בית פורומים עצור כאן חושבים

מספר שאלות לאדם המתחיל...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/10/2012 19:52 לינק ישיר 
מספר שאלות לאדם המתחיל...

שלום לכולם,
זה לא מזמן יצא לי לדבר עם בחור שרוצה להתחיל בשמירת מצוות אמנם מספר בעיות יש לו:
א. הוא מבקש הוכחות לכך שהתורה ניתנה במעמד הר סיני לעיני מיליונים ושלא החדירו איזו תורה מזוייפת במהלך השנים.. - האם לדעתכם ניתן להוכיח לו זאת?
ב. גם אם הוכחנו לו זאת, הוא טוען כי תמיד מתעוררות לו שאלות על מה שכן הוכיחו לו. תמיד יש שאלות. כיצד ניתן להיות ב"ראש שקט" מה שנקרא בעניין הזה של האמונה?
ג. לימוד התורה - כיצד הוא יכול ללמוד תורה כאשר הוא לא נהנה מכך? הוא מרגיש בכך סבל וקושי. מאידך הוא יודע שהטוב ביותר זה ללמוד תורה. האם יש פיתרון לגרום ללימוד שיהיה ערב לו?

אשמח לשמוע את דעות חברי הפורום.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 19:57 לינק ישיר 

הנושאים הראשונים שהזכרת  נטחנו עד רמת האטום בפורום הזה ובכלל בשנים האחרונות מעל כל במה אפשרית.
אין מסקנה סופית יש סבירויות והבוחר יבחר לפי הבנתו.

תוקן על ידי דייר ב- 10/10/2012 20:02:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 23:55 לינק ישיר 

אין אדם לומד תורה אלא ממקום שלבו חפץ. ומכל מקום, לימוד תורה דורש יגיעה. מי שאיננו רגיל ללמוד תורה, צריך להיזהר לא להעמיס את תלמודו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 00:01 לינק ישיר 

דייר,
א. אשמח לקבל מקורות (לינקים).
ב. הדבר נשמע לי תמוה שאין הוכחה למעמד הר סיני. כיצד האלוקים באמת היה מצפה (לשיטתך) שנאמין ונקיים דבריו אם הדברים לא מוכחים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 07:22 לינק ישיר 

תחפש כאן
http://www.google.com/cse/home?cx=004418049146258303516:rms-krbeez4
בשדה החיפוש תקיש סיני ותקבל את כל ההפניות בפורום למה שקשור למעמד הר סיני.
לגבי ההוכחה תמיד אפשר לטעון שמדובר בהזיות והם דמינו או שמדובר באירוע קטן שנופח מעבר לכל פרופורציה
וכו" וכו" וכו".
הדברים נטחנו ונגרסו עד דק.
בשורה תחתונה אף אחד מאיתנו לא היה שם והשאלה אם המסורת שקיבלנו נכונה כמו שאנחנו מכירים אותה
או שלא.

תוקן על ידי דייר ב- 11/10/2012 07:23:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 07:44 לינק ישיר 

לגבי שאלה ב', שנראה שהיא העיקר, הרי אין דבר שלא יעורר שאלות בסופו של דבר, הכל תלוי בהשלמה הנפשית של האדם עם מסקנתו. כאשדם רוצה לברר נושא, הוא חופר בו וחופר בו כפי מידת חשיבותו, אבל כשהוא מגיע להחלטה עליו להשלים עמה נפשית. כשאדם שוקל האם להתחתן עם אשה הוא הופך בדבר ככל יכלתו, אבל באיזה שהוא שלב צריכים להחליט, ואז צריכים לאהוב ולהיות קשור נפשית, והוא לא יכול להמשיך לחפור ולהיות מנותק רגשית. אותו הדבר גם באמונה, כשגמרת לחפור צריכים להתנתק מכל העיסוק הזה ולהיות מחובר רגשית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 07:52 לינק ישיר 

יש מה שיכול להיות מוגדר "בירור במדה סבירה", גם כשמפקד מחליט לצאת לפעולה המסכנת חיי אדם, הוא מברר את הדבר ככל יכלתו, אבל עד גבול מסויים, הוא לא הולך לחפור בדבר שנתיים, וכשהוא באמצע הפעולה הוא לא מנסה שוב ושוב לחשוב האם זה מוצדק בכלל מה שהוא עושה. כמובן שאם פתאום מתגלה מידע חדש מהפכני, כגון שהכל מושתת על טעות, או שהאשה בוגדת בבעל וכו' משנים כיוון. אבל באופן נורמלי, ובכל אופן בנושא של האמונה, אין שום שינויים מהפכנים מדי יום, אדם יכול לשבת במשך שנה או שנתיים ולברר את כל הנושא, ולאחר שהוא הגיע לבירור סביר, לתפוס צד, ואם זה הצד הדתי הוא צריך להתחבר אליו רגשית ולהתנתק מהחפירות, שמן הנסיון הופכות עם השנים לענין לא רציונלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 15:44 לינק ישיר 

שלום וברכה,
פרוגרמי, כיצד אדם יכול להשלים עם מסקנות מסויימות כאשר אלו אינן ברורות לו דים? לא מדובר כאן בנושא כמו אישה וכדומה כמו שהצגתמדובר כאן על נושא שמצד אחד יש המון תומכים בו. מצד שני יש המון המתנגדים לו. יש מאמינים וישנם אתאיסטים רבים. אלו עונים לאלו בויכוחים שונים והאדם לא יודע באיזה צד לבחור. כאשר הוא כבר מתקרב אל עבר היהדות לפתע עולות כל מיני טענות מהצד השני וטענות אלו לא נגמרות. ואז שוב מתחילים הרהורים של אולי אני באמת בחרתי בצד הלא טוב? ניתן להשתיק זאת זמנית אמנם לאחר מכן מתעוררות שוב המחשבות... (וכמו שהצגת על מידע מהפכני חדש כגון אשה הבוגדת בבעל וכו').

דייר, אכן השאלה היא האם המסורת בידינו היא המסורת הנכונה או לא. וזאת היה אותו אחד רוצה לברר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 15:53 לינק ישיר 

השאלה היא, כסיפור הידוע, למה לא יבוא ידידך וישאל כאן את השאלות בעצמו, אלא שיכתוב שפגש בבחור אחד והלה שאל אותו שאלות אלו...

פרוגרמי, יפה כתבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 15:54 לינק ישיר 

אדם המבקש הוכחות,  לא רוצה להאמין, כי אם לדעת.
אמונה פרושה להאמין בלי כל הוכחה.
אדם ספקן- שום הוכחה- אם יש בגלל בנושא הזה - הוכחה- לא ישכנע אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 16:24 לינק ישיר 

שלום ירוחם, אתה מפרש אמונה כפי איך שנוח לך. רבים יחלקו עליך. אם אין הוכחה אין סיבה להחזיק את הדת היהודית כדת הנכונה ואין סיבה לקיים את מצוותיה מהסיבה הפשוטה ש"לך תדע אם זה נכון...". אני אישית גם כן לא מאמין שהאלוקים יצווה אותנו להאמין בדבר שאין לו הוכחות שהרי אין הבדלים בין מערכות אמוניות שונות ואיש הישר בעיניו יעשה. באותה מידה אפשר להיות נוצרי ומוסלמי בלי שום עדיפות של היהדות על פניהם. האדם הספקן מחפש הוכחה  ולכן ישמח לשמוע הוכחה שתוכל להסביר לו שהוא אכן בדרך הנכונה במידה והוא רוצה להתקרב אל היהדות. הוכחה נגדית כמובן תערער לו את האמונה הנ"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 16:35 לינק ישיר 

בעברית פשוטה אי אפשר להגיד אני מאמין כי ביבי הוא ראש ממשלה, כי הדבר ידוע.
כך אי אפשר להגיד אני יודע כי ביבי יהיה ראש הממשלה. אפשר רק להגיד אני מאמין כי הוא יהיה ראש הממשלה.
עכשיו יהיו הרבה שיחלקו עלי, אולי. אבל אני יודע כי זו התשובה למילה אמונה.
 פרושה חוסר ידיעה ממשית
אי אפשר להגיד אני מאמין שאני מקליד על מקלדת, אני מאמין שאני יושב על כסא.
כך אי אפשר להגיד כי אני יודע כי התורה ניתנה לפני מיליון אנשים. מקסימום אני מרגיש ומאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 16:41 לינק ישיר 

אם לאדם החפץ ללמוד תורה יש ספקות באשר לאמתות התורה, רצוי שיקדים וילמד ספרי אמונה לפני שבא ללמוד תורה.

להלן המלצות:

א. ספר מעלות המדות לרבי יחיאל מן הענוים, פרק מעלת התורה וקיום המצוות.
ב. ספר דרך ה' לרמח"ל, חלק ד, פרק שני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 16:45 לינק ישיר 

אורי זהר בתחילת דרכו בתשובה הוזמן להרצות בפני טייסים בבסיס ח"א,

הוא שאל אותם- תגידו אם תקבלו כי יש סיכוי של 10% כי מטוסי אויב מתקרבים לגבולותנו. האם לא תזנקו לקראתם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 17:16 לינק ישיר 

ירוחם
ההימור של פסקל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 17:22 לינק ישיר 

ההימורים האלה זאת השיטה הכי מטומטמת ששמעתי עליה.
ואולי יש סיכוי שהאסלאם צודק
שהנצרות צודקת
שהבודהיסטים צודקים
שהסינטלוגיה צודקת
שנוצרנו ע"י עב"מים
יש גם סיכוי לא רע להדרס
למות בפיגוע
להפגע מהרעלת מזון
שיפול עלינו טיל
שנמות מהתקף לב
מדום לב
שנחלה בסרטן.

מה זה השטויות האלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מספר שאלות לאדם המתחיל...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext