בית פורומים עצור כאן חושבים

משפטי נירנברג ומגילת אסתר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/10/2012 07:13 לינק ישיר 

קרדיולוג

(ברוך הבא לפורום!)

אני מצטער על השימוש ב"מילים גבוהות". בדרך כלל אני משתדל להסביר כל מילה זרה שאני משתמש בה.

מתודולוגיה=שיטה. או, ליתר דיוק, שיטת ניתוח והסבר.

האם יש עוד מילים לא מוכרות? הרי לא רק אתה עלול לא להכיר מילים מסויימות.

מעורר התפעמות? ברגע הראשון. תהיה? בוודאי. אבל זה לא לשבח.

ולא הבנתי כיצד זה דומה למעמד הר סיני. במעמד הר סיני, לפי המסורת שלנו, עם ישראל קיבל את התורה. אפשר לחלוק על המסורת (יש כאן שעושים זאת) ולבקש הוכחה. אבל שם ברור מה הטיעון. עם ישראל זכה להתגלות, יהיה טיבה הפילוסופי מה שיהיה. עם ישראל קיבל את התורה גם אם יש מקום לערער על מחוייבות הבנים למה שקיבלו האבות. אבל יודעים אנו שאם הטיעון נכון, יש ה' ויש תורה שניתנה.

ומה לזה עם מציאת קישור שעד כמה שהבנתי לא ברור מה הוא בא להוכיח ומה טיבו בכלל?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 12:17 לינק ישיר 

בחזרה לנושא האשכול.
כבר כתבתי כאן פעם בעבר, לגבי שיטת הדילוגים: אם מדובר בשיטה הוגנת, צריך להסכים עליה במישור העקרוני. אם לא מסכימים - אין בכלל על מה לדבר, כי מדובר בשיטה מגוייסת ולא הוגנת.
במה דברים אמורים?
אם בעלי שיטת הדילוגים (או כל כוותייהו) הוגנים, הרי שעליהם להסכים מראש שבמידה שיימצאו בקוראן דילוגים של 5 אותיות (המספר המקודש לאסלאם) שבהם ייאמר 'אין אל מבלעדי אללה או 'מוחמד נביא אללה' - הם ישתכנעו בקדושת הקוראן.
אם יסכימו - יש על מה לדבר; אם לא - הרי שהם עצמם לא מאמינים בשיטה של עצמם במישור העקרוני, ומה לי כי אאמין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 12:22 לינק ישיר 

א"ג
לא ימצאו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 12:45 לינק ישיר 

אתה מוכן להתחייב, לפני הבדיקה, שאם יימצאו צפנים באותה רמה של השביעיות בתנ"ך אז תתאסלם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 12:56 לינק ישיר 

א"ג
לא להתאסלם. להאמין שגם זו דת מאת ה והוא "מפזר" הוראות שונות לקבוצות שונות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 13:06 לינק ישיר 

איך אפשר לדבר על דילוגי אותיות בתנ"ך בלי ללנקק 

את ההרצאה של פרופ' מיה בר הלל                            ואת הרשימות של גדי אלכסנדרוביץ' בבלוגו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 13:10 לינק ישיר 

לא רואה מה הבעיה שלכם. הרי הקודים נמצאו בתנ"ך - והוא מאמין בדת היהודית הרבנית... אז מה יקרה אם יהיו קודים בקוראן? הוא עדיין ימשיך להאמין בדת היהודית הרבנית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 00:22 לינק ישיר 

אם רואים זה כהוכחה גמורה אכן לכאורה יש לשאול אז מה יהיה אם ימצאו ככה במקום אחר, אם כי מי שטוען שזה ראיה ברורה יטען שאם זה ראיה ברורה אז זה גם ראיה שלא ימצאו כך במקום אחר.

בהקשר לענין הדילוגים, בהקדמתו של הגר"ש פישר שליט"א לספרו בית ישי נראה שהוא מאוד מתלהב מענין הדילוגים, הוא מזכיר שם את דורון ויצטום ומשבח אותו מאוד, הלשון שם מענינת,אבל אין בידי את ספרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 07:55 לינק ישיר 

איד"ג, טיעונתך חסר תוכן במחילה, וניתן להלביש אותו על כל אמירה אנושית. אני מניח שאתה מאמין במשהו, ויש לך סיבה להאמין בו, דתי, אתאיסט, ציוני, שמאלני, ולא משנה מה. וכעת מה תאמר אם תימצא הוכחה באותה רמה בדיוק לאיסלם? התתאסלם? משמעות אמונתך היא שכפי הידוע לך הסיבות והמניעים קיימות לאמונתך ולא לאיסלם.
בכל אופן לגבי הדילוגים, כנראה שאינך מודע כלל לטיעון המאמינים בהם, הוא מבוסס על בדיקות והשוואות לכל סוגי הספרות המקבילה, ובכלל, הם לא מסתמכים על דילוג ספציפי שיכול להימצא וקובעים קריטריונים אחרים. דילוג של ביטוי בן 8 אותיות כגון אללה אכבר ניתן לחישוב מקורב סביר בכל טקסט (22 כפול 22 שמונה פעמים, וקיבלת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 11:36 לינק ישיר 

פרוגרמי,
אני טוען בחיטים ואתה משיב לי בשעורים.
הטענה בדבר הדילוגים לא מתיימרת להיות אמונית אלא מדעית. במדע, אם אתה מוכיח טענה ברמת הוכחה פלונית, אתה אמור לקבל כל טענה אחרת באותה רמת הוכחה.
לגבי טענתך השנייה, אתה שוב נכנס לגוף הסוגיה; אני לא מדבר על גוף הסוגיה של הדילוגים ועל רמת ההוכחה שהושגה לגביהם בפועל, אלא רק על כללי המשחק. ברגע שכללי המשחק אינם הוגנים, אלא מוטים מראש לתוצאה מסויימת - אין משחק אמיתי, אלא "משחק מכור", גם אם במסגרת המשחק המכור הזה מגיעים לתוצאה מאד רצויה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 11:39 לינק ישיר 

אגב, ההרצאה של בר הלל אמד מעניינת, ובסך הכל די משכנעת, אבל לא הבנתי את הטיעון שלה לגבי צורות הכתיבה השונות של שמות הרבנים. האם ריפס וויצטום לא לקחו טקסט כמות שהוא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 13:42 לינק ישיר 

איד"ג

קח לך גם חטים גם שעורים גם תבן גם מספוא.

לא הבנתי מה אמרת.

אתה מניח הנחה תמוהה שמי שמצביע על דילוגים מניח מראש שאם ימצאו דילוגים באותה רמה מתמטית בקוראן זה לא אומר כלום. לא ביססת הנחה זו, היא טעות עובדתית שכן המצדדים בדילוגים טוענים שנבדקו ספרים אחרים מכל סוג ולא נמצאו בהם תוצאות המקבילות מבחינה מתמטית. כרגע המציאות היא שהטענה נטענת אך ורק לכיוון אחד, ורק תופעה זו עלתה לדיון, ולא נפסלה על הסף כלל וכלל.

אני מניח שאתה מאמין במשהו, כנראה בתורה, יש לך איזה נימוק אני מניח, ובכן: באם אותו נימוק יחול על הקוראן - תתאסלם? התשובה הנכונה צריכה להיות: שלפי הידוע לך נימוק כזה לא חל על הקוראן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 13:56 לינק ישיר 

אידך_גיסא כתב:

אגב, ההרצאה של בר הלל אמד מעניינת, ובסך הכל די משכנעת, אבל לא הבנתי את הטיעון שלה לגבי צורות הכתיבה השונות של שמות הרבנים. האם ריפס וויצטום לא לקחו טקסט כמות שהוא?

אם לרב אלף שמות ואלף כינויים אז אין כאן פלא כלל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 14:25 לינק ישיר 

לשום רב אין אלף שמות, אם כי ניתן לכנות כל אדם במספר צורות, נניח אפילו חמשה, זה לא משנה מאד את המשוואה.
בכל אופן לפי הטיעון של ריפס ויצטום הם לקחו את הכינוי מתוך אנציקלופדיה מסויימת באופן שיטתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 14:29 לינק ישיר 

פרוגרמי כתב:
 , זה לא משנה מאד את המשוואה.

טוב אני לא יודע מה התואר שלך, אבל זו טענתה של פרופ' בר הלל, ואייך שאני הבנתי זה נוכלות ממש, הם פשוט עבדו על המדענים בעינייים בזה שלא סיפרו את העניין הזה דווקא, כלומר זה כן קריטי למתמטיקאי לדעת זאת,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משפטי נירנברג ומגילת אסתר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.