|
|
| נשלח ב-17/10/2012 20:10 |
|
| |
ואם יש הרבה דיונים על מוטציות ואבולוציות ברשת, מה זה אומר? מלבד אינטלקטואליזציה (-יש הרבה מה להגיד / לקרוא / לראות סרטים בנושא), או עדריות (אם כתוב הרבה סימן שזה נכון, כך לימדו אותנו בחידר, באוצר החכמה בלבד יש 23,000 ספרים שאם נתרגם זאת לקילו משקל הספרות הקלאסית שלנו היא כ8.55 טון, משכנע, לא?).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 20:11 |
|
| |
המאמר הספציפי שלינקקת, לא עוסק כלל בפתרון בעיות, או בנסיונות להוכיח, אלא רק מרצה את ההנחות של התיאוריה כמושבע ועומד, כנראה מבחינתך העיקר שיש המון מלל
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 20:16 |
|
| |
זה שאנשים באמת מתעסקים בזה זה עוד יותר לא יאומן. אגנוסטיק תן לי את כתובת הקאזינו שאתה מדבר עליו יש לי משכנתא לסגור ולדאוג לילדים. היום נסעתי בכביש וראיתי לצערי כמה חיות דרוסות וחשבתי לעצמי איך לכל הרוחות והשדים אנשים חושבים ברצינות על האפשרות שפגרים מתים יכולים ליצור חיים. הנה יש לנו חיה מתה עם כל התאים וכל האיברים וכל בר דעת מבין שלצערנו לא יצא מהפגר הזה כלום ובכל זאת ממשיכים לתמוך בקשקוש האבולוציה. נסתרות דרכי המוח האנושי....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 20:21 |
|
| |
| אגנוסטיק כתב: |  | פרוגרמי
כתבת: "ייתכן שיש קשר כל שהוא, שכן שאלות 1 ו2 תלויות בשאלה זו, המוטציות האקראיות נדירות מטבען, ולכן מתקבעות יותר לאט, ומועילות פחות. הדילמה של הלדיין עוסקת ב'עלות של הברירה הטבעית', הוא מתמקד באחוז המתים הגדול שצריך להיות כדי לקבע, והזמן שזה דורש, אבל אפשר להרחיב את הדיון לכל ה'עלות' של הטמעת המוטציה, ובין השאר המגבלות הגדולות של המוטציה כדי להביא אותנו לתוצאה הרצויה (שיפורים) "
לא ולא. אין שום קשר בין שאלה 4 לדילמת הלדיין. וכמו כן שאלות 1 ו2 אינן תלויות כלל בשאלה 4!
אולי לא ניסחתי אותן מספיק ברור. אנסה שנית:
שאלה 1 שואלת מה המספר המקסימלי של מוטציות חיוביות שיכולות להתקבע בגנוטיפ במשך מספר דורות נתון בהנתן הנחות "דמוגרפיות" סבירות לגבי האוכלוסיה המדוברת. אין שום נפקא מינה אם המוטציות הן אקראיות או מכוונות. הדברים היחידים שמשנים הם הנתונים ה"דמוגרפיים"-גודל האוכלוסיה, האם היא יכולה לגדול או שגודלה נשאר קבוע, האם היא מבודדת, מה מידת הfitness שנותנת כל מוטציה וכו'.
שאלה 2 שואלת מהו מספרן של המוטציות שנמצאות בגנוטיפ בפועל שדי בהן ליצור את ההבדלים הפנוטיפיים. גם כאן אין נפקא מינה אם המוטציות אקראיות או לא.
שאלה 4 היא בלבד זו שמתייחסת לשאלה האם המוטציות האלה (משאלה 2) היו יכולות להתרחש באקראי. כפי שאמרת החישובים של הלדיין עוסקים רק בעלות של הברירה הטבעית וכלל אינם מתייחסים לשאלה האם המוטציות היו טבעיות(אקראיות) או מכוונות.
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 17/10/2012 17:13:08
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 17/10/2012 17:14:32
|
|
בסדר, אם כי איני מבין מה הנקודה של מוטציות מכוונות, הרי אין דבר כזה. הדיון צריך להיות על הקצב והיכולת של מוטציות אקראיות. והדיון לא צריך להתמקד דוקא במה שכ"ת הלדיין דיבר, אלא על סך כל העלות של הברירה הטבעית, וגם על היכולת שלה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 22:35 |
|
| |
איך, למען השם, אלוהים נוצר אקראית.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 22:39 |
|
| |
דייר אני מדבר על הקזינו ששאלתי אותך עליו פעמיים והתעלמת משאלותי באופן לא אלגנטי. זה הקזינו שבו בעל הבית השתגע והוא מחלק פרסים בגובה 2 מיליון דולר, כאשר עלות משחק בודד היא דולר אחד וסיכויי הזכיה במשחק בודד הם אחד למיליון. זה בערך המצב גם בטבע.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 22:40 |
|
| |
תוקן על ידי דייר ב- 17/10/2012 22:39:37
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 22:42 |
|
| |
פרוגרמי מי אמר שלא יכולות להיות מוטציות מכוונות (למשל ע"י אלוקים)?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 22:43 |
|
| |
אגנוסטיק עזוב את זה. תחשוב קצת בהגיון איך מחומר דומם נוצר חי איך חי מתפתח בצורה אקראית לחלוטין זה מטורף לגמרי. אני אנקוט בדרך של פרוגרמי אני טועה. זה עדיין לא מוריד מהטירוף של כל הרעיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 22:47 |
|
| |
דייר
אני אעזוב את הקזינו שלך ברגע שאתה תעזוב את האמירה החוזרת ונשנית שלך על איך אפשר להאמין באבולוציה כאשר המוטציות החיוביות הן כה נדירות.
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 17/10/2012 22:46:55
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 22:51 |
|
| |
פרוגרמי כתבת: "הדיון צריך להיות על הקצב והיכולת של מוטציות אקראיות. והדיון לא צריך להתמקד דוקא במה שכ"ת הלדיין דיבר, אלא על סך כל העלות של הברירה הטבעית, וגם על היכולת שלה."
אני מסכים שהדיון צריך להיות על הקצב והיכולת של מוטציות אקראיות. אני לא מבין איזו עוד עלות יש לברירה הטבעית מעבר למה שהלדיין דיבר. ומה אתה רוצה לומר על היכולת שלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 22:51 |
|
| |
יודע מה המוטציות הן חיוביות והן רבות והן נפלאות עדיין מדובר במקריות גמורה עדיין צריך שכל מוטציה תחבור לחברתה בתזמון מדויק כדי ליצור משהו בעל משמעות. איך כל זה יכול ליצור מבנים מורכבים בעולם החי והצומח ולא רק זה ליצור איזון בין כולם. אתה יכול להתפלפל עד אחרית הימים בקשקושים אבל העובדה הפשוטה היא שזה לא ייתכן איך שלא תסתכל על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 22:53 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | איך, למען השם, אלוהים נוצר אקראית. |
|
מתי תחדל לקשקש, בשם כל הקדושים?
הדיון על אבולוציה מנתח אפשרויות של מצב נתון ובו חוקי הטבע פעילים כאן בעולמינו
הדיון על 'היווצרות' אלהים הוא פילוסופי / תיאולוגי ועוסק במציאות שאין לנו תפיסה בה ואיננו מתימרים להסביר אותה
בכל אופן משהו התחיל את כל התהליך, בלי קשר לשאלה איך המשהו נוצר, זה חייב להיות
אבל זה לא אומר כלום על הניתוח המדעי של התנהגות חוקי הטבע במקרים של שכפול
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 22:57 |
|
| |
פרוגרמי עוד הערה לגבי מוטציות מכוונות. אני כמובן לא טוען שיש באמת מוטציות מכוונות (למרות שזה אפשרי עקרונית). הנקודה שרציתי להדגיש ששאלת האקראיות של המוטציות אינה רלבנטית כלל לגבי שאלות 1 ו2 (גם אם נניח שלא ייתכנו כלל מוטציות מכוונות).
|
|
|
|
|