרגישה, ועוד בהרחבה..
וזה לא עניין של בחירה אם להשתמש בחלק השכלי או בחלק הרגשי, אלא אני כותבת את מה שיש לי לומר בנושא. ודווקא כשאני כותבת ראשונה אז אין לי דברים נוספים להתייחס אליהם פרט לנושא המועלה באשכול.
אני מניחה שאצלך זה שונה בתכלית. לפני שאתה מגיב אתה חושב די הרבה, וחשוב לך שיבינו אותך כמו שאתה התכוונת אז אתה מפרט ומסביר שיהיה ברור, בלי שאלות מיותרות בסוף.

אצלך כך ההגיון, משום שאת מבינה ששכל זה שכל, ורגש זה רגש ואין קשר ביניהם.. (או עדיף שלא יהיה קשר....) ולכן גם התגובות שלך מאד תכליתיות, שכליות ומתומצתות (שזה מהחלק המעשי שבך..).. אבל שוב.. זה לא אומר שאם היית מנסה דרך אחרת או עוד הסתכלות או להגיב לא רק מהיגיון הצרוף והקר שלא הייתה לך תגובה רחבה יותר. 
אבל למען האמת.. השכל והרגש צריכים להיות כאחד.. משולבים בהרמוניה... ומתוך זה להגיב, להתייחס, להביט וכו'..ולא כי גם את חשוב לך שיבינו את מה שאת כותבת, אלא כי זה דרך חיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 22:34 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
<‎‏ ‏

נ.ב. החבורה הניק(בתית) המתפתחת וגודלת, ממש מתחילה להפחיד אותי....

לאהוב זה הטוב שבטוב.

‎חח.. למה, זה על הגב שלך? אם כבר זה אמור להרתיע את בעל המקום הזה.. ואגב, זה לא דבר חדש החבורה הניקיבתית הזו.. עוד הרבה לפני שנולדת..‏

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/9/2012 22:38 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
בחיים אסור, מי אמר שאחרי החיים לא? למה מביאים שם ילדים שצריך לדעת של מי הילד?
‎שאלה שאלתית! אני חושבת שמכיון שהתורה תקיפה בכל מקום ובכל זמן. וחוקיה אינם משתנים, אי לכך גם ציווי זה נאכף למעלה ואינו משתנה.‏

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/9/2012 22:39 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
אצלך כך ההגיון, משום שאת מבינה ששכל זה שכל, ורגש זה רגש ואין קשר ביניהם.. (או עדיף שלא יהיה קשר....) ולכן גם התגובות שלך מאד תכליתיות, שכליות ומתומצתות (שזה מהחלק המעשי שבך..).. אבל שוב.. זה לא אומר שאם היית מנסה דרך אחרת או עוד הסתכלות או להגיב לא רק מהיגיון הצרוף והקר שלא הייתה לך תגובה רחבה יותר. 
אבל למען האמת.. השכל והרגש צריכים להיות כאחד.. משולבים בהרמוניה... ומתוך זה להגיב, להתייחס, להביט וכו'..ולא כי גם את חשוב לך שיבינו את מה שאת כותבת, אלא כי זה דרך חיים...

כמובן שיכול להיות תגובות רחבות יותר וכו'. ובחיים האמיתיים כמובן שזה כך. כאן בפורום יותר פשוט לי להתייחס לעניין נקודתית בלי לפרט ולהסביר יותר מידי. כביכול מה זה כבר משנה איך זה נכתב.. המסר הועבר.
(מה שכן לפעמים נראה לי שאנשים הבינו למה התכוונתי, ובפועל חלק מבינים וחלק היו צריכים את הפירוט..)
ההבחנה שלך מאוד מעניינת ומדויקת. אם יש לך זמן לזה תמשיך בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 22:42 לינק ישיר 

נראה לך טיע? הרי זה בדיוק מה שמשה טען למלאכים:
משא ומתן יש בינכם? אב ואם יש לכם? קנאה יש בינכם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/9/2012 22:50 לינק ישיר 

Lorein כתב:

כמובן שיכול להיות תגובות רחבות יותר וכו'. ובחיים האמיתיים כמובן שזה כך. כאן בפורום יותר פשוט לי להתייחס לעניין נקודתית בלי לפרט ולהסביר יותר מידי. כביכול מה זה כבר משנה איך זה נכתב.. המסר הועבר.
(מה שכן לפעמים נראה לי שאנשים הבינו למה התכוונתי, ובפועל חלק מבינים וחלק היו צריכים את הפירוט..)
ההבחנה שלך מאוד מעניינת ומדויקת. אם יש לך זמן לזה תמשיך בכך.

זה עניין שלך אישית איך את בוחרת להעביר את דעתך והמסר שבכך... ואם טוב לך בצורה הזאת אז אין בכך בעיה או חיסרון. רק שאת הרגשת שאת לא מסבירה מספיק כי את לא יכולה, על זה אמרתי שפשוט לא ניסית. זה הכל:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 22:51 לינק ישיר 

מלאכים זוהי דרגה הרבה יותר גבוהה מנשמת האדם. מלאך לא חוטא, הוא עושה את ציווי ה' גם לטוב וגם לרע. לעומת האדם, אדם הוא גשמי שמעורב בו חלק שמימי- הנשמה. כאשר האדם חוטא זה בעצם שהנשמה חוטאת. הנשמה מגיעה למעלה ע"מ להתנקות ולהטהר. זכה האדם- תהא נשמתו צרורה בצרור החיים, לא זכה- תנדוד נשמתו בכף הקלע עד שימצא לה תיקון. בזמן שהנשמה נדה ונעה היא יכולה להזיק ולפגוע ומצאנו סיפורים על אנשים שנכנסו אליהם דיבוקים. מכאן שגם לנשמה יש קנאה ושנאה ותחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2012 01:42 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
בעצם שאלתן שני שאלות. אף שאיך שמוצגת השאלה זה נראה שאתן חושבות שהשאלה השניה מבוססת על הראשונה אבל זה לא כך. 

א. שאלתן, אם לא הייתה בריאה ששמה "רגש ואהבה" האם היה סיבה להתחתן?

אז ברור שהיה, משום שמה לעשות שאנחנו יצורים אגואיסטיים... יצורים חברתיים.. ואם ישנה אפשרות שנחיה בשיטת - שמור לי ואשמור לך.. תן וקח.. אז למה שאנשים לא יחיו כך..? 

ובל נשכח, שיש לחץ חברתי.. שאנשים באופיים טיפוסים עדריים.. ואם כולם ככה עושים אז זה משפיע..
וכמובן, יש את עניין הילודה.. את ההמשכיות.. 

ב. אחרי שיש בריאה כזאת של רגשות ורגשות אהבה.. איך זה שאנשים מתחתנים ללא אהבה..? איך זה שהם מתחתנים בעצם בלי הסיבה והמניע העיקרי ל-להתחתן - אהבה.....?

אז א. אני לא חושב שהמטרה של חיי נישואין זה אהבה אלא משהו אחר לחלוטין. כך שאין מקום לשאלה למה אנשים מתחתנים ללא אהבה, משום שלא זה המטרה של חיי נישואין.
(וכמובן אין הדברים אמורים למציאות של איך שאנשים חיים, אלא לאיך הדברים אמורים להיות..  
וזאת משום שאני לא חושב שאני צריך לבוא ולהסביר אנשים שטועים בדרך, כמו שאני לא צריך להסביר למה אנשים גונבים, מתייחסים בחוסר כבוד לאחרים וכו'.. מקסימום אני אמור ללמוד מהם איך לא להיות..)

ב. אהבה אמיתית מגיעה רק אחרי חיי נישואין בדווקא..  אף שנתינה מולידה אהבה.. בכל אופן לא חסר זוגות חילונים שהשקיעו אחד בשני את נפשם וממונם ובכל זאת חודש אחרי החתונה הם התגרשו... כי.. נתינה לבד לא מספיקה לבנות אהבה אמיתית, אלא רק חיי נישואין...

כך.. שבאמת מי שאומר שהוא מתחתן כי הוא אוהב.. אז אני פשוט מבין שהוא לא מבין מהי אהבה בכלל.. 
ומי שמתחתן בהבנה שרק אחרי חיי נישואין מגיעה אהבה.. אז זו הסיבה שהוא מתחתן... 
ואף אם הם מתחתנים מכל סיבה אינטרסנטית אחרת.. עדיין אם מגמתם ושאיפתם תהיה לבנות קן של אהבה אז הם יצליחו.. ואם הם לא יחיו נכון.. אז כל סיבה שלא תהיה להם היא תתפוגג בסופו של דבר.. ואז... התוצאה ידועה מראש...

לא ברור מהיכן שאובה הקלישאה הזו.
אם זוג חי כמה שנים ביחד ללא נישואין, אין סיבה שלא תתפתח אהבה כמו שמתפתחת לדבריך אצל זוג נשוי. 
האם העובדה שהזכרכר שם טבעת לבחורה ואומר לה הרי את מקודשת כשהיא עטוית שמלמלה לבנה היא היא הגורם היחיד להתפתחות אהבה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2012 02:27 לינק ישיר 

ודאי שנתינה מובילה לאהבה אבל היא לא הדבר היחיד ודאי. צריך הערכה. משיכה. חיבור איטלקטואלי וכו׳... אבל ודאי שלא רק אהבה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2012 03:05 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:
 נתינה לבד לא מספיקה לבנות אהבה אמיתית, אלא רק חיי נישואין...

לא ברור מהיכן שאובה הקלישאה הזו.
אם זוג חי כמה שנים ביחד ללא נישואין, אין סיבה שלא תתפתח אהבה כמו שמתפתחת לדבריך אצל זוג נשוי. 
האם העובדה שהזכרכר שם טבעת לבחורה ואומר לה הרי את מקודשת כשהיא עטוית שמלמלה לבנה היא היא הגורם היחיד להתפתחות אהבה?

מתפתחת אהבה
אבל מה קורה לאותה אהבה שפרחה 5,6 או 7 שנים אחרי 7 שנות חברות (ואולי אפילו ילדים...) החליטו הזוג המאוהב להתחתן ו...בום... אחרי חצי שנה הם כבר גרושים...
איפה נעלמה לה אותה אהבה רבת שנים?
אהבה אמיתית מגיעה מנתינה ומסתבר שגם המחוייבות צכה להיות בעסק...

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2012 03:19 לינק ישיר 

מאיפה לך? יש הרבה כאלה שחיים באושר אחרי זוגיות ארוכה ללא נישואין ויש כאלה שהכירו בשידוכים והתגרשו אחרי שנה.

בשבח מחוייבות לא צריך דווקא נישואין..  (and vice versa)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2012 03:27 לינק ישיר 

דבר איתי באחוזים בבקשה
"חיים באושר אחרי זוגיות ארוכה ללא נישואין" -  מה כתבתי? מה קורה להם אחרי שחיים בזוגיות ארוכה ללא נישואין? מתחתנים, ואיפה הזוגיות המאושרת?
ברור שיש לכאן ולכאן מקרי גירושים אבל אני חושבת שהרוב הוא אצל המוזכרים לעיל...
ואם תגיד שאני לא יודעת, ייתכן... אני אמרתי מה שנראה לי, ישמצב שאני טועה ורוב המקרים בציבור המשודך בשידוכים, מטוטא ועובר מתחת לשטיח...
מה שהתכוונתי לומר זה שחיים זוגיים מלאי אהבה לא בהכרח מוכיחים על אהבה אמיתית גם אם הם רבי שנים... כי יש המון מצבים שברגע שהזוגיות הזו הופכת למחויבות האהבה פתאום נעלמת כלא הייתה...

תוקן על ידי חדשונט ב- 06/09/2012 03:28:31

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2012 03:33 לינק ישיר 

ואת חושבת שיש לך את נוסחת הקסם שתהפוך כל אהבה זוגית לנצחית?
או שכמו שאת אומרת, "אמרתי מה שנראה לי"? אחרי שתחיי כמה עשרות שנים בזוגיות נראה כבר מה וכמה "נראה לך"..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2012 03:41 לינק ישיר 

לא אמרתי אהבה זוגית נצחית
דיברנו על אהבה אמיתית
ואם האהבה היא אמיתית אז מה קורה לה לאחר ההתחייבות? לאן נעלמה האמיתות שבאהבה דווקא לאחר ההתחייבות? למה האהבת אמת הזו לא התפרקה אחרי 3 שנים של זוגיות ללא נישואין?
5 שנים היא החזיקה מעמד נפלא, אז דווקא לכאורה זה אמור להיות להיפך, שעם ההתחייבות לבית ומשפחה האהבה תתחזק...
אין זאת כי זה לא היה משהו אמיתי... ומן הסתם שהיו מידי פעם עוד כמה אנשים/אנשות מהצד ...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2012 10:24 לינק ישיר 

מאיפה את יודעת שהיא נעלמת? קורה שיש אנשים שמחויבות זה לא בשבילם, זה לא אומר שהם לא אהבו באמת.
נראה לי העולם בשבילך הוא שחור ולבן, כמו שלימדו אותך ואת לא חושבת שיש עוד הרבה אפשרויות.
תתחתני, תראי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אם לא היה לב ולא היתה אהבה....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.