| נשלח ב-10/9/2012 12:36 |
|
| |
הרי אתה מקודש לי
להווי ידוע כי טקס החופה ההלכתי נשען על מקורות מקראיים, המשנה, התלמוד, ספרי הלכה ועוד, המשקפים זמנים אשר בהם האישה היתה פסיבית ותלותית, הגבר הוא זה שפרנס את משפחתו, רכוש המשפחה היה שייך לו, ואף האישה היתה נחשבת לקניין שלו.
כיום הזמנים השתנו, נשים הן עצמאיות, עובדות ומפרנסות את משפחתן וגם מערכת היחסים נעשתה שוויונית יותר, מכאן, שטקס החופה השוביניסטי, אשר הלם מאוד את ימי קדם, כבר פחות רלוונטי.
לדוגמה, הקטע שהזכרכר אומר "הרי את מקודשת לי..." מבלי שהכלה פוצה פה הוא לחלוטין לא משקף את זמנינו, מובן שעל הכלה לומר באותו מטבע "הרי אתה מקודש לי...", משום שהנישואין נעשים ברצון ובהסכמת שניהם, וכך בנוגע לשאר הטקס, נדרשים שינויים ברוח אותם הדברים.
מהי דעתכם?
(לכל המתלהמים הפוטנציאליים שיבואו ויאמרו שהתורה נצחית ובלתי משתנת וכדו', ודברי הם ברוח הרפורמים רח"ל שר"י, מומלץ להסתכל לאורך ההיסטוריה היהודית ולראות את שורת הרפורמות והתיקונים שהונהגו בהתאם לרוח הזמן, כדוגמת הברכה הנודעת אשר היתה נהוגה להיאמר בחתונה והרמב"ם כינה אותה דבר מגונה וביטלה, ועוד ועוד.)
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 10/09/2012 12:47:58
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 13:21 |
|
| |
בס"ד
יש על זה שיחה מאד יפה של הרבי...שמסביר את העניין בפנימיות... שהאישה מסמלת גשמיות והגבר רוחניות=ביחד משלימים. ובגלל שהיא מסמלת גשמיות ובזמן החופה רוצים שרק הנפש האלוקית תקבל ביטוי כדי שיהיה בסיס חזק וקדוש לבית,אז האישה לא עונה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 13:23 |
|
| |
מה רע? גמני עובדת ומתפרנסת, וגם הוא מתחייב לתת לי.. =)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 13:25 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
יש על זה שיחה מאד יפה של הרבי...שמסביר את העניין בפנימיות... שהאישה מסמלת גשמיות והגבר רוחניות=ביחד משלימים. ובגלל שהיא מסמלת גשמיות ובזמן החופה רוצים שרק הנפש האלוקית תקבל ביטוי כדי שיהיה בסיס חזק וקדוש לבית,אז האישה לא עונה... |
|
הבלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 13:33 |
|
| |
בס"ד למה הבלים?מי יותר שם לב לפרטים הקטנים?האם הבנות לומדות תורה כל היום?זלא בושה להיות גשמית וביחד עם זאת להשקיע ברוחניות! וחוצמזה אין לי התנגדות שמישהו יתחייב לפרנס אותי...כשלי לא יהיה כוח לעבוד! תלוי מאיזה מבט מסתכלים..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 13:39 |
|
| |
את באמת משוכנעת שהגבר מסמל את הרוחניות, הקדושה והאלוקות ואילו האישה מייצגת את החומריות והפך- הקדושה??
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 13:44 |
|
| |
ולא רק שאין לי התנגדות שמישהו יפרנס, אלא אני חושבת שעליו לעשות זאת. רק דיברתי על כך שטקסים דתיים אמורים לשקף את המציאות וזה לא מה שקורה בטקס החופה האורתודוקסי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 13:53 |
|
| |
בס"ד
לא שהוא ורק הוא אבל הוא יותר והאישה פחות רוחנית מהגבר והצד הגשמי יותר חזק,היא יותר מבינה ביופי בעיצוב וכו'...וזה מה שמשלים!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 13:55 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
לא שהוא ורק הוא אבל הוא יותר והאישה פחות רוחנית מהגבר והצד הגשמי יותר חזק,היא יותר מבינה ביופי בעיצוב וכו'...וזה מה שמשלים! |
|
מחקרית מוכח הפוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 14:01 |
|
| |
בס"ד
יכול להיות שבתכלס נשים יותר,אך בתורה כך המצב,בהתחשב בעובדה שפעם נשים ניקו וניקו וניקו את הבית וזה ממש לא נותן שדר של אישה רוחנית(= למרות שלפי חסידות,אישה שדואגת לצרכים הגשמיים של הבית זה כמו כהן גדול בבית מקדש! אך בכ"ז הגבר מצווה ללמוד תורה ולקיים הרבה יותר מצוות ולכן הוא מסמל רוחניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 14:29 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  | להווי ידוע כי טקס החופה ההלכתי נשען על מקורות מקראיים, המשנה, התלמוד, ספרי הלכה ועוד, המשקפים זמנים אשר בהם האישה היתה פסיבית ותלותית, הגבר הוא זה שפרנס את משפחתו, רכוש המשפחה היה שייך לו, ואף האישה היתה נחשבת לקניין שלו.
כיום הזמנים השתנו, נשים הן עצמאיות, עובדות ומפרנסות את משפחתן וגם מערכת היחסים נעשתה שוויונית יותר, מכאן, שטקס החופה השוביניסטי, אשר הלם מאוד את ימי קדם, כבר פחות רלוונטי.
לדוגמה, הקטע שהזכרכר אומר "הרי את מקודשת לי..." מבלי שהכלה פוצה פה הוא לחלוטין לא משקף את זמנינו, מובן שעל הכלה לומר באותו מטבע "הרי אתה מקודש לי...", משום שהנישואין נעשים ברצון ובהסכמת שניהם, וכך בנוגע לשאר הטקס, נדרשים שינויים ברוח אותם הדברים.
מהי דעתכם?
(לכל המתלהמים הפוטנציאליים שיבואו ויאמרו שהתורה נצחית ובלתי משתנת וכדו', ודברי הם ברוח הרפורמים רח"ל שר"י, מומלץ להסתכל לאורך ההיסטוריה היהודית ולראות את שורת הרפורמות והתיקונים שהונהגו בהתאם לרוח הזמן, כדוגמת הברכה הנודעת אשר היתה נהוגה להיאמר בחתונה והרמב"ם כינה אותה דבר מגונה וביטלה, ועוד ועוד.)
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 10/09/2012 12:47:58 |
|
דעתנו נוחה הימנה :)
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 14:58 |
|
| |
בס"ד
המעניין הוא שבגירושין, כיום כאשר האישה מסרבת לתת גט, אין גירושין...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 16:34 |
|
| |
אלכסנדרה: קודם כל מעצם ההגדרה בעל הוא "בעלים" והוא זה שצריך לקנות את מה שהוא רוצה עליו בעלות ולא להיפך.. (לא ראיתי מאזדה נכנסת לחנות וקונה בויזה עובד בהיי-טק)
אם כי לא מדוייק שהיא לא "פוצה פה", זכותה לא להסכים להתחתן. אם כבר מסכימה להתחתן אז עושים לפי הכללים. מה שאת יכולה לטעון זה על הגבר שחותם על זה שהוא יזון ויפרנס ולא מקיים את זה, אבל זאת תביעה ממונית רגילה.. הבעיה היא שהזכרכרים (כהגדרתך) הם המבוקשים בציבור ולכן כל עוד לא הלך הדברים לא ישתנה המצב ישאר כך. אם נניח רוב הנשים היו רוצות להישאר לטפל בילדים ושהוא יצא לעבוד (כמו שתמיד היה) אז זה מה שהיה קורה. במציאות הן בטוחות שאין דרך אחרת (או לפחות שהדרך שלהן הכי טובה).
טיע: זה בגלל חרם דרבינו גרשום שלא מגרשים אשה בעל כרחה, זה גורם כיום גם לתופעה של "עגונים" ולא רק עגונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 17:17 |
|
| |
טואובבבבבבבבב....
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 18:25 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אלכסנדרה: קודם כל מעצם ההגדרה בעל הוא "בעלים" והוא זה שצריך לקנות את מה שהוא רוצה עליו בעלות ולא להיפך.. (לא ראיתי מאזדה נכנסת לחנות וקונה בויזה עובד בהיי-טק)
|
|
מה זה בעל?
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 10/09/2012 18:27:48
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 19:34 |
|
| |
תוקן על ידי טיע ב- 10/09/2012 19:47:05