בית פורומים עצור כאן חושבים

אבא: המורה אומרת לא כמוך,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/9/2012 20:03 לינק ישיר 
אבא: המורה אומרת לא כמוך,

בשלחן שבת. בתי היקרה אומרת לי כך,

בתי: אבא: נכון שאתה אומר כל הזמן שאנו עושים את המצוות כי אנו מבינים את המצוות בשכלינו ובתבונתינו ?!
אני: כן בוודאי 
בתי: המורה אומרת שאנו עושים את המצוות כי כך אמר האלוקים אפי' שאנו לא מבינים,

מה הייתם חברי וחכמי הפורום עונים לה ??

(בהמשך אני אספר מה עניתי לה)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2012 20:09 לינק ישיר 

אלוקים=תבונה
ולכן המורה צודקת זה שני שמות לאותו דבר.
אחרי החפירות האינסופיות שלך בנושא נכנס משהו לראש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2012 20:12 לינק ישיר 

המורה נאמנת על עצמה שהיא לא מבינה ואינה נאמנת על אחרים...  =)

(אבל נכון הוא שאי ידיעת סיבת הדבר אינה פוטרת אותנו ממנו)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/9/2012 20:28 לינק ישיר 

שניכם צודקים בעצם,
אי ידעת סיבת הדבר לא פוטרת מלעשותו,
אבל ברור שבמקור לכל מצווה יש סיבה שכלית אחרת אייך קיבלנו אותה ?

תוקן על ידי maxmen ב- 15/09/2012 20:28:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2012 20:33 לינק ישיר 

כמדומני יודע אתה כבר את דברי הרמב"ם במורה הנבוכים:
(הוא גם מחלק בפרקים הבאים את המצוות לקבוצות ומסביר את טיבן ותועלתן)

יש אנשים שקשה להם מתן טעם למצוָה מן המצוות. רצוי להם ביותר שלא תושׂכל לציווי ולאיסור כל משמעות. מה שמחייב להם את זאת היא מחלה שהם חשים בנפשותיהם שאין הם מסוגלים לדבר עליה ואין הם מיטיבים להביעה. כי הם סוברים שאילו היו המצוות האלה מועילות למציאות זאת, ונצטווינו בהן משום כך וכך, אזי כאילו באו מתוך מחשבתו ושיקול-דעתו של בעל שׂכל. אבל אם הן דבר שאין מושׂכלת לו משמעות כלל, ואין הן גורמות תועלת, אזי הן באו בלי ספק מן האל, כי אין מחשבתו של אדם מביאה לדבר מזה. בעיני חלשי שׂכל אלה האדם הוא, כביכול, שלם יותר מיוצרו, מפני שהאדם הוא אשר אומר ועושׂה מה שמביא לתכלית כלשהי, והאל אינו עושׂה זאת, אלא מְצַוֶּה עלינו לעשׂות מה שעשׂייתו לא מועילה לנו, ואוסר עלינו מה שעשׂייתו לא מזיקה לנו. הוא נעלה מאוד (ממה שהם מייחסים לו)! הדבר שונה. כל הכוונה היא להועיל לנו, כמו שהסברנו את דברו לטוב לנו כל הימים לחיֹתנו כהיום הזה (דברים ו', 24). ואמר: אשר ישמעון את כל הַחֻקִּים האלה ואמרו רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה (שם, ד', 6). הרי שאמר במפורש שאפילו החֻקִּים כולם מורים בעיני כל האומות שהם בחָכמה ותבונה. אילו היה דבר שאין יודעים את טעמו ואינו מביא תועלת ואינו דוחה נזק, מדוע ייאמר על המאמין בו, או העושׂה אותו, שהוא חכם ונבון ורב-ערך, ויעורר פליאה באומות?
אלא העניין בלי ספק כמו שצייַנּו, שכּל מצוָה משש מאות ושלוש-עשֹרה מצוות אלה באה או לתת דעה נכונה או להסיר דעה פסולה, או לתת משפט צדק, או להסיר עֹשֶק או לחנך למידה טובה, או להזהיר מפני מידה גרועה. הכול תלוי בשלושה דברים, בדעות, במידות ובמעשׂי הנהגת המדינה. מה שחייב שאין אנו מונים את האמירות הוא שהאמירות אשר התורה זירזה לאומרן, או אסרה אותן, חלקן מכלל המעשׂים המדיניים, חלקן להקניית דעות וחלקן להקניית מידות. לכן הצטמצמנו כאן בשלושה עניינים אלה בנתינת טעם לכל מצוָה מן המצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/9/2012 20:34 לינק ישיר 

מקס,

עליך להודות לבורא עולם על כך שנתן לך בת צדיקה. אמר הבעש"ט: כשאני נמצא בדעה עליונה, יודע אני שאין בי אפילו אות אחת מהתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 01:24 לינק ישיר 

לאדם ולכולם תודה,

למזלי היא שאלה את שאלת דווקא השבת ויכולתי לצטט את הפרשת השבוע, ובאמת גם צטתי את המורה שצטתה לעיל,

דברים פרק ל

(יא) כִּי הַמִּצְוָה הַזֹּאת אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם לֹא נִפְלֵאת הִוא מִמְּךָ וְלֹא רְחֹקָה הִוא:
(יב) לֹא בַשָּׁמַיִם הִוא לֵאמֹר מִי יַעֲלֶה לָּנוּ הַשָּׁמַיְמָה וְיִקָּחֶהָ לָּנוּ וְיַשְׁמִעֵנוּ אֹתָהּ וְנַעֲשֶׂנָּה:
(יג) וְלֹא מֵעֵבֶר לַיָּם הִוא לֵאמֹר מִי יַעֲבָר לָנוּ אֶל עֵבֶר הַיָּם וְיִקָּחֶהָ לָּנוּ וְיַשְׁמִעֵנוּ אֹתָהּ וְנַעֲשֶׂנָּה:
(יד) כִּי קָרוֹב אֵלֶיךָ הַדָּבָר מְאֹד בְּפִיךָ וּבִלְבָבְךָ לַעֲשֹׂתוֹ: ס

דברים פרק ד

(ו) וּשְׁמַרְתֶּם וַעֲשִׂיתֶם כִּי הִוא חָכְמַתְכֶם וּבִינַתְכֶם לְעֵינֵי הָעַמִּים אֲשֶׁר יִשְׁמְעוּן אֵת כָּל הַחֻקִּים הָאֵלֶּה וְאָמְרוּ רַק עַם חָכָם וְנָבוֹן הַגּוֹי הַגָּדוֹל הַזֶּה:

אם כל גוי בור ועםארץ יכול לומר עלינו שאנו עם חכם, פירושו שכל אדם פשוט יכול להבין את המצוות והחוקים ולדעת כמה הם טובים ונכונים וצודקים,

הסברתי לה מה כוונת המורה,
שכל זמן שעוד לא למדנו מספיק טוב ולא נראה לנו שכלית מצווה כל שהוא, אז חייבים להמשיך לקיים אותה, כי בוודאי יש סיבה שכלית למצווה רק ריק הוא מכם כלומר עוד לא למדנו מספיק חסר לנו עוד את התובנות של התורה והמצווה,

אבל חייבים אנו לדעת, שאין מצווה נגד השכל הישר, אפי' על פרה אדומה שכל אחד יודע לצטט כמצווה שאין לה כביכול הגיון, בכל זאת אומרים חז"ל שלמשה נמסר הפשט וההסבר למצוות פרה אדומה,

הסברתי לכם הרבה פעמים (אמרתי לבני ביתי) שהקב"ה נטע בנו את השכל\הבינה ממנו, במילא כל החולק על הבינה ועל השכל בעצם חולק על הקב"ה,
אי אפשר שאלוקים יאמר משהו נגד שכלינו ותבונתינו שזה ממנו,
אם אלוקים יאמר לכם ש1+1=5 נדע שאלוקים רוצה לבדוק אותנו האם אנו נאמנים לו,
כך אומרת לנו התורה, אם יבוא נביא ויאמר לעבוד ע"ז ח"ו לא נשמע לו, אז נשאל הרי הוא נביא ומדבר בשמו ?
על זה משיב לנו התורה שהאלוקים מנסה אותנו לראות האם אנו נאמנים לו = נאמנים לשכלינו ולתבונתינו ולא הולכים אחרי אלהים אחרים,

ושוב צטטתי להם מה שלמדנו לפני כמה שבתות

דברים פרק יג

(ב) כִּי יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא אוֹ חֹלֵם חֲלוֹם וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת אוֹ מוֹפֵת:
(ג) וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמֹר נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לֹא יְדַעְתָּם וְנָעָבְדֵם:
(ד) לֹא תִשְׁמַע אֶל דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא אוֹ אֶל חוֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא כִּי מְנַסֶּה יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם אֶתְכֶם לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם בְּכָל לְבַבְכֶם וּבְכָל נַפְשְׁכֶם:
(ה) אַחֲרֵי יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם תֵּלֵכוּ וְאֹתוֹ תִירָאוּ וְאֶת מִצְוֹתָיו תִּשְׁמֹרוּ וּבְקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ וְאֹתוֹ תַעֲבֹדוּ וּבוֹ תִדְבָּקוּן:

וכמובן אמרתי להם את תשובת הרמב"ן לשאלה למה נענשו דור המבול לפני מתן תורה,
כי התורה מובן לכל אדם לפני שנתן אותה, ולכן אפשר לעניש אפי' שעוד לא נתן אותה,

וגם למדנו השבת את החז"ל הענק הזה,
ספרי דברים 
וכי ממשה רבינו אנו אוחזים את התורה (?!) והלא אבותינו זכו בה שנאמר מורשה קהילת יעקב, (!!) 

תוקן על ידי maxmen ב- 16/09/2012 01:29:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 01:37 לינק ישיר 

הבעייתיות של פרה אדומה היא בגלל שאנשים מחפשים לראות איך בדיוק הפרה האדומה משנה משהו.
לדעתי לא חייב להיות משו גשמי, הרי גם אף אחד לא יודע למה בריכה אולימפית לא מטהרת ושלולית במערה כן..

כל העניין הוא שיהיה הבדל בין טומאת מת החמורה לטומאות אחרות קלות יותר. הטקס עצמו הוא סמלי כמו הדם על הבוהן והתנוך הימני (למה דווקא הימני? גם זה בלי טעם) או למה דווקא לבונה על מנחה ולא משהו אחר?
אלה שאלות לא עקרוניות, המעשה הכללי צריך טעם, אבל הפרטים? לא בהכרח..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/9/2012 01:45 לינק ישיר 

כמה שזכור לי בעיתיות של פרה האדמה היא בשני ההפכים, "מטהר טמאים ומטמא טהורים"
לבנותי הסברתי פעם שזה מאוד פשוט, אינסטלטור וצבעי גם נטמאים\מתלכלכים אפי' שהם מטהרים את הבית,
כלומר טבעי הוא שכל העוסק בלטהר שהוא נטמא, ולכן זה לא שני הפכים כלל,
אפשר לשאול על הטבע עצמה אייך זה באמת כך, למה שאדם מנקה הוא בעצמו מתלכלך, כלומר למה קיים סתירה כזו בטבע,

תוקן על ידי maxmen ב- 16/09/2012 01:46:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 01:56 לינק ישיר 

זה לא בדיוק מטהר טמאים, זה פשוט מוריד אותם מדרגת אב הטומאה לדרגת ראשון לטומאה.

בתכל'ס זה מביא את שני האנשים, המזה והמוזה, לדרגת ראשון לטומאה..  (לאחר ההזאה השניה)

אגב, כל "טקס חיצוני" לבית המקדש מטמא טומאת ערב, כמו שריפת הפרה, שעיר לעזאזל והזאת מי נידה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/9/2012 02:11 לינק ישיר 

מקס

שבוע טוב

אני חושב שהינך עושה טעות שאתה עלול לבכות עליה ,[עיין בניו ונכדיו של לייבוביץ]

אם הינך מזדהה כפי הבנתך את דעת הרמבם למורה נבוכים ,אתה גם יודע שלהמון כתב את היד החזקה ,ואין לך המון גדול יותר מילדים ונערים,
זה שאתה אוחז שהמצוות מחוייבות מהתבונה יקום מחר ילדך ויגיד שתבונתו אומרת אחרת,

לכן ,מכל הלב ,הזהר והשמר ,
שנה טובה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 02:34 לינק ישיר 

לביליצר היקר,

תודה שאתה דואג לנו,
אבל תדע שזה חוק טבע שאין יותר מאמת אחת, אין מתמטיקה אחרת אין בינה אחרת,
מכאן נצחותו של התורה, מכאן המושג תורה משמים,

אגב בניו של לייבוביץ: מה עם בניו של הרב שך ? או של ר' שלמה זלמן זוננפלד ? או של יצחק אבינו (עשיו) ?

כבר פתחתי אשכול (לא זוכר כרגע איזה) על הטעות של חלוקת הרמב"ם את התורה לשנים לההמון ולמשכילים, שבתכלס את היד החזקה אימצנו ואת המורה אחרמנו, וכמובן לא לכך הרמב"ם שאף. שנאמץ את היד החזקה ונחרים את המורה, הוא שאף שנאמץ את המורה והיד החזקה תשאר בגניזה, ולא ההפך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2012 02:49 לינק ישיר 

ואני לתומי חשבתי שאתה זה שדוגל בחלוקה ,
על כל פנים הינך מוזמן לבדוק היסטורית,כל החכמולוגים ביהדות תולדותיהן לאו כיוצא בהן ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 02:27 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
ואני לתומי חשבתי שאתה זה שדוגל בחלוקה ,
על כל פנים הינך מוזמן לבדוק היסטורית,כל החכמולוגים ביהדות תולדותיהן לאו כיוצא בהן ,

אני טוען שכל הדורות זה היה יחד, רואים זאת במדרשים בנביאים ובכתובים,
הרמב"ם היה הראשון שחילק ממש, למשל, ביד החזקה כתב שעל הקורבנות קיים העולם, ובמורה ממש עושה שחוק מהקורבנות (ובצדק ומקורו בחז"ל שצטטי הרבה כאן בפורום)
ברור שיש מצוי ורצוי, והרמב"ם ידע כנראה מה שהוא עושה בדורו, וזה היה המצוי בזמנו,
היום אחרי הניסיון ההיסטורי הקרוב והרחוק אני טוען שהמצוי היא לא כמו אז, כולם חכמים ונבונים, רק מי שמחנך ביודעין לבורות מסיבות מעמד וכלכלה של הקהילה ומיצידם שכולם ילכו לעזאזל, ראה את כל התנהלות של כל קהילה וקהילה אצלינו החרדים, ברגע שתתן להם תבונה ?! הלך כל מעמדם וכל פרנסתם !!

אני התן לך סיפור היסטורי לדוגמא:
כידוע היו עניי ארץ ישראל,
פעם לקח יהודי טוב ועישר את העניין לידיו ואמר בוא נעזור ליהודי ארץ ישראל אחת ולתמיד,
קנה אדמות בארץ ישראל, לתת ליהודי ארץ ישראל פרנסה, הם יגדלו אתרוגים, וישווקו לחול,
הליצים שלא רצו לעבוד וחשבו שפיתרון העשיר הזה יפגע בהכנסותיהם מהשנור, הרי יהודי חול ידעו שיש עבודה שמפרנסת בכבוד את יהודי ארץ ישראל,
אז לא תאמין מה הם עשו, פשוט הפיצו שמועה בחול שאתרוגי ארץ ישראל מורכבים, וחסל הפרנסה של יהודי ארץ ישראל,

מאז כל הקנאות כביכול היא נושא אחד,
מה שמפריע את השנור ומה שיביא פרנסה ליהודי ארץ ישראל ?! כל אלה הם אסור !!

המצב הזה וכל שאר המרין בישין של הקהילה שלנו, לא מבטיח לי שבדור אחד או שנים צאצאי לא יברחו כמו בתקופת ההשכלה אז,
הדבר היחיד שאני יכול לעשות מולם, היא לתת להם את ההיגיון הפשוט של התורה והיהדות, כלומר היסודות צריך להיות חזקים, ולא לעמוד על אמונה ערבית עיוורת,

יש לי ניסיון רב בעניין, וכל נער\נערה שהיה איתי, ב"ה ניצל. והקימו משפחות טובות,
כמו שהלכתי איתם כך בדיוק אני הולך עם בנותי והילד (עוד תינוק) ועם כל שיבאו בהמשך בעזרת השם,
אם שמעת מר' אשר פרינד ?! הוא הלך בדרך הזו !!! כמובן שבדורינו צריך עוד יותר פתיחות ופחות שקרים קדושים אם בכלל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 16:11 לינק ישיר 

תוקן על ידי ביליצר ב- 19/09/2012 16:21:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2012 14:26 לינק ישיר 

עבור ילד שאינו בוגר, חסר ביטחון ויכולת חשיבה עצמאית, חשובה שלמותו של העולם שבו הוא חי. הדבר מקנה לו בטחון ושלווה בעולם הגדול והמאיים. אדם בוגר לומד להכיר את העולם ונעשה ער לעובדת ריבוי התפיסות ההבנות והעמדות בהם אנשים אוחזים. הוא ילמד להעריך ולשפוט אותם. אם יש אמת אחת, היא נמצאת בשמים ואנחנו על הארץ.

אנשים רבים מאד מתקדמים בגילם ובכל זאת אינם בוגרים, בחלקם גם אינם רוצים להתבגר. [אנשים גם נבדלים הרבה בכשר האינטלקטואלי שלהם]. לא חסרים גם כאלו המעוניינים להשאירם בחוסר בגרות. הדבר נכון בימינו, גם בעבר. ההבדל הוא במה שבעבר היה זה מצב נתון גרידא, ואילו מאז הנאורות ואילך יצאה הקריאה אל כל אחד להתבגר ולחשוב. הרמב'ם, הסובר בעניין כמו מורהו, איבן רושד, מקבל את חוסר הבגרות של רוב הצבור כמצב טבעי נתון. אל צבור זה צריך לפנות בדרך המתאימה לו. הדרך הזו, התוכן שלה והמטרה שלה, שונים מאד ממה שניתן לאדם בוגר ומשכיל.

היום, כאשר האפשרות ללמוד ולהשכיל מצויה בידי כל אחד, עדיין מצויות שכבות אוכלוסיה רבות המחזיקות בכל מיני אמונות תפלות, או פשטניות, 'עממיות' בלשון נקיה, והשכלתן ירודה ברמתה. לפני שנים אחדות תאר אומברטו אקו, מלומד ואינטלקטואל איטלקי, את החברה האמריקאית, כחברה המצויה בימי הבינים. מצויים בה מעט מלומדים במגדלי השן של האקדמיה, וסביבם המום עם נבער מדעת.

צריך להביט על הענין הזה גם בעין אנושית, ובכך אני פונה אל החברים כאן. קשה מאד לאדם, אשר אחז בדעות ברורות ומוסמכות, ואשר צייר לעצמו תמונת עולם סדורה, להתקל פתע בדעות אחרות, שיש להן נימוק משלהן, והן מציירות תמונות אחרות. נגלה לו עוד רמב'ם, הפונה אליו באופן פרטי, אליו ולא לחבריו ומוריו בישיבה, ומספר לו ספור אחר. אחר כך יקרא את הרלב'ג ואת קרשקש ואחרים, כל אחד והספור שלו והעולם שלו. זה יוצר משבר. נדרשת גבורה מצידו להתמודד לבדו, לעשות סדר חדש לעצמו. זו בגרותו של אדם.  

עודד 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אבא: המורה אומרת לא כמוך,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext