|
|
| נשלח ב-3/10/2012 19:14 |
|
| |
אגב,סתם סטינו מהנושא- הבאתי כדוג' אבות חד הוריים,לא חד מיניים.. נניח ,לצורך העניין- גרוש שמגדל לבד את ילדיו... הוא בטח מבשל להם וקם בלילה כשצריך..0:
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2012 19:17 |
|
| |
הוכחה שכשצריך לעשות משהו מתרגלים
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2012 15:01 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | מי קבע שאשה יותר טובה בלבשל? זה גנטי? תורשתי? יש לה יותר שרירים? איך בדיוק זה נקבע? |
|
שאשה מבשלת לבעלה זה לא מתחיל ונגמר בבישול בשבילה זה הוכחה שהיא טובה , ואם היא מבשלת דברים שהוא אוהב זה משמח אותה מאוד , כי אישה מטבעה יש לה כמויות ענקיות להעניק לבעלה , והיא מבטאת אותם בבישול , בגיהוץ ולדאוג לבעלה וכד'
ואם יש גבר שטוב בבישול ועוד תחומים ,שישתמש בהם בשביל מקרים חריגים או סתם בשביל לפנק אותה ולהפתיע אותה באחד הערבים אחרי יום עבודה עמוס
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2012 15:36 |
|
| |
במחילה ריקי, מה זה אומר "הוכחה שהיא טובה"? יש הבדל אם הרצון הוא להעניק ולדאוג לצרכים של מישהו-או שמדובר בלהוכיח שאת/ה טובים במשהו.. ממתי בישול הוא אינדיקציה לרמת האיכות של בן אדם? אם אני לא יודעת לבשל אני לא "טובה"?או שאני רק לא טובה בבישול...?0:
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2012 22:08 |
|
| |
אוכל זה אחד הדברים שהכי קל לתת. רוב הנשים שאוהבות לתת, תאהבנה גם לארח או תהיינה אלו ששולחות אוכל או עוגה לכל יולדת ברדיוס של כמה קילומטרים. אבל זה ממש לא אומר שמי שלא אוהבת לבשל לא אוהבת לתת או שהיא לא טובה באופן כללי.
תוקן על ידי קלרהדהיתרא ב- 04/10/2012 22:42:02
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2012 20:52 |
|
| |
| צהוב_עולהה כתב: |  | במחילה ריקי, מה זה אומר "הוכחה שהיא טובה"? יש הבדל אם הרצון הוא להעניק ולדאוג לצרכים של מישהו-או שמדובר בלהוכיח שאת/ה טובים במשהו.. ממתי בישול הוא אינדיקציה לרמת האיכות של בן אדם? אם אני לא יודעת לבשל אני לא "טובה"?או שאני רק לא טובה בבישול...?0: |
|
למה לרדת לקטנות ?!  ברור שלא התכוונתי לזה ומה שהצגת נכון ,אבל כוננת המשורר הייתה שאם במידה היא טובה בבישול ,הוכחה שהיא טובה , ועושה את תפקידה בהידור ... ( בעניין הבישול )
יש ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2012 20:55 |
|
| |
| קלרהדהיתרא כתב: |  | אוכל זה אחד הדברים שהכי קל לתת. רוב הנשים שאוהבות לתת, תאהבנה גם לארח או תהיינה אלו ששולחות אוכל או עוגה לכל יולדת ברדיוס של כמה קילומטרים. אבל זה ממש לא אומר שמי שלא אוהבת לבשל לא אוהבת לתת או שהיא לא טובה באופן כללי.
|
|
באיזה עניין כתבת את זה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2012 21:00 |
|
| |
| MiniRiki כתב: |  | אבל כוננת המשורר הייתה שאם במידה היא טובה בבישול ,הוכחה שהיא טובה , ועושה את תפקידה בהידור ... ( בעניין הבישול )
יש ? |
|
לא. לא הבנתי למה אם אשה טובה בבישול היא צריכה לעשות את זה כל הזמן ואם גבר טוב בבישול הוא צריך לעשות זאת "במקרים חריגים" (כלשונך)? גבר לא רוצה להעניק לאשתו כמו שהיא רוצה להעניק לו? עדכני נא אותי...
את המשפט המצוטט לא הבנתי. למען האמת לא הבנתי בכלל את התחביר שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2012 21:17 |
|
| |
אני לא יודעת איפה אתה חי ? אולי בדרדסים ..... או במאה ה22
עדכון : בעניי בישול זה תפקיד ששייך בגדול לאישה מה הקשר ש .... "גבר לא רוצה להעניק לאשתו " ? ולציטוט : לא נחמד לך שאתה טוב במשהו(כשרון) ואתה מוכיח (ומסב ) את זה לבן בזוג , בשביל שיהיה לו הרגשה טובה יותר ??? אני מקווה שאני לא צריכה להביא דוגמאות בשביל שהתחביר יהיה בהיר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2012 21:45 |
|
| |
שוב, למה בישול זה תפקיד ששייך רק לאישה? ובדירוג שלך, מה עם פרנסה? אצל איזה מבני הזוג זה התפקיד?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2012 22:45 |
|
| |
הכל נובע מהגדרת התפקידים. בעבר היתה חלוקת תפקידים מסויימת. אשה עושה X וגבר עושה Y .(יצא לי טוב גם מבחחינת הכרומוזומים :):) ) עם השנים האשה לקחה על עצמה את Y,או את רוב Y .ו- X נשאר כולו שלה. לכן זו בעיה,ונולד הצורך להגדרה מחודשת.או לאי הגדרה (המועדפת עלי).
לענייננו-בעבר הגבר יצא לעבוד יום שלם..והאשה,אמנם לא התבטלה אבל היתה בבית רוב היום ומטבע הדברים היתה אוטוריטה בלעדית בענייני הבית. כיום נניח ששניהם חוזרים בערב-מה ההיגיון שעליה כעת לבשל,לנקות ולכבס ועליו לחכות שהכל יהיה מוכן??
האופציות כפי שאני רואה אותן- חלוקה מחודשת או אי חלוקה,דהיינו-כל אחד/ת עושה מה שהוא יכול לטובת הבית. יום אחד הוא יכול לבשל ויום אחד היא...יום אחד הוא שוטף כלים ויום אחר היא. או שסתם אם היא טובה יותר בבישול היא תיקח את זה-ואם הוא מעדיף את הכלים/גיהוץ-בהצלחה. שני שותפים,בית אחד-תסתדרו..:) תגדירו בעצמכם (בני הזוג) אם אתם רוצים דווקא..אבל אי אפשר לחיות את המאה ה 21 בהגדרות שנשארו מלפנה"ס...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2012 23:14 |
|
| |
| צהוב_עולהה כתב: |  | כיום נניח ששניהם חוזרים בערב-מה ההיגיון שעליה כעת לבשל,לנקות ולכבס ועליו לחכות שהכל יהיה מוכן?? |
|
דווקא ההיגיון נותן להיפך, אם היא צריכה לטפל בילדים (וגם בדברים שגבר מטבעו לא יכול לעשות) הגיוני שהגבר יתרום את חלקו בשאר מטלות הבית באותו זמן..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2012 23:22 |
|
| |
| MiniRiki כתב: |  | אוכל זה אחד הדברים שהכי קל לתת. רוב הנשים שאוהבות לתת, תאהבנה גם לארח או תהיינה אלו ששולחות אוכל או עוגה לכל יולדת ברדיוס של כמה קילומטרים. אבל זה ממש לא אומר שמי שלא אוהבת לבשל לא אוהבת לתת או שהיא לא טובה באופן כללי.
באיזה עניין כתבת את זה ?
|
|
כתבתי את זה כהסכמה למה שצהוב כתבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2012 00:12 |
|
| |
הערה בעניין התגובה הקודמת שלי- "א"א לחיות את המאה ה 21 בהגדרות שנשארו מלפנה"ס".
מי שמעוניין בזאת רשאי ויכול. רק אין היגיון (לדעתי) בכך שהנורמה לא תשתנה.
|
|
|
|
|