| נשלח ב-11/10/2012 08:14 |
|
| |
חופשה שנתית
רעיון מטורף שעלה במוחי. העובדים שבינינו זכאים לחופשה שנתית המעוגנת בחוק. החוק מאוד מקפיד על כך וההנחה היא שעובד זקוק, פרט למנוחה השבועית, גם למילוי מצברים ארוך יותר, בדרך כלל פעם או פעמיים בשנה.
האם העבודה הדתית אינה דורשת מנוחה מדי פעם? האם אדם לא יחזור לתפילה ולקיום מצוות רענן יותר אם יינתן לו פסק זמן של שבוע בשנה שבו ניתן לא להתפלל, לא ללמוד בצורה כפייתית, לקום מאוחר בלי לחץ של זמן קריאת שמע וכו'. כמובן שאיני מתיחס לפגיעה בזולת. אולי כדאי גם קצת הקלות כגון לשתות קולה בהכשר של הרב לנדא?
מה דעת החברים?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 09:43 |
|
| |
אני מניח שגם מאשתך אתה מבקש חופשה שנתית מהנאמנות הכפויה עליך שנים רבות כ"כ, אני בטוח שלאחר בילוי עם כמה וכמה נשים אחרות, תדע הרבה יותר להעריך את אשתך היקרה ותחזור אליה רענן ומלא כח!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 09:44 |
|
| |
הדגשתי ללא פגיעה בזולת. הנאנמנות הזו אינה מעייפת אותי. וחוץ מזה, האם בדין תורה יש מושג של בגידת בעל?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 10:03 |
|
| |
| צעג כתב: |  | | וחוץ מזה, האם בדין תורה יש מושג של בגידת בעל? |
|
אמנם לא בתורה, אך ראה "וְזֹאת שֵׁנִית תַּעֲשׂוּ--כַּסּוֹת דִּמְעָה אֶת-מִזְבַּח יְהוָה בְּכִי וַאֲנָקָה מֵאֵין עוֹד פְּנוֹת אֶל-הַמִּנְחָה וְלָקַחַת רָצוֹן מִיֶּדְכֶם: וַאֲמַרְתֶּם עַל-מָה עַל כִּי-יְהוָה הֵעִיד בֵּינְךָ וּבֵין אֵשֶׁת נְעוּרֶיךָ אֲשֶׁר אַתָּה בָּגַדְתָּה בָּהּ וְהִיא חֲבֶרְתְּךָ וְאֵשֶׁת בְּרִיתֶךָ: וְלֹא-אֶחָד עָשָׂה וּשְׁאָר רוּחַ לוֹ וּמָה הָאֶחָד מְבַקֵּשׁ זֶרַע אֱלֹהִים וְנִשְׁמַרְתֶּם בְּרוּחֲכֶם וּבְאֵשֶׁת נְעוּרֶיךָ אַל-יִבְגֹּד: כִּי-שָׂנֵא שַׁלַּח אָמַר יְהוָה אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל וְכִסָּה חָמָס עַל-לְבוּשׁוֹ אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת וְנִשְׁמַרְתֶּם בְּרוּחֲכֶם וְלֹא תִבְגֹּדוּ" (מלאכי ב,יג-טז).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 10:05 |
|
| |
איך תפשר בין המקרא שהבאת לבין ההיתר לשאת שתי נשים? האם נשיאת צרה מותרת וסטוץ' מזדמן אסור?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 10:27 |
|
| |
מי שבגד באשתו - המים המרים לא בודקים אותה, גמ' בסוף סוטה על כל פנים יש איזה פיסקה של הראי"ה קוק בקובץ ב משמונה קבצים. שם כתב שאדם יכול לצאת לטיול אם כבדה עליו העבודה הדתית. וכשפרסמו את הקובץ הנ"ל בספר 'ערפילי טהר' צנזרו את הפיסקה וכתבו: 'טיול רוחני', ושאלתי את הרב שילת שהיה העורך מדוע שינה? וענה לי שכך הורה לו הרב צבי יהודה, ושהוא סבור גם כי זה עומק הפשט. על כל פנים יראה שיש מנוחה ויש חופש. כשאדם יוצא לחופש מהעבודה - לא אכפת להם מה הוא עושה בחופש ובלבד שזה לא יפגע בחזרתו לעבודה. דהיינו אם הוא יילך למסע טראק באינדונזיה ואפשר שיחטפו אותו - אזי הבוס לא יהיה מרוה כיון ששמא ייחטף ולא יוכל לחזור. גם בענייני דת, אם אתה רוצה פריקת עול קטנה - מה תרווי בזה, שתחזור בכוחות מחודשים לדת? הרי עתה העול יהיה כבד יותר. ומאידך גיסא אם תתרענן בסוגיות וספרים שלא הכרת, או שתעסוק במצוות המוזנחות, המכונות בספר חסידים 'מת מצווה' , אז יהיו לך באמת כוחות חדשים. בקיצור: אין עניין החופש הרפייה קצת מהעומס, אלא צבירת כוחות מחודשים ושבירת השגרה. ואעיר לסיום סיפור ששמעתי. בא אדם לריז'נער ואמר לו 'צמתי ארבעים יום ואליהו לא נגלה אליי'. אז ענה לו הריזי'נר 'כשהבעל שם טוב היה נוסע לנסיעות חשובות לא היה עוצר בדרך, וגם הסוסים שלו לא היו עוצרים. וממילא גם לא היו אוכלים, לא הסוסים ולא הבעש"ט, וכשחזרו למקומם - הסוסים רצו לאורווה לאכול, והבעש"ט שב אל מקומו לעסוק בעבודת ה', ועתה עליך לשאול את עצמך, אחרי ארבעים יום שצמת איך ניגשת אל האוכל, כמי שהאוכל אינו מעניין אותו יותר ופרש מהחומריות או שרצת אל האוכל כסוס?'. והנמשל מובן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 10:28 |
|
| |
מי שבגד באשתו - המים המרים לא בודקים אותה, גמ' בסוף סוטה על כל פנים יש איזה פיסקה של הראי"ה קוק בקובץ ב משמונה קבצים. שם כתב שאדם יכול לצאת לטיול אם כבדה עליו העבודה הדתית. וכשפרסמו את הקובץ הנ"ל בספר 'ערפילי טהר' צנזרו את הפיסקה וכתבו: 'טיול רוחני', ושאלתי את הרב שילת שהיה העורך מדוע שינה? וענה לי שכך הורה לו הרב צבי יהודה, ושהוא סבור גם כי זה עומק הפשט. על כל פנים יראה שיש מנוחה ויש חופש. כשאדם יוצא לחופש מהעבודה - לא אכפת להם מה הוא עושה בחופש ובלבד שזה לא יפגע בחזרתו לעבודה. דהיינו אם הוא יילך למסע טראק באינדונזיה ואפשר שיחטפו אותו - אזי הבוס לא יהיה מרוה כיון ששמא ייחטף ולא יוכל לחזור. גם בענייני דת, אם אתה רוצה פריקת עול קטנה - מה תרווי בזה, שתחזור בכוחות מחודשים לדת? הרי עתה העול יהיה כבד יותר. ומאידך גיסא אם תתרענן בסוגיות וספרים שלא הכרת, או שתעסוק במצוות המוזנחות, המכונות בספר חסידים 'מת מצווה' , אז יהיו לך באמת כוחות חדשים. בקיצור: אין עניין החופש הרפייה קצת מהעומס, אלא צבירת כוחות מחודשים ושבירת השגרה. ואעיר לסיום סיפור ששמעתי. בא אדם לריז'נער ואמר לו 'צמתי ארבעים יום ואליהו לא נגלה אליי'. אז ענה לו הריזי'נר 'כשהבעל שם טוב היה נוסע לנסיעות חשובות לא היה עוצר בדרך, וגם הסוסים שלו לא היו עוצרים. וממילא גם לא היו אוכלים, לא הסוסים ולא הבעש"ט, וכשחזרו למקומם - הסוסים רצו לאורווה לאכול, והבעש"ט שב אל מקומו לעסוק בעבודת ה', ועתה עליך לשאול את עצמך, אחרי ארבעים יום שצמת איך ניגשת אל האוכל, כמי שהאוכל אינו מעניין אותו יותר ופרש מהחומריות או שרצת אל האוכל כסוס?'. והנמשל מובן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 10:33 |
|
| |
את מי לא בודקים המים, מי שבעלה בגד בה או מי שבעלה בגד בגבר אחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 10:41 |
|
| |
| צעג כתב: |  | רעיון מטורף שעלה במוחי. העובדים שבינינו זכאים לחופשה שנתית המעוגנת בחוק. החוק מאוד מקפיד על כך וההנחה היא שעובד זקוק, פרט למנוחה השבועית, גם למילוי מצברים ארוך יותר, בדרך כלל פעם או פעמיים בשנה.
האם העבודה הדתית אינה דורשת מנוחה מדי פעם? האם אדם לא יחזור לתפילה ולקיום מצוות רענן יותר אם יינתן לו פסק זמן של שבוע בשנה שבו ניתן לא להתפלל, לא ללמוד בצורה כפייתית, לקום מאוחר בלי לחץ של זמן קריאת שמע וכו'. כמובן שאיני מתיחס לפגיעה בזולת. אולי כדאי גם קצת הקלות כגון לשתות קולה בהכשר של הרב לנדא?
מה דעת החברים? |
|
החיים, באופן כללי, מעייפים. האם לא כדאי לקחת מהם מנוחה מידי פעם? וטוב ללכת אל בית האבל, והחי יתן אל לבו?
אדם לעמל יולד.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 11:05 |
|
| |
אדם לעמל יולד- זה האדם לפני שאכל מעץ הדעת. לאחר שהוא קיבל דעת הסיפור שונה. אלוקים הבין את זאת וקבע לנו חופשה מכל מה שאנחנו רגילים לעשות כל השבוע, אם תשיב משבת רגליך עשות חפציך ודבר דבר. כפי שרבי עקיבא אומר אנחנו צריכים לשפר את מעשי ה'- לכן אנחנו צריכים לשפר להגדיל ולהרחיב את החופשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 11:12 |
|
| |
ובאמת מצינו שתי חופשות שנתיות, בחודשי האביב והסתיו, לקאת הקיץ והחורף הארוכים. שבוע שלם בו אסורות כל מלאכות העוה"ז, הקרויות מלאכת אומן, אלא"כ יש צורך גדול.
וכמדומני שכונת התורה בתאריכים אלו היתה גם לתת ריוח בין הדבקים, להפגש יותר עם המשפחה ולראות עולם, מפנימיותו יותר ממה שאנו רגילים לעשות במשך כל השנה. הרעיון מוכר ותמהני שיש בכלל שאלה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 11:47 |
|
| |
"הרעיון מוכר ותמהני שיש בכלל שאלה"
אתה תמה שיש שאלה כי לא הבנת את השאלה. פותח האשכול התכוון לשאול על חופשה ממצוות יום יומיומיות שמהן אנחנו לא פטורים גם בשני חדשי ה"חופשה" שאתה מתאר.
התשובה שלי לפותח האשכול :מי שמתחיל לחשוב על חופשות מהתענוג הגדול של קירבה אל ה' בקיום המצוות היום יומיות-שיפשפש במעשיו כי הוא נמצא כבר עם רגל אחת בחוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 12:17 |
|
| |
כי הוא נמצא כבר עם רגל אחת בחוץ.
איפה זה בחוץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 12:44 |
|
| |
מה עם מנוחת צהרים? זה מזכיר לי מה שפעם סיפר לי מישהו שחיפש את ר' חיים קנייבסקי בבין הזמנים. אשתו (ז"ל) אמרה למחפש שר' חיים בנופש לרגל בין הזמנים. הוא עבר עם הסטנדר לאחותו, כי שם יש מזגן. נפלא מאד!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 13:05 |
|
| |
ר' מיכי-מנוחת צהריים? עשרות אדמור"ים ראשי ישיבות- וסתם גדויילים. נופשים מדי שנה בשנה למשל כמעט חודש ולפעמים יותר, בהרריה הקרירים של שויצריה- גם ברומניה סלובקיה וצכיה, את זה אני מכיר, ויש הרבה שאני לא מכיר.
בין יתר ההשפעות החיוביות שתרבות יוון תרמה לנו- נמצא גם התובנה- כי נפש בריאה צריכה גוף בריא.
אגב כחסידו של רש"ש פגשתי שם גם את תלמידו ר"י לוצרן
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2012 13:22 |
|
| |
אבל אני מדבר על האנלוגיה לנופש ולמנוחת צהרים, ברוח פותח האשכול. כלומר בצהרים או בקיץ לא לקיים מצוות.
|
|
|
|
|