שלום, תקופה ארוכה לא כתבתי כאן, אך אני עוקב באופן די קבוע אחרי התפתחות הפורום ומתמוגג מנחת לראות את הפורום שהיה לי לבית תקופה ארוכה פורח ומתפתח.
ועכשיו לסתם שאלה שמנקרת במוחי זמן רב: איך לדעתכם ולדעת ד"ר רונית פסיכולוגים מתמודדים עם נפתולי החיים? או אולי עדיף להקדים ולשאול האם פסיכולוגים עלולים לשקוע גם הם במרה שחורה ובדיכאון?. או שהם מחוסנים מפני בעיות החיים. ובמידה והתשובה חיובית, האם ההתמודדות שלהם קלה יותר או שבמקרים כאלו "הסנדלר הולך יחף" ו"אין החבוש מתיר את עצמו מבית האסורים"? כתיבה וחתימה טובה.
נשלח ב-19/9/2012 23:19
אין חבוש מתיר עצמו,זה מאמר חז"ל אני לא מאמין שיש מי שיכול להתחמק מזה,כשאתה בתוך הבעיה אתה כמו עיור אני מאמין שיותר קל להם, הם לפחות יודעים מה הכלים כדי להתמודד והאמת היא שכל אחד שיש לו כלים להתמדדות,באופן טבעי או שהוא למד אותם יותר קל לו
נשלח ב-19/9/2012 23:38
כל אחד שקרא פעם ספר פסיכולוגיה או אפילו כל אדם שמעט שכל בקודקודו יודע מה הכלים להתמודד. השאלה היא האם לאנשי מקצוע יש אפשרות גם להשתמש בכלים.
נשלח ב-20/9/2012 00:11
כל אחד יכול לבחור להשתמש בכלים. השאלה אם הוא רוצה. וכמה הוא מאמין בהם, שיעזרו, ובעצמו, שיהיה מסוגל.
נשלח ב-20/9/2012 01:19
אני יכול לומר לך מנסיוני הפרטי שסינדרלה צודקת היו ימים שאני טפלתי בעצמי [בהתנדבות] בהצלחה מרובה הלואי והיה לי כח להמשיך
נשלח ב-20/9/2012 04:15
לא מזמן קראתי כתבה על מקרה מצער, פסיכולוגית בבריטניה היתה חברה בצוות שאישר חופשה לפדופיל, הוא ניצל את החופשה ותקף ילד, הפסיכולוגית לא היתה מסוגלת לחיות עם ההחלטה שקבלה, לא הצליחה להתמודד והתאבדה, אפילו שההחלטה לא היתה רק שלה. זה מקרה קיצוני ויוצא דופן, אבל בודאי שגם אנשי מקצוע הם לא על אנושיים והם מתמודדים עם בעיות ששייכות לבני אדם, ולא תמיד מודעות לתהליכים הנפשיים ולבעיות, ואפילו הכשרה מתאימה, מעניקה את היכולת לשלוט בהם ומקנה חסינות מפניהם
נשלח ב-20/9/2012 10:11
הי בן , שמחה לשמוע שוב את קולך.
כפי שנאמר פסיכולוגים ובכלל אנשי טיפול בהיותם בני אנוש מתמודדים עם החיים הפנימיים והחיצוניים כאחד. אני לא מאמינה שידיעת חומר מקצועי או כפי שציינתם הכרת הכלים מתוך הכתוב הוא שעוזר אלא התהליך הפנימי שהאיש טיפול עובר בהכשרתו - בהדרכה ובטיפול האישי.
בברכה
0526346334
[email protected]
נשלח ב-21/9/2012 15:59
רוניתלזר כתב:
התהליך הפנימי שהאיש טיפול עובר בהכשרתו - בהדרכה ובטיפול האישי.
רונית, סלחי לי על הבורות. אבל איזה תהליך פנימי עובר המטפל בהכשרתו? יש משהו מעבר לרכישת כלים וצבירת נ"ז במהלך הלימודים?
השאלה שהעלתי בדיון התעוררה אצלי לאחר שהכרתי במהלך עבודתי פסיכולוג חינוכי שמצליח לעשות נסים ונפלאות בקרב ילדים, אך משום מה לא מצליח לעלות את חייב על דרך המלך. הוא רווק באמצע שנות השלושים לחייו, מתגורר בבית הוריו. מעשן בשרשרת. ולא מצליח לצאת מהלופ שבו הוא חי. בשיחות חבריות שהיו לי איתו הוא סיפר לי שיש לו פחד מזוגיות. ועל כן עלתה במוחי השאלה. איך זה שאדם שמצליח לקחת ילדים מופרעים ו"להעמיד אותם על הרגלים" בכמה שיחות, לא מצליח להעמיד את עצמו על הרגלים.?
תוקן על ידי הבן_האובד ב- 21/09/2012 16:00:13
נשלח ב-21/9/2012 16:10
אף אני כמוך בן, הכרתי פסיכולוגית חביבה שהייתה מטפלת בנערות בצורה יוצאת מן הכלל והצילה עשרות נערות בצורה מעוררת השתאות. אך היא עצמה היתה כנערה וילדיה היו מוזנחים ריגשית בצורה נוראית אני לא יודעת מתי התחילה לטפל קצת בעצמה כי בזמן האחרון היא מעט השתנתה. ולהפך נראה לי שבחרה בתחום פסיכולוגית לנוער מתבגר בגלל האופי הריגשי המתוסבך שלה.
נשלח ב-21/9/2012 17:47
טעות כתיב מביכה. חייב =חייו
נשלח ב-22/9/2012 22:40
שבוע טוב לכולם,
לתמיהתכם בן ונעמי , יש אנשים שיכולים במקומות מסוימים, במצבים מסוימים או עם אנשים מסוימים לגלות תפקוד גבוהה, יצירתיות ובריאות על אף מצבם האישיותי, הנפשי ירוד. אנחנו יכולים לראות זאת אפילו אצל ילדים שחלקם מגלים התנהגות הפוכה בבית (מופנם) או בחיידר (חברותי). או אנשים עם הפרעות אישיות שמנהלים פרוייקטים , מנהיגים גדולים בהצלחה רבה אך בחיים האישיים הם בבעיה גדולה.
לגבי מה שאמרתי על הכשרה אז אכן אדייק בדבריי. היות שאני מגיעה מהעולם הטיפול הפסיכואנליטי שם רוב המטפלים עוברים הכשרה של הדרכה וטיפול אישי רב שנים הכללתי לשאר המטפלים וזה לא כך. אין זה אומר עדיין שכל מי שעבר הדרכה וטיפול אישי הוא נקי מבעיות אלא שההתמודדות היא טובה משמעותית יותר מאשר בלי.
מקווה שברור קצת יותר
בברכה
0526346334
[email protected]
נשלח ב-25/9/2012 09:05
מטפלים רבים מגיעים למקצוע בעקבות הבעיות האישיות שלהם. אוסיף שמנסיוני, בד"כ הם גם מטפלים טובים יותר. כמה אנשים היו רוצים להיות מטופלים ע"י רופא שיניים שמעולם לא עבר טיפול בעצמו ואין לו מושג כמה זה כואב? היכולת שלו לדגמן שיניים מושלמות לא עוזרת ברגע האמת כשהמקדחה מתקרבת... אולי אדייק- מטפלים עם חיים סטנדרטים מתאימים למטופלים עם חיים סטנדרטים, מטפלים עם חיים קשים מתאימים למטופלים עם חיים קשים. מכיוון שבטיפול החלק המשמעותי הוא הקשר והאמון,* מטפלים עם חיים קשים לא תמיד זוכים לטיפול מיטיב כמו שהם יכולים לתת לאחרים.
*בהארץ של שבת שעברה היה ראיון מאלף עם פסיכולוג דינמי שבהתחלה הסביר על חשיבות התיאוריות, אבל כשהמראיינת שאלה אותו איך זה עוזר הוא עבר לדבר על הקשר שנוצר. המראיינת אמרה ובצדק, שאם כך אין באמת חשיבות לתיאוריה ולו לא תשובה מוצלחת (ובצדק).
נשלח ב-25/9/2012 11:50
כתבת דברים מדהימים ומדוייקים מאד, תודה.
נשלח ב-25/9/2012 13:26
לי זה לא מסתדר שמטפל עם בעיות קשות יכול לטפל בבעיות קשות וכולי וכולי. כאילו שרק מטפל שעבר X מצליח לטפל ב מישהו שעבר X.? במחילה זה נשמע לי קלישאה
נשלח ב-26/9/2012 20:26
שוחר- מה רע בקלישאות? בדר"כ קלישאות הופכות לכאלו בגלל שהן נכונות. בכל מקרה, לא אמרתי שצריך לעבור את אותה הטראומה בדיוק. מה שחשוב זו ההבנה של מה זה כאב גדול, חוסר אונים, ייאוש וכדו'. התחושות הללו משותפות לכל הבעיות הקשות שאני יכולה להעלות בדעתי. ולהיפך- אני יכולה להעיד על עצמי שמאוד קשה לי להיות אמפטית לאשה עם צרות יומיומיות וגם לה מגיעה אמפטיה. לכן מטפלת שחווה את חייה באותה דרגת סיבוך תעזור לה הרבה יותר ממני.
נשלח ב-26/9/2012 21:02
לא יודע ..מהצד השני של המתרס לא הייתי רוצה מטפל שהוא לא בריא ועדיין עסוק בפצעיו. אני לא צריך רופא שיניים בשביל להבין את מהו כאב שיניים . בטח גם הוא עבר מתישהו כאב זה או אוזניים. אני צריך שידע טוב טוב מהי שן. איך היא בנויה. למה היא כואבת ומטרידה (ולא רק אימפטיה לכאב) מה קרה לה שנרקבה. איך אפשר להציל אותה. אם בכלל?. איפה לקדוח וכדומה. לדבר כזה צריך מטפל לדעתי מקצועי בראש וראשונה, חכם ורגיש. שיהיה לכולנו גמר טוב!