|
|
| נשלח ב-11/9/2012 21:37 |
|
| |
| קלרהדהיתרא כתב: |  |
והוא כן יכול ללכת מתי שירצה ללא שום התחייבות?
|
|
טכנית כן. זה רק "חוק עזר" שהוסף אח"כ, אבל אם בכ"ז הוא יגרש מול 2 עדים גם בכוח נגמר הסיפור, היא רווקה... (אאל"ט)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 21:49 |
|
| |
שמעתי פעם (אני לא כ"כ זוכרת את דיוקם של הדברים אבל...) שבשעת החופה האישה לא מדברת כיוון שיש לאישה כוח גדול בדיבורה (טוב את זה כבר כולם יודעים שלאישה יש כוח גדול בתפילותיה ) שאם היא הייתה צריכה לדבר בשעת החופה היא הייתה מורידה לעולם סודות גדולים ונוראים
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 22:06 |
|
| |
טכנית גם היא יכולה ללכת, כל עוד יש לה שתי רגלים. גם בלי "חוק עזר", אם הוא מחליט לגרש, הוא אמור לשלם על זה....
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 22:12 |
|
| |
האם יש לה אפשרות להחליט שהיא רוצה להחליף אותו במישהו אחר? זה ההבדל.. היא יכולה ללכת עד מחר, טכנית היא נשואה ואם היא תהיה עם עוד גבר זה סקילה וכרת..
לשלם? רק בגלל שהיא מחתימה אותו מראש (כמו שאמרנו, חוזה עבודה. הוא הבוס והיא השכירה. הוא משלם לה משכורת והיא עובדת. הוא יכול לפטר אותה מתי שבא לו (עם "פיצויים" לפעמים) והיא לא יכולה ללכת סתם ככה..)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 22:35 |
|
| |
זה נשמע שאתה כ"כ עתיק, שאתה עדין לא הגעת לשלב של בריאת חוה. לטחון שוב את ההבדלים בין המינים?
תכלס, על כל אשה שמתחייבת סקילה מהסיבה הנ"ל, יש גם גבר שמתחייב. זה לא "מצוות לא תעשה" מיוחדת לנשים.
וממתי המאזדה יכולה להחתים את הבעלים?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 22:41 |
|
| |
כי הגבר גם לקח משו שלא שלו, מה את משווה? את באמת רוצה לחזור על הבסיס? אבל קחי אשה נשואה עם גבר רווק וגבר נשוי עם אשה רווקה מה יהיה? אם נחזור לדוגמא של הפרארי, אם אני אכנס לאוטו של בעלך אני גנב, אבל מותר שיהיו לי 2 רכבים (אבל לרכב אין 2 בעלים)
הכלה לא מחתימה כלום, כתובה זאת עוד תקנה "ממונית" של חכמים, הנישואין תקפים גם בלי זה. הכתובה וחרם דרבינו גרשום על נשיאת 2 נשים או אי גירוש אישה בעל כרחה הן תקנות לטובת הנשים, אבל שוב, הן לא הופכות את היחסים כמו שהסכם עבודה קיבוצי לא הופך עובד לבוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 22:59 |
|
| |
אבל קחי אשה נשואה עם גבר רווק וגבר נשוי עם אשה רווקה מה יהיה? בדיוק מה שכתבתי. "על כל אשה שמתחייבת סקילה מהסיבה הנ"ל, יש גם גבר שמתחייב"
אם אני אכנס לאוטו של בעלך אני גנב, אבל מותר שיהיו לי 2 רכבים אם מישהו השאיל לך את האוטו שלו אתה גנב? למה אפשר להשכיר פרארי ואי אפשר להשכיר אשה?
לשלם? רק בגלל שהיא מחתימה אותו מראש הכלה לא מחתימה כלום אולי תחליט?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 23:03 |
|
| |
שכירות זה משו נפרד ואין את זה באישה. א"א "לחלוק" אשה וככה זה, בתורה אין מושג של חילופי זוגות (זה נקרא תועבה, אחרי שהיא עברה מאצלך לאחר היא לא יכולה לחזור אליך)
טכנית מעיקר הדין של התורה לא חייב לחתום כלום, כמו שאמרתי הכתובה זאת תקנה מאוחרת. כמובן, לפני החתונה האשה "חופשיה" ויכולה להכריח אותו למה שבא לה אם הוא רוצה להתחתן איתה וכתובה היא אחד ה"ערבונות" שלה.. (אבל אם מישהו התחתן ולא חתם על כתובה, האם לא ייחשב נשוי? אם היא תבגוד זה לא סקילה וכרת? מה פתאום!)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 23:18 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | שכירות זה משו נפרד ואין את זה באישה. א"א "לחלוק" אשה וככה זה, בתורה אין מושג של חילופי זוגות (זה נקרא תועבה, אחרי שהיא עברה מאצלך לאחר היא לא יכולה לחזור אליך)
וכל כך למה?
מפני שגם אם מדברים על "קנין", זה לא רכוש.
טכנית מעיקר הדין של התורה לא חייב לחתום כלום, כמו שאמרתי הכתובה זאת תקנה מאוחרת. כמובן, לפני החתונה האשה "חופשיה" ויכולה להכריח אותו למה שבא לה אם הוא רוצה להתחתן איתה וכתובה היא אחד ה"ערבונות" שלה..
(אבל אם מישהו התחתן ולא חתם על כתובה, האם לא ייחשב נשוי? אם היא תבגוד זה לא סקילה וכרת? מה פתאום!)
אם היא טפשה, זה בעיה שלה. ואם היא תרצח? ואם היא תעבוד עבודה זרה?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 23:24 |
|
| |
עבד עברי הוא "רכוש" של האדון? אשה היא כמו עבד עברי (להבדיל מעבד כנעני שהוא ממש רכוש)
היא לא טיפשה, אין קשר בין נישואין לכתובה, הכתובה היא שלב אחרי הנישואין (או לפני). זה סתם מסמך התחייבות שלכשלעצמו לא קובע האם בן אדם נשוי או לא...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 23:55 |
|
| |
די! אולי תפסיקו! אתם מדברים על אישה משל היתה מכונית העומדת לשכירות ולשימוש בפני כל החפץ. איכס!! אישה היא דבר הרבה הרבה יותר נעלה מסתם מכונית. אין אף אישה שתסכים שישכירו אותה לזרים... אז אנא ממכם חידלו כאן!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 23:57 |
|
| |
קלרה, אני מפקפקת בקשר למין שלך.. את לא מדברת מגרונה של נקבה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 23:58 |
|
| |
| טיע כתב: |  | | די! אולי תפסיקו! אתם מדברים על אישה משל היתה מכונית העומדת לשכירות ולשימוש בפני כל החפץ. איכס!! אישה היא דבר הרבה הרבה יותר נעלה מסתם מכונית. אין אף אישה שתסכים שישכירו אותה לזרים... אז אנא ממכם חידלו כאן! |
|
זה הדגל של אדם ;) (אח"כ הוא יגיד ש....) איפה התמונה הזו של "זהירות כאן חופרים"???
תוקן על ידי חדשונט ב- 12/09/2012 00:01:31
במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2012 00:00 |
|
| |
זה כבר לא חפירות. זה גובל בהשפלת כבוד האישה...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2012 00:08 |
|
| |
אף אחד לא משפיל פה אף אחד, סה"כ מבררים מה העמדה וטיב היחסים בזוגיות לפי ההלכה...
|
|
|
|
|