בית פורומים פשוט מוזיקה

הנה זה בא: ''קומזינג 2'' של המנגנים בחנויות • קליפ לצפיה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/10/2012 10:11 לינק ישיר 

עטT כתב:
יידל זה משהו מיוחד, הקול שלו לא מי-יודע-מה, אבל הוא יודע להשתמש בו ....... (טוב, היה לו ממי ללמוד......)

אריאל - חתונה זה לא מדד, בחתונה צריך מישהו מקפיץ, ויידל די כבד. (בעצם, להיפך, בחתונה לא חשוב קול יפה בכלל)

מיסטר - אני זה שלא אוהב את שוואקי, ובצדק, אבל יכול להיות שאם הוא היה מתחיל ברמה כמו שהוא מוציא עכשיו הוא לא היה מתפרסם, אבל אני יכול בלי לחשוב כמעט להביא רשימה של עשרה זמרים יותר טובים ופחות מוכרים או מוכרים כפחות טובים משוואקי.

נ.ב. - דבר אחד טוב ודאי יצא מהדיון הזה, אני בודק עכשיו מי זה משה מנדלוביץ .........

עט הגדרת את זה היטב ואני בהחלט מסכים עם ההגדרה "הקול שלו לא מי-יודע מה, אבל הוא יודע להשתמש בו.
ואגב גם אני לא ממש מחבב את קולו של שוואקי ועוד יותר לא מחבב את הלחנים והעיבודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2012 10:15 לינק ישיר 

מיסטר משה מנדלוביץ ניחן בקול לא מי-יודע מה  כהגדרת עט, אך עדיין יש לו קול סביר וייתכן שיהיו כמה מייבינים שיאהבו את קולו.
משה מנדלוביץ הוציא שני דיסקים.
1.הדיסק נגילה, שדוקא היו בו כמה להיטים כמו נגילה, כי הם חיינו ואדיר במרום. ובזמנו הוא הושמע יפה בתחנות הרדיו.
2.קול מבשר, שהוא פחות מוכר וידוע.
אבל העיבודים שם הם של ישראל לאם, ואין ספק שהעיבודים שם מושקעים מעל לסטנדרט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2012 10:21 לינק ישיר 

על העטיפה של 'קול מבשר' כתוב עיבודים דודי קאליש

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2012 10:37 לינק ישיר 

עט אני מדבר על הדיסק נגילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2012 11:48 לינק ישיר 

מצטער, אין לי אותו ........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2012 11:55 לינק ישיר 

דודי קאליש אינו נופל בהרבה ממעבדי העל דוגמת לאם ומונה. לדעתי, לפחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2012 12:47 לינק ישיר 

אל תגזים להשוות אותו לישראל לאם, אולי למונה.

------------
בלי קשר, אולי נפתח אשכול דיונים על מעבדים ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2012 13:41 לינק ישיר 

עטT כתב:
אל תגזים להשוות אותו לישראל לאם, אולי למונה.

------------
בלי קשר, אולי נפתח אשכול דיונים על מעבדים ?

שדניכם נסחפתם דודי קאליש רחוק שות אור ממונה ולאם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2012 13:53 לינק ישיר 

אני אמרתי אולי ................

--

המשך דיון על עיבודים באשכול החדש המיועד :

אולי גם הדיון על הזמר/ים צריךלעבור למקום אחר .........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2012 14:30 לינק ישיר 

הדיון על מעבדים עובר בגדול לאשכול החדש.

לסיכום - דעתי לא משה ממקומה, שליידל יש קול ערב ומלא, אמנם לא קול זמיר כמו שרולי ורדיגר או שלוימי גרטנר, וגם לא קול מיוחד כמו מב"ד או פריד.
כמו כן, ייתכן שמה שמיקם את יידל בעשירון העליון זה לא הקול אלא הייחוס או בחירת לחנים ועיבודים מוצלחים במיוחד, כפי שהדגיש אריאל מספר פעמים, אך כל זה אינו מעלה ואינו מוריד מאיכות קולו של יידל.

(בדיוק חשבתי שגם דדי לא מתהדר בקול יפה במיוחד, תמיד יש משהו מאומץ וצרחני כזה בקול שלו. שמא תאמר שהוא זמר גרוע? ממש לא. הוא מבצע מהשורה הראשונה, כי יש קול ויש קול. ע"ע קולות הרקע של יוסי גרין בלחניו).

אציין שוב שביוטיוב נמצא קליפ שבו שר יידל כמעט שעה שלמה בשידור חי אצל אייזנטל, בלי טכנולוגיות לשיפור הקול. יידל בשיא הנטורליזם.
אפשר לראות שהוא לא מצליח לעלות גבוה מדיי, הוא מתאמץ לא מעט, אבל עדיין, הקול המוצק שלו ערב מאוד לאוזן.

באשר למנדלוביץ' - אל תחשבו שפיספסתם את תגלית העשור. סך הכול שלפתי את הדוגמה הראשונה שעלתה לי, זמר נחמד מאוד שלא התפרסם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 01:27 לינק ישיר 

Misterניק כתב:

(בדיוק חשבתי שגם דדי לא מתהדר בקול יפה במיוחד, תמיד יש משהו מאומץ וצרחני כזה בקול שלו. שמא תאמר שהוא זמר גרוע? ממש לא. הוא מבצע מהשורה הראשונה, כי יש קול ויש קול. ע"ע קולות הרקע של יוסי גרין בלחניו).

מה......................?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 10:11 לינק ישיר 

Misterניק כתב:
הדיון על מעבדים עובר בגדול לאשכול החדש.

לסיכום - דעתי לא משה ממקומה, שליידל יש קול ערב ומלא, אמנם לא קול זמיר כמו שרולי ורדיגר או שלוימי גרטנר, וגם לא קול מיוחד כמו מב"ד או פריד.
כמו כן, ייתכן שמה שמיקם את יידל בעשירון העליון זה לא הקול אלא הייחוס או בחירת לחנים ועיבודים מוצלחים במיוחד, כפי שהדגיש אריאל מספר פעמים, אך כל זה אינו מעלה ואינו מוריד מאיכות קולו של יידל.

אציין שוב שביוטיוב נמצא קליפ שבו שר יידל כמעט שעה שלמה בשידור חי אצל אייזנטל, בלי טכנולוגיות לשיפור הקול. יידל בשיא הנטורליזם.
אפשר לראות שהוא לא מצליח לעלות גבוה מדיי, הוא מתאמץ לא מעט, אבל עדיין, הקול המוצק שלו ערב מאוד לאוזן.

באשר למנדלוביץ' - אל תחשבו שפיספסתם את תגלית העשור. סך הכול שלפתי את הדוגמה הראשונה שעלתה לי, זמר נחמד מאוד שלא התפרסם.

מיסטר לטעמי קולו של יידל בשני הדיסקים הראשונים שלו 1-together ו-2 לעשות רצון אביך, שונה בהרבה מקולו בדיסק לב אחד-IV
ואני אישית אהבתי יותר את הפשטות והתמימות בקולו של יידל בשני הדיסקים הראשונים שלו, והדואט עם אביו מרדכי הוסיף המון לאותם דיסקים ושידרג אותם (קול ראשון וקול שני),
וגם ללא ספק הם מעובדים היטב ולמשעי,
את היידל החדש אני פחות אוהב, אמנם מבחינה מוזיקלית הוא עבר שידרוג ענק אבל חסר ביידל את התמימות והפשטות שכ"כ אהבתי.
לגבי דדי גראוכר, אני חולק עליך. דדי מצטיין בקול מדהים, אמנם לא בשורה הראשונה של מ.ב.ד ואברמ'ל אבל ללא ספק שקולו יפה, והשידוך עם קולו הרב-גוני של יוסי גרין נותן הרמוניה מושלמת שגורמת למאזין להתרגש ולהזיל דמעה בשירים שקטים (רצה הקב"ה אלוקי נשמה ועוד), ולשמוח ולרקוד בשירים שמחים.

תוקן על ידי אריאל222 ב- 18/10/2012 10:15:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 14:44 לינק ישיר 

לאריאל ואידי (אגב, אידי, ברוך שובך ומזל"ט לנישואייך!)

אני אוהב מאוד את דדי, ומחשיבו כזמר ענק בעל יכולות ווקאליות עצומות. דדי מתאמץ בכל נימי נפשו כשהוא שר, והדבר ניכר בקולו. אבל זה בדיוק מה שיפה בו. מיוחד, יותר נכון.
יוסי גרין, נו, זקני הפורום יודעים שיש לי אובססיביות מסויימת לגביו... הקול המזעזע של יוסי גרין, הגס, העבה והמחוספס, הוא אחד הקולות הערבים והנעימים ביותר ששמעתי בחיי. הקול הכי מיוחד, ללא כל ספק.

כלומר, לדדי יש קצת קול מאומץ, ליוסי אין קול יפה (לא היית מכתיר אותו כילד פלא [מבחינה ווקאלית] בשום שלב של חייו), ועם כל זאת שניהם זמרים מעולים מהשורה שלפני הראשונה, נכון?
כי קול טוב ונעים לאוזן הוא לא בהכרח יפה וזמר עם קול טוב לא חייב להיות עדין ושברירי כמו שרולי וורדיגר או ברוך לווין.
יידל אולי לא מגיע לדדי וכמובן שלא ליוסי, אבל שזה שאין לו קול דקיק וחודר-נפש לא מוריד מהיותו זמר מ-ע-ו-ל-ה.

יש מבין?

בעניין השינוי בקולו של יידל, אני תולה את זה בעיקר בהתבגרות.
אני לא מבין מה אנשים מצאו במב"ד של "אור זרוע לצדיק" מלפני מספר עשורים.
אני אישית הרבה יותר מתחבר למב"ד של "מאמינים" ו"לולא תורתך", בעל הקול הבשל והצלול, ולא הצעיר מאוד.

מונה רוזנבלום, מייבין גדול בתחום, ראיין את יידל אחרי לב אחד.
בראיון המרתק, כמו כל מה שקשור למונה, מונה הבליט את השינוי החד בקול ב"לב אחד", ושיבח את פיתוח הקול שיידל השקיע בו המון. הוא טען שהווקאלים הנוכחיים הם מעולים.
אני גם נוטה מעט לקולו הישן של יידל, אבל מכאן ועד לומר שיידל קיבל קול גרוע - ארוכה הדרך.

תוקן על ידי Misterניק ב- 18/10/2012 14:46:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 16:01 לינק ישיר 

מיסטר גם לטעמי הקולות של יידל יפים בכל תקליטיו כולל זה האחרון, אך בקומזינג לדעתי הוא נשמע מזעזע.
לגבי מרדכי בן דוד, זה כבר נושא אחר לדיון, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 21:31 לינק ישיר 

Misterניק כתב:

יוסי גרין, נו, זקני הפורום יודעים שיש לי אובססיביות מסויימת לגביו... הקול המזעזע של יוסי גרין, הגס, העבה והמחוספס, הוא אחד הקולות הערבים והנעימים ביותר ששמעתי בחיי. הקול הכי מיוחד, ללא כל ספק.

אם כבר מדברים על יוסי גרין , האם ידוע לכם סיבה מסוימת שבגלל זה יוסי גרין שר בכל לחן (או רוב הלחנים..) שלו ? או שפשוט יוסי נהנה מזה או שהאמן שמבצע את השיר יש לו כבוד מזה ? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > הנה זה בא: ''קומזינג 2'' של המנגנים בחנויות • קליפ לצפיה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.