בית פורומים עצור כאן חושבים

חוקי אבולוציה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/10/2012 15:07 לינק ישיר 

דייר
"הפתרון שלי לענ"ד יותר מתקבל על הדעת מהדחקות להסתברויות רחוקות.
בדיוק כמו בעניין בלוטו למרות שמבחינה מדעית תאורטית טהורה הכל יכול לקרות גם זכייה 20 פעמים רצוף.
אבל אינטואטיבית אנחנו מבינים שבכל זאת זה לא סביר לחלוטין ויש לחפש את כוון ההונאה כך
גם במקרה דינן."

אני מניח שהפתרון שלך הוא לטעון שהחיים על פני כדור הארץ תוכננו ע"י איזושהי ישות תבונית, אבל אז נשאלת השאלה כיצד נוצרה אותה ישות תבונית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 16:42 לינק ישיר 

פרוגרמי
כתבת: "אין מה להביא אותם בחשבון. כיון שלא בדקת ואין לך מושג אם יש שם חיים או אין שם.
במדה ואתה מכניס לסטטיסטיקות על פרשנות למתרחש בעולמנו, את כל הכוכבים שיש לך במלאי, תיאלץ גם לקבל בהבנה 20 זכיות רצופות בלוטו, שכן בסך כל היקומים הקיימים והגרלות הלוטו שיש בהן, סביר מאד שבמקום אחד יהיו 20 זכיות רצופות. אבל מכיון שאןי לך שום מידע שביקומים האחרים לא זכו 20 פעם רצוף, אין לך ברירה, אלא להכניס לסטטיסטיקה אך ורק את המקומות בהם דגמת."

העלית נקודה מעניינת, אך אני חולק על דעתך. אני מסכים שאילו היינו יודעים שברוב כוכבי הלכת האחרים ביקום גם כן יש חיים אז לא היינו יכולים להביא אותם בחשבון. אבל כפי שציינת כרגע אין לנו שמץ של הוכחה שזהו המצב. אדרבא, אם כבר, אז לגבי חיים תבוניים לפחות, יש מקום לסברה (קלושה מאד אמנם)  שלפחות בכוכבים הסמוכים לנו אין חיים תבוניים, כיוון שלא קלטנו עד עתה כל סימן מהם. ככל שאנחנו יודעים ייתכן מאד שיש רק כוכבי לכת בודדים ביקום שיש בהם חיים, ואולי אפילו אנחנו היחידים. ממילא ככל שלא יוכח אחרת אפשר להביא בחשבון את כל כוכבי הלכת ביקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 16:46 לינק ישיר 

אין לי מושג על הישות הזאת אבל האם אתה מסכים שזה יותר מסתבר לחשוב כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 16:53 לינק ישיר 

דייר
לא ענית על שאלתי. איך נוצרה הישות הזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 16:54 לינק ישיר 

אגנוסטיק,

גגל "שאלת פרמי" או "פרדוקס פרמי-הארט" כנקודת התחלה לנושא.

לעצם האשכול, אין ספק שליבון ההסתברויות הלוונטיות בחברתם האדירה של מי שאין להם מושג מה ההבדל בין סדרה חשבונית להנדסית, או בין לוגריתם לשורש, הוא חשוב מאד ומעניין עד בלי די.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 17:00 לינק ישיר 

שיבוליהו
מבלי שהספקתי לקרוא את הנאמר באינטרנט, לפי מיטב זכרוני שאלת פרמי נוגעת לחיים תבוניים דווקא, ואילו אנו עוסקים כאן בשאלת האביוגנסיס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 17:07 לינק ישיר 

צודק, אבל אינני בטח שתבוניות היא תכונה בינארית. לא סביר שמחב"ת, לדוגמה, היה מפתח את הטכנולוגיה לשדר משהו לחלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 17:19 לינק ישיר 

כבר עניתי שאין לי מושג.
ועכשיו תורך לענות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 17:43 לינק ישיר 

דייר
יש לנו אם כך שני הסברים אלטרנטיביים:
1. ישות תבונית מסוימת נוצרה מתי שהוא ב13 מיליארד השנים האחרונות איפה שהוא ביקום שלנו, באופן מסתורי כלשהו, והיא תכננה את החיים על פני כדור הארץ
2. החיים על פני כדור הארץ נוצרו ע"י אבולוציה כימית והמשיכו להתפתח ע"י אבולוציה ביולוגית, ואחד התוצרים של ההתפתחות הזאת היא הישות התבונית הקרויה אדם

נראה לי שאפשרות 2 סבירה יותר

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 23/10/2012 18:26:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 19:42 לינק ישיר 

אז מה אחרי 26 דפים חזרנו לנקודת ההתחלה מה נראה יותר סביר.
יכול להיות שאותה ישות  לא מובנת ולא נוצרה זאת גם אופציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 19:58 לינק ישיר 

סתם רעיון שעלה לי בראש.
אם נלך לפי תאורית המוטציות והאקראיות ושאר מיני ירקות של האבולוציה נצייר את המקרה הבא.
אדם רצח אדם אחר ביריות אקדח ונתפס.
בזמן המשפט הוא יטען בפני השופט.
הרי ידוע שבמוח האנושי מתחוללות מיליוני טרנזקציות חשמליות.
מבין כל מיליוני הטרנזקציות מוטציה ניורונית קטלנית גרמה לי לעשות את המעשה.
שמא כבוד השופט יטען שמדובר בהסתברות דמיונית?
עובדה שזה קרה.
מה אפשר לטעון כנגד טענה כזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 20:09 לינק ישיר 

דייר,האם הבדואית שרצחה את שלושת ילדיה היתה בדכאון (דיכאון קורה כתוצאה מפעילות מוחית )לאחר לידה ויש מצב שבית המשפט יקבל את טענתה ויקל בענשה.

כל הנושא של חופש הבחירה המופחת אצל פושעים אנסים ורוצחים ידוע זה מכבר.
וזה נושא שכבר דנו פה בכמה אשכולות.
אבל להביא שאלה כזאת באשכול שמוקדש לאבולוציה -זה מוכיח שכבר כלו אצלך כל הקיצין-(גם את הלוטו כבר ניצלת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 20:10 לינק ישיר 

דייר
דוגמת הרוצח שהבאת ממש לא קשורה לנושא האבולוציה או מוצא החיים. נא לפתוח אשכול בנושא הבחירה החופשית.

"אז מה אחרי 26 דפים חזרנו לנקודת ההתחלה מה נראה יותר סביר".
זה לא השאלה שבה אנו דנים כל הזמן?

"יכול להיות שאותה ישות לא מובנת ולא נוצרה זאת גם אופציה".
כלומר שהיא היתה קיימת לפני היות היקום שאנו מכירים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 20:16 לינק ישיר 

אפרים אני מדבר על אדם נורמטיבי לחלוטין שלא היה בדכאון ולא פסיכוטי ולא שום דבר דומה לזה.
ולמה זה לא קשור?
הרי האבולוציה מסתמכת על מוטציות שהן הפרעות בחומר התורשתי הן נדירות למדי ורובן הרסניות
אז מה הבעיה לטעון את אותה טענה על המוח האנושי.
יש מיליוני טרנזקציות למה לא לטעון  שטרזקציה אחת פגומה תגרום להתנהגות קטלנית.

אגנוסטיק הייתה קיימת תמיד כמו שתשאל מי יצר את האנרגיה או את הכוחות הפיזיקלים.
הם כנראה היו שם תמיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2012 20:21 לינק ישיר 

דייר
1. השאלה בדבר הרוצח ממש לא קשורה לדיון כאן משום שהיא קיימת באותה מידה בין אם אתה מאמין באבולוציה ובין אם לא.
2. "מי יצר את האנרגיה או את הכוחות הפיזיקלים. הם כנראה היו שם תמיד." - דווקא אתה מאמין בחומר קדמון?! אפילו לפי תאוריית המפץ הגדול האנרגיה והכוחות הפיזיקליים נוצרו כנראה בעת המפץ הגדול ולא היו קיימים לפני כן (אם כי העניין הוא די מעורפל).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חוקי אבולוציה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 25 26 27 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.