|
|
| נשלח ב-16/10/2012 15:23 |
|
| |
ייתכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 15:24 |
|
| |
אשאל אותכם שאלה, לשיטתכם אין בין היהדות לבין האסלאם דבר... דהיינו שמי שנולד לדת האסלאם פשוט צריך להמשיך בדרכו שהרי אין הוכחות ובהעדר אלו אין עדיפות ליהדות על פני האסלאם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 15:30 |
|
| |
בעל וקדיש,
אמר רבי אלעזר בן-עזריה: אם אין חכמה אין יראה, אם אין יראה אין חכמה. זה לא טיעון מעגלי? אברהם אבינו בחכמתו היה היחיד בדורו שכפר בעבודה זרה ובמשך שנים רבות בירר את אמונתו עד שהגיע ליראת רוממותו של הקב"ה. משה רבינו היה ירא שמים מילדותו ובמשך שנים רבות למד והחכים עד שקיבל את התורה. מובן מאליו, שאם אדם סובר שהוא חכם כמו אברהם אבינו או ירא שמים כמו משה רבינו, ולא מוכן לסמוך על קבלתם של אנשים אחרים, אלא רק מסתמך על שכלו או רק על יראתו, אזי נכונה לו דרך ארוכה מאד עד שימצא את האמת. אולם אם אדם מבין שהשכל האנושי של כל אדם מסוגל לטעויות, כל שכן שכלו הוא, ומתוך כך מבין שתורה אלקית, אשר כולה אמת, איננה יכולה להיות מובנת לשכל האנושי אלא אם הקב"ה יפרשה לבני אדם שהגיעו לדרגת נבואה. ואם הוא מאמין, אם מתוך אמונה תמימה במה שכתוב בתנ"ך ואם מתוך הכרה שכלית שדברי התורה והנביאים אמת, הרי שיודע שאברהם, יצחק, ויעקב, משה, יהושע, שמואל, נביאים ראשונים, ונביאים אחרונים, כולם נביאי אמת שידעו את התורה כולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 15:53 |
|
| |
מ80, אמר מוחמד: הקשיבו נא לאמריי והאזינו נא לאמרי פי ודברי ה' אדבר מגרוני. מוחמד, שהיה אחרון הנביאים, הסביר שכל דבריו מאת ה' יתברך לאחר שהוא ממשיך שאר הנביאים מימות משה. לכן אנא בוא נאמין בו מ80.
ולגוף טענותיך: האם תוכל להוכיח שאברהם אבינו היה קיים בכלל? ומי אמר שהוא קיבל את התורה? מי אמר שאדם לא יכול להיות חכם יותר מאברהם אבינו? ומה זה קשור למסורת? יתכן שבכלל לא היה משה רבינו ורק השתילו לנו במסורת שהיה אדם כזה. אתה חוזר על טענותיך ולא מתייחס לדבריי... ואכן עליך להבין, מ80, שהשכל שלך אנושי, ותורת מוחמד היא אלוקית ועליך להאמין בה ולא לנסות לחקור ולומר מי אמר. לכן אנא התאסלם. תורת מוחמד לא יכולה להיות מובנת לשכל האנושי וגם שנראה שיש בה סתירות זה לא נכון זה חיסרון בנו. לכן אנא האמן בה. התאסלם עכשיו.
ושוב נגיב לדבריך: כיצד אתה טוען שהתורה היא תורה אלוקית בזמן שאתה לא מוכיח שכך הדבר? מי אמר שהקב"ה צריך להסביר את התורה לעם? האם אתה אומר זאת מתוך השכל שלך? הרי רק לאחרונה כפרת בשכל של האדם. להאמין מתוך אמונה תמימה? מדוע שלא תפעל כך לגבי האסלאם? הרי מוחמד ידע את כל התורה כולה.
תודה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 16:06 |
|
| |
קדיש,
התורה ניתנה לבני ישראל. אם אתה יהודי, מדוע אתה מתעניין בדת האיסלם? ואם אינך יהודי, מה לך ולתורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 16:13 |
|
| |
מ80, אתה טוען שהתורה ניתנה לבני ישראל בלי שום הוכחה - בפעם המי יודע כמה... האם תוכל להוכיח את הדבר או לא? אתה רק ממשיך את הדיון בלי סוף בלי לענות לשאלה הזאת. אתה מציין מדרשי חז"ל, פסוקים, מציין לספרים שכדאי ללמוד שאין להם כל קשר לשאלותיי ועד עכשיו עם כל ההודעות לא ענית אפילו לשאלה אחת.
וכעת אומר את שלי: התורה ניתנה לבני ישראל, אני יהודי אמנם בל נשכח שלאחר שהיא עברה במסורת הדורות הנבואה הגיעה למוחמד שהיה אחרון הנביאים והוא אמר שיש לקיים את מצוות האסלאם. אם אתה יהודי מדוע לא תתאסלם? הרי זו האמת שמוחמד מסר לנו מפי ה'!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 16:58 |
|
| |
אם אתה יהודי, מדבריך ניכר שאינך יהודי מאמין. לפיכך, תחליט: האם אתה יהודי החפץ לעשות תשובה או יהודי אפיקורוס או יהודי שאין הבדל עבורו בין כל הדתות המאמינות בא-ל אחד?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 18:18 |
|
| |
מ80, אנא אל תתעלם מדבריי ותשיב לדברים.
א. אתה טוען שהתורה ניתנה לבני ישראל בלי שום הוכחה - בפעם המי יודע כמה... האם תוכל להוכיח את הדבר או לא? ב. התורה ניתנה לבני ישראל, אני יהודי אמנם בל נשכח שלאחר שהיא עברה במסורת הדורות הנבואה הגיעה למוחמד שהיה אחרון הנביאים והוא אמר שיש לקיים את מצוות האסלאם. אם אתה יהודי מדוע לא תתאסלם? הרי זו האמת שמוחמד מסר לנו מפי ה'! כך אני אומר בדיוק כמוך רק מעט שונה... אם לא הוכחת שהיהדות אמת אין הבדל בין שאר הדתות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 19:07 |
|
| |
יש אנשים שבשומעם שהתורה מן השמים באים אל יהודים מאמינים ומבקשים מהם הוכחות לוגיות לכך. והיהודים המאמינים מתפלאים איך אפשר בכלל לחשוב שהתורה איננה מן השמים, ואיך יכולה להיות הוכחה לוגית לדבר ה' לבני האדם, ואומרים להם את מסורתם הנאמנה שנמסרה מדור לדור, כדברי חכמי ישראל לדורותיהם: "כל התורה הזו הנמצאת בידינו היום זה היא התורה שניתנה למשה, והגיעה אליו מאת ה' ". ואז אותם אנשים שואלים מדוע להאמין להם ולא לאנשי דת מדתות אחרות הטוענים שתורתם אמת. אז היהודים המאמינים אומרים משה אמת ותורתו אמת כדברי חכמי ישראל לדורותיהם: " תורת משה לא תבטל, ולא תבוא תורה מאת ה' זולתה, ולא יתוסף ולא יגרע ממנה לא בכתוב ולא בפירוש". ואז האנשים הולכים וצוחקים על דבריהם. גם אני אינני יכול לומר לך אלא את מסורתנו הנאמנה, וזה מה שאמרתי לך שוב ושוב. כעת, אתה יכול לבחור לצחוק עלי כמו אותם אנשים ריקים, אולם הגע בנפשך שמא אמת היא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 19:18 |
|
| |
שלום מ80, ישנם יהודים מאמינים שבשומעם שהתורה מן השמים באים אל מוסלמים ואומרים להם שהתורה שלהם אמת ולא של המוסלמים. המוסלמים הצדיקים לא מבינים כיצד היהודים המאמינים אומרים זאת הרי מוחמד הוא אחרון הנביאים והוא ממשיך המסורת וקיבל את דבר ה'.
דבר שני: דבר ה' לבני אדם לא צריך הוכחה לוגית. מה שצריך הוכחה לוגית הוא שאירוע כזה התרחש על ציר זמן ההיסטוריה. לא ביקשתי הוכחה לגוף הדברים שהתרחשו במאורע אלא שהיה מאורע כזה. לכן אל תתחמק לי בכל מיני תירוצים רוחניים למיניהם...
לטעון שהתורה שלנו היא התורה שניתנה מאת ה' שווה לטענה שהתורה הנוצרית היא שניתנה מאת ה'. מה עדיף להאמין? לדעתי הנצרות יותר נוחה...
כעת אחזור ואשאל אותך מה שאני שואל במשך כל הודעה שאתה כותב ולא ענית אף פעם אחת: באותה מידה שאתה טוען שיש לך מסורת אמת, כך טוען המוסלמי. מדוע שאאמין לך ולא למוסלמי הטוען שמוחמד ותורתו אמת?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 20:28 |
|
| |
ההבדל בין האסלאם נצרות ושאר הדתות שבסופו של דבר מגיעים לאדם אחד או סיפור או רעיון. ביהדות הכל נעשה בפרסום לעיני המונים ויש אין ספור מצוות שנועדו לשמר את הזכרון הקולקטיבי של מה שההמונים ראו. קצת קשה לעבוד על עם שלם במשך שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 20:37 |
|
| |
שלום לך, ובכן, להגיע לאדם אחד ולהגיע לקבוצה של אנשים זה אותו דבר עבורי. מדוע כעת אתה משתמש בהגיון ובדרך הוכחה מסויימת להסביר שהיהדות זה הגיוני יותר משאר הדתות? עליך להאמין ללא הוכחה. לא? אפשר להאמין בישו/מוחמד באותה מידה., אין צורך לעבוד על עם שלם במשך שנים, ברגע שמשתילים את התורה לעם, וזה עובר מסורת מאב לבן (בלי ידיעה שמדובר באירוע מושתל) זה תופס עוצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 20:40 |
|
| |
מה זה להשתיל לעם.
אנחנו אצל רופא שיניים ששם לנו שתלים???
תוקן על ידי דייר ב- 16/10/2012 20:40:37
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 20:43 |
|
| |
התורה ניתנה לישראל. לאומות אחרות יש דתות ואמונות שלהן. יהדות איננה דת מסיונרית כנצרות או כאיסלם החפצות שכל העולם יקבל את דתן.
פתחת את האשכול בשאלות אמונה של חברך החפץ לשמור מצוות והיודע שהטוב ביותר זה ללמוד תורה. לא הסברת מדוע הוא חפץ לשמור מצוות או על מה מבוססת ידיעתו שהטוב ביותר זה ללמוד תורה אם איננו מאמין שהתורה ניתנה במעמד הר סיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 20:47 |
|
| |
דייר, אני לא חושב שכאן זה אשכול הבדיחות... אולי טעית. להשתיל/להחדיר תורה לעם יכולה להיות ע"י הכנסת לעם שלם ספר תורה בבת אחת או בשלבים. מה קשה להבין? האם דמגוגיה זו חלט משיטת האמונה שלך?
מ80, אכן התורה ניתנה לישראל ועברה לאחר מכן למוחמד. מדוע א"כ אתה לא מתסאלם? אתה טוען כי התורה ניתנה לישראל - בפעם ה500 כמדומני. שביקשתי הוכחה לא הבאת. אבקש בפעם ה501, האם תוכל להוכיח שהתורה ניתנה לישראל מאת האלוקים? מה זה קשור לדת מסיונרית? היהדות כן מסיונרית יש מצווה לזכות את הרבים ולהפיץ יהדות לאחינו התועים - אין יותר מסיונריות מזאת. גם היהדות דורשת שכל העולם יקיים את 7 המצוות אחרת דינו לגהינם.
זה לא משנה כעת מה חבר שלי חושב. חבר שלי רצה הוכחות למעמד הר סיני. דבר שטרם סיפקת האם תוכל לספק הוכחות למעמד הר סיני?
וכעת שוב נסכם את השאלות וראו כיצד דבר לא השתנה, מ80 פשוט לא עונה לשאלות:
באותה מידה שאתה טוען שיש לך מסורת אמת, כך טוען המוסלמי. מדוע שאאמין לך ולא למוסלמי הטוען שמוחמד ותורתו אמת?
תוקן על ידי Kaddish ב- 16/10/2012 20:46:24
|
|
|
|
|