בית פורומים עצור כאן חושבים

חוקי אבולוציה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/10/2012 12:33 לינק ישיר 

דייר
"תהפכו את זה איך שאתם רוצים זה הגיון פשוט וקל לא קשה להבנה ואני באמת לא מבין מה אתם כל כך מסתבכים."

כבר ראינו בדוגמת הקזינו שלא כל מה שנראה לך פשוט וקל להבנה הוא נכון. אז תפסיק עם הלשון הבומבסטית הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 12:34 לינק ישיר 

דייר, חיים אינם יכולים להתפתח על כוכבים (stars).
חיים יכולים להתפתח רק על פלנטות הממוקמות במרחק מתאים מ- star.

ה- star הקרוב ביותר אלינו מצוי במרחק למעלה מארבע שנות אור, ולא ברור מהם התנאים על גבי הפלנטות הסובבות אותו (אם יש כאלה)...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 12:41 לינק ישיר 

אגנוסטיק כתב:
דייר
אגב, אם המאמר המדעי קשה מדי והסרטון לילדים ילדותי מדי בשבילך - הנה משהו באמצע:
http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_the_eye

בוא אני אגלה לך סוד אבל תבטיח שאתה לא מגלה לאף אחד.
אני יודע להשתמש בגוגל.
אני מאד מודה לך על ההפניות אבל את זה אני יכול לעשות לבד.
פה זה פורום עצור כאן חושבים לא עצור כאן מגוללים.
אין שם שום חידוש אותה העלאת גרה אותם הסברים פשטניים קח לדוגמא את הפסקה הזאת.
התאים התפתחו התכונה הופיעה הכל פשוט הכל קל

The ability to see colors presents distinct selective advantages for species, such as being better able to recognize predators, food, and mates. Indeed, it is thought that simple sensory-neural mechanisms may selectively control general behaviour patterns, such as escape, foraging, and hiding. Many examples of wavelength-specific behaviour patterns have been identified, in two primary groups: less than 450 nm, associated with natural light sources, and greater than 450 nm, associated with reflected light sources.[29] As opsin molecules were subtly fine-tuned to detect different wavelengths of light, at some point color vision developed when photoreceptor cells developed multiple pigments.[20] As a chemical adaption rather than a mechanical one, this may have occurred at any of the early stages of the eye's evolution, and the capability may have disappeared and reappeared as organisms became predator or prey. Similarly, night and day vision emerged when receptors differentiated into rods and cones, respectively.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 12:43 לינק ישיר 

אגנוסטיק כתב:
דייר
"תהפכו את זה איך שאתם רוצים זה הגיון פשוט וקל לא קשה להבנה ואני באמת לא מבין מה אתם כל כך מסתבכים."

כבר ראינו בדוגמת הקזינו שלא כל מה שנראה לך פשוט וקל להבנה הוא נכון. אז תפסיק עם הלשון הבומבסטית הזאת.

ולעצם הדברים יש תשובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 12:44 לינק ישיר 

גוברנור כתב:
דייר, חיים אינם יכולים להתפתח על כוכבים (stars).
חיים יכולים להתפתח רק על פלנטות הממוקמות במרחק מתאים מ- star.

ה- star הקרוב ביותר אלינו מצוי במרחק למעלה מארבע שנות אור, ולא ברור מהם התנאים על גבי הפלנטות הסובבות אותו (אם יש כאלה)...

בסדר החיים יכולים להתפתח על פלנטות שמרוחקות מ STAR מה שתגיד.

תוקן על ידי דייר ב- 18/10/2012 12:49:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 12:48 לינק ישיר 

דייר
לגבי גילוי צורות חיים בכוכבים אחרים:
בא נעשה חשבון פשוט.
יש ביקום הנראה 10 בחזקת 22 כוכבים. הדגימות שנעשו בשנים האחרונות בכוכבים הסמוכים לנו יחסית מראות שאפשר לומר כנראה שסביב כל כוכב כזה יש בממוצע לפחות כוכב לכת אחד. כלומר יש לנו 10 בחזקת 22 כוכבי לכת לפחות.
נניח שהסיכוי שכוכב לכת (או ירח של כוכב לכת) ימצא במקרה במרחק המתאים ליצירת חיים הוא 1 למיליון (לדעתי הסיכוי הרבה יותר גדול, אבל נניח). אז יש ביקום 10 בחזקת 16 כוכבי לכת מתאימים.
ועכשיו נניח שהסיכוי שבכוכב מתאים יתפתחו באקראי חיים מתוך דומם (כלומר את התא המשתכפל הראשון) במשך 10 מיליארד שנים שנים הוא 1 למיליארד. זו הנחה שרירותית לגמרי, מכיוון שלאף אחד אין באמת מושג מה הסיכוי לכך, יכול להיות שהסיכוי גדול יותר ויכול להיות שהוא קטן יותר. אבל ברור שפעם אחת למיליארד כוכבים בתוך 10 מיליארד שנים זה ארוע נדיר בצורה קיצונית, וזה מתאים לחוסר הסבירות הגבוה שיש על פניו ליצירת חיים מתוך דומם באקראי.
בכל אופן תחת הנחה שרירותית זו יהיו לנו 10 מיליון כוכבי לכת שבהם נוצרו חיים מתוך דומם. נניח עכשיו שיש רק סיכוי של 1 למיליון שהאבולוציה תפתח מתוך החיידק הראשון הזה צורת חיים אינטלגנטית שניתן יהיה לאתר אותה באמצעות שידורי הרדיו שלה למשל. במקרה כזה יהיו ביקום כולו רק 10 ציויליזציות תבוניות, שהמרחק הממוצע בין כל שתיים מהן הוא כמה מיליארדי שנות אור. מה הסיכוי שהן יצליחו לגלות אחת את השניה? קרוב לאפס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 12:52 לינק ישיר 

די עם החשבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תענה לעניין האם חוקי טבע שרירותיים מסוגלים ליצור לנו משהו בעל משמעות?
תתיחס לטיעון עצמו.
מה יעזרו הסתברויות וחשבונות וגלקסיות ושנות אור?
צריך מישהו או משהו  שיארגן ויסדר.
מה כל כך קשה להבין פה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 13:01 לינק ישיר 

דייר
הייתי מתייחס לטיעון אם היה פה טיעון. כל מה שאני רואה בינתיים מצידך זה רק הצהרות בומבסטיות על כך שזה בלת-אפשרי וההוא בלתי-אפשרי. תנסח טיעון שאפשר להתייחס אליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 13:12 לינק ישיר 

דייר, ידידי, לאור מה שהצגתי - סבורני שהטענה כי מישהו מיקם אותנו ב"נקודה אידיאלית" - "אינה מחזיקה מים"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 13:14 לינק ישיר 

גוברנור כתב:
דייר, ידידי, לאור מה שהצגתי - סבורני שהטענה כי מישהו מיקם אותנו ב"נקודה אידיאלית" - "אינה מחזיקה מים"...

מיקם אותנו להרבה מאד שנים מספיק די והותר לנו ולצאצינו וצאצאי צאצינו.
אל תדאג הכל בסדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 13:33 לינק ישיר 

ואולם אנו נמצאים למדים כי ה- environment האידיאלי הזה לא כל כך נברא, אלא נתהווה בתהליך טבעי, ויכלה בתהליך טבעי.
ואפילו היסודות הכבדים ממימן, מהם בנוי הכל, נזקקו לתהליך טבעי בליבות כוכבים (נוקלאוסינתזיס), על מנת להיווצר

האם אתה עדיין מתבצר בהשקפה כי הכל פרי בריאה (הכוונה, הכל הונפק as-is מן האפסנאות של מישהו) ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 14:09 לינק ישיר 

מה זה "נתהווה" מה זה "דרך טבעית" מה זה "תהליך טבעי" מי יצר את "התהליכים הטבעיים" האלה
למה שמשהו "יתהווה" ככה סתם כי בא לו "להתהוות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 14:19 לינק ישיר 

דייר
רק עכשיו ראיתי את התייחסותך למאמר בויקיפדיה. לא הבנתי מה מפריע לך שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 14:27 לינק ישיר 

בוא אני אתן לך תאור איך נכתבה מערכת ההפעלה WIN7
הושיבו מיליוני ילדים הודים אפריקאים ליד מחשבים נתנו להם להקליד יום ולילה תמורת דולר ליום
במשך 5 שנים רצופות.
אספו את קטעי הקוד נתנו לקופים לעשות QA וכך נוצרה מערכת ההפעלה WIN7
נכון הסבר משכנע?
ככה התאורים של ויקיפדיה נראים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 14:36 לינק ישיר 

דייר
האמת היא  - כמו שwindows עובדת לפעמים התאור שלך נשמע נכון
צחוק בצד, אין שום דמיון בין מה שתארת לבין מה שכתוב שם בויקיפדיה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חוקי אבולוציה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.