בית פורומים בחדרי חרדים

האם יהודה משי זהב רצח את ר' אליעזר זילבר הי"ד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/9/2012 13:49 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:
האובססיביות שלך לגמד דקירה של שני ס"מ מהריאות, רק בגלל ששאולזון כותב נגד הרב שך היא הזויה. עזוב לגמרי את דברי שאולזון עצמו, לא היה כאן נסיון לרצח? אולי זה לא היה בכוונה תחילה, אך אם הסכין היתה מחליקה בשני ס"מ היה כאן רצח!.

עדייןבגלות היקר.
אינני זוכר האם כבר דברת כאן באשכול.
אבקש ממך טובה קטנה: אנא, קרא שוב את דברי. תראה ותיווכח שאני כלל וכלל לא מגמד את המעשה הנורא והחמור. המעשה חמור מאד בעיני, כפי שהוא חמור בעיניך.

ובאמת, אספר לך, שבכל פעם שאני מדמיין את השבוי האומלל, בידי חוטפיו האכזריים, הצועקים לו "אתה בידיים שלנו! תגיד וידוי!" ודוקרים אותו, אני ממש מתפלץ, ואינני מבין איך יהודי יכול לעשות כזה דבר.

אבל, אבל.
זה לא מתיר לומר שהיה כאן כוונת רצח. וזה לא מתיר לומר שבגלל המעשה הנורא, זילבר נפטר אחרי כמה שנים, בלי לספר שהוא חי עוד 21 שנה.

אסור. פשוט אסור. לפי כל דת ולפי כל מצפון. אסור לומר על אדם אלים ואכזר שהוא רוצח בכוונה תחילה.
כתוב בפסוק "והצדיקו את הצדיק". וחז"ל דורשים שאפילו רשע, אם הוא צדיק בדינו, צריך להצדיק אותו. כלומר: לשלם לו כרשעתו, אבל בלי לומר עליו את מה שאיננו נכון.

ואסור. פשוט אסור. להיות פתי מאמין לכל דבר.

תוקן על ידי אור_היום ב- 16/09/2012 14:00:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 13:50 לינק ישיר 

אני לרגע לא טענתי שכל מילה של שאולזון אמת, כל אחד טועה לפעמים (כפי שהיטבת לנסח לגבי עצמך באשכול הסמוך), אם כי על פניו רוב פרטי הסיפור הנוכחי נראים מבוססים גם על מקורות חיצוניים. כבר כתבתי בזמנו באחד האשכולות עליו שגם לו יש טעויות, אבל ההבדל הוא שכיום כלי התשקורת החרדיים המרכזיים מתהדרים בריש גלי בשקרים שלהם, הם גאים בזה! אז שאולזון על טעויותיו המעטות (מי שלא עושה לא טועה) עדיף עליהם עשרות מונים כל יום ומהווה שיפור ניכר בתחום, ועל כך אני נוהג לומר שאם לא היה קיים אז היה צריך להמציא את האיש היקר הזה.

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 16/09/2012 13:57:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 13:55 לינק ישיר 

טוב. מילא. חשבתי שאתה תמיד מצדיק את שאולזון, והנה מתברר שאתה סובר שיש לו טעויות מועטות.

ההבדל בין הטעויות של שאולזון לטעויות של שאר האנשים, הוא כמו שאמר אהוד ברק על עראפת: יש הרבה אנשים שיודעים לרמות את הפוליגרף שלא יתפוס את השקר שלהם, אבל יש אנשים שאם הם אומרים אמת, הפוליגרף מדווח על תסמיני אי-שקט.

ואם, אחרי שקראת את הכתבה בNYT, אתה עדיין סבור שהתזה העקרונית של שאולזון [לא בקשר לתקיפה אלא בקשר לתכנון רצח] נתמכת על-ידי מקורות חיצוניים, לא נותר לי אלא לברך את שאולזון ולומר: אשרי הרב שאזניים_לכותל תלמידו.

תוקן על ידי אור_היום ב- 16/09/2012 13:56:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 14:24 לינק ישיר 

אין כאן שאלה אם התזה המקורית של שאולזון נתמכת ע"י מקור חיצוני, כי זה בכלל לא נתון במחלוקת, הספר של משפחת זילבר אומר זאת מפורשות וגם קרוב משפחה של זילבר שכתב כאן באשכול מאשר זאת.

התשובה שלך היא לתקוף גם את המקור החיצוני, שזו זכותך כמובן לתקוף את כל מי שבא לך, במסגרת כללי הנימוסין המופלגים של הפורום כמובן, אבל להכחיש את קיומו אתה לא יכול.

הסיפור על ערפאת יפה אבל כמובן לא קשור לענייננו, באותה המידה ניתן לספר אותו עליך או על כל אחד אחר.

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 16/09/2012 14:25:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 14:31 לינק ישיר 

חברים. אני חושב שאתם מתבלבלים. עצם המעשה וגם אם לא הייתה כוונה לרצח מספיק כדי להעיף את האדם ששכר או עשה משורות הציבור הנורמלי.. כל פגיעה באדם אסורה גם אם התכוון רק להפחיד!!!! כ"ש רצח שזה בכלל מאן דכר שמיה. השאלה האם יהודה היה שותף או ל. אם יתברר שיש מקצת מהאשמות שיהודה היה מעורב צריך להוקיע אותו. ואם לא אז לעוזבו לנפשו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 15:22 לינק ישיר 

פרעג_נישט כתב:
לעומת זאת את ר' אליעזר זילבר ז"ל הכרתי היטב, הסיפור בגירסאות השונים המופיעים פה אינם גירסאות שונות אלא פרטים המשלימים זה את זה, אני לא זכרתי את הקטע של קטיעת האצבעות. ייתכן שזו היתה תוכנית ראשונית שלהם, ואולי באמת לא התכוונו לדקור אותו למוות, אבל הם עשו זאת, ובפועל זרקו אותו מהרכב כשכבר חשבו שגמרו איתו.

מה שאני זוכר היטב הוא שבכל כ"ו אייר הי' ר' לייזר עושה חגיגה ומכנהו "דאס איז מיין יארצייט..." (זהו היארצייט שלי). הוא - כמי שעבר את הדקירות ואת הטיפולים שהי' צריך לעבור לאחר מכן - הרגיש היטב את התוצאות של הנסיון לרצוח אותו. (ושוב יכול להיות שזה לא הי' בתכנון של הדוקרים, אבל זה מה שהם ניסו בפועל).

דרך אגב, אם הבנתי נכון, משי זהב הי' "רק" הנהג של הטנדר, ומי שדקר בפועל הוא אחד בשם גרטנר.

אכן הדברים מתבהרים וגרסאות חדשות צצות להם
כפי שכתבתי בתחילת האשכול  ח.שאולזון שר"י הוא חלאת המין האנושי חולה נפש שקרן נאלח
מיץ הזבל של החברה החרדית. להביא ממנו ראיה זה מגביל לאמינות של דחלן שבירושלים מערבים דם במצות.
ולאט לאט מתבהרים הדברים וכך כותבים מכריו ובני משפחתו של זילבר 
1) זילבר חי לאחר המקרה 21 שנה
 2) החשוד שמו היה גרטנר ומשי חשוד כנהג ( כבר נהיה מרוצח לנהג)
3)לפי כל הסימנים הקבוצה הגדולה הזו תיכננה להפליא בו מכות ולא מעבר לכך
4)שאולזון שר"י סיפר שיש הקלטה .. נו איפה זה
5) מדוע מעולם משפחת זילבר לא הגישו תלונה לשום גורום כשיש בידם ראיות ווידוי של משי ?
6) בלינק הזה http://www.nytimes.com/1989/06/03/nyregion/man-is-stabbed-in-hasidic-feud-leaving-home-of-brooklyn-editor.html
 כתוב מפורש  שזילבר רק נפצע פצעים שיטחיים, טופל ושוחרר.
7) אם החברה מסאטמר היו רוצים לחסל את שאולזון לא היו צריכים שתי וואנים אם מניין חסידים
מספיק להם לתת למחסל מקצועי שיורוקן כמה כדורים בראש ולא לגרור מירושלים כמה שבבניקים
שלימזלים שטועים בזיהוי עם מקלות וסכינים שמקלפים בהם תפוזים.
נ.ב. אני מגנה בכל תוקף כל מעשה אלימות . וכן אני מגנה שקרים והוצאת שם רע על יהודי . 

מסקנה שאולזון חולה נפש מדומיין והכל עורבא פרח מפרי דמיונו החולני של הנבל הזה שר"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 15:33 לינק ישיר 

לדעתי צריך להוקיע כל אלימות בציבור החרדי, אם זה מסאטמאר או בעלז או ויז'נמיץ, או ציבור הליטאי. אין חילוק!

אלימות בידיים או בלשון, שקרים לשון הרע ורכילות (דוגמת אתר המדובר) וכל הדומה ה"ז תיעוב ורצח לכל יהודי באשר הוא!

ולכל עמך ישראל, ולכל הניקים כאן בפורום, שנה טובה ומתוקה!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 00:45 לינק ישיר 

Bakבוק, תודה רבה.
סוף-סוף, מישהו קרא את מה שכן כתבתי, ולא את מה שלא כתבתי.
כי אני כתבתי מתחילה: נגד אלימות, וגם נגד האשמה ברצח ללא בסיס.
משום מה, כל המגיבים ראו בדברי דברים אחרים שלא עלו על דעתי.

באמת, אני מבין לליבם:
אזנים_לכותל, הוא סתם נושא כליו של שאולזון. לא אכפת לו להפגין כושר שיפוט לקוי ומצחיק, ויכולת אבחנה נמוכה. העיקר להעמיד דברי שאולזון.
ואילו צונמי פרעג_נישט וחבריהם, כואבים את המעשה הנורא שנעשה לר"א זילבר, ומרוב שיחם וכאבם הם ממהרים לשפוט לרעה כאילו אני מזלזל בדבר.

לכן, אעשה כדבר הבא: אפתח אשכול נפרד, תחת הכותרת: "מעשה אלימות נורא ומזעזע". בו נדון על העובדות, ועל מה שהיה באמת.
באשכול הזה, נמשיך לדון על ה**רצח** של זילבר **הי"ד**, ועל שאר הזיות שאולזון, ועל תלמידיו הפתאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 01:09 לינק ישיר 

אני לא רואה הצדקה לפתיחת אשכול נוסף באותו נושא, אלא אם אתה מרגיש לא נוח עם חלק מהדברים שכתבת באשכול זה..

בכל מקרה כשיהיה לי זמן, אי"ה בקרוב מאוד, אני אעשה סדר בעובדות. מניסיוני הרב כאן בפורום ובפורומים אחרים הדרך היחידה להגיע לתמימות דעים בסוגיות עובדתיות לא נורא פשוטות היא באמצעות סדר בעובדות. זה מצריך קצת זמן, אבל בסופו של דבר זה משתלם למי שמקדיש את הזמן הזה וכמובן לקוראי האשכול שמצליחים אחת ולתמיד לעשות סדר בבלגן.

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 19/09/2012 01:14:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 01:15 לינק ישיר 

אני לא מסביר לך, כי אין לי שום ענין שתבין.
אבל, אני בטוח, שכמוני יש רבה גולשים, שרואים ערך בסיפור האמיתי, במנותק מהשטויות של מורך ורבך.

המניע שאתה ניסית לתת לפתיחת אשכול נוסף, הוא מגוחך. כי באשכול החדש, אחזור על כל מה שכתבתי כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 01:27 לינק ישיר 

אזנים_לכתל כתב:

כשיהיה לי זמן, אי"ה בקרוב מאוד, אני אעשה סדר בעובדות.

האדם הקודם שאיים עלי באיום הזה, היה ניק מניפולטור. אני עדיין ממתין לו.. ואולי מניפולטור עצמו עדיין ממתין להשראה השאולזונית.
בקיצור, נעשה צפוף בגזרת ההזויים.

מניפולטור מאיים:
נעזוב כרגע את הנושא. אולי בעתיד אכתוב בלוג אישי, יותר רציני, ללא צנזורות.

אור_היום כתב:
בענין הבלוג שאתה שוקל לכתוב, באמת חבל שתטרח.
יש כבר את שאולזון. מה תוכל לחדש יותר ממנו?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 02:15 לינק ישיר 

אור_היום כתב:

האדם הקודם שאיים עלי באיום הזה, היה ניק מניפולטור. אני עדיין ממתין לו.. ואולי מניפולטור עצמו עדיין ממתין להשראה השאולזונית.
בקיצור, נעשה צפוף בגזרת ההזויים.

תודה על הקללות. הן ללא ספק מעצימות את אמינותך בקרב קוראי האשכול במיוחד בימים אלה, אוח אוח. שכוייח!

אני לא הולך לשום מקום, יש כאן בפורום ויכוחים שאני מנהל במשך חודשים ושנים, ניקים באים וניקים הולכים אבל העובדות לא משתנות, מן הסתם הן לא ישתנו גם בסיפור בן 23 שנה זה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 02:23 לינק ישיר 

אתה כל הזמן חושב שמקללים אותך.
לפני שלשה ימים, חשבת שמקללים אותך בגלל המשפט "אם בקשת להחנק התלה באילן גדול".
כמובן, שהמחשבה הזו, באה מתוך בורות.
הביטוי הוא ביטוי תלמודי ידוע, ללא קשר לשום קללה.

אולי בקהילה/משפחה/עדה שלך, מרבים לקלל. ולכן אתה רואה קללות מסביבך.

מכל מקום, אני לא מקלל. רק מברך.
הנה ברכתי לך לשנה החדשה: שתגדל ותפרח, ותהיה חיים שאולזון, מושא הערצתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 02:46 לינק ישיר 

אזנים יקר, אני ממליץ לך לרדת מהויכוח, אם אין לך תכנית להשקיע כאן עשרות שעות עבודה באשכול זה.
אחרת, אור תמיד יגבר עליך, מאחר ואין לו מתחרים מבחינת ההשקעה בהודעותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 02:50 לינק ישיר 

בקבוק קבל like ...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם יהודה משי זהב רצח את ר' אליעזר זילבר הי"ד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.