בית פורומים עצור כאן חושבים

מספר שאלות לאדם המתחיל...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/10/2012 13:51 לינק ישיר 

דייר, הפנו אותי לקישור זה וגם אתה הפנת אותי כמדומני לקישור זה. היות ועיינת בקישור אנא הראה לי בדיוק את הדף בו נשאלות השאלות שלי ומשיבים עליהם. יש שם 43 דף, אתה לבטח לא מצפה שאעבור על כולם כדי למצוא אם מישהו אולי שאל את שאלותיי. אבל היות ואתה אומר שראית את השאלות שלי אשמח אם תפנה אותי לדף המדוייק עם השאלות והתשובות.

מימוני, האשכול עדיין עוסק בשאלות ששאלתי ובכולן, הבעיה שהוא נגרר עקב תשובות חצויות של המשתמשים שהייתי צריך לדון איתם עליהם.
לא  ביקשתי הוכחה כגון הוכחה מתמטית. אמנם ביקשתי הוכחה היסטורית המתקבלת על הדעת. ברגע שאני טוען שיש אפשרות אחרת נוספת לנתינת התורה (ולא חשוב כרגע מה הכוונה במילה - תורה - אם זה כל חמשת החומשים וכו' או גם התושב"ע וכו' זה לא משנה כרגע) זה דוחה את ההוכחה שלך.
רגשות ותחושות לא יהוו עבורו הוכחות כיוון שאין אלו דברים שניתן להוכיח ולהראות אם מדובר באמת או לא.

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2012 16:53 לינק ישיר 

אם אתה מעוניין להציל נפש מישראל מרדת לבאר שחת אז הייתי מצפה ממך לקרוא גם
1000 עמודים .
לעצם העניין כל האשכול הזה נועד לברר את השאלה אם ניתן לסמוך על מה שנטען במסורת
האם זה מסתבר האם זה תקף מבחינה הגיונית.
אין דף ספציפי שאפשר להצביע עליו.
תתחיל עם הדף הראשון ותזרום.
יש עוד אשכול מצויין שהוא אחד המועדפים אלי שהוא גם שנון וגם מצחיק על הנושאים שהעלית
מומלץ בחום.
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2630941&forum_id=1364

תוקן על ידי דייר ב- 17/10/2012 16:57:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2012 10:58 לינק ישיר 

שלום דייר, תוכל להציל נפש מישראל ולא לקרוא 1000 עמודים אלא לציין לעמוד אחד. זה יותר קל. בזמן הזה אני יוכל ללמוד להצלחתו (:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2012 11:32 לינק ישיר 

קדיש,בעמוד  5 באשכול שהציע דייר יש תגובה של אמשלום לטיעוניו של טירוזאורוס  אולי תוכל להעזר בזה:

[טירו, א. "אני רק הבהרתי עיקרון במדע ההיסטוריה: אם נוכיח שספר התחבר והתקבל כספר היסטורי בזמן המאורעות הרי אין דרך בני אדם שפויים לפקפק על המסופר בו. "

אכן, אם נוכיח.

ב. "אני לא הוכחתי כאן שהתורה נתחברה בזמן המאורעות."

אכן, לא הוכחת. למירב ידיעתי איש (עוד) לא עשה זאת.

ג. "והנוצרים שבפורום לא הוכיחו כך לגבי הברית החדשה."

יש נוצרים בפורום? איזו חדשה מלבבת (לפלורליסטים שבינינו, כמובן). מהר ופרסם זאת בבח"ח, כי אני בטוחה שישמחו גם הם על מציאה זו.

ד. "אני רק ניסחתי את שיטת המחקר."

לא מדוייק. "שיטת מחקר" זה משהו שאפשר (וראוי) להשתמש בו באופן שווה כלפי תיאוריות שונות, אבל אתה מסרב לעשות זאת (ועיין בדברי לעיל על ה"דיסוננס הקוגניטיבי").

ה. "לדעתי כפי שאפשר להבין ניתן להוכיח כך לגבי חיבור התורה, וכן לא ניתן להוכיח לגבי חיבור הברית החדשה (זו עובדה מוסכמת במחקר, ולא רעיון קודח שלי)."

כאמור, אם תכיל את ה"שיטה" שלך על כל ה"תיאוריות" העומדות לפיתחך (כולל התורה והאמונה היהודית) תצליח להוכיח לגביהן בדיוק את מה שתצליח להוכיח לגבי הברית החדשה (והאמונה הנוצרית). זו היא העובדה המוסכמת במחקר (לא במחקר ספציפי, אלא כהנחת יסוד מדעית-מחקרית), ולא כפי שכתבת.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2012 11:40 לינק ישיר 

ואגב,עם הצגת מועמודותו  של מיט רומני לנשיאות ארה"ב אנשים התחילו להתעניין בדת המורמונית ומתברר שעיקרי תורתו של סמית,מקים הדת המורמונית נכתבו בזמן המאורעות !!!!!!!והתקבלו באמון רב על ידי המאמינים עד היום.
נובע מזה שהדת המורמונית היא  אמת לאמיתה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2012 12:39 לינק ישיר 

Kaddish כתב:
שלום דייר, תוכל להציל נפש מישראל ולא לקרוא 1000 עמודים אלא לציין לעמוד אחד. זה יותר קל. בזמן הזה אני יוכל ללמוד להצלחתו (:

אני לא מבין משהו.
אני מניח שאתה אדם מאמין אז איך אתה משוכנע שלא עובדים עליך?
את מה שאתה עונה לעצמך תענה לו.

תוקן על ידי דייר ב- 19/10/2012 12:40:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2012 15:00 לינק ישיר 

אני בגישה אחרת לגמרי באמונתי. את אותה שאלה אבל אפנה אליך... ואני גם מפנה לחברים שלך. התשובות שעונים לי הן אחת מבין השתיים:
א. אמונה בלבד
ב. הוכחה שהיה מעמד הר סיני ע"י מסורת

על א' אני שואל: מה שונה בין האמונה שלך לאמונה של המוסלמי. ומדוע לא תתאסלם?
על ב' אני שואל: ואולי המסורת התחילה בצורה שהיא לא מספרת על עצמה? דהיינו התחלת יחיד את המסורת ולא התחלה של עם שלם במעמד הר סיני?
זה הכל... אף אח לא ענה על כך ב ינתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2012 15:24 לינק ישיר 

אז שתף אותנו בגישה שלך שכולנו נחכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2012 12:11 לינק ישיר 

ואולי השואה לא הייתה.אלא התחילה במסורת יחיד?
תגובה:אתה מצחיק אותי.. זה היה בסך הכל לפני 60 שנה..
גדילה: ואולי הבעש"ט והגר"א לא היו .אלא מסורת יחיד? 
תגובה: הסבירות לזה מקבילה לאפשרות שבעצם אתה גם לא באמת קיים...
גדילה : ומה לגבי בית המקדש השני?
תגובה: אין אף היסטוריון שפוי שמכחיש את העובדה ההיסטוריונית הזאת..
 מסקנה:מבחינת מדע ההיסטוריה אין הבדל גדול בין 1000 לבין 3000 .
ואם תשאלני אז איך בכל זאת יש כ"כ הרבה כופרים בכל הדורות..(שמנסיון עם המון שיחות עם נשמות יהודיות.. זאת השאלה שהכי מפריעה .אחרי שמתוודעים לאמת ההיסטורית.) 
על כך בהמשך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2012 12:20 לינק ישיר 

לפני שאתה עוזר לו לחזור בתשובה תחשוב על הילדים שלו האם יהיה להם מקום בחברה החרדית והאם הם לא ינשרו בהמשך הדרך, תחשוב על העימותים המשפחתיים שתגרום ועוד הרבה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2012 01:03 לינק ישיר 

גדילה כתב/ה:
אולי השואה לא הייתה.אלא התחילה במסורת יחיד?
תגובה:אתה מצחיק אותי.. זה היה בסך הכל לפני 60 שנה..
גדילה: ואולי הבעש"ט והגר"א לא היו .אלא מסורת יחיד? 
תגובה: הסבירות לזה מקבילה לאפשרות שבעצם אתה גם לא באמת קיים...
גדילה : ומה לגבי בית המקדש השני?
תגובה: אין אף היסטוריון שפוי שמכחיש את העובדה ההיסטוריונית הזאת..
 מסקנה:מבחינת מדע ההיסטוריה אין הבדל גדול בין 1000 לבין 3000 .
ואם תשאלני אז איך בכל זאת יש כ"כ הרבה כופרים בכל הדורות..(שמנסיון עם המון שיחות עם נשמות יהודיות.. זאת השאלה שהכי מפריעה .אחרי שמתוודעים לאמת ההיסטורית.) 
על כך בהמשך..

ההודעה שלו היא מהטיפוס הזה:
הנחה א'  -  יש בתקופה א' דבר מה שהוא ב' (עובדה היסטורית)
הנחה ב' - יש בתקופה ג' דבר מה שהוא ב' (עובדה היסטורית)
מסקנה - היחס לתקופה א' ולתקופה ג' הוא אותו יחס. .
הבעיה - המסקנה לא נובעת מההנחות. זה שיש חרדי חובש כיפה ויש קונסרבטיבי חובש כיפה (ראיתי במו עיני אחד כזה) לא אומר שהיחס לחרדי ולקונסרבטיבי זהה. שלא לדבר על זה שלא הבאת ארוע מלפני אלף שנה ושלושת אלפים שנה אז בכלל לא ברור כיצד הגעת למסקנה זו מלכתחילה.

היחס במדע למה שקרה לפני ששים שנה ולמה שקרה לפני 2000 שנה שונה בתכלית, ולו בגלל העובדה הפשוטה שאנחנו יודעים הרבה יותר על מה קרה לפני 60 שנה. על כל הדברים שקרו לפני 2000 שנה יש מעט מאוד מקורות, כולם מוטים מבחינה היסטורית לאג'נדה מסויימת (השונה ממקור למקור), ולעתים קרובות סותרים זה את זה. לגבי לא מעט ארועים יש מקור בודד בלבד. שלא לציין את הבעיה הפשוטה שכמעט כל המקורות הועתקו במנזרים ובכנסיות ולכן יכולות ליפול טעויות הנובעות משכתוב מכוון או העתקה בלתי נכונה של הטקסט.
רוב הבעיות הללו, לא קיימות בנוגע למאורעות מלפני 60 שנה. בעיית אמינות המקורות מחריפה ככל שהולכים אחורה כי שרדו פחות מקורות. כל זה לא אמור אלא לארועים היסטורים שאין להם תימוכין חיצוניים לטקסטים כגון תימוכין ארכיאולוגים או מטבעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2012 07:23 לינק ישיר 

אין ספק שתימוכין ארכיאולוגיים או מטבעות הם העיקר בנושא..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/10/2012 12:37 לינק ישיר 

על בית המקדש אין שום היסטוריון רציני שמכחיש את מציאותו.
לא הראשון וגם לא השני..
(ואנשים שיאמרו. ואולי לא.. בתיאוריה הם יכולים גם לאמר .אולי לא היתה שואה...?!
ליצנות אף פעם לא נגמרת...ובפרט כשיש אינטרסים..)
ובין בית המקדש הראשון -דוד מלך ישראל- לבין יהושע בו נון הדרך קצרה למדי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2012 12:57 לינק ישיר 

הדרך קצרה 450 שנה זה קצר? בתנאים של מלחמות בלתי פוסקות של ע"ז, ובתנאי שמירה של גווילין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2012 13:01 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הדרך קצרה 450 שנה זה קצר? בתנאים של מלחמות בלתי פוסקות של ע"ז, ובתנאי שמירה של גווילין?

דמגוגיה..
את ה-450 האלו נסדר לך..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מספר שאלות לאדם המתחיל...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.