|
|
| נשלח ב-19/10/2012 12:38 |
|
| |
שאלתי, לדעתך, האם בכל מקום בו יתפתחו יצורים תבוניים, ולא משנה האם על בסיס פחמן, חנקן, או צורן (סיליקון) - מוּעד חלק מהם להתחיל לסבור כי ליקום תכלית אחת ויחידה - איפשור קיומם, והוא עוצב למטרה זו על ידי מתכנן ? אני פשוט סקרן לדעת מה דעתך. האם עצם התבוניות היא הגורמת לחלק מבעליה לסבור כך ? "טבע" הוא "מנהגו של עולם". אנו יודעים מתצפיות נשנות ומנסויים כי משחלה שאובקה מתפתח צמח, מביצית מופרית מתפתח עובר, אשר בוקע לבסוף מביצה, או מושרץ חי, או מומלט (המלטה), או נולד (בני אדם). והצמח או בעל החיים גדל, מוסיף משקל, מגיע לבגרות מינית, מתרבה, ולבסוף מת תהליך הגדילה וההשרדות מתרחש תוך מאבק קיומי בלתי פוסק, בריחה מאלה אשר מעליך בשרשרת המזון, ומרדף אחר אלה שמתחתיך בשרשרת המזון, ודאגה להעמדת צאצאים כל זה אינו יכול להתרחש בעולם קר (נטול שמש). ברגע שהשמש מסולקת - נפסקת הצמיחה של הפרטים בעולם הצומח והחי, ומתחיל decay, כמו בעולם הדומם זה התאפשר רק הודות לנוכחות שמש. כל שמש היא זמנית. לכן החיים (על פני כל פלנטה עליה הופיעו חיים) - הם זמניים. לעצם השאלה: אכן עדיין איננו יודעים כיצד התבצע המעבר מ"מרק כמיכלים" למשהו "חי", אולם דבר לא היה מתרחש בלא נוכחות שמש אין כאן לדעתי אצבע אלקים. אין שמש - אין חיים. יש שמש - לא נשללת אפשרות התפתחות חיים (לא מובטחת התפתחות חיים, אך לא נשללת). השמש עצמה - נוצרת מקריסה גרביטציונית עצמית של ענן אטומי מימן, ואף זה הוא ארוע טבעי (אלא אם כן תטען כי אלקים אחראי לכך ש- Higgs boson מעניק מאסה לאבני הבנין של אטום המימן, ומכאן משתלשלים מעצמם, ספונטאנית, כל יתר האירועים)...
תוקן על ידי גוברנור ב- 19/10/2012 12:40:00
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 12:46 |
|
| |
גוברנור זה כמו שאני אתאר לך מפעל ליצור במבה.
ואני אסביר לך על קווי היצור והמעבדות ובקרת האיכות והרובוטים שמעמיסים איך הכל פועל יפה ומתוזמן.
ואסביר לך על כל פרט ופרט איך הוא עובד.
הכל טוב ויפה ומקסים אבל איך הכל דופק מי נותן את האנרגיה מי מזיז את הענינים מי מפקח.
ואז אני אענה מה זאת אומרת זה מתנהל מעצמו.
זה בדיוק מה שאתה מתאר.
שמש שנותנת אנרגיה יצורים חיים איזון אקולוגי מחזור עונות והכל פועל כאוטומט.
אם זה נראה לך מסתבר סבבה.
לגבי השאלה שלך אף פעם לא חשבתי על זה אין לי מושג.
תוקן על ידי דייר ב- 19/10/2012 12:47:11
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 12:54 |
|
| |
סתם סרטון שמדגים תהליך שכפול של DNA כמוהו יש מאות תגיד לי אם לא מדובר במפעל שהכל דופק בו כמו שעון וכל חלק יודע מה לעשות ואיך. מי מניע מי נותן את ההוראת למה שחלבונים יזוזו? מי קינפג את הכימיה? http://www.youtube.com/watch?v=teV62zrm2P0
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 13:28 |
|
| |
הדתות הומצאו בדיוק בגלל השאלות שלך. אבל מאז נשפכו הרבה מים באמזונאס .
ומי שתוהה מה היה אורח החשיבה של האנשים באותה תקופה רחוקה יכל לקרוא את שאלותיך ולקבל תשובה על תהיתו..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 13:29 |
|
| |
אז בבקשה תענה אם אתה כזה חכם גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 13:32 |
|
| |
אם אתה טוען כי זה היה המצב כבר אצל ה"אורגניזם הראשון" - אזי ברור כי המעבר מ"מרק כמיכלים" אל מנגנון כזה, בקפיצה אחת - בלתי אפשרי, ועל כרחנו צריך לקבל כי כל הצומח והחי (גם לצומח יש גנום) הונפקו as-is בשבוע בראשית השאלה היא האם זו טענתך אחרת - אין משמעות להצבעה על מנגנונים עכשוויים (מה שהסרטון בעצם עושה)...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 13:36 |
|
| |
ברור הכל נעשה בכוונת מכוון ע"י מישהו שידע מה הוא עושה והוא זה שמניע את הכל. הרי מדובר בחומרים מטבע. מה פתאום דומם מתחיל לנוע ולשכפל את עצמו ולכל אנזים יש תפקיד מוגדר. השמש גידלה את המרק הקדמון??? תהיה רציני.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 13:52 |
|
| |
דייר,הנה ציטוט של איינשטיין שאתה ,מן הסתם,לא תזדהה איתו ואולי כאן מקור הבעיה שלך:
"כל המדע שלנו, כשהוא נמדד אל מול המציאות, הוא פרימיטיבי וילדותי, ואף על פי כן, זהו הדבר הכי יקר שיש לנו."
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 13:52 |
|
| |
דייר, ידידי, כתבת " איך הכל דופק מי נותן את האנרגיה מי מזיז את הענינים מי מפקח" האנרגיה - מן השמש. סלק את השמש - והכל ימות. השמש נוצרה בתהליך טבעי הפיקוח על התיפקוד של המערכות הפיסיולוגית של בעל חיים אינו מתבצע על ידי מישהו המצוי ממעל, בחדר בקרה, ואצבעותיו כל העת על הכפתורים והחוגות, והוא מכוונן (adjusting), מווסת (regulating), ומנטר (monitoring) ברציפות. זו, על כל פנים, דעתי. אם עולם כמנהגו נוהג - לא נחוצה בקרה, כוונון, ויסות, ניטור ברציפות. רק אם נשתנו הטבעים - דרוש משגיח בחדר בקרה ממעל, שאצבעותיו כל העת על הכפתורים והחוגות, לצורך כיוונון, ויסות, וניטור רציפים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 14:01 |
|
| |
דייר, ידידי, הנה, כפי שחששתי, אתה טוען " מה פתאום דומם מתחיל לנוע ולשכפל את עצמו ולכל אנזים יש תפקיד מוגדר". תן לבך למה שעשית. אתה בעצם טוען טענה שאף ביוכימאי אינו טוען, ותוקף מידית טענה זו. אף ביוכימאי אינו טוען כי "פתאום דומם מתחיל לנוע ולשכפל את עצמו ולכל אנזים יש תפקיד מוגדר". המעבר מ"מרק כמיכלים" למשהו "חי" לא נעשה פתאום, ומולקולות מימן, פחמן, חמצן, חנקן לא קמו בוקר אחד והחליטו להתארגן ספונטאנית ל- RNA או ל- DNA, או לאנזימים או אפילו לסתם חלבונים הצגת טענה שלא נטענה, נתינתה בפי מישהו שלא טען אותה, ותקיפתה בקול תרועה היא כשל לוגי המכונה "טענת איש הקש"...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 14:25 |
|
| |
פרוגרמי כתבת: "זו בדיוק הנקודה, שאינך יכול לקפוץ להסקת מסקנות מאנקדוטה, ברור שאם הייתי מזדרז עוד יותר, האוכל היה מגיע קודם לילדים, וגם לשפנים שבחצר, ואם הייתי מנהל את הדברים יותר טוב אף אחד לא היה סובל מחום בקיץ או מקור בחורף, ובכל אופן פחות. מי שיכול לפסכלג אותי על כל זה הוא מי שמכיר אותי, אבל מי שלא יכול לתפוס חשיבה אנושית, נניח השפנים שבחצר, אין ערך לפסיכלוג שלהם שאני אכזר גדול."
1. ראשית אם יש באפשרותך לתת לארנבים אוכל מוקדם יותר ואתה נמנע לעשות זאת מתוך עצלות וכדומה, הרי שיש כאן מידה (קטנה אמנם) של אכזריות (צער בעלי חיים!). 2. שנית וחשוב יותר לענייננו, אם הארנבים היו מחליטים שאתה אל כל-יכול, שאין לפניו לא עצלות ולא שכחה ולא קוצר-יד, והם היו רואים שלמרות זאת הם לא תמיד מקבלים את האוכל בזמן אז לא היה להם מנוס מלהסיק שאתה קצת אכזרי לפעמים. כמובן הטעות שלהם היתה במקרה זה בהנחה שאתה אל כל-יכול, שאין לפניו לא עצלות ולא שכחה ולא קוצר-יד... ואידך זיל גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 14:30 |
|
| |
דייר עמך הסליחה על העדר התגובה בינתיים. אנא המשך להאזין לדיון ביני ובין פרוגרמי, ואני מבטיח להתייחס גם לדבריך במקומות המתאימים במהלך הדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 14:33 |
|
| |
אגנוסטיק, ידידי, כתבת " אם הארנבים היו מחליטים שאתה אל כל-יכול, שאין לפניו לא עצלות ולא שכחה ולא קוצר-יד, והם היו רואים שלמרות זאת הם לא תמיד מקבלים את האוכל בזמן אז לא היה להם מנוס מלהסיק שאתה קצת אכזרי לפעמים" אפשר שהיו מחליטים להקריב ארנבות בתולות כמנחה, כדי לפייס (כמו בני המאיה, אשר ככל שמצבם החמיר - הפליגו באיכות הקרבנות, במאמץ נואש לפייס את האלים להטות להם חסד)...
תוקן על ידי גוברנור ב- 19/10/2012 14:33:43
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 14:37 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2012 14:37 |
|
| |
| גוברנור כתב: |  | דייר, ידידי, הנה, כפי שחששתי, אתה טוען " מה פתאום דומם מתחיל לנוע ולשכפל את עצמו ולכל אנזים יש תפקיד מוגדר". תן לבך למה שעשית. אתה בעצם טוען טענה שאף ביוכימאי אינו טוען, ותוקף מידית טענה זו. אף ביוכימאי אינו טוען כי "פתאום דומם מתחיל לנוע ולשכפל את עצמו ולכל אנזים יש תפקיד מוגדר". המעבר מ"מרק כמיכלים" למשהו "חי" לא נעשה פתאום, ומולקולות מימן, פחמן, חמצן, חנקן לא קמו בוקר אחד והחליטו להתארגן ספונטאנית ל- RNA או ל- DNA, או לאנזימים או אפילו לסתם חלבונים הצגת טענה שלא נטענה, נתינתה בפי מישהו שלא טען אותה, ותקיפתה בקול תרועה היא כשל לוגי המכונה "טענת איש הקש"... |
|
הבנתי אותך חזרנו למיליארדי השנים כמו שאומרים מה שלא הולך בכוח ילך בהרבה יותר כוח.
לפי דבריך אם ניתן למילארדי ילדים לשבת מול מחשבים חזקים ניתן להם את כל התנאים האופטימלים כולל פינת קפה משובחת.
ניתן להם להקליד בלי סוף לאחר מיליארדי שנים נקבל את WIN7 ואת PHOTOSHOP.
תבין כבר משהו פשוט צריך את המעבר צריך את החוכמה זה בכלל לא קשור למיליארדי שנים או שמש או תנאים אופטימליים
או השד יודע מה.
|
|
|
|
|