| נשלח ב-15/10/2012 11:53 |
|
| |
נכנס לרבי אדם וסיפר כי יש לו כמה מאות לולי תרנגולות. והתרנגולות החלו למות מה לעשות? אמר לו הרבי- תוסיף כוסמת לאוכל שלהם, למחרת בא החסיד וסיפר- רבי זה לא עזר. התרנגולות ממשיכות למות! אז תוסיף עדשים- אמר הרבי. למחרת שוב- רבי זה לא עזר. תוסיף פלפל שחור. יעץ הרבי. זה לא עזר- בכה האיש. אז תוסיף כורכום- יעץ הרבי. רבי כל התרנגולות שלי מתו. אין לי כבר למי להוסיף, בכה האיש. חבל -אמר הרבי- יש לי עוד כמה עצות. לך יש עצות- אבל לי אין תרנגולות. בכה האיש
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 11:58 |
|
| |
שכחת את הסוף!! התרנגולות מתו כדי לתקן את נשמתו של האיש, וכך נחסך ממנו מות אשתו, בתו, חותנתו, פילגשו, וקטיעת שלשת רגליו. האיש בכה, אבל לא ידע מה שראה הרבי בעולמות עליונים!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 12:04 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | כשאדם עסוק בלימודו אסור לו להפסיק לדברי חולין, ראה את דברי רבי מאיר. וכשאדם כל הזמן עסוק בלימודו אין לו ולא יכול להיות לו כמובן, כל ידע בענינים אחרים,
נכנס לרבי אדם וסיפר כי יש לו כמה מאות לולי תרנגולות. והתרנגולות החלו למות מה לעשות?אמר לו הרבי- תוסיף כוסמת לאוכל שלהם,למחרת בא החסיד וסיפר- רבי זה לא עזר. התרנגולות ממשיכות למות!אז תוסיף עדשים- אמר הרבי.למחרת שוב- רבי זה לא עזר.תוסיף פלפל שחור. יעץ הרבי.זה לא עזר- בכה האיש.אז תוסיף כורכום- יעץ הרבי.רבי כל התרנגולות שלי מתו. אין לי כבר למי להוסיף, בכה האיש.חבל -אמר הרבי- יש לי עוד כמה עצות.לך יש עצות- אבל לי אין תרנגולות. בכה האיש |
|
זאת כבר פרשנות שלך, אל תעליל אותה על רש"י.
אכן ליצנות נאה.
תוקן על ידי מעמיקחקר ב- 15/10/2012 12:03:52
תוקן על ידי מעמיקחקר ב- 15/10/2012 12:04:34
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 12:07 |
|
| |
אגב, מה הבעיה של האיש עם התרנגולות, יש כאן הרבה והם מקרקרות חפשי על הברבר, הוא לא יכול לקחת כמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 12:11 |
|
| |
הסוף האמיתי הוא שהרבי קיבל פדיון גדול בשביל ההצלה.
יהודי ישב בסוכה ואשתו הביאה לו את האוכל. בכניסתה לסוכה נתקלה בדופן הסוכה, ושברה את רגלה.
ישב האיש ותמהה- הרי שליחי מצווה אינם ניזוקים, אשתי הרי עשתה מצווה, היתוכן?
פנה לרב ושאל את שאלתו.
השיב לו הרב- בעצם על אשתך נגזר, שתשבור את הראש, אבל בגלל המצווה היא שברה רק את הרגל!
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 15/10/2012 12:13:13
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 12:20 |
|
| |
והיה לו לומר לרבי שבעצם נגזר עליו לקבל פדיון גדול, אבל בגלל המצוה הוא יקבל רק פדיון קטן יותר, וגם ממנו הוא צריל להפריש מעט כדי לשקם את אשתו שניסתה להתאבד (ונגזר עליה להצליח אבל בגלל המצוה היא נכשלה, ותזכה בקרוב לאש"ל בנוה תרצה)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 13:41 |
|
| |
פוגרמי, אכן , החידוש הוא רק שבפועל בדורינו זה הגיע למקומות אבסורדיים , כך שהיה הכרח לעצור את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 18:17 |
|
| |
I do understand that there is a moussag of "daat tora" even on a non-halachique matter. but I fail to see how do we know if this or that rav is a gadol on those area. It is definitly possible that a great possek or great Roch yeshiva will be a good match for certain area and not for others area. please answer in hebrew
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 06:30 |
|
| |
חידה מיהו הרב בעל המשפטים הבאים? ""בתקופה האחרונה שיטה חדשה נולדה בישראל,...שחכמי התורה שמוחם קודש לה'...אינם בני סמכא להורות לעם בבעיות פוליטיות המתחדשות לבקרים, פוסקי הלכות בעגונה ובאיסור אינם בני סמכא לפסוק הלכה למעשה בנוגע יחס ישראל לאומות העולם...הוא ידע את הסכנה הצפויה בהשקפה מזוייפת כמו זו שתיארנו...תפקיד זה קשה מאוד, העם מסרב לשמוע דברינו, ההמון בעט בגדולי ישראל, חשכה שח\ל עם הארצןת צפה ועולה"
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 07:12 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | חידה מיהו הרב בעל המשפטים הבאים? ""בתקופה האחרונה שיטה חדשה נולדה בישראל,...שחכמי התורה שמוחם קודש לה'...אינם בני סמכא להורות לעם בבעיות פוליטיות המתחדשות לבקרים, פוסקי הלכות בעגונה ובאיסור אינם בני סמכא לפסוק הלכה למעשה בנוגע יחס ישראל לאומות העולם...הוא ידע את הסכנה הצפויה בהשקפה מזוייפת כמו זו שתיארנו...תפקיד זה קשה מאוד, העם מסרב לשמוע דברינו, ההמון בעט בגדולי ישראל, חשכה שח\ל עם הארצןת צפה ועולה" |
|
רי"ד סלוייציק מבוסטון בהספדו על ר' חיים עוזר. יש לקרוא את כל הנאום. [קרדיט: גוגל]
|
|
|
|
|