בית פורומים שידוכי חרדים

הרי אתה מקודש לי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/9/2012 21:37 לינק ישיר 

קלרהדהיתרא כתב:

והוא כן יכול ללכת מתי שירצה ללא שום התחייבות?

טכנית כן.
זה רק "חוק עזר" שהוסף אח"כ, אבל אם בכ"ז הוא יגרש מול 2 עדים גם בכוח נגמר הסיפור, היא רווקה...  (אאל"ט)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 21:49 לינק ישיר 

שמעתי פעם (אני לא כ"כ זוכרת את דיוקם של הדברים אבל...)
שבשעת החופה האישה לא מדברת כיוון שיש לאישה כוח גדול בדיבורה (טוב את זה כבר כולם יודעים שלאישה יש כוח גדול בתפילותיה )
שאם היא הייתה צריכה לדבר בשעת החופה  היא הייתה מורידה לעולם סודות גדולים ונוראים 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 22:06 לינק ישיר 

טכנית גם היא יכולה ללכת, כל עוד יש לה שתי רגלים.
גם בלי "חוק עזר", אם הוא מחליט לגרש, הוא אמור לשלם על זה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2012 22:12 לינק ישיר 

האם יש לה אפשרות להחליט שהיא רוצה להחליף אותו במישהו אחר?  זה ההבדל..
היא יכולה ללכת עד מחר, טכנית היא נשואה ואם היא תהיה עם עוד גבר זה סקילה וכרת..

לשלם? רק בגלל שהיא מחתימה אותו מראש (כמו שאמרנו, חוזה עבודה. הוא הבוס והיא השכירה. הוא משלם לה משכורת והיא עובדת. הוא יכול לפטר אותה מתי שבא לו (עם "פיצויים" לפעמים) והיא לא יכולה ללכת סתם ככה..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 22:35 לינק ישיר 

זה נשמע שאתה כ"כ עתיק, שאתה עדין לא הגעת לשלב של בריאת חוה.
לטחון שוב את ההבדלים בין המינים?

תכלס, על כל אשה שמתחייבת סקילה מהסיבה הנ"ל, יש גם גבר שמתחייב. זה לא "מצוות לא תעשה" מיוחדת לנשים.

וממתי המאזדה יכולה להחתים את הבעלים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2012 22:41 לינק ישיר 

כי הגבר גם לקח משו שלא שלו, מה את משווה? את באמת רוצה לחזור על הבסיס?
אבל קחי אשה נשואה עם גבר רווק וגבר נשוי עם אשה רווקה מה יהיה?
אם נחזור לדוגמא של הפרארי, אם אני אכנס לאוטו של בעלך אני גנב, אבל מותר שיהיו לי 2 רכבים (אבל לרכב אין 2 בעלים)

הכלה לא מחתימה כלום, כתובה זאת עוד תקנה "ממונית" של חכמים, הנישואין תקפים גם בלי זה.
הכתובה וחרם דרבינו גרשום על נשיאת 2 נשים או אי גירוש אישה בעל כרחה הן תקנות לטובת הנשים, אבל שוב, הן לא הופכות את היחסים כמו שהסכם עבודה קיבוצי לא הופך עובד לבוס.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 22:59 לינק ישיר 

אבל קחי אשה נשואה עם גבר רווק וגבר נשוי עם אשה רווקה מה יהיה?
בדיוק מה שכתבתי. "על כל אשה שמתחייבת סקילה מהסיבה הנ"ל, יש גם גבר שמתחייב"

אם אני אכנס לאוטו של בעלך אני גנב, אבל מותר שיהיו לי 2 רכבים
אם מישהו השאיל לך את האוטו שלו אתה גנב? למה אפשר להשכיר פרארי ואי אפשר להשכיר אשה?

לשלם? רק בגלל שהיא מחתימה אותו מראש

הכלה לא מחתימה כלום
אולי תחליט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2012 23:03 לינק ישיר 

שכירות זה משו נפרד ואין את זה באישה. א"א "לחלוק" אשה וככה זה, בתורה אין מושג של חילופי זוגות (זה נקרא תועבה, אחרי שהיא עברה מאצלך לאחר היא לא יכולה לחזור אליך)

טכנית מעיקר הדין של התורה לא חייב לחתום כלום, כמו שאמרתי הכתובה זאת תקנה מאוחרת. כמובן, לפני החתונה האשה "חופשיה" ויכולה להכריח אותו למה שבא לה אם הוא רוצה להתחתן איתה וכתובה היא אחד ה"ערבונות" שלה..
(אבל אם מישהו התחתן ולא חתם על כתובה, האם לא ייחשב נשוי? אם היא תבגוד זה לא סקילה וכרת? מה פתאום!)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 23:18 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
שכירות זה משו נפרד ואין את זה באישה. א"א "לחלוק" אשה וככה זה, בתורה אין מושג של חילופי זוגות (זה נקרא תועבה, אחרי שהיא עברה מאצלך לאחר היא לא יכולה לחזור אליך)
וכל כך למה?
מפני שגם אם  מדברים על "קנין", זה לא רכוש.

טכנית מעיקר הדין של התורה לא חייב לחתום כלום, כמו שאמרתי הכתובה זאת תקנה מאוחרת. כמובן, לפני החתונה האשה "חופשיה" ויכולה להכריח אותו למה שבא לה אם הוא רוצה להתחתן איתה וכתובה היא אחד ה"ערבונות" שלה..
(אבל אם מישהו התחתן ולא חתם על כתובה, האם לא ייחשב נשוי? אם היא תבגוד זה לא סקילה וכרת? מה פתאום!) 
אם היא טפשה, זה בעיה שלה. ואם היא תרצח? ואם היא תעבוד עבודה זרה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2012 23:24 לינק ישיר 

עבד עברי הוא "רכוש" של האדון? אשה היא כמו עבד עברי (להבדיל מעבד כנעני שהוא ממש רכוש)

היא לא טיפשה, אין קשר בין נישואין לכתובה, הכתובה היא שלב אחרי הנישואין (או לפני). זה סתם מסמך התחייבות שלכשלעצמו לא קובע האם בן אדם נשוי או לא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 23:55 לינק ישיר 

די! אולי תפסיקו! אתם מדברים על אישה משל היתה מכונית העומדת לשכירות ולשימוש בפני כל החפץ. איכס!! אישה היא דבר הרבה הרבה יותר נעלה מסתם מכונית. אין אף אישה שתסכים שישכירו אותה לזרים... אז אנא ממכם חידלו כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 23:57 לינק ישיר 

קלרה, אני מפקפקת בקשר למין שלך.. את לא מדברת מגרונה של נקבה!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 23:58 לינק ישיר 

טיע כתב:
די! אולי תפסיקו! אתם מדברים על אישה משל היתה מכונית העומדת לשכירות ולשימוש בפני כל החפץ. איכס!! אישה היא דבר הרבה הרבה יותר נעלה מסתם מכונית. אין אף אישה שתסכים שישכירו אותה לזרים... אז אנא ממכם חידלו כאן!

זה הדגל של אדם ;) (אח"כ הוא יגיד ש....)
איפה התמונה הזו של "זהירות כאן חופרים"???

תוקן על ידי חדשונט ב- 12/09/2012 00:01:31

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/9/2012 00:00 לינק ישיר 

זה כבר לא חפירות. זה גובל בהשפלת כבוד האישה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/9/2012 00:08 לינק ישיר 

אף אחד לא משפיל פה אף אחד, סה"כ מבררים מה העמדה וטיב היחסים בזוגיות לפי ההלכה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הרי אתה מקודש לי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.