|
|
| נשלח ב-13/9/2012 00:49 |
|
| |
לא עברתי על כל האשכול... רק על הודעת הפתיחה התאורטית כמו עוד אשכול תאורטי שנעלם מהמפה.... אבל אותו נושא שגלשתם שם הגיע גם לכאן...
לא מתערבת באשכולות שכאלו:)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2012 13:33 |
|
| |
| זאב1 כתב: |  | | סליחה על התגובה המאוחרת, אבל הכותבת רפורמית למדי, לא קראתי את כל האשכול, כך שלא כל התגובות ידועות לי, הכותבת הנכבדה איננה יודעת שכשאשה תאמר הריני מקודשת לך הקידושין אינם תופסים, לא כל שכן כשהיא תאמר הריני מקדשת אותך, בעקרון זה ממש מרגיז כל הנסיונות לשפר את הדת שב"ה מחזיקה מעמד אלפי שנים ללא עזרת חכמים כמו האלכסנדרה למשל... |
|
הדת מחזיקה מעמד בדיוק מהסיבה שהוכנסו בה שיפורים ותקנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2012 20:19 |
|
| |
צר לי, אבל כשאני קורא את דברייך אין לי אלא להסיק שאת נוטה לרפורמה במובן הרע של המילה, שום דבר בדת לא השתנה, למעט גזירות חז"ל שבהם יש לעיתים הכלל "בטל הטעם בטלה התקנה" אבל בדין שנלמד מהתורה??? ואם הגמ' מסיקה שהלימודים מהתורה מורים שהאיש מקדש את האשה ולא הפוך גם אם תביאי אלף אלפי נימוקים לשנות עדיין לא נגרע קוצו של י' מהתורה שלא תהיה מוחלפת, את מוזמנת בזה להביא דוגמאות לדברים שהתשנו עם הזמן, [ואגב הברכה שהרמב"ם שלל לא נזכרת בגמ' אלא היתה מנהג שאותו הרמב"ם הורה לשנות,] את די מצדיקה את אימרת חז"ל "כל המלמד ביתו תורה כאילו מלמדה תיפלות".
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 12:53 |
|
| |
בלי להכנס להתפלספות מיותרת. האיש מקדש לשון מקדש זה מייחד\מבדיל לאחר שהזוג נשוי האשה מיוחדת רק לבעל, וזה הכוונה בלשון מקודשת, (כמו הקדש שהקדישו לבית המקדש שזה רק לה') האיש לעומת זאת מבחינה הלכתית לא מיוחד רק לאשה, ולכן מטבע לשון כמו הרי אתה מקודש לי לא ממש שייך. לכל היותר תוכלי לבקש שהאשה תאמר הרי אני מקודשת לבעל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2012 20:41 |
|
| |
אלכסנדרה, כשבעלך יקדש אותך תעני לו:"מקודשת, בטבעת זאת אני נשבעת...".
|
|
|
|
|