| נשלח ב-7/9/2012 14:45 |
|
| |
חנוכה בכתבי קומראן
שלום לכולם, מצאתי במרשתת, שמישהו ציין שמצאו בקומראן רשימת תאריכים, כשעל כ"ה בכסלו כתוב "שמן". ושבמאמר אחד פרופ' אלישע קימרון שיער, שכבר אז החג התקשר לנס פך השמן ולא לניצחון. אני לומד כעת על חנוכה ואשמח לראות את הדברים במקורם, אם תוכלו לומר לי היכן אוכל לקרוא את הממצא ואת הפרשנות אודה מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 17:31 |
|
| |
לא כ"ה, אלא כ"ב. והוא מוזכר כ'יום השמן'. לא מצאתי מקור מדויק.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2012 06:39 |
|
| |
המקור הוא במגילת המקדש, ראה ע"כ בספרו של יגאל ידין, מגילת המקדש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 03:06 |
|
| |
יושב ספר ומרחביה היקרים, תודה. מגילת המקדש של יגאל ידין אינה בהישג ידי כעת. יש לפני את מגילת המקדש של יד בן צבי (מגילות מדבר יהודה: החיבורים העבריים, כרך ראשון). ברפרוף קל לא מצאתי את זה, תוכלו (אתם, או כל אדם אחר) לעזור לי? תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 19:16 |
|
| |
מבחינה לימודית יש סיבה במהר"ץ חיות בסוגיות חנוכה שבמס' שבת לזה שהנס דוקא על פך השמן
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 20:20 |
|
| |
טעיתי, לפי הנתונים במגילת המקדש חל 'חג השמן' בסוף אלול, ולא בכסליו. ראה ויקיפדיה (ערך 'מגילת המקדש'):
מועדים ופרטי ההלכות של חגים ומועדים, מהם כמה שאינם מוכרים לנו כיום - טורים 13 עד 29 עוסקים במועדים. במגילת המקדש מופיעים שני מועדים חדשים: מועד ביכורי התירוש - מועד שחל חמישים ימים לאחר חג ביכורי החיטים, הוא חג השבועות. ומועד ביכורי השמן – היצהר – שחל חמישים ימים אחרי מועד ביכורי התירוש. תוך דיון בהלכות המועדים בא לידי ביטוי לוח השנה של הכת, לוח המבוסס על השמש ולא על הירח, כבלוח העברי במסורת הרבנית של ימינו. בלוח זה 364 יום בשנה, והוא מסודר באופן כה הרמוני, עד כי כל המועדים חלים כל שנה באותו יום בשבוע. לוח זה בא לידי ביטוי בכתבים אחרים של הכת, למשל בספר היובלים, או בספר חנוך האסטרונומי.
תוקן על ידי יושבספר ב- 22/10/2012 20:22:44
|
|
|
|
|