בית פורומים בחדרי חרדים

האם יהודה משי זהב רצח את ר' אליעזר זילבר הי"ד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/9/2012 09:16 לינק ישיר 

פשוט, סילוף עובדות.

בספר שהבאתי מקודם, 'נודע בשיעורים' על רבי חיים נאה, ופרק מיוחד לזכר ר' אליעזר זילבר ז"ל, כתוב במפורש שכמעט קפדו את חייו. פירושים מיותרים. אם היה נסיון לרצח או רק קטיעת אצבעות ודקירת סכין בחזה, לא משנה הרבה. דקירה 2 ס"מ מריאות, כמו שמספר בנו בפרק זה, זוהי מעשה רצח ממש. לסלף עובדות ומעשה פשע, עלוב וזול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 09:22 לינק ישיר 

חברים א"א להאמין לחיים שאולזון הגנב הסוטה השקרן וחולה הנפש
למילה ולא לחצי מילה. האיש עזב את ישראל לפני עשרות בשנים
יותר נכון ברח לאחר שנחשד בגניבה ובהטרדות מיניות. ומאז לא שב
ארצה. גם באמריקה האיש חייב כספים במאות אלפים. חוץ מיזה שבמקלדת שלו
הוא 'הרג' במשך השנים עשרות אנשים.
אדם שפל שבשפלים.

תוקן על ידי מתנגד_ניק ב- 16/09/2012 09:24:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 09:30 לינק ישיר 

אכן אין להאמין לשאולזון, אבל הציטוט הזה הוא מספר 'נודע בשיעורים', לדמותו של הגאון רבי חיים נאה זצ"ל, שיש בו פרק לזכר הרב אליעזר זילבר ז"ל, שנכתב על ידי המשפחה, ובהוצאת איגוד צאצאי הגרא"ח נאה והוצאת חזק חב"ד, ואני מצטט מילה במילה מעמוד 508:

'בכ"ו אייר תשמ"ט עבר אירוע שכמעט קיפד בו את חייו. היה זה בעת נסיון התנקשות בעיתונאי ר' חיים שאולזון עורך פנים חדשות. טעות בזיהוי הובילה את הבריונים לדלוק אחר רכבו, הם משכו אותו למכוניתם ושם דקרו אותו בידיו ובחזהו ואף תכננו לקטוע את אצבעותיו רח"ל כעונש על על הכתיבה נגדם. באורח נס לא ביצעו בו את זממם, לאחר שבחור בשם יוסי גולדברגר דלק אחריהם עם רכבו שעל גבו סירנה. הם, שחשבו כי נתפסו על ידי המשטרה, השליכו את ר' לייזר לכביש ויוסי החיש אותו לבית הרפואה, שם גילו שאחת הדקירות היתה 2 ס"מ מהריאות'.

יש לציין שהדברים עברו עין ביקורת של בני ר' אליעזר זילבר, והם העובדות!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 11:13 לינק ישיר 

צונמי צונמי. למה אתה לא מדייק, ולמה אתה מוציא דיבה בערב יום הדין.

הדבר ברור, לכל יהודי ולכל אדם, שהמעשה שנעשה, הוא מעשה אכזרי וחמור.
הדבר גם ברור, שזילבר היה בסכנת נפשות. ע"פ ההלכה, כל "מכה של חלל" היא פיקוח נפש. ברור שדקירה בחזה היא סכנת נפשות חמורה.
אינני יודע מי עשה את הדבר. אבל ברור שהוא אדם רע, ופושע אכזר.

אבל, כשם שאסור להקטין את חומרת העברה, כך אסור להגדיל אותה. ואם שאולזון בא ואומר שהמעשה הנורא היה נסיון רצח בכוונה תחילה, לא הכאה ולא סכנה, אלא רצח מתוכנן בקפידה, על-ידי רוצח מומחה שהוזמן במיוחד לשם כך, אז מהחובה לומר שע"פ העובדות שהוצגו פה, דבריו הם דיבה והוצאת שם רע.

ואם שאולזון אומר שבגלל הסיפור זילבר הלך לעולמו אחרי כמה שנים, והוא שוכח לספר שמדובר בעשרים ואחת שנה, אז הוא מוציא שם רע. ומי שקורא זאת ומאמין, הוא גם פתי, וגם מקבל לשה"ר.

אסור באיסור חמור, לומר על אדם שהוא רוצח.
גם אם האדם הזה הוא אדם אכזרי שמסכן חיי אדם.

ואם אתה חושב שבגלל שאני מוציא את האמת לאור, אני חלאה ובהמה, אין לי שום בעיה עם מה שאתה חושב.
לא לפניך אני נותן דין וחשבון, אלא לפני מי שאמר והיה העולם. והוא כתב בתורתו את הפסוק הבא "והצדיקו את הצדיק". ודרשו חז"ל: זה הצדיק בדינו. כלומר: גם הרשע העומד לדין, אסור לומר שהוא רשע וללמד עליו חובה שלא כדין. אלא מצווה וחובה, לומר: הרשע הזה הוא רשע, אבל איננו רוצח.

ולכן, כל מה שאתה מצטט וחוזר ומצטט מספר משפחת זילבר, איננו רלוונטי לדברי.
וזה לא עניני לדון את חומרת הפציעה של זילבר. אתה גם צריך לזכור שהתחושה הסובייקטיבית של זילבר, הוא אכן ניצל ממוות. הוא היה בתוך מכונית, שבוי בידי אנשים אכזרים, שצועקים לו "תגיד וידוי! אתה בידיים שלנו!"
ולכן, ברור שהוא חווה הצלה ממות לחיים. וזה משתקף בדברי בניו.

אבל אשוב לנקודה העיקרית: כשם שזלזול בחומרת המעשה, הוא אסור, כך ההגזמה היא אסורה וחמורה מאד.

תוקן על ידי אור_היום ב- 16/09/2012 11:34:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 11:17 לינק ישיר 

אור_היום כתב:
לו יהא שנדקר ובעקבות זה נחלש גופו, האם הלכתית זה נחשב רצח?

"אם יקום והתהלך בחוץ על משענתו, וניקה המכה."

וזהו הדין הדיוע כדין 'יום או יומיים'.

אתה מבין שהפסיקה שלך כרוכה בהדפסה מחודשת של התנ"ך התלמוד הרמב"ם ועוד תוך התאמה לפסיקה המחודשת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 11:29 לינק ישיר 

הפסיקה שלי נכונה ללא שום ספק, ורק הקשר לדין יום או יומיים איננו נכון.

תודה שאתה מתקן את טעותי.
אכן בעבד התחדש שאפילו אמדוהו למיתה, פטור אם עמד יום אחד.
שכחתי, ותודה שהזכרת לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 11:38 לינק ישיר 

אור_היום כתב:
הפסיקה שלי נכונה ללא שום ספק, ורק הקשר לדין יום או יומיים איננו נכון.

תודה שאתה מתקן את טעותי.
אכן בעבד התחדש שאפילו אמדוהו למיתה, פטור אם עמד יום אחד.
שכחתי, ותודה שהזכרת לי.

פשוט מגוחך חוסר היכולת לומר טעיתי ובענק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 11:40 לינק ישיר 

אני לא מבין מה שאתה רוצה.
אמרתי: טעיתי.
אבל הדין הוא דין נכון. אתה לא חושב שהדין הוא דין נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 11:40 לינק ישיר 

בלי להתייחס לדבריו של שאולזון שהם לא מעיינינים אותי ואת רוב הגולשים, עלוב ופשוט מגעיל לראות איך שבן אדם ערב יום הדין הולך להביא כל מיני ציטוטים מספרי חז"ל כאילו לשון הרע של שאולזון (שהוא חי ונושם רכילות יום יום) לא פחות גרוע מאשר שפיכת דמים (סגנון משפחת זק"א ומריעיו), ועוד מוסיף מלח על הפצע שמשפחת זילבר לא 'אובקיטיבים' להמחיש את העובדות...

לדעתי מי שדקר ליהודי כמה פעמים בידיו ובחזה, קרוב לראיות, והכה אותו מכות רצח והשאיר אותו על הרחוב בדמו, הוא לדעתי רוצח נפש, אדם שפל בשפלים שאין שום ושום לימוד זכות עליו ושום הצדקה לא ערב יום הדין, ולא בשעה כל נדרי או נעילה.

להשוות אותם על שאולזון, אין השוואה. שאלזון פה דז'ורה שמפליט כל היום שקרים ולשון הרע. הם רצחו נפש.

לבוא ולמעט בסיפור שקרה לזילבר, אך ורק בגלל ששאולזון הביא אותו, גם מגעיל.

הסיפור קרה ועוד איך שקרה.

ואם אתה דוקא רוצה לדעת אני קרוב-רחוק מר' לייזר זילבר והכרתי אותו פי אלף יותר ממך. היהודי הזה, אחרי מה שעבר עליו, גם לא היה אותו אדם. מאז הסיפור הוא נשתנה לגמרי וכבר לא היה אדם בריא, אז תפסיק לבלבל את העובדות.

ותמשיך להיות נבל ברשות התורה עם ציטוטים מכל ספרי חז"ל. פשוט מגעיל!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 11:47 לינק ישיר 

אגב, נקודה חשובה נוספת היא שכבר יותר משנה ששאולזון מאשים אותו בשמו בפרהסיה, ולמיטב ידיעתי לא רק שלא הוגשה נגדו תביעת דיבה אלא אפילו לא ראיתי שום הכחשה מצדו (ואם ישנה, אשמח אם מישהו יפנה אותי אליה)..

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 16/09/2012 11:49:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 12:02 לינק ישיר 

אם הבנת מדברי שלשון הרע חמור כמו רצח, זה בגלל שלא ניסית להבין את דברי.
לא כתבתי אף מילה בענין החומרה. המשנה הזהירה אותנו שלא לשקול מצוות קלות כנגד חמורות.

רק כתבתי שוב, ואני מתפלא שאתה לא מבין:
אם היה נפתח אשכול תחת הכותרת: "האם פלוני אלמוני הכה מכות אכזריות ומסוכנות את אלמוני"?
לא הייתי אומר דבר.

אבל, כותרת האשכול היא: "האם משי זהב רצח את זילבר הי"ד".
זו כותרת האשכול, וזה הנושא. אינני מבין למה אתה מתעלם מכך.
ובגוף האשכול, הגולשים רואים תיאור מפורט איך משי זהב תכנן רצח בכוונה תחילה.
ואני בודק את העובדות, ורואה אותן הפוכות בתכלית.
אז האם אין מחובתי לומר: רבותי! לשה"ר! דיבה! שקר! דמיון והזיה חולנית!

וכמובן, אני חזור ואומר, שוב ושוב, האלימות היא דבר נתעב. פציעה, היא דבר מזעזע. פציעה בחזה היא דבר מסוכן. נורא לשמוע שיהודי עשה זאת.
אבל, חובה להעמיד את הדברים על דיוקם. וההשמצה, היא דיבה חמורה [גם הנהלת האתר לא תנקה מעוון], קבלתם, היא פתיות וקבלת דיבה.

תוקן על ידי אור_היום ב- 16/09/2012 12:03:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 12:03 לינק ישיר 

גם בספר על הגר"ח נאה קוראים לאירוע "נסיון התנקשות", לפתוח לך מילון? (אגב, מי שכן יפתח מילון יגלה דבר מה משעשע)

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 16/09/2012 12:04:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 12:04 לינק ישיר 

ליהודה משי זהב יש חבר טוב בשם ארהלה גרטנר שהיה שנים יד ימינו בזק"א
האם אליו הכוונה?
אין לי מושג,אני רק שואל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 12:17 לינק ישיר 

אזנים_לכתל כתב:
גם בספר על הגר"ח נאה קוראים לאירוע נסיון התנקשות

אני שמעתי, על ר"ח נאה הפוסק. [שאולזון כותב שהוא "גדול הפוסקים בדורות האחרונים". וזו כמובן הגזמה שאולזונית אופיינית]
אבל לא ידעתי שגם "הספר על ר"ח נאה" הוא פוסק מכריע.
ולא רק שהוא פוסק, אלא שאתה גם מדייק בלשונו כאילו הוא הרמב"ם.
אני השתמשתי לפני יומיים, כאן בפורום, בשורש נ.ק.ש. לשם מארב מתוכנן, שלא לשם רצח.

וגם, כבר עניתי והסברתי, למה החוויה הסובייקטיבית של זילבר ומשפחתו, היא שהאירוע הוא התנקשות.

עצתי לך:
קיים את עצת חז"ל. אם בקשת להחנק, התלה באילן גדול. ואל תסמוך על משענת קנה רצוץ כשאולזון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 12:23 לינק ישיר 

צריך לפתוח מילון? טוב אז נפתח מילון:
הסבר מלא למילה הִתְנַקְּשׁוּת  שֵם נ' 

תקיפה והריגה של מישהו, לרוב של דמות פוליטית או ציבורית ידועה (בעיקר בצירוף 'התנקשות בחייו').
• ההתנקשות בחייו של נשיא ארצות הברית ג'ון קנדי בשנת 1963 היכתה את העולם בהלם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם יהודה משי זהב רצח את ר' אליעזר זילבר הי"ד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.