|
|
| נשלח ב-22/10/2012 16:19 |
|
| |
דייר המשטרה תעצור אדם שזכה 5 פעמים רצוף בלוטו כיוון שהסיכויים הם כה נמוכים (בהנתן גילו של הלוטו) שהאופציה של הונאה הרבה יותר סבירה.
יש הבדל גדול בין דוגמת הקופים המקלידים לבין היווצרות החיים על ידי אבולוציה כימית כפי שגוברנור מעיר לי שובו ושוב ובצדק. ולכן ההסתברויות המעורבות הן הרבה יותר גדולות מאשר בדוגמת הקופים המקלידים. אבל על כך ארחיב מאוחר יותר היום. עלי ללכת כעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 19:54 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 19:59 |
|
| |
דייר
מה קרה שאתה פתאום מביא לכאן מאמרים של תומכי אבולוציה?  המאמר הוא קצת ישן אגב (לא שחלה בינתיים איזו פריצת דרך מדהימה, אבל תמיד צצים רעיונות נוספים)
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 22/10/2012 19:59:54
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 20:40 |
|
| |
ובכן, כאשר אנו מתבוננים בקשת אבנים בה כל אבן תומכת בזו שמעליה ונתמכת על ידי זו שמתחתיה ( catenary) ובקצה העליון אבן הראשה, ואנו משערים כי נבנתה באמצעות פיגום אשר סולק לאחר גמר הבניה - אנו מניחים כי היה קיים בנאי והוא בנה הפיגום לתכלית זה לא מה שאליו אני חותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 21:11 |
|
| |
גוברנור מדובר על פיגום שנוצר באקראי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 21:17 |
|
| |
אגנוסטיק זה מה שנקרא בירור ניצוצות. הסקירה ההיסטורית על יצירת חיים ספונטנית מרתקת כל השאר ממש לא מעניין אותי. במאמר רשום שיצירת החיים הייתה כהרף עין במונחים קוסמולגים אז איך אתה מכניס את כל ההסתברויות לפרק זמן כה קצר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 21:24 |
|
| |
דייר הרף עין במונחים קוסמולוגיים זה עדיין יכול להיות מיליונים רבים של שנים - בין עשרות מיליונים לחצי מיליארד כפי שנכתב שם. (ויש להביא בחשבון גם את שאר כוכבי הלכת המתאימים ביקום שמספרם יכול גם כן להיות מיליארדים רבים כפי שעשיתי לך חשבון באחד הדפים למעלה).
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2012 07:20 |
|
| |
אגנוסטיק שאלת מליון הדולר זה אם סך ההסתברויות ליצירת מגוון החיים שלפנינו מספיק לפרק הזמן הזה. ועכשיו אתה מוסיף לי יקומים מקבילים שבכלל לא ידוע אם הם קיימים. מה לא עושים כדי לא לקבל את הפתרון הפשוט......
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2012 07:33 |
|
| |
דייר 1. איפה הוספתי יקומים מקבילים? 2. למה אתה חושב שהפתרון שלך פשוט יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2012 09:36 |
|
| |
צודק כבר מרוב קריאה בתאוריות האלה הדבקתי לך את התאוריה הזאת. מה יועילו כוכבים אחרים אנחנו דנים בכדור הארץ שלנו יש לבדוק אם ההסתברויות מתכנסות לפרק זמן כה קצר. הפתרון שלי לענ"ד יותר מתקבל על הדעת מהדחקות להסתברויות רחוקות. בדיוק כמו בעניין בלוטו למרות שמבחינה מדעית תאורטית טהורה הכל יכול לקרות גם זכייה 20 פעמים רצוף. אבל אינטואטיבית אנחנו מבינים שבכל זאת זה לא סביר לחלוטין ויש לחפש את כוון ההונאה כך גם במקרה דינן.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2012 09:47 |
|
| |
אגנוסטיק לא דיבר על יקומים מקבילים אלא על שאר הכוכבים והפלנטות ביקום שלנו, שמספרם (של הכוכבים [stars] לבדם, נאמד בעשר בחזקת 23 עד 24) "יקומים מקבילים" הוא שיבוש של מונח שנועד לנסות להציע אינטרפרטציה "הגיונית" לבעיה במכאניקת הקוואנטים. אין משהו שהסעיר את מוחות המדענים בעבר ועדיין מסעיר, כמו המוזרויות של העולם התת-אטומי, עולמה של מכאניקת הקוואנטים. למרות שמכאניקת הקוואנטים "הוּכחה" (אין הוכחות בפיסיקה. יש רק הפרכות) ומקובלת ומשמשת ביישומיה לבנית האייפונים האהובים עלינו - יש בה עדיין בעיה "מדממת" או פצע מדמם - האינטרפרטציה הפיסית הממשית, "תמונת העולם" שלה. משוואות שרודינגר מאבדות את תקפן ברגע המדידה, ברגע קריסת הסופרפוזיציה. אחד הנסיונות להתגבר על "הדימום" היה אינטרפרטצית יקומים מקבילים (Many-Worlds Interpretation) של Wheeler, שאין מקום להרחיב עליה הדיבור כאן, מכיוון שהנושא כה מרתק עד כי חזקה הסכנה שהדיון יסטה מן הנושא הנוכחי, אבולוציה, ויקום finely tuned. מונח זה, "יקומים מקבילים", הוא שיבוש של הצעת "עולמות רבים" של Wheeler, ושימושו "הושאל" לבעיות מחוץ לעולם התת-אטומי...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2012 09:55 |
|
| |
השאלה היא - מה ראוי להחשב לפתרון תעלומת טבע? הפתרון לתעלומת טבע אינו הצהרה אמונית, אלא הסבר בר-בחינה (היינו - בר הפרכה). לעניות דעתי, אין לאנושות מה לעשות עם "הסבר" אשר בעיקרון, במהות, אינו בר-בחינה מה השקפתך בענין זה (היינו - מה ראוי לדרוש מהסבר המוצע לתעלומת טבע)?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2012 10:20 |
|
| |
| גוברנור כתב: |  | ובכן, כאשר אנו מתבוננים בקשת אבנים בה כל אבן תומכת בזו שמעליה ונתמכת על ידי זו שמתחתיה ( catenary) ובקצה העליון אבן הראשה, ואנו משערים כי נבנתה באמצעות פיגום אשר סולק לאחר גמר הבניה - אנו מניחים כי היה קיים בנאי והוא בנה הפיגום לתכלית זה לא מה שאליו אני חותר... |
|
נראה לי שגם קשת כזו זה בסדר:

|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2012 13:49 |
|
| |
| אגנוסטיק כתב: |  | דייר
הרף עין במונחים קוסמולוגיים זה עדיין יכול להיות מיליונים רבים של שנים - בין עשרות מיליונים לחצי מיליארד כפי שנכתב שם. (ויש להביא בחשבון גם את שאר כוכבי הלכת המתאימים ביקום שמספרם יכול גם כן להיות מיליארדים רבים כפי שעשיתי לך חשבון באחד הדפים למעלה). |
|
אין מה להביא אותם בחשבון
כיון שלא בדקת ואין לך מושג אם יש שם חיים או אין שם
במדה ואתה מכניס לסטטיסטיקות על פרשנות למתרחש בעולמנו, את כל הכוכבים שיש לך במלאי, תיאלץ גם לקבל בהבנה 20 זכיות רצופות בלוטו, שכן בסך כל היקומים הקיימים והגרלות הלוטו שיש בהן, סביר מאד שבמקום אחד יהיו 20 זכיות רצופות. אבל מכיון שאןי לך שום מידע שביקומים האחרים לא זכו 20 פעם רצוף, אין לך ברירה, אלא להכניס לסטטיסטיקה אך ורק את המקומות בהם דגמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2012 14:55 |
|
| |
גוברנור אני לא מבין את ההנחה שלך. האם אתה טוען שחייבים לבחור בפתרון אבסורדי ולא מסתבר רק כי ניתן להבין אותו בכלים מדעיים?
|
|
|
|
|