צריך ללכת לפי דרך המקום , שאל זה לא דרכינו היום.
אבל אמרנו שעוברים נושא..
יאלה נמאס:-)
נשלח ב-14/10/2012 00:14
אדם מה אתה מביא ראיות מזמן הרמב"ם?
שאל זה לא מנהג המקום ולא נוהג בזמננו.
אני צריכה להבין משהו בקשר לתגובות שלך - אתה היית מעוניין שאשתך תלך ברדיד כזה שיכסה את גופה במקרה הטוב, ובגרוע - את כל כולה? (הוי אומר שישארו רק חריצים לעיניים?)
אגב - כל מי שדיבר פה על ערביותת רעולות - צניעות אין שם זה בטוח! לא חסר שם זימה ותולעה בחסות הרעלות וכו וכו
נשלח ב-14/10/2012 00:15
טוב לדעתי לא כדאי לבחור/ה להתחתן נגד רצון ההורים.
אבל כל מקרה צריך להמדד לגופו.
נשלח ב-14/10/2012 00:17
ואיך ההורים צריכים להתנהג? מכירה כמה חסרי לב שלא השתתפו באירוסין \ בחתונת ילדיהם כי זה לא מצא חן בעינים...
נשלח ב-14/10/2012 00:30
אחת_מהישוב כתב:
אדם מה אתה מביא ראיות מזמן הרמב"ם?
שאל זה לא מנהג המקום ולא נוהג בזמננו.
אני צריכה להבין משהו בקשר לתגובות שלך - אתה היית מעוניין שאשתך תלך ברדיד כזה שיכסה את גופה במקרה הטוב, ובגרוע - את כל כולה? (הוי אומר שישארו רק חריצים לעיניים?)
אגב - כל מי שדיבר פה על ערביותת רעולות - צניעות אין שם זה בטוח! לא חסר שם זימה ותולעה בחסות הרעלות וכו וכו
דיברנו על זה שזה לא איסור, אם זה היה איסור היו נוהגים כך פעם? זה גם עונה לך על אשתי, אין לזה קשר אלי, אני פשוט לא אתחתן עם אחת כזאת כמו שאת לא תתחתני עם חסיד תולדות אהרון נניח..
זימה ותולעה? התבלבלת עם רימה ותולעה אולי. וכמובן, את מדברת מהלב, את לא יודעת כמה אחוז בגידות יש שם ופה..
נשלח ב-14/10/2012 00:36
משום מה בוער לי לומר את זה במילים פשוטות..
כן! מה זה ענייננו על נשים שהולכות עם שאל? לא ענייננו! היא חושבת שזה יותר צנוע, שיהיה לה לבריאות!
ואי אפשר לדעת ולקבוע מי יותר צדיק ומי יותר יראה שמים. נקודה.
ועכשיו אני מתקוממת כמו ילדה קטנה ש"בנות לא יודעות את זה"!!!!!
נשלח ב-14/10/2012 00:40
הדורות משתנים, ילד... מה שפעם היה מותר נהפך לאיסור ולהפך והכל נקבע לפי הדור. בגידות יש תמיד על איזה אוכלוסיה אתה מדבר?
נשלח ב-14/10/2012 00:42
ה1_ויחידה כתב:
ואיך ההורים צריכים להתנהג? מכירה כמה חסרי לב שלא השתתפו באירוסין \ בחתונת ילדיהם כי זה לא מצא חן בעינים...
אני מכיר גם כמה כאלו.
זה באמת מוגזם.
השאלה היא איך באמת אמורים הורים להתייחס לדבר הזה? ועד כמה הילדים צריכים להקשיב להורים...
נשלח ב-14/10/2012 00:44
אז מה זה ענייננו אם בחורה לובשת חצאית מידי?? מי קבע מה מידת ירא"ש שלה?? אולי היא מתפללת בכוונה עמוקה יותר מהרבניות בבני ברק?
נשלח ב-14/10/2012 00:44
אז מה זה ענייננו אם בחורה לובשת חצאית מידי?? מי קבע מה מידת ירא"ש שלה?? אולי היא מתפללת בכוונה עמוקה יותר מהרבניות בבני ברק?