|
|
| נשלח ב-12/10/2012 09:05 |
|
| |
| מאמרים2 כתב: |  | | אל תמהרו לזלזל יש ביניהן צדיקות גדולות. |
|
בתיך. אין שם שום צדיקות ועובדה שכל גדו"י יוצאים נגד זה. זה לא התמודדות לשים אוהל ולצאת מהבית. יש הילכות צניעות וכל הכבוד למי שמצליח לעמוד בהם במדויק, אבל, לשים של ולהכנס לכת הזויה... הפגם הכי קטן בענין לפי דעתי זה הליכה בחוקות הגויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 09:53 |
|
| |
איך אפשר לשפוט מישהי שלא רואים אותה אם היא צדיקה או לא?
אגב, בכמה מקומות (בעיקר בעדות המזרח או תימן) היו הולכים ככה פעם.. (או מאוד קרוב לזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 10:07 |
|
| |
עצם העובדה שגדולי ישראל יוצאים נגד זה מראה משהו....
הם בדרך כלל לא יוצאים נגד צדיקות....
ובאזורים שהיו הולכים קרוב לזה (קרוב....לא נראה לי שכיסו שם עיניים) זה היה מנהג המקום ומאז עברו הרבה מים בירדן ודברים השתנו.
יש גם אזורים אחרים (יותר בארצות אירופה ) ששם נשים צדקניות לא הלכו עם בגדים מידי צנועים ופחות כיסו ת'ראש.
בקיצור צריך ללכת לפי ההוראות בדורינו ולא להסתכל על דורות קודמים.
אתה יודע מה, אולי יש בהם צידקות אבל הענין של השל והטליבניות לעניות דעתי מראה את ההפך...
תוקן על ידי ה1_ויחידה ב- 12/10/2012 10:09:37
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 11:56 |
|
| |
גדולי ישראל יוצאים נגד העובדה שנשים מתכסות? לא חושב.. איך בכלל הם יכולים לדעת מה הן עושות? הם אולי יוצאים נגד תופעות משניות שקורות לפעמים בכתות האלו בגלל שיש לפעמים חולי נפש שמצטרפים לכתות האלו... (כמו בכל "כת" בלי "תנאי קבלה" כמו ברסלב, חב"ד ועוד..)
נניח והן עושות זאת מרצונן החופשי, מה מפריע לך בזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 13:21 |
|
| |
בעדות המזרח או בתימן
הנשים כיסו את העינים והלכו באפילה?,
מי שהולכת רק עם שאל, שיערב לה,
אבל הבנות שמכסות את עצמן ללא חריץ
אולי שילכו בתוך קופסאת קרטון?
לא חושבת שבקיצוניות,נהיים צדיקים
התורה לא מבקשת מאישה לבטל את קיומה,
תוקן על ידי tamar8 ב- 12/10/2012 13:22:45
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 13:58 |
|
| |
בהחלט היו מקומות שהיו עוטפים את הפנים, כך גם בהרבה מדינות מוסלמיות. זה עניין של תרבות. גם אם לא נהיים צדיקים, כל עוד אין לזה השפעה שלילית מה זה משנה?
בקשר לשורה האחרונה, כמובן שאני מסייג שכל זה בתנאי שזה נעשה מרצון טוב ולא מכפייה או באלימות...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 14:28 |
|
| |
| | |
הגר"ע יוסף - שאל זה פריצות
הרב אברהם יוסף, רב העיר חולון ובנו של הגר"ע התייחס לנושא וסיפר: "אני הפנתי אל אבא שאלה מהי צניעות. למשל אישה שהולכת עם כיסוי ראש, אבל כובע רחב שוליים, כל מי שרק נתקל בה מפנה את הראש. האם זו נקראת צניעות? אמר לי אבי מורי: ודאי שלא.
"שאלתי אותו אם אישה שואלת בגד הכי פשוט בצבע שחור, כחול, אבל בבגד הזה יש נצנצים זוהרים שמושכים את העין. האם זו נקראת צניעות? האם זה לא אותו גדר של בגד אדום? והתשובה היתה, זה אותו גדר.
"שאלתי את אבא: ומה נשתנה השאל שנשים שמות על עצמן והן נראות מוזרות ברחוב, שכל מי שעובר לידן הוא נראה ממש מפנה את הראש, כיוון שזה דבר מוזר? אני עוד לא מדבר על אלה שמכסות את הפנים ברעלות, או על אלה שמלבישות ילדות קטנות.
"הייתי עם אשתי באיזשהו אירוע, ופתאום כמו עדת פינגוונים הופיעו האם עם ארבע בנות, ילדה גדולה ביותר היתה אולי בת 10 וכולן מכוסות. הדברים האלה לא רק שרחוקים מאוד מהצניעות, זה גם לא כבוד האישה.
"שאלתי את מור אבי אז ועמד לידי גם אחי, "מצטטים בשמך כאילו השאל הדבר המומלץ". אמר לי "כנראה שלא הסבירו לי עוד".
הגר"א ברלנד - שאל זה זיוף
בהקלטה מיוחדת שהגיעה לאתר 'בחדרי חרדים', נשמע הרב אומר: "אשה עם שאל בונה בית מקדש של שקר".
|
תוקן על ידי ה1_ויחידה ב- 12/10/2012 14:30:40
תוקן על ידי ה1_ויחידה ב- 12/10/2012 14:31:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 14:34 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | בהחלט היו מקומות שהיו עוטפים את הפנים, כך גם בהרבה מדינות מוסלמיות. זה עניין של תרבות.
גם אם לא נהיים צדיקים, כל עוד אין לזה השפעה שלילית מה זה משנה?
בקשר לשורה האחרונה, כמובן שאני מסייג שכל זה בתנאי שזה נעשה מרצון טוב ולא מכפייה או באלימות... |
|
בימינו, זה מקשר לקבוצה שהיא שלילית מהיסוד. בדר"כ זה לא מתחיל ונגמר עם שאל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 15:29 |
|
| |
מה יש? אני בעד שאל! שיער באישה- ערווה ובכלל אישה היא ערווה אחת גדולה.. בחייאת, אז למה נבראנו??? חתיכת חולים!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 15:40 |
|
| |
עד כמה שאני יודעת
בימים עברו שאל היה פריט אופנתי
לגבי התעטפות מלאה בבגדים-אינני יודעת,
אבל,
הנשים בימינו מתעטפות בסמרטוטים, לא כי בא להן
אלא כי הן חושבות שזה יותר צנוע
עצם המושג אישה=ראוי להשמיד אותו מן העולם!
הן חושבות שעצם קיומן, זה חטא אחד גדול-כמו שכתבה טיע
הן חושבות שמהות האישה=לבושה ולהסתתרות,
זה אפילו לא דרך הנצרות
הן עושות זאת מאידאולגיה מעוות וחסרת מח!
מי שעושה זאת עקב אלרגיה ופחד מקרינת השמש-סבבה,
(אף אחת לא עושה זאת כי בא לה-כי כך הטיפו לה..בכירם בדת השאלים..)
תוקן על ידי tamar8 ב- 12/10/2012 15:41:38
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 15:44 |
|
| |
לשאלת מישי כאן, אם אני חושבת שהן יותר צדיקות ממני, זה ברור לי. צריך להיות רצון מאוד חזק לאישה להיות צנועה עד כדי כך שתכסה את כל כולה..(ההוכחה לכך היא כל התגובות של הבנות כאן שאישה לא צריכה למחוק תצמה וזה).
והשאל הזה, בין אם עם חורים או בלי, עדיף מהחצאיות הקצרות שלי וכו'..
ניראלי גם שכל העניין של צניעות זה שגברים לאט ימשכו אלייך, אני מבטיחה לכם שגברים לא נמשכים מתכריכים שחורים, גם אם זה מושך תשומת לב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 15:46 |
|
| |
מתוקית!!! אישה לא צריכה להתבייש שאלוקים ברא אותה אישה!!!!! היא צריכה להיות צנועה!!לפי מה שמי שברא אותה מבקש ממנה!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 15:52 |
|
| |
תמר, א. קחי את הדברים בצורה נעימה..ניראלי קצת התעצבנת עלי..  ב. כתבת - "הן חושבות שעצם קיומן, זה חטא אחד גדול-כמו שכתבה טיע הן חושבות שמהות האישה=לבושה ולהסתתרות" , את אומרת את זה מידיעה? אני אפעם לא חפרתי באידאולוגיה שלהם, זה מכפיה או משו כזה? ג. איך קמה הכת הזו? לא מרצון חזק להיות צנועות יותר? על כל פנים, הן לא מפריעות לי, אולי טיפה מענייניות אותי..סתם, הדרך שלהם, (זה סתם כי ני נייסנית=))
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 15:53 |
|
| |
הרבנים אומרים ששאל זה הפך הצניעות.
כי שאל מושך הרבה יותר תשומת לב ממישהי מוולף עם צמות ו... (לדוגמא)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2012 15:56 |
|
| |
מתיקית, אני לא נמצאת שם, אבל שוחחתי ארוכות עם 2 משם, זה התחיל ברצון להיות צנועה וגלש וגלש וגלש.. מה שמוכיח שלא סתם נאמר"קדש עצמך במותר לך."
גם לי גם לך יש ניסיונות כולנו רוצות להתחזק בצניעות גם אני לצערי, לא ניראת ממש שרה אימנו אבל צריכם לדעת איפה ומה אלוקים ורצה מאיתנו..
וממש לא התעצבנתי עלייך..
|
|
|
|
|