סיפור אישי עם שאלה קשה בסופו
שלום, אתחיל במספר עובדות על עצמי עם תקציר על מה שהביאני הלום. אני יהודי לא מלומד (9 שנות לימוד), אתיאסט לשעבר, אדם שפל מאד מאד. ואם יש אלהים אזי עשיתי את "כל" הרע בעיניו. בגיל 32 בנקודת שיא השפל החל ניצוץ של חשד שיתכן ותעיתי במסקנתי הקודמת. לאחר חיפוש קצר של מספר חודשים הלכו והתגברו חששותי. ככל שהתגברו החששות כך גם גברה החרטה העמוקה והכנה, בושה איומה כיסתה ועדין מכסה את פני. הגעתי לנקודת השבירה ועמה בקשה יחידה אל האלהים, מחק אותי מספרך. התחלתי לקרוא מעט מספר התורה והגעתי עד פרק 38 מספר בראשית. באותו הלילה התעוררתי עם מחשבה מוזרה ביותר שהטרידה את הרציונל במחשבתי ולא הרפתה. המשכתי לעקוב אחר חוט השני הנ"ל (בראשית 38:28) בתקוה שיובילני מהעמק העכור הנ"ל אל פתח התקוה (הושע 2:17). התחלתי לחבר נקודה אל נקודה. וההבנות חלקיות החלו להתגבש ולהתאחד. ידעתי שבמידה ואני צודק ולא מוטעה אני הולך לעבור דרך כור ההיתוך, ותקופה קשה ביותר מצפה לי. במחשבתי המספר 7 חזר שוב ושוב. ערב יום סוכות ואני בחו"ל (התגוררתי שם באותה התקופה) נפרצה דלת ביתי עשרות שוטרים עם אקדחים שלופים נהרו פנימה, הכניעו אותי ארצה, ועצרו אותי. הסיבה, פשע איום שעשיתי בגיל 23 במדינה אחרת. נזרקתי לצינוק ושם ביקשתי מאלהים את מותי, ואת בקשתי היחידה ממנו, מחק אותי מספרך. מספר השנים שביקשה אותה המדינה הוא 70 שנה. אם היתה לי עוד מעט תקוה היא הלכה ונחלשה פלאים. ברגע החשוך והאפל הזה התחיל תהליך כור ההיתוך. מיכה 7:8 7 שנים לאחר מכן, בערב חג הסוכות שוחררתי מהכלא.
(הקטע הקצר כאן אינו אפילו שבריר קטן ממה שהוראה לי במשך 7 השנים)
אלו מבין הקוראים שיהיו מעוניינים להבין את פשר הסוד לפי רמתם העכשווית יהיו חייבים להתחבר עם הציטוטים שיופיעו כאן ואף לקרוא סביבם. לאחר מכן יהיה עליהם להבין את הסיבה שלשמה שמתי את אותו הציטוט במיקומו הנוכחי. אך אזהרתי למאמינים היא ישעיהו 28:9..."המאמין לא יחיש", וללא מאמינים אומר, איוב 7:24 "הורוני ואני אחריש, ומה שגיתי הבינו לי..."
כידוע האות העברית הראשונה היא א-אלף, בערבית אליף, ביוונית אלפא. האם בחירת האות הנ"ל הוא רנדומלי או שהושקעה בה מחשבה כל שהיא. ואם אכן ישנו סוד כל שהוא באותיות, מה הוא טומן בחובו. כל החכמות בעולם רשומות על אין סוף ספרים, המורכבים מפרקים, ובתוכם משפטים המורכבים לכשעצמם ממילים. המילים מורכבות ממספר אותיות. לאותיות אלו ישנו ערך מספרי הקרוי תורת הגמטריה, המספרים עצמם יוצרים צורות הנדסיות, תורה זאת שגורה בפינו כגאומטריה. לפיכך נשוב בחזרה אל האות העברית הראשונה א'. א=1 אלף=80+30+1=111 אלף הוא גם המספר אלף=1000 1000+111=1111
על הקורא לעצור תחילה לרגע קט ולשאול את עצמו, האם המספרים המוזכרים למעלה הם יד המקרה או לא. ואם לא, מי טמן אותם, ולמה?
למיסטיקן יש תפיסה ייחודית של התורה; לפיו, התורה רוחשת חיים נסתרים מתחת למשמעויות מילוליות. הכוחות הקוסמיים של האנושות כביטוי כוחו של האלוהים מתגלים בכל אחת מעשרים ושתיים אותיות האלפבית, ולפיכך - בכל תג ואות של התורה. כל סודות האדם והאלוהים נמצאים בה. כך אוצרת התורה ידע אינטלקטואלי המסייע לצלול במעמקיה להגיע למודעות עצמית גבוהה יותר, שהיא דרך האל (ויקפדיה- מיסטיקה יהודית).
הדרך אל הסוד עוברת מספר יצירה דרך עמקי ספר הזוהר אל משטח התורה, שהיא פני המים. שנאמר "ורוח אלקים מרחפת על פני המים".
נתן תורה=1111={מתן תורה=10+1101(הדברות)}
סולם יעקב
דרך הטיפוס מעלה היא במעלה סולם יעקב (בראשית 28:12-19) המוצב ארצה וראשו מגיע השמימה, ושם שער השמים. לסולם עצמו ישנם 10 שלבים המחולקים לשבע ושלוש, גם השבע עצמם מחולקים לארבע ושלוש. (רבות ידובר בנושא זה בהמשך, ומפתחות רבים יתווספו להם).
1111=111x10+1
האות א' למעלה היא פלאית (פלא=111), ושהיא יורדת מטה אל פני התהום, שם היא נמצאת בחשך אפלה (אפל=111), שנאמר "וחשך על פני תהום". איוב 10:16-22 13 וְאֵלֶּה צָפַנְתָּ בִלְבָבֶךָ; יָדַעְתִּי, כִּי־זֹאת עִמָּךְ׃ 14 אִם־חָטָאתִי וּשְׁמַרְתָּנִי; וּמֵעֲוֹנִי, לֹא תְנַקֵּנִי׃ 15 אִם־רָשַׁעְתִּי אַלְלַי לִי, וְצָדַקְתִּי לֹא־אֶשָּׂא רֹאשִׁי; שְׂבַע קָלוֹן, וּרְאֵה עָנְיִי׃ 16 וְיִגְאֶה כַּשַּׁחַל תְּצוּדֵנִי; וְתָשֹׁב, תִּתְפַּלָּא־בִי׃ 17 תְּחַדֵּשׁ עֵדֶיךָ נֶגְדִּי, וְתֶרֶב כַּעַשְׂךָ עִמָּדִי; חֲלִיפוֹת וְצָבָא עִמִּי׃ 18 וְלָמָּה מֵרֶחֶם הֹצֵאתָנִי; אֶגְוַע, וְעַיִן לֹא־תִרְאֵנִי׃ 19 כַּאֲשֶׁר לֹא־הָיִיתִי אֶהְיֶה; מִבֶּטֶן, לַקֶּבֶר אוּבָל׃ 20 הֲלֹא־מְעַט יָמַי יֶחְדָּל (וַחֲדָל); יָשִׁית (וְשִׁית) מִמֶּנִּי, וְאַבְלִיגָה מְּעָט׃ 21 בְּטֶרֶם אֵלֵךְ וְלֹא אָשׁוּב; אֶל־אֶרֶץ חֹשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת׃ 22 אֶרֶץ עֵיפָתָה כְּמוֹ אֹפֶל, צַלְמָוֶת וְלֹא סְדָרִים, וַתֹּפַע כְּמוֹ־אֹפֶל׃ (דגש על פלא ואפל) סולם יעקב הנקרא גם חבל נביאים (שמואל א' 10:5), יורד משער השמים עד קצה התחתית, דרך העמוד המרכזי. חבל זה ממוקם וקשור לנקודת המרכז התחתונה, מסומן על ידי האבן אשר שם יעקב למראשתיו (בראשית 28:22). על מנת להבין נקודה זאת נכונה אני אחזור לבראשית 1:1-10 (הקורא מתבקש לקרוא לעומק).
שמים (390)+רקיע(380)+ארץ(291)+ים(50)=1111 (נאמר ימים ולא ים, אך זאת עקב כי הוא הבדיל בין המים אשר מתחת לרקיע ובין המים אשר מעל הרקיע, כמו שלמעלה כך גם למטה)
מכיוון שהדבר מורכב מאד אפרט במעט עכשיו, ויותר בהמשך. שמים=390, א-רץ=290+1=291. דהינו אם ה-א' יורדת משמים אל התהום, זה למעשה ירידה של 100 ( 100=390-290 ), לפיכך א'+99=100. המאה למעשה מחולקים לשנים שהם 50 כנגד 50, ים כנגד ים, 50 שערים כנגד 50 שערים, שנאמר "ויבדל אלקים בין האור ובין החשך...ויהי מבדיל בין מים למים" תשובת ה' לאיוב 38:5-6 מִי־שָׂם מְמַדֶּיהָ כִּי תֵדָע; אוֹ מִי־נָטָה עָלֶיהָ קָּו׃ 6 עַל־מָה אֲדָנֶיהָ הָטְבָּעוּ; אוֹ מִי־יָרָה, אֶבֶן פִּנָּתָהּ מי-שם=390=שמים, ממדיה=99, הקו הוא העמוד המרכזי המתהפך מקו מאוזן לקו מאונך( הפוך=111, ראה איוב 42:14) אבן הפינה היא כאמור נמצאת בתחתית בנקודת המרכז התחתונה של הקונוס/פירמידה, שזהו למעשה המקווה שאילו נקוו המים " וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יִקָּווּ הַמַּיִם מִתַּחַת הַשָּׁמַיִם אֶל־מָקוֹם אֶחָד, וְתֵרָאֶה הַיַּבָּשָׁה; וַיְהִי־כֵן׃ 10 וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לַיַּבָּשָׁה אֶרֶץ, וּלְמִקְוֵה הַמַּיִם קָרָא יַמִּים". האבן הזאת הנמצאת בתחתית מוגדרת באיוב 28:3 " קֵץ שָׂם לַחֹשֶׁךְ, וּלְכָל־תַּכְלִית הוּא חוֹקֵר; אֶבֶן אֹפֶל וְצַלְמָוֶת" ,זוהי האבן אשר שם יעקב למראשותיו, וזוהי תהילים 118:22 " אֶבֶן מָאֲסוּ הַבּוֹנִים; הָיְתָה, לְרֹאשׁ פִּנָּה׃23 מֵאֵת יְהוָה הָיְתָה זֹּאת; הִיא נִפְלָאת בְּעֵינֵינוּ" נשאלת השאלה הקשה עם כל השלכותיה הרבות, האם נקודת הציון שבה שם יעקב את ראשו ללון שם היא שיא החושך, קצה גבול הירידה? הנקודה השווה והנגדית אל שיא האור והטוב? האם סוד התורה מפליל את יעקב כנחש בן השטן? אענה על השאלה הקשה הזאתי בקצרה כעת, ובהרחבה בהמשך. ראשית אפתח בבמדבר 23:23 " לֹא־הִבִּיט אָוֶן בְּיַעֲקֹב, וְלֹא־רָאָה עָמָל בְּיִשְׂרָאֵל; יְהוָה אֱלֹהָיו עִמּוֹ, וּתְרוּעַת מֶלֶךְ בּוֹ׃ 22 אֵל מוֹצִיאָם מִמִּצְרָיִם; כְּתוֹעֲפֹת רְאֵם לוֹ׃ 23 כִּי לֹא־נַחַשׁ בְּיַעֲקֹב, וְלֹא־קֶסֶם בְּיִשְׂרָאֵל; כָּעֵת, יֵאָמֵר לְיַעֲקֹב וּלְיִשְׂרָאֵל, מַה־פָּעַל אֵל"
על מנת להבין את פשר הדברים הקשים הנ"ל עלינו להבין שני דברים הכרחיים ובסיסים בסוד. והם מלאכת הבריאה, ושנית מה פעל אל. אתחיל עם מלאכת הבריאה: מלאכת הבריאה החלה ממה שידוע לעולם המדע כמפץ הגדול. מפץ זה החל על ידי פיצול/ביתוק הגרעין או הזרעון של היקום כולו.
גרעין=333=זרעון
בעת פיצול הגרעין נוצרו שני הניגודים. אור חושך, טוב רע, חם קר, עץ החיים עץ הדעת, זכר נקבה, וכולי. 333 כנגד 333. שני הכוחות הללו היו שווים בכוחם, ושניהם יחדיו הרכיבו את השלם. לפיכך נאמר על האשה שהיא עזר-כנגדו. אשה=306 עזר כנגדו=360(השלם) 306+360=666 שהם 333 כנגד 333 שני הניגודים הנ"ל יוצרים את שני פני האל, שנאמר בראשית 32:31 " וַיִּקְרָא יַעֲקֹב שֵׁם הַמָּקוֹם פְּנִיאֵל; כִּי־רָאִיתִי אֱלֹהִים פָּנִים אֶל־פָּנִים, וַתִּנָּצֵל נַפְשִׁי" פנים=180 אל פנים=180, שהם 180 מעלות כנגד 180 מעלות שיחדיו מרכיבים את השלם. ואז שיעקב עובר מצד הפנים האחד שהם פני החשך, לילה. אל עבר הפנים השל האור, יום. נאמר בראשית 32:32 " וַיִּזְרַח־לוֹ הַשֶּׁמֶשׁ, כַּאֲשֶׁר עָבַר אֶת־פְּנוּאֵל". ואז כשם שהשמש מטפסת מרגע זריחתה במעלה קשת השמים כך גם יעקב עלה במעלות האור עד שהגיע אל- בראשית 33:18 " וַיָּבֹא יַעֲקֹב שָׁלֵם עִיר שְׁכֶם," שכם=360! ארחיב בנקודות אלו ורבות אחרות בהמשך אך ראשית אציין שבשכם נמצאת הנקודה בה מתכסה השמש, וממלכת הלילה מתחילה. ושם פוגשת דינה בת יעקב את שכם בן-חמור, בראשית 34:2 " וַיַּרְא אֹתָהּ שְׁכֶם בֶּן־חֲמוֹר הַחִוִּי נְשִׂיא הָאָרֶץ; וַיִּקַּח אֹתָהּ וַיִּשְׁכַּב אֹתָהּ וַיְעַנֶּהָ" שכם=360 בן-חמור=306 306+360=666 אשה עזר-כנגדו. בעת מעבר היחידה, השמש הפנימית, מצד הפנים המוארות אל עבר הצד השני. מתכסות עיני הנשמה ואז היא יורדת אל עמקי התהום. בראשית 33:17 " וְיַעֲקֹב נָסַע סֻכֹּתָה, וַיִּבֶן לוֹ בָּיִת; וּלְמִקְנֵהוּ עָשָׂה סֻכֹּת, עַל־כֵּן קָרָא שֵׁם־הַמָּקוֹם סֻכּוֹת׃ ס 18 וַיָּבֹא יַעֲקֹב שָׁלֵם עִיר שְׁכֶם, אֲשֶׁר בְּאֶרֶץ כְּנַעַן, בְּבֹאוֹ מִפַּדַּן אֲרָם; וַיִּחַן אֶת־פְּנֵי הָעִיר׃ 19 וַיִּקֶן אֶת־חֶלְקַת הַשָּׂדֶה, אֲשֶׁר נָטָה־שָׁם אָהֳלוֹ, מִיַּד בְּנֵי־חֲמוֹר אֲבִי שְׁכֶם; בְּמֵאָה קְשִׂיטָה׃ 20 וַיַּצֶּב־שָׁם מִזְבֵּחַ; וַיִּקְרָא־לוֹ, אֵל אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל׃ סכות=כסות בראשית 20:16 " וַיֹּאמֶר אֲבִימֶלֶךְ, הִנֵּה אַרְצִי לְפָנֶיךָ; בַּטּוֹב בְּעֵינֶיךָ שֵׁב׃ 16 וּלְשָׂרָה אָמַר, הִנֵּה נָתַתִּי אֶלֶף כֶּסֶף לְאָחִיךְ, הִנֵּה הוּא־לָךְ כְּסוּת עֵינַיִם, לְכֹל אֲשֶׁר אִתָּךְ; וְאֵת כֹּל וְנֹכָחַת" כסות=486 עינים=180 180+486=666 עין כנגד עין, 333 כנגד 333
חלוקת הגרעין
תהילים 60:8 או 108:8 " אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ, אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם; וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד" שכם= 360 אחלק (180=360:2), ועמק סכות=486 אמדד 486+180=666 כאמור בעת חלוקת שכם (השלם) נוצרו הפנים הניגודיות, ותהליך זה החל על ידי ביקוע זרעון היקום כולו. משם נעו שני חצאי הגרעין בכיוונים נגדיים לעבר הקטבים, שהם גבול בל יעבור, דהינו זוהי נקודת השיא שבה החצאים מתרחקים אחד מהשני. אני אמחיש פעולה זאת בציטוטים ובהסברים הבאים: משלי 8:22 " יְהוָה, קָנָנִי רֵאשִׁית דַּרְכּוֹ; קֶדֶם מִפְעָלָיו מֵאָז׃ 23 מֵעוֹלָם נִסַּכְתִּי מֵרֹאשׁ, מִקַּדְמֵי־אָרֶץ׃ 24 בְּאֵין־תְּהֹמוֹת חוֹלָלְתִּי; בְּאֵין מַעְיָנוֹת, נִכְבַּדֵּי־מָיִם׃ 25 בְּטֶרֶם הָרִים הָטְבָּעוּ; לִפְנֵי גְבָעוֹת חוֹלָלְתִּי׃ 26 עַד־לֹא עָשָׂה אֶרֶץ וְחוּצוֹת; וְרֹאשׁ, עָפְרוֹת תֵּבֵל׃ 27 בַּהֲכִינוֹ שָׁמַיִם שָׁם אָנִי; בְּחוּקוֹ חוּג, עַל־פְּנֵי תְהוֹם׃ 28 בְּאַמְּצוֹ שְׁחָקִים מִמָּעַל; בַּעֲזוֹז, עִינוֹת תְּהוֹם׃ 29 בְּשׂוּמוֹ לַיָּם חֻקּוֹ, וּמַיִם לֹא יַעַבְרוּ־פִיו; בְּחוּקוֹ, מוֹסְדֵי אָרֶץ׃ 30 וָאֶהְיֶה אֶצְלוֹ, אָמוֹן וָאֶהְיֶה שַׁעֲשֻׁעִים יוֹם יוֹם; מְשַׂחֶקֶת לְפָנָיו בְּכָל־עֵת׃ 31 מְשַׂחֶקֶת בְּתֵבֵל אַרְצוֹ; וְשַׁעֲשֻׁעַי, אֶת־בְּנֵי אָדָם׃ " שני החצאים הנמצאים בשני עולמות מקביליים ונגדיים נעו אל עבר הקטבים, אחד אל השחקים ממעל והשני אל עבר מעינות תהום. ושם שם את חוקו, חוקות שמים וארץ (ירמיה 33:25). אין החצאים יכולים להמשיך ולנוע הלאה מעבר לקטבים, ובעצם משם מתחיל תהליך השיבה או האיסוף בחזרה עד רגע איחוד החצאים אל השלם. ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד. עוד בענין תנועת החצאים אל הקטבים ראה הציטוטים הבאים (נא לקרוא סביב הציטוטים, ולשים דגש על ההדגשות): דברים 32:20 " וַיֹּאמֶר, אַסְתִּירָה פָנַי מֵהֶם, אֶרְאֶה מָה אַחֲרִיתָם; כִּי דוֹר תַּהְפֻּכֹת הֵמָּה, בָּנִים לֹא־אֵמֻן בָּם׃ 21 הֵם קִנְאוּנִי בְלֹא־אֵל, כִּעֲסוּנִי בְּהַבְלֵיהֶם; וַאֲנִי אַקְנִיאֵם בְּלֹא־עָם, בְּגוֹי נָבָל אַכְעִיסֵם׃ 22 כִּי־אֵשׁ קָדְחָה בְאַפִּי, וַתִּיקַד עַד־שְׁאוֹל תַּחְתִּית; וַתֹּאכַל אֶרֶץ וִיבֻלָהּ, וַתְּלַהֵט מוֹסְדֵי הָרִים׃ 23אַסְפֶּה עָלֵימוֹ רָעוֹת; חִצַּי אֲכַלֶּה־בָּם׃ 24 מְזֵי רָעָב וּלְחֻמֵי רֶשֶׁף וְקֶטֶב מְרִירִי; וְשֶׁן־בְּהֵמוֹת אֲשַׁלַּח־בָּם, עִם־חֲמַת זֹחֲלֵי עָפָר׃ 25 מִחוּץ תְּשַׁכֶּל־חֶרֶב, וּמֵחֲדָרִים אֵימָה; גַּם־בָּחוּר גַּם־בְּתוּלָה, יוֹנֵק עִם־אִישׁ שֵׂיבָה׃ 26 אָמַרְתִּי אַפְאֵיהֶם; אַשְׁבִּיתָה מֵאֱנוֹשׁ זִכְרָם׃ 27 לוּלֵי, כַּעַס אוֹיֵב אָגוּר, פֶּן־יְנַכְּרוּ צָרֵימוֹ; פֶּן־יֹאמְרוּ יָדֵינוּ רָמָה, וְלֹא יְהוָה פָּעַל כָּל־זֹאת׃ 28 כִּי־גוֹי אֹבַד עֵצוֹת הֵמָּה; וְאֵין בָּהֶם תְּבוּנָה׃ 29 לוּ חָכְמוּ יַשְׂכִּילוּ זֹאת; יָבִינוּ לְאַחֲרִיתָם׃ 30 אֵיכָה יִרְדֹּף אֶחָד אֶלֶף, וּשְׁנַיִם יָנִיסוּ רְבָבָה; אִם־לֹא כִּי־צוּרָם מְכָרָם, וַיהוָה הִסְגִּירָם׃ 31 כִּי לֹא כְצוּרֵנוּ צוּרָם; וְאֹיְבֵינוּ פְּלִילִים הושע 13:12 " מִיַּד שְׁאוֹל אֶפְדֵּם, מִמָּוֶת אֶגְאָלֵם; אֱהִי דְבָרֶיךָ מָוֶת, אֱהִי קָטָבְךָ שְׁאוֹל, נֹחַם יִסָּתֵר מֵעֵינָי" תהילים 91:4 " לֹא־תִירָא מִפַּחַד לָיְלָה; מֵחֵץ, יָעוּף יוֹמָם׃6 מִדֶּבֶר בָּאֹפֶל יַהֲלֹךְ; מִקֶּטֶב, יָשׁוּד צָהֳרָיִם׃7 יִפֹּל מִצִּדְּךָ אֶלֶף, וּרְבָבָה מִימִינֶךָ; אֵלֶיךָ, לֹא יִגָּשׁ׃ ( הערה: החץ הוא למעשה החצי הנע אל עבר הקטב)
מעת פיצול הגרעין ותנועת החצאים אל הקטבים, יצרו החצאים בדרכם שבעה (1+6) מעגלים כל אחד. להם ניתנו הכוחות של שבע האותיות הכפולות בשפה העברית בג"ד כפר"ת, ספר יצירה 4:4 " שבע כפולות בג"ד כפר"ת, חקק"ן חצב"ן צרפ"ן שקל"ן והמיר"ן וצר בהן ככבים בעול"ם וימים בשנ"ה ושערים בנפ"ש, ומהן חקק שבעה רקיעים ושבע ארצות ושבע שבתות, ולפיכך חיבב השביעי תחת השמים"
שבעת הרקיעים -שבעת הרמות
שבעת הרקיעים שהם שבעת הרמות שבהם היחידה יכולה לנוע מעלה או מטה פועלת למעשה בדרך הזהה לאלקטרון החג סביב גרעין האטום בשבעת קליפותיו. 1+333+777=1111 ככל שהיחידה (א') מתרחקת מהגרעין היא מוארת, וככל שהיא מתקרבת אל הגרעין היא למעשה פולטת אור, וכתוצאה מכך נחשכת ואפלה עוטה אותה. מטרת הרקיעים היא להאיר על הארץ בראשית 1:14 " וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי מְאֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם, לְהַבְדִּיל בֵּין הַיּוֹם וּבֵין הַלָּיְלָה; וְהָיוּ לְאֹתֹת וּלְמוֹעֲדִים, וּלְיָמִים וְשָׁנִים׃ 15 וְהָיוּ לִמְאוֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם, לְהָאִיר עַל־הָאָרֶץ; וַיְהִי־כֵן" הזוהר כותב בהקדמתו פס 208: מהי הסוד שנכתבה המילה מארת בכתיב חסר ללא האות ו' (6), שכן המאורות אמורים להיות מחוברים יחדיו אל הארץ ללא כל הפרדה, למען יאירו על הארץ. דהינו, זעיר אנפין (שהם 6 הספירות-חסד, גבורה, תפארת, נצח, הוד, יסוד) מחובר יחדיו ללא כל הפרדה למלכות, 6+1=7. הבה נראה את הסוד יהי (25) מארת (641) , ברקיע (382) השמים(395) , 25+641=666 382+395=777 להאיר על הארץ. אור משול גם לחכמה, וכשם שהאור ברקיעים הולך ופוחת ככל שהם קרובים יותר אל הגרעין, כך גם החכמה, שנאמר "וחשך על פני תהום". ואם ציינתי למעלה את משלי 8:22-35 המגדיר את תנועת החצאים אל עבר הקטבים, אזי ממשיך הכתוב במשלי 9:1-18 "חָכְמוֹת בָּנְתָה בֵיתָהּ; חָצְבָה עַמּוּדֶיהָ שִׁבְעָה...וְלֹא־יָדַע כִּי־רְפָאִים שָׁם; בְּעִמְקֵי שְׁאוֹל קְרֻאֶיהָ"
כמו שציינתי בהתחלה יש עוד אין ספור מפתחות...
שאלתי היא...איוב 7:24 "הורוני ואני אחריש, ומה שגיתי הבינו לי..."
 |
|
|