|
|
| נשלח ב-16/9/2012 12:24 |
|
| |
| אור_היום כתב: |  | אבל, חובה להעמיד את הדברים על דיוקם. וההשמצה, היא דיבה חמורה [גם הנהלת האתר לא תנקה מעוון], קבלתם, היא פתיות וקבלת דיבה. |
|
וזו לא רק מצווה של דתיים. גם לפי החוק זה אסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 12:26 |
|
| |
אדרבה, מה שמגביר את התימהון על שתיקתו של מושא הכתבה של שאולזון, הן ההצהרתית והן המשפטית, כבר למעלה משנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 12:27 |
|
| |
אכן, אוזניים_ערלות_לכותל.
כבר כתבתי, שלא מעניין אותי דקדוקי העניות שאתה מדקדק, בספר זכרון לר"ח נאה שנכתב ע"י הסופר [שכחתי את השם], לפי מה שאתה מצאת במילון. פשוט לא מעניין.
הבאתי לעיל ראיות כבדות משקל, שהארוע החמור והנורא, היה ארוע חמור ונורא. לא נסיון רצח. ראיות מזירת הארוע. ולא מדברים שנכתבו על-ידי סופר אחרי עשרות שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 12:30 |
|
| |
יפה, אתה יורד לקללות אישיות. זה אומר שכנראה אמרתי משהו נכון, אוח אוח.
בכל אופן כבר אמרתי שהעובדה שהדקירות בחזה לא פגעו באיבר חיוני או בכלי דם גדול הן עובדות שהתגלו בדיעבד בבית החולים והדוקר לא יכול היה לדעת זאת כשדקר, וכמובן אח"כ גם הצטרפו לדברים העדות של הספר על כך שהסכין עברה 2 ס"מ מהריאות ורק חיזקו אותם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 12:55 |
|
| |
איפה קללות אישיות? אם בקשת להחנק, הוא ביטוי תלמודי ידוע, ללא שום ריח קללה. סליחה אם הבנת אחרת.
ובענין הדקירות בחזה, כבר אמרת את מה שאמרת, וכבר עניתי. שאדרבא: העובדה ש11 דקירות לא עשו שום דבר חוץ מפצעים שיטחיים וקלים, מלמדת שהכוונה לא היתה רצח.
אפילו ילד קטן, אם הוא רוצה להרוג, והוא דוקר אחת עשרה דקירות, אין שום סיכוי שהנפגע ייצא עם פצעים קלים בלבד. וכאן, לא מדובר בילד קטן. לדברי שאולזון, משי-זהב הזמין "רוצח מומחה". ממש. רוצח מומחה. שדוקר אחת עשרה דקירות ולא מצליח רק פצעים קלים.
ולכן, מה שכתבת שהוא לא יכול לדעת מלכתחילה, מופרך לחלוטין. כי רוצח מומחה, יודע גם יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 13:09 |
|
| |
לא, אזנים_ערלות, זה כמו לקרוא לך חשכת_הלילה.
קודם כל, תיקון לדברי הקודמים: שאולזון מפרסם את הסיפור כבר למעלה משנתיים ולא למעלה משנה מה שמגדיל עוד יותר את הפליאה על כך שמושא כתבתו לא מכחיש את הדברים בשום צורה שהיא למיטב ידיעתי.
שים לב שבכתבה הנוכחית הוא לא דיבר על רוצח מומחה, אתה עושה סלט מכתבה ישנה שבה נכתב באותה הפסקה שהתכנית של "הרוצח המומחה" הייתה להטביע אותו לנהר ו*לא* להשתמש בסכין, לעומת זאת כל הדיווחים מדברים על כמה דוקרים שהם לא היו אותו "רוצח מומחה" אלא חבורת הבריונים שניסו לחלץ ממנו וידוי ותוך כדי כך דקרו אותו בחזה באזור מסוכן עתיר איברים חיוניים ועשיר בכלי דם גדולים, ואם היה נפטר מזה אז אין ספק שכולם היו מורשעים ברצח (ולא כ-felony murder).
תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 16/09/2012 13:15:59
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 13:15 |
|
| |
הסופר 'הלא-רלוונטי' (בלשון 'אור-היום' שיש לו כנראה סיבה טובה להכחיש דברים...) הוא לא אחר מר' שניאור זלמן ברגר, בשליחות ר' אברהם חיים זילבר, בנו של הר"ר לייזר זילבר ז"ל, שליקט והביא את כל החומר, והסופר החבד"י ברגר ערך את הספר. כל מה שכתוב בספר 'נודע בשיעורים', ובפרט הפרק לזכר הרב זילבר, כתובים על ידי או לפחות עברו עין ביקורת של בנו ר' אברהם חיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 13:29 |
|
| |
| אזנים_לכתל כתב: |  | שאולזון מפרסם את הסיפור כבר למעלה משנתיים, מה שמגדיל עוד יותר את הפליאה על כך שמושא כתבתו לא מכחיש את הדברים בשום צורה שהיא למיטב ידיעתי.
שים לב שבכתבה הנוכחית הוא לא דיבר על רוצח מומחה, אתה עושה סלט מכתבה ישנה שבה נכתב באותה הפסקה שהתכנית של "הרוצח המומחה" הייתה להטביע אותו לנהר ו*לא* להשתמש בסכין.
לעומת זאת כל הדיווחים מדברים על כמה דוקרים שהם לא היו אותו "רוצח מומחה" אלא חבורת הבריונים שניסו לחלץ ממנו וידוי ותוך כדי כך דקרו אותו בחזה |
|
אתה יכול לכנות אותי כרצונך. שנינו עומדים למשפט הציבור.
ושנה שנתיים שלש ארבע, אף אדם נורמלי לא יגיש תביעת דיבה נגד שאולזון בארה"ב. כמו שאף אדם לא יגיש תביעה נגד שמואל ארגמן או ז'ול וורן.
ואני, הרי כתבתי מלכתחילה ש"הרוצח המומחה" לקוח מכתבה אחרת שמצאתי ברשת. ואתה, כמנהג הניקים החשובים דפה, לא קורא מה שכותבים, ועוד יש לך טענות. [התסמונת ע"ש זכרונאי]
ועדיין לא קראת את כל מה שכתבתי.
ברור לכל בר דעת, שנסיון חיסול, שנעשה על-ידי רוצח מומחה, נעשה בצורה יעילה ונכונה. ולא ע"י תשעה אנשים בשתי מכוניות.
זו ראיה ברורה ופשוטה לכל בר-דעת. תשעה אנשים בשתי מכוניות, זה לא נסיון רצח מתוכנן בקפידה, אלא קטטה המונית.
ואתה מוזמן לעיין שוב בדברי שאולזון, ולראות שהוא מספר ש"הרוצח המומחה" היה ברכב.
אז איך פתאום משתמשים בסכין?
הפרשנות שלך שהדקירות נעשו רק לשם ווידוי, איננה נתמכת בדברי שאולזון.
הוא לא כותב שדקרו אותו כדי שיודה, וזו פרשנות אישית שלך.
זה דבר בלתי הגיוני. רוצים לוודא שהאיש הוא שאולזון, אז צועקים עליו "נהרוג אותך" ודוקרים אותו?
אתה תופר לנו סיפור בתפרים גסים מדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 13:32 |
|
| |
מכיוון שצונמי שוב חוזר על דבריו, בלי לקרוא מה שאני כותב, אז גם אני רק אחזור על דברי.
| כתבתי לעיל: |  | צונמי צונמי. למה אתה לא מדייק, ולמה אתה מוציא דיבה בערב יום הדין.
הדבר ברור, לכל יהודי ולכל אדם, שהמעשה שנעשה, הוא מעשה אכזרי וחמור.
הדבר גם ברור, שזילבר היה בסכנת נפשות. ע"פ ההלכה, כל "מכה של חלל" היא פיקוח נפש. ברור שדקירה בחזה היא סכנת נפשות חמורה.
אינני יודע מי עשה את הדבר. אבל ברור שהוא אדם רע, ופושע אכזר.
אבל, כשם שאסור להקטין את חומרת העברה, כך אסור להגדיל אותה. ואם שאולזון בא ואומר שהמעשה הנורא היה נסיון רצח בכוונה תחילה, לא הכאה ולא סכנה, אלא רצח מתוכנן בקפידה, על-ידי רוצח מומחה שהוזמן במיוחד לשם כך, אז מהחובה לומר שע"פ העובדות שהוצגו פה, דבריו הם דיבה והוצאת שם רע.
ואם שאולזון אומר שבגלל הסיפור זילבר הלך לעולמו אחרי כמה שנים, והוא שוכח לספר שמדובר בעשרים ואחת שנה, אז הוא מוציא שם רע. ומי שקורא זאת ומאמין, הוא גם פתי, וגם מקבל לשה"ר.
אסור באיסור חמור, לומר על אדם שהוא רוצח.
גם אם האדם הזה הוא אדם אכזרי שמסכן חיי אדם.
ואם אתה חושב שבגלל שאני מוציא את האמת לאור, אני חלאה ובהמה, אין לי שום בעיה עם מה שאתה חושב.
לא לפניך אני נותן דין וחשבון, אלא לפני מי שאמר והיה העולם. והוא כתב בתורתו את הפסוק הבא "והצדיקו את הצדיק". ודרשו חז"ל: זה הצדיק בדינו. כלומר: גם הרשע העומד לדין, אסור לומר שהוא רשע וללמד עליו חובה שלא כדין. אלא מצווה וחובה, לומר: הרשע הזה הוא רשע, אבל איננו רוצח.
ולכן, כל מה שאתה מצטט וחוזר ומצטט מספר משפחת זילבר, איננו רלוונטי לדברי.
וזה לא עניני לדון את חומרת הפציעה של זילבר. אתה גם צריך לזכור שהתחושה הסובייקטיבית של זילבר, הוא אכן ניצל ממוות. הוא היה בתוך מכונית, שבוי בידי אנשים אכזרים, שצועקים לו "תגיד וידוי! אתה בידיים שלנו!"
ולכן, ברור שהוא חווה הצלה ממות לחיים. וזה משתקף בדברי בניו.
אבל אשוב לנקודה העיקרית: כשם שזלזול בחומרת המעשה, הוא אסור, כך ההגזמה היא אסורה וחמורה מאד. |
תוקן על ידי אור_היום ב- 16/09/2012 13:36:04
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 13:37 |
|
| |
המאמצים האדירים שאתה מקדיש לקעקע את אמינותו של שאולזון מראים שבעיניך הוא לא שמואל ארגמן ואף לא ז'ול וורן (זאת מחמאה, נכון?).
רגע אחד אתה מצטט את הכתבה על "הרוצח המומחה" וברגע השני אתה מתכחש מכל וכל למה שכתוב שם בדיוק באותה הפסקה על כך שתוכנית "הרוצח המומחה" הייתה לבצע את הרצח באמצעות הטבעה בנהר? ועל כך נאמר "אוח אוח".
תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 16/09/2012 13:39:12
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 13:37 |
|
| |
האובססיביות שלך לגמד דקירה של שני ס"מ מהריאות, רק בגלל ששאולזון כותב נגד הרב שך היא הזויה.
עזוב לגמרי את דברי שאולזון עצמו, לא היה כאן נסיון לרצח? אולי זה לא היה בכוונה תחילה, אך אם הסכין היתה מחליקה בשני ס"מ היה כאן רצח!.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 13:39 |
|
| |
זה לא אני שעושה צחוק, זה שאולזון שעושה צחוק.
הוא מספר לך סיפור בדים, ואתה עוד תמה שיש בו סתירות..
אתה קורא את הסיפור "השבוע האחרון" המתפרסם בעיתון מרכז הענינים?
סיפור בדים תפור בתפרים גסים. גם שם יש הרבה סתירות.
-- תשובה זו היא לגירסא הראשונה של דברי אוזניים_לכותל.
מיד אענה לתיקונים שהוא הכניס.
תוקן על ידי אור_היום ב- 16/09/2012 13:41:31
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 13:44 |
|
| |
| אזנים_לכתל כתב: |  | המאמצים האדירים שאתה מקדיש לקעקע את אמינותו של שאולזון מראים שבעיניך הוא לא שמואל ארגמן ואף לא ז'ול וורן (זאת מחמאה, נכון?).
רגע אחד אתה מצטט את הכתבה על "הרוצח המומחה" וברגע השני אתה מתכחש מכל וכל למה שכתוב שם בדיוק באותה הפסקה על כך שתוכנית "הרוצח המומחה" הייתה לבצע את הרצח באמצעות הטבעה בנהר? |
|
זו מחמאה לשאולזון, על היצירתיות. וזו תעודת עליבות לך ולשאר הפתאים, שחושבים שזה אמת.
ובענין הסתירות, אתה מוזמן להתקשר לשאולזון, ולומר לו שיש סתירות בסיפור שלו.
תציע לו את היישוב שלך לסתירה. אני בטוח שהוא יחזיק לך טובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2012 13:47 |
|
| |
תוציאו את שאולזון כבר מהתמונה. לא הוא המדובר כאן, ואין להאמין מילה לדבריו.
השאלה היתה 'האם משי-זהב רצח את ר' אליעזר זילבר'.
התשובה פשוטה מאד: היתה כאן דקירת סכין באדם ומכות רצח, קרוב לרצח.
בדיעבד הוברר שהדקירות היו בצורה איומה שהיתה קרובה לרצח ממש!
אם זה משי-זהב, שהיה בפירוש קשור ומודע לדבר, או אחרים, כדאי לי לשתוק... והמבין יבין
אני מבסס העובדות בין היתר על בנו ר' אברהם חיים זילבר, והעתונות של ארה"ב.
|
|
|
|
|