בית פורומים עצור כאן חושבים

חוקי אבולוציה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/10/2012 13:28 לינק ישיר 

נפלה שגיאת כתיב, להלן הנוסח המוגה ע"פ כת"י:

1. אין לי מושג, כמובן שסביר שלא. אבל גם אם אני איני יודע איך נוצרת התודעה, עדיין איני יכול להחזיק בהסבר הכוזב שהיא נוצרת על ידי הוראות. אין לי מושג באיזה מישור קיימת ופועלת או נוצרת התודעה, וכיצד, ייתכן שחסידה באה ומחלקת אותה לתינוקות, מלאך פוקד את העובר בבטן אמו, התודעה של אמו מתחלקת לשניים, או כל רעיון אחר שלא הספקתי לחשוב עליו. אני רק יודע ששום שורת 'הוראות' לא תוכל ליצור אותה מתוך דומם.

2. תודה על הקרדיט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 13:34 לינק ישיר 

פרוגרמי
1. אם אתה טוען שתודעה יכולה להסתפח באישהו אופן מסתורי ליצור שאין לו תודעה בתהליך יצירת העובר, מדוע דבר זה אינו יכול לקרות גם במהלך האבולוציה?
2. עכשיו כשאנחנו מסכימים שאין לך שמץ של מושג מה החישובים של הלדיין אומרים על הקצב האפשרי של האבולוציה בוא נסלק את הנושא הזה מהדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 13:41 לינק ישיר 

1. אם ההגדרה 'מסתורי' היא בעלת אופי מסויים אזי אינה מדוייקת. בעיני מסתורי משום שאין לי מושג. אבל ברור שישנה תודעה ביצור החי, והיא מעצבת את חייו. וברור שזה לא יכול לבא מחמת שינוי כל שהוא בהוראות הייצור של הדומם. זה אומר שיש בהיווצרות המינים גורם נוסף שאינו רק שינויים בשכפול של דומם.
2. כשאמרתי תודה על הקרדיט התכוונתי בציניות כמובן.
אני ממש לא מסכים עמך, אני פשוט  ביקשתי ממתמטיקאי עזרה בנושא, בכדי שיאמר לי האם מסקנתי נכונה, כשאקבל את תשובתו אזכה בה את הרבים. אבל לא הבנתי מה יש כאן לסלק, הרי אין שום משמעות לשאלה האם הלדיין הצריך 100,000 מינים ברגע, או 100 מינים במאה שנים, הבעיה של מספר המוטציות חיה וקיימת, אני מפנה אותך שוב לדברי בעמודים הקודמים. אם אני לא טועה על האמירה האחרונה שלי בנושא ענית שזה טיעון עניני ובהמשך תתייחס אליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 13:52 לינק ישיר 

פרוגרמי
1. בקיצור אתה מסכים שישנו תהליך שאין לנו מושג מהו שיכול לספח תודעה לעובר המתפתח. אני שואל שוב מדוע תהליך כזה לא יכול לפעול גם במהלך האבולוציה?

2. אני לא מבין. אתה טוען עכשיו שעשית חישוב והגעת למספר 100000 מינים בשניה, ואתה רק לא בטוח שהחישוב נכון? אם כן אולי תשתף גם אותנו בקווים כלליים בחישוב ולא רק את החבר המתמטיקאי שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 14:16 לינק ישיר 

בנוגע לתודעה, אתה חוזר שוב על טענתך, אם כי לא מילה במילה. וכבר השבתי עליה: במדה ואנו רוצים לציין שתהליך מסויים התרחש, אין צורך באבולוציה. די לציין שהתרחשו תהליכים וכתוצאה מהם יש הרבה הרבה חיות וגם מלן ציפורים.

האבולוציה באה להסביר את היווצרות המינים בצורה אקראית, על ידי תהליכים המונעים מחוקי הטבע הידועים לנו. התודעה היא מרכיב מרכזי בחיים, וגם בתהליכים של ברירה, הכחדה, היתרבות, וכו', היא הציר שמניע את כל החיים. אם המרכיב הזה לא יכול להיווצר "בצורה אקראית, על ידי תהליכים המונעים מחוקי הטבע הידועים לנו", אין שום משמעות לאבולוציה, המטרה שלה היא לייתר כחות אחרים.

אני לא טענתי שכח מסתורי מספח תודעה, טענתי שאיננו יודעים כיצד היא נוצרת, אך ייתכן בהחלט שהחיים מייצרים חיים, התודעה מייצרת תודעה נוספת. אין לנו מושג איך להסביר זאת, אבל אנו יודעים בבירור ששיבושים בהוראות יצור של דומם, לא יכולים להביא לכך. לפיכך האבולוציה לא יכולה להסביר את היווצרות המינים החיים מתוך דומם, ואפילו לא מתוך דומם משתכפל.

ובנוגע לחישוב, מכיון שזה נורא מטריד אותך, אסביר בפרוטרוט: הידע שלי במתמטיקה פורמלית מוגבל, את החישוב שציינתי, עשיתי בעבר בעזרת מישהו, ורשמתי לעצמי את התוצאה. בשביל להבהיר כיצד מגיעים לתוצאה זו, נאלצתי לפנות שוב לעזרתו, אעדכן אותך ואת כל עם ישראל ברגע שתהיה לי תשובה ברורה (אם זה חשוב, הוא אינו 'חבר' שלי, פשוט הפניתי אליו שאלה במייל וקיבלתי תשובה), ואיני מבין מה כל הלחץ שאתה מכניס בנושא. במקום לנסות לתפוס ממני הצהרות של 'טעיתי בגדול', פשוט תעזור לנו בנושא המרכזי: כמות המוטציות שמספיקה ליצור את המינים, כגון את הקוף מן האדם. במדה ושאלה זו מטרידה אותך. (באם מה שמטריד אותך הוא להוכיח שאני טועה, חבל על זמננו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 14:29 לינק ישיר 

פרוגרמי
ודאי שמה שמטריד אותי הוא העניין המהותי ולא רק להוכיח שאתה טועה. אחרי הכל אין לי מושג מי אתה. אבל יש לי בהחלט עניין להוכיח שאתה טועה כאשר אתה מפזר הצהרות גרנדיוזיות ללא כיסוי.
אני מבטיח שוב לחזור לנושאים המרכזיים (תודעה, קוף-אדם) מאוחר יותר היום. העולם החיצוני קורא לי.
רק בתור מתאבן, נראה לי שאתה מבלבל פה בין 2 שאלות שונות לחלוטין:
1. כמה מוטציות חיוביות (אקראיות או מכוונות) יכולות להתקבע בגנוטיפ של האכולוסיה האנושית באמצעות ברירה טבעית במשך הזמן שעבר מאז התפצלות בין האדם לקוף? זו ורק זו השאלה שהעסיקה את הלדיין.
2. כמה מוטציות אקראיות בגנוטיפ יכולות להסביר את ההבדלים הפנוטיפיים בין אדם לקוף. או בניסוח אחר - כמה מוטציות נדרשות כדי להפוך קוף לאדם?

אתה מסכים שמדובר בשני שאלות שונות לחלוטין?

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 16/10/2012 14:29:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 14:51 לינק ישיר 

פרוגרמי.
ניסוח מדוייק יותר:
בעצם יש כאן 4 שאלות שונות, שרק שלושת הראשונות ביניהן רלבנטיות לדילמת הלדיין:
1. כמה מוטציות חיוביות (אקראיות או מכוונות) יכולות להתקבע בגנוטיפ של האכולוסיה האנושית באמצעות ברירה טבעית במשך הזמן שעבר מאז התפצלות בין האדם לקוף?
2. כמה מוטציות (אקראיות או מכוונות) בגנוטיפ יכולות להסביר את ההבדלים הפנוטיפיים בין אדם לקוף. או בניסוח אחר - כמה מוטציות נדרשות כדי להפוך קוף לאדם?
3. האם התשובה לשאלה 2 קטנה או גדולה מהתשובה לשאלה 1? אם היא קטנה דילמת הלדיין אינה קיימת.

אם התשובה לשאלה 3 היא שדילמת הלדיין אינה קיימת עדיין אפשר לשאול שאלה נוספת:
4. האם זה סביר שהמוטציות הנדרשות כדי להפוך קוף לאדם יכלו להתרחש באקראי במשך הזמן שעבר מההתפצלות. לשאלה זו אין שום קשר לדילמת הלדיין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 17:37 לינק ישיר 

פרוגרמי
בנוגע לתודעה-
נניח לצורך הדיון שאנחנו דוחים את המטריאליזם והאידאליזם (שיטת ברקלי) ואנחנו מאמינים בדואליות של רוח וחומר. כלומר אנחנו מאמינים שיש לפחות שני סוגים של ישויות רוחניות וחומריות שלכאורה פועלות עפ"י חוקים שונים ואין ביניהם שום קשר סיבתי. אתה טוען שהתודעה היא ישות רוחנית שאינה יכולה להיות תוצאה של תהליכים חומריים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2012 12:49 לינק ישיר 

פרוגרמי
הנה התפניתי לכתוב את התשובה המפורטת בעניין התודעה והאבולוציה:

יש 2 דרכים להסביר איך התפתחה תודעה במסגרת האבולוציה נקרא להם לצורך העניין ההסבר התאיסטי וההסבר האתאיסטי.

הגישה התאיסטית הפרו-אבולוציונית היא כנראה גישתם של הרבה מהאנשים הדתיים בני כל הדתות שמקבלים במידה כזו או אחרת את תורת האבולוציה (ולא רק מיקרו-אבולוציה!) כעובדה היסטורית (ויש לא מעט אנשים כאלה כידוע, וזו בין השאר העמדה הרשמית של הכנסיה הקתולית, ראה כאן http://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_and_evolution#Pope_Benedict_XVI_and_today). לפי גישה זו אפשר להניח שהאבולוציה הייתה דרכו של האל לברוא את עולם החי, ולפחות בכל הנוגע לצדדים הפיזיולוגיים גרידא היא יכלה אפילו להתרחש באופן אקראי (או מכוון), ובאיזשהו שלב האל שילב בתוכה גם אלמנטים רוחניים כמו תודעה ו/או נשמה (לפחות בכל הנוגע לבני אדם).

בגישה האתיאיסטית יש להבחין בין מטריאליסטים קיצוניים לבין כל השאר. לפי הגישה המטריאליסטית הקיצונית אין בכלל תודעה אלא זו אשליה בלבד וממילא אין כאן כלל מה להסביר. זו גישה שאינני מקבל וגם אינני יכול להבין כלל, שכן כפי שציינת למעלה (וכפי שכבר הוכיח דקארט) קיומה (הרגעי לפחות) של התודעה היא למעשה הנתון הראשוני, היסודי והוודאי ביותר שעומד לרשותנו. אי אפשר לטעון שהיא אשליה כיוון שאז נשאלת השאלה איפה בדיוק מתקיימת האשליה הזו. בקיצור שנינו מסכימים שהתודעה קודמת לכל דבר אחר מבחינה אפיסטמולוגית.

מי שאינו מחזיק בעמדה הקיצונית הזו מודה שהתודעה אכן קיימת, והיא אכן משהו שאינו מוסבר כרגע ע"י חוקי הפיזיקה המוכרים, ואכן אין לנו שמץ של מושג כיצד לשלב אותו בתפישה הפיזיקלית המקובלת. אבל מצד שני גם אי אפשר להכחיש שיש קשרים הדוקים בין הגוף והתודעה והשפעות הדדיות וסיבתיות שמתקיימות בכל רגע נתון. אשר על כן אין כל דבר בלתי מתקבל על הדעת באפשרות שהתודעה, אעפ"י שאינה זהה עם החומר, בכל זאת נוצרת באופן הכרחי בכל פעם שחומר מתארגן ברמת מורכבות מסוימת או באופן שגורם לו להתנהג באופנים מסוימים, כפי שקורה במוחותיהם של בעלי חיים מפותחים. כלומר למרות שהתודעה קודמת מבחינה אפיסטימולוגית היא לא בהכרח קודמת מבחינה אונטולוגית. וכך גם אנו רואים למעשה בהתפתחותו של כל אדם שהוא בתחילה חסר תודעה (ביצית מופרית) והתודעה הולכת ומתפתחת עם הזמן בד בבד עם התפתחות המוח. אם כן, ההסבר האבולוציוני לקיומה של התודעה הוא שהמוח אצל בעלי חיים מסוימים התפתח לרמת מורכבות גבוהה משום שהדבר העניק להם יתרונות ברורים בתהליך הברירה הטבעית, ובמקביל לעלייה ברמת המורכבות של המוח גם עלתה רמת התודעה שהמוח הזה מפיק.

וישנה כמובן הגישה האגנוסטית J שאיננה יודעת איזו משתי האפשרויות נכונה ולכן יכולה לאמץ את 2 ההסברים האפשריים.

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 17/10/2012 12:50:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2012 14:01 לינק ישיר 

אתמקד ראשית בקטע בו נראה כי אתה משיב לטיעון:

אי אפשר להכחיש שיש קשרים הדוקים בין הגוף והתודעה והשפעות הדדיות וסיבתיות שמתקיימות בכל רגע נתון.

מה זה מוכיח? מלבד את מרכזיות התודעה בחיים.

אשר על כן אין כל דבר בלתי מתקבל על הדעת באפשרות שהתודעה, אעפ"י שאינה זהה עם החומר, בכל זאת נוצרת באופן הכרחי בכל פעם שחומר מתארגן ברמת מורכבות מסוימת

"נוצרת באופן הכרחי" מהווה סוג של הסבר? או של קביעה שרירותית. במדה ואין הסבר, וסביר שלכך התכוונת (שהרי פעולות גומלין של דומם אינן יכולות ליצור משהו שחורג מגבול הדומם). ואתה מודה שהחלק המרכזי והמהותי של החיים נוצר באופן שרירותי ואין לנו דרך להסביר זאת. לשם מה יש צורך לטרוח כ"כ ולמשכוני נפשך על היווצרות הדנ"א של מינים שונים באופן של טעות שכפול, אם התודעה שהיא העיקר נוצרת באופן שרירותי ואיננו יכולים להסביר, תכניס גם את הדנ"א בתמונה, ותקבע שגם השינוי של הדנ"א ממין אחד למין אחד נוצר באופן הכרחי כל פעם שיש צורך או רצון או סיטואציה מסויימת.

או באופן שגורם לו להתנהג באופנים מסוימים, כפי שקורה במוחותיהם של בעלי חיים מפותחים. כלומר למרות שהתודעה קודמת מבחינה אפיסטימולוגית היא לא בהכרח קודמת מבחינה אונטולוגית. וכך גם אנו רואים למעשה בהתפתחותו של כל אדם שהוא בתחילה חסר תודעה (ביצית מופרית) והתודעה הולכת ומתפתחת עם הזמן בד בבד עם התפתחות המוח.

העובדה שהתודעה מעמיקה ומתפתחת אינה רלבנטית לשאלת מקורה. אחרי שהיא קיימת היא יכולה לעבור שינויים ושכלולים, אבל עצם קיומה לא הוסבר עדיין בשום צורה, ולכן אנו עדיין בנקודת ההתחלה. חלוקה לשלבים אינה מסבירה הבדל מהותי.

אם כן, ההסבר האבולוציוני לקיומה של התודעה הוא שהמוח אצל בעלי חיים מסוימים התפתח לרמת מורכבות גבוהה משום שהדבר העניק להם יתרונות ברורים בתהליך הברירה הטבעית, ובמקביל לעלייה ברמת המורכבות של המוח גם עלתה רמת התודעה שהמוח הזה מפיק.

המשפט צריך הסבר, מורכבות המח היא נושא אחד, אבל 'עליית רמת התודעה', מצריכה רמת תודעה בסיסית. ושוב אתה חוזר להתפתחות ושכלול התודעה, ולא לשאלה של היווצרות התודעה.

נמצא אם כן, שלגבי הנושא המדובר, איך נוצר המרכיב המרכזי בחיים של המינים, שלא היה לאבותיהם הצמחים למשל, אין האבולוציה יכולה להסביר ולא כלום. ולכן הטיעון שהחיים נוצרו במקרה על ידי טעויות שכפול בדומם משתכפל, בטל ומבוטל.

ואחזור לראשית דבריך:

האם אתה מאמין שהתודעה היא ישות רוחנית שאינה יכולה להיות תוצאה של תהליכים חומריים?

קשרי גומלין כמובן קיימים, שני המישורים משפיעים זה על זה. אבל היווצרותו של מישור התודעה אינו יכול להיות מוסבר על ידי מורכבות החומר. לא משום שהתודעה היא 'רוחנית' או 'לא פיזית'. אלא משום שמורכבות אינה מסבירה את הפונקציה של 'לדעת שאני קיים'. כשם שבניה לרוחב לא יכולה להסביר גובה. כך שכלול של הפונקציות שיכולים האיברים לעשות, כגון להתכופף, לעוף, להיות מותאם למאגרי מזון, לא מתקשר לתחום של 'לדעת שאני קיים'. התודעה היא תכונה שצריכה להיווצר על ידי גורם רלבנטי. כמו שחוקי טבע צריכים להיווצר על ידי גורם רלבנטי, (ההקבלה לא ממש מדוייקת, כי חוקים הם רק התנהגות של החומר, הם חייבים להיות מובנים במרחב, אבל בסופו של דבר ייתכן שיסודם במורכבות כל שהיא שאינה ידועה לנו. איננו יכולים להסביר מדוע הקבועים הם דוקא כך ולא אחרת, אבל ייתכן שאם נחדור למורכבות יותר ממה שיש ביכלתינו, נראה שמדובר בגורם פיזי שיסודו בסיטואציה ספציפית מוגדרת. שכן חוקי הטבע הם בסך הכל גורמים של פעולות, של הפעלת כח. התודעה והמורכבות לעומת זאת לא נפגשות בשום מישור, תודעה יכולה להיות גם ליצור פשוט מאד, ותיאורטית גם לזלזל דשא בודד, כל עוד יש אחידות אורגנית בין חלקיו).

בנוגע לקבלת האבולוציה כעובדה, יש להבדיל בין הטיעון המרכזי של האבולוציה: התפתחות אקראית, לבין הטיעונים ההיסטוריים של האבולוציה: אב קדמון, ועולם זקן. את הטיעונים ההיסטוריים קל יותר לבסס, ואכן רבים מקבלים אותם, ואינם רואים בהם סתירה לדת. בנוגע להתפתחות אקראית יש הרואים סתירה לדת ויש הטוענים שאין סתירה, זה ענין תיאולוגי ופרשני, שלא נוגע לדיון כאן. וקל וחומר שהדיון התיאולוגי על נשמה שהיא מעבר לתודעה, לא נוגע לכאן. (אף שהוא מאד מעניין).

הנקודה של האקראיות היא מוקד הטענה, המשמשת את מי שאינו מאמין בכך שמישהו היה צריך לברוא את העולם. וברגע שהתודעה לא מוסברת, איני רואה שום טעם או תועלת לנגן על האקראיות, וממילא גם להאמין היסטורית שכל ההתפתחות אירעה רק מטעויות, אמונה שבעיני היא מופרכת והזויה מסיבות פשוטות וידועות.

אב קדמון וגיל העולם, הן סוגיות היסטוריות רציניות, שאין לזלזל בהם. כשכתבתי שהתיאוריה בטלה לא דיברתי על השאלות ההיסטוריות, אלא על השאלה התיאולוגית של היווצרות אקראית. המהווה אמונה שאין דרך להוכיחה, שהרי אפילו אם היינו יושבים וצופים בעינינו בשינויים במשך הדורות היוצאים מאב קדמון, וכיצד כך עץ החיים אכן מתרחש במציאות, אי אפשר להוכיח שהשינויים אקראיים. אפשר רק לדון האם תיאורטית יש כח לאקראיות ליצור מגוון של מינים, או שאפילו תיאורטית זה לא אפשרי. אבל לא האם באמת מה שקרה היה במקרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2012 14:08 לינק ישיר 

אגנוסטיק כתב:
פרוגרמי.
ניסוח מדוייק יותר:
בעצם יש כאן 4 שאלות שונות, שרק שלושת הראשונות ביניהן רלבנטיות לדילמת הלדיין:
1. כמה מוטציות חיוביות (אקראיות או מכוונות) יכולות להתקבע בגנוטיפ של האכולוסיה האנושית באמצעות ברירה טבעית במשך הזמן שעבר מאז התפצלות בין האדם לקוף?
2. כמה מוטציות (אקראיות או מכוונות) בגנוטיפ יכולות להסביר את ההבדלים הפנוטיפיים בין אדם לקוף. או בניסוח אחר - כמה מוטציות נדרשות כדי להפוך קוף לאדם?
3. האם התשובה לשאלה 2 קטנה או גדולה מהתשובה לשאלה 1? אם היא קטנה דילמת הלדיין אינה קיימת.

אם התשובה לשאלה 3 היא שדילמת הלדיין אינה קיימת עדיין אפשר לשאול שאלה נוספת:
4. האם זה סביר שהמוטציות הנדרשות כדי להפוך קוף לאדם יכלו להתרחש באקראי במשך הזמן שעבר מההתפצלות. לשאלה זו אין שום קשר לדילמת הלדיין.
ייתכן שיש קשר כל שהוא, שכן שאלות 1 ו2 תלויות בשאלה זו, המוטציות האקראיות נדירות מטבען, ולכן מתקבעות יותר לאט, ומועילות פחות. הדילמה של הלדיין עוסקת ב'עלות של הברירה הטבעית', הוא מתמקד באחוז המתים הגדול שצריך להיות כדי לקבע, והזמן שזה דורש,  אבל אפשר להרחיב את הדיון לכל ה'עלות' של הטמעת המוטציה, ובין השאר המגבלות הגדולות של המוטציה כדי להביא אותנו לתוצאה הרצויה (שיפורים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2012 17:12 לינק ישיר 

פרוגרמי
כתבת: "ייתכן שיש קשר כל שהוא, שכן שאלות 1 ו2 תלויות בשאלה זו, המוטציות האקראיות נדירות מטבען, ולכן מתקבעות יותר לאט, ומועילות פחות. הדילמה של הלדיין עוסקת ב'עלות של הברירה הטבעית', הוא מתמקד באחוז המתים הגדול שצריך להיות כדי לקבע, והזמן שזה דורש,  אבל אפשר להרחיב את הדיון לכל ה'עלות' של הטמעת המוטציה, ובין השאר המגבלות הגדולות של המוטציה כדי להביא אותנו לתוצאה הרצויה (שיפורים)
"

לא ולא. אין שום קשר בין שאלה 4 לדילמת הלדיין. וכמו כן שאלות 1 ו2 אינן תלויות כלל בשאלה 4!
אולי לא ניסחתי אותן מספיק ברור. אנסה שנית:
שאלה 1 שואלת מה המספר המקסימלי של מוטציות חיוביות שיכולות להתקבע בגנוטיפ במשך מספר דורות נתון בהנתן הנחות "דמוגרפיות" סבירות לגבי האוכלוסיה המדוברת. אין שום נפקא מינה אם המוטציות הן אקראיות או מכוונות. הדברים היחידים שמשנים הם הנתונים ה"דמוגרפיים"-גודל האוכלוסיה, האם היא יכולה לגדול או שגודלה נשאר קבוע, האם היא מבודדת, מה מידת הfitness שנותנת כל מוטציה וכו'.
שאלה 2 שואלת מהו מספרן של המוטציות שנמצאות בגנוטיפ בפועל שדי בהן ליצור את ההבדלים הפנוטיפיים. גם כאן אין נפקא מינה אם המוטציות אקראיות או לא.
שאלה 4 היא בלבד זו שמתייחסת לשאלה האם המוטציות האלה (משאלה 2) היו יכולות להתרחש באקראי. כפי שאמרת החישובים של הלדיין עוסקים רק בעלות של הברירה הטבעית וכלל אינם מתייחסים לשאלה האם המוטציות היו טבעיות(אקראיות) או מכוונות.

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 17/10/2012 17:13:08

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 17/10/2012 17:14:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2012 18:04 לינק ישיר 

פרוגרמי
אגב מה שכתבת ש"המוטציות האקראיות נדירות מטבען" אינו מדוייק. מעריכים שמספר המוטציות החדשות בכל תינוק חדש שנולד הוא בין 10 ל100. כמובן שרובן המכריע חסר משמעות או מזיק ורק שבריר האחוז מתוכן מועילות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2012 18:49 לינק ישיר 

אגנוסטיק כתב:
פרוגרמי
אגב מה שכתבת ש"המוטציות האקראיות נדירות מטבען" אינו מדוייק. מעריכים שמספר המוטציות החדשות בכל תינוק חדש שנולד הוא בין 10 ל100. כמובן שרובן המכריע חסר משמעות או מזיק ורק שבריר האחוז מתוכן מועילות.

פשוט לא יאומן ואתה ממשיך להגן על התאוריה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2012 19:24 לינק ישיר 

דייר
הדוגמא המצויינת של הקזינו שהבאת ממחישה את טענתי. הסיכוי לזכות ברולטה הוא שבריר האחוז (כמו הסיכוי למוטציה חיובית) ואף על פי כן  המהמר בכל זאת ירוויח ובעל הבית יפסיד בטווח הארוך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חוקי אבולוציה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.