| נשלח ב-7/9/2012 03:35 |
|
| |
מקהלת טריולה!
.אני לא יודע מאיפה להתחיל אם מהמקהלה אם מהמנצח אם מהמעבד!
אז כך טוב יעשה ישראל מונק אם יתחנן בפני מר פלברבוים שיוריד את .הזוועה הזו מהאינטרנט!
:נתחיל במקהלה!
מקהלה של בחורים שאוהבים לשיר שזה כשלעצמו דבר טוב צריך שאנשים יהנו ממה שהם עושים.
ניכר גם כן שיש להם המון מוטיבציה והם בקיאים בחומר הנלמד שזה גם דבר טוב לכשעצמו!
אבל:
השירה שלהם לא נקיה ולא מתורבתת הם שרים בפוזיציות שונות הם עושים כל מני גליסנדו בין צליל לצליל מה שתורם לתחושה שזו מקהלה של מפהקים!. זה לגבי איכות הזמרים
: כעת נעבור למנצח
אין ספק שישראל מונק הוא בחור מוכשר יש לו ידע הוא קורא תוים טוב הוא אפילו למד קצת כללי הרמוניה בסיסית ויודע לנגן על פסנתר וכו׳ אבל.....
ישראל כותב עיבודים למקהלה ל3 קולות מה שגורם למקהלה להישמע כמו להקת החברה כיון שאין להם בסיס א״א לבנות מקהלה ללא בסיס חייבים באסים עלייהם המקהלה יושבת!
המושג של כתיבה לשלוש קולות היה בדרך כלל לשלוש סולנים ולא !
לשלושה סקציות!
עכשיו שורש הבעיה היא שלאן שישראל לא מוביל תמיד הוא נתקל בבעיה שיש לו תנועה מקבילה בקוינטות מכיון שהוא חייב טוניקה תרצה וקוינטה באקורד !
כמובן שישראל מצליח קצת להערים על הבעיה פה ושם אבל מה שקורה זה שהכיוונים לא ברורים ההרמוניה לא מתפתחת לכיון שהוא מוביל תמיד זה נפתר למקום לא טוב זה נשמע כאילו שהוא אולץ לפתור את זה בע״כ לשם ( או שהוא מטומטם וזה לא נראה לי )
בקיצור א״א להקים מקהלה ב3 קולות
ב3 קולות אפשר לשיר זמירות שבת יפה לעשות. שמח לא לבנות מקהלה !
או הרכב וווקאלי שילווה חזנים או סתם מוזיקה בצורה מקצועית!
עכשיו אני רוצה לדבר על ישראל מונק כמנצח!
לישראל יש מעלה ענקית!
הוא ברור וחד א״א לפספס את הספירה הברורה ובמראת לעין שלו אבל.........
ישראל לא נולד לנצח הוא מכניס בהססנות הוא אינו יודע מה זה ווקאל הוא אינו מבין שום דבר בהפקת צליל כך שהוא בפועל לא מנצח על ההרכב הוא רק מזכיר להם מה כתוב בתווים אבל הוא לא מנצח הוא לא עושה מהם מוזיקה הוא לא גורם להם לשיר תרבותי בצבע אחיד בפוזיציה אחידה וכו׳
מה עוד שישראל מנצח כלפלף אין בו עוצמה המספיקה לסחוף את האחר מנצח חייב טמפרמנט הוא כמו מנהיג הוא צריך שכולם ישירו מתוך ידיו ואיך הם ישירו מתוך ידיו אם הוא לא שר מפיו????
זהו!
עצתי לך ישראל שוב אנא ממך הורד את הקטעים מיוטיוב הם מבזים אותך כמנצח ומעבד הם מבזים את המקהלה שלך בשירה חסרת תרבות ולא נקיה והכי גרוע הזיוף בסוף ויאתיו בלאגןןןן ענקקקקק ו. והעיקר שבסוף זה נגמר בארצה פיקרדית מז׳ר!!!
תוקן על ידי נורופן ב- 07/09/2012 03:43:00
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 09:10 |
|
| |
נעקצתי השבוע על ידי דבור והוצע לי נורופן. מקהלת טריולה חדשה ואין ספק שהערות מועילות ילמדו וישופרו. אבל מנסיוני נורופן אינה תרופה יעילה לעקיצות דבור. המילים המכוערות בתגובתך אין להן תקנה. טריולה מקהלה חדשה על טהרת שומרי השבת תבורך תלמד ותתפתח בהיכלות הקודש. להם לא תהיה בעיה של פקקי תנועה.
תוקן על ידי יעפ ב- 07/09/2012 09:14:26
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 11:16 |
|
| |
הופעה ראשונה של מקהלה חדשה!!! תנו עידוד!!! משהו?? אני לא מוזיקאי ואני לא מבין מילה אחת ממה שהוא כתב ובעיני זה מאוד יפה הביצוע הזה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 13:38 |
|
| |
היי נורופן. במקום לתת לשיטתך תרופה נגד כאבי ראש הכנסת לכולם כדור 9 מ"מ. נו, מה נראה לך שהקהל שבא להנות הגיע כדי לתת רק ביקורת? השאלה האם נהנו או לא. אז אם אתה נותן ביקורת בכללי זה בסדר, אם זה מתוך אינטרס כזה או אחר, זה גרוע מאד ולא מכובד. בסך הכל צודק יעפ שטוב שיש מקהלה של שומרי תורה ומצוות, שלא לדבר שאינם נתקעים בשבת בפקקים. אף אחד לא נולד מלמעלה למטה. בסך הכל היו נחמדים והיה נעים. נכון שיש מה לשפר, לתקן, לשנות, אבל מפה ועד קטילה מוחלטת - הגזמת. סליחה באם נעלבת. שבת שלום לך ולכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 14:14 |
|
| |
נורופן יקר,
אני לא יודע אם להתחיל בך, במקהלה שלך או באישיות שלך.
אז טוב תעשה אם תוריד את התגובה שלך מהאינטרנט. נתחיל בך, אתה אדם שאוהב לשיר ואפילו אוהב ללמוד ולדעת, וזה דבר שהוא מעולה בפני עצמו, כי כשבחורים עושים מה שהם אוהבים ובפרט שיש להם בזה מוטיבציה, זה דבר נפלא ואפילו מבורך. ובפרט אם הם מצליחים לאגור לאט לאט מושגים מוסיקלאים מויקיפדיה או מבית ספר כזה או אחר, זה ראוי להערכה.
כמה קשה עלי המלאכה לא לקרוא לך בשמך הפרטי והאמיתי, זה מצחיק ומגוחך לי, אבל אני אתגבר, בסדר?.. תודה שאתה מסכים, בכל אופן אני חייב לחזור להערכה שלי אליך, כי זה ממש מפעים אותי, איך תוך תקופה כה קצרה הצלחת להעשיר את עצמיך בידע מוזיקלי, עד כדי כתיבת תגובה שכזו.. יפה לך.. שאפו!, והדבר שהכי מטריף אותי זה השיפור בעצם הכתיבה שלך, כמעט ללא שגיאות, יותר מסודר ואפילו יותר מאופק. באמת כבוד...!
הרי אני לא חושד בך חלילה, שאותם פרטים שהעלית יצאו לך אחרי ניתוח מעמיק ושמיעה לילית רצופה של הביצועים, או שלחילופין קמת בנץ החמה ומיד התיישבת עם אוזניות אטומות בכדי להאזין לקולות טריולה. הרי את התגובה שהבאת, הכנת כבר מאז שטריולה קמה ואולי עוד לפני. אתה הרי מכיר את ישראל מונק, אתה הרי חבר שלו, אתה מתמצא בפרטי השכלתו ואישיותו, ובסגנון כתיבת העיבודים שלו לשלושה קולות... הרי ברור שנושא ההקבלה בקוינטות הוא לא משהו שידוע לך במיוחד, ובמקרה הזה היית מעורב בדיונים המוקדמים עם אלי, אז שאפו לך שזכרת לכתוב זאת בתגובתך המקצועית.
אתה גם יודע למה בדיוק ישראל נולד, אתה יודע שמנצח חייב להיות מנהיג ולא לפלף,,, משהו כזה כמוך, עטור ביטחון עצמי מופרז... שולט על נתיניו בעוז ובתקיפות, העיקר שבין אצבעותיך נוטפים להם קולות ווקאלים נדירים של מלאכי השרת, מלאי מושלמות.
גם משה שטרן בעינך הוא גדול הלפלפים, כי אם תרוץ ותקנה את הדיסק החדש שהוא הו"ל, תשים לב שעל העדיפה החיצונית הוא הוא כותב על ישראל מונק את המילים: .. מוזיקאי צעיר בעל כשרון פנומנאלי, נדיר וויטואוזי.. ללא ספק הוא אחד הכישרונות המזהירים והמבטיחים שקמו בשדה המוסיקה היהודית בזמן האחרון.., כמה כואב שעליך לא נכתבו דברים שכאלה.. , כנראה שאתה מבין בחזנות יותר ממנו, כנראה.
ולסיום, בחור יקר, אשמח שתשכיל ליחצ"ן את עצמיך בדרכים הגיוניות ולא ברמיסת כל העולם מסביבך, עד כדי הוצאת רפש שכזה מידיך. אשמח שבתגובה הבאה שלך תביא לחברים הצופים את המציאות, את היופי ואת הגדולה, ואני מתכוונן לגדולה של החברים בטריולה ובפרט למנצחה המוכשר, שהצליחו תוך חודשיים ימים להגיע לרמת שכזו, ותוך שבועיים בדיוק לשלוט ב6 עיבודים חדשים לקונצרט המדובר.
שבת שלום!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 14:37 |
|
| |
זעיליגון יקר אני מבין שאתה אוהב להתעסק ברפש וליכלוך גם אני אוהב אך לצערי הרב במקרה דנן אין שום רפש וליכלוך רק ערמה של מושגים שאתה לא מכיר וגם אם תפתח 10 פעמים ויקיפדיה לא תדע מה לעשות וכולך קנאה על כך שכולם סביבך מתקדמים ואתה עדיין מדשדש באותו מקום לא יודע מוזיקה הרמוניה סתם חבר פורום מסכן שאוהב פוליטיקה וליכלוך שמדי פעם מעלה קטעים שלו ליוטיוב שנשמעים מזעזע ושולח כמה חברים לכתוב עליו שהוא הצליח לשיר דו
מה לעשות שאתה אוהב להעיר לכולם על הפקת צליל בזמן שאתה לא יודע בכלל להפיק צליל
מה לעשות שאתה אוהב להגיד לחזנים להיזהר כיון שהם לא מפותחים מספיק בגבוהים אבל אתה כמעט חוטף התקף לב כשאתה עולה למעלה ואתה עושה כל מני פרצופים משונים
מה לעשות שאתה מסתובב בחברת הגדולים ותוקע משפטים כמו שמעת מה סבול עשה הוא הכפיל טרצה וקוינטה וזה אסור!!
בזמן שאפילו תולדות המוזיקה לא למדת ואתה לא יודע שזה היה בתקופה קדומה יותר ולאחר שהתאחרו התקופות גם הכפילו קוינטות. בקיצור .
מדבריך ניכר שלא הברבים ילה ממה שכתבתי כיון שלא היה לך מה לענות כל מה שכתבתי מכוון ומדויק אתה מוזמן לקחת את ההקלטה לחבריך המוזיקאים שהם בשונה ממך כן למדו והם יסבירו לך קצת מה כתבתי תלמד חצי שנה שנה ואז תבין ואז תוכל להגיב לעניין לעת עתה אני מציע שתמשיך להתעסק ברפש והליכלוך אילו אתה רגיל בזה אתה נהדר ומבריק
לא בביקורות מוזיקליות
ולסיום אומר שאם אתה באמת טוען שאתה כל כך מביןן מה כתבתי ושאני לא יודע בבקשה בוא נערוך עימות יש לך שבוע לכתוב עיבוד ליצירה כל שהיא ולי שבוע בעוד שבוע אני ואתה נעלה את העיבוד לפורום על קובץ פי די אף ועל אם פי שלוש. ( אם אתה כותב תוים אז הרי אתה יודע גם להמיר מהפינלה ולהוציא את זה בתור קובץ שמע ..... )
אז הא לך זעיליגון רק תבחר את היצירה ותן לי להוכיח לכולם מי אתה מה אתה שווה ומה אתה יודע !
שבת שלום!
תוקן על ידי נורופן ב- 07/09/2012 14:41:12
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 14:42 |
|
| |
אוי,,, כמה חבל שהפורום שוב פעם יורד לכאלו רמות,,, אולי כדאי שמנהלי הפורום יעשו קצת סדר,,, דווקא היה די נחמד בתקופה האחרונה,,,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 14:48 |
|
| |
הגננת הוא הרביץ לי קודם לא נכון הוא הרביץ לי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 14:56 |
|
| |
יש תיעוד מלא למנצח הדגול נורופן שאף עמד בתוקף לפרסם את לפלפיותו.מתאים לך הכדור.איפה אתה בסליחות??
15:08:18
תוקן על ידי יעפ ב- 07/09/2012 15:13:17
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 14:57 |
|
| |
נורופן,
הייתי מאוד שמח אם היו לי קטעים ביוטיוב, והייתי עוד יותר שמח אם היה לי דו גבוה, כנראה שהפעם לא עלית עלי... מה שברור הוא, שאת אישיותך הכל מכירים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 15:03 |
|
| |
שנייה אני רץ להביא פופקורן איפה אחזתי.. רגע מה יש כאן אאוטינג??? שנייה אני מביא גם קולה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 16:31 |
|
| |
מר נורופן, למרות שתגובתך משתמעת שבאה ממטרה שלילית, בכל אופן אמרתי לענות בקצרה על דבריך.
אני מכיר מקרוב את ישראל מונק ואת העיבודים שלו, והייתי רוצה להתייחס לטענותיך המוזיקליות אחת אחת:
1. כתבת "אבל: השירה שלהם לא נקיה ולא מתורבתת הם שרים בפוזיציות שונות הם עושים כל מני גליסנדו בין צליל לצליל מה שתורם לתחושה שזו מקהלה של מפהקים!. זה לגבי איכות הזמרים".
בשבועיים של עבודה אני לא חושב שאפשר לצפות ליותר מזה (מקהלה שלפני חודשיים לא הייתה קיימת).
2. כתבת "ישראל כותב עיבודים למקהלה ל3 קולות מה שגורם למקהלה להישמע כמו להקת החברה כיון שאין להם בסיס א״א לבנות מקהלה ללא בסיס חייבים באסים עלייהם המקהלה יושבת! המושג של כתיבה לשלוש קולות היה בדרך כלל לשלוש סולנים ולא ! לשלושה סקציות! עכשיו שורש הבעיה היא שלאן שישראל לא מוביל תמיד הוא נתקל בבעיה שיש לו תנועה מקבילה בקוינטות מכיון שהוא חייב טוניקה תרצה וקוינטה באקורד ! כמובן שישראל מצליח קצת להערים על הבעיה פה ושם אבל מה שקורה זה שהכיוונים לא ברורים ההרמוניה לא מתפתחת לכיון שהוא מוביל תמיד זה נפתר למקום לא טוב זה נשמע כאילו שהוא אולץ לפתור את זה בע״כ לשם ( או שהוא מטומטם וזה לא נראה לי ) בקיצור א״א להקים מקהלה ב3 קולות ב3 קולות אפשר לשיר זמירות שבת יפה לעשות. שמח לא לבנות מקהלה ! או הרכב וווקאלי שילווה חזנים או סתם מוזיקה בצורה מקצועית! "
ראשית, להקת טריולה אכן באה להביא משהו שונה ואחר משאר מקהלות החזנות, אבל לענייניו, אני מכיר אישית את העיבודים ואני יכול להעיד שאתה לא מכיר אותם, כי כמעת אין שם כמעט קוינטות מקבילות, ובודאי שלא טרצות מכפילות.... איך הוא עושה את זה? תבקש ממנו את הפירטטורה ותשכיל קצת.!
3. כתבת, "ישראל לא נולד לנצח הוא מכניס בהססנות הוא אינו יודע מה זה ווקאל הוא אינו מבין שום דבר בהפקת צליל כך שהוא בפועל לא מנצח על ההרכב הוא רק מזכיר להם מה כתוב בתווים אבל הוא לא מנצח הוא לא עושה מהם מוזיקה הוא לא גורם להם לשיר תרבותי בצבע אחיד בפוזיציה אחידה וכו׳ מה עוד שישראל מנצח כלפלף אין בו עוצמה המספיקה לסחוף את האחר מנצח חייב טמפרמנט הוא כמו מנהיג הוא צריך שכולם ישירו מתוך ידיו ואיך הם ישירו מתוך ידיו אם הוא לא שר מפיו????"
ישראל הוא תלמיד מובהק של מאסטרו אלי יפה, והוא יודע בדיוק איך לנצח ואיך להפיק צלילים, טריולה במהותה באה להביא סגנון אחר ממקהלת חזנות קלאסית, והצלילים וסגנון הפקתם בהתאם. אך אין חולק שמגוון הצלילים והסאונד הוא משהו מיוחד.
אם יש לך ויכוח מקצועי כל שהו עמו, אתה בוודאי מכיר היטב את מספר הטלפון שלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 16:37 |
|
| |
המקהלה באמת לא נשמעת משהו... פונקציה של עבודה והתפתחות. אני שואל מה קרה לניק יוסיש? הוא כבר לא מתאים "למנצח הדגול"? נורופן נשמע יותר "ניצוחי"? אגב מי שרוצה את הניק שלי להשכרה, מוזמן... במחיר סימלי בלבד!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2012 20:32 |
|
| |
אני שמעתי כמה פעמים את הקטע שהועלה, ובמשפט אחד אסכם את התרשמותי : "יש עתיד" - מקהלה עם רוח צעירה ורעננה, מנצח גאון במוזיקה, חבר'ה שאוהבים מוזיקה וחזנות, שירה יוצאת מן הכלל, אני מאמין שהם עוד יפתיעו, שבתות חזנות ועוד. המון הצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2012 02:28 |
|
| |
אני מבין שישנם כל מני מחשבות שאני מנצח הלוואי והייתי מנצח ואני גם לא מתיימר להיות אתם מוזמנים להמשיך לחשוב שאני המנצח הדגול יוסיששששש שהוא גם סוג של בדיחה מהלכת על 2 אך זה לא העניין!
מר פסיכולוג הידע שלך במוזיקה שואף לאפס לא צריך את הפרטיטורה של המקהלה בשביל לדעת שיש קוינטות מקבילו אני יכול להצביע לך גם על המקומות בהם שומעים קוינטות מקבילות בהקלטה!
ולסיום ישראל לא תלמיד של אלי יפה הוא שר במקהלה דל אלי וקיבל ממנו מאסטר קלאס אחד!
אבל תלמיד ממש לא!!!!
|
|
|
|
|