בית פורומים ספרות ועריכה תורנית

ידע או רעיון על מסכת מגילה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2012 22:49 לינק ישיר 
ידע או רעיון על מסכת מגילה

אני עורך חיבור על מסכת מגילה וחפץ לצרף חידושים שלא התפרסמו כראוי של דמות מפורסמת, כדי שתהיה עוד סיבה לשמור את החיבור...
מצאתי בגליונות 'הנאמן' (נז) הגהות של הסטייפלר על הירושלמי-מגילה פרק א, הגליון לא נמצא בהיברבוקס, כך שיש סכוי שזה יהיה קצת חידוש. והנה בקשי:
א) תמוה בעיניי מדוע יש חידושים רק על פרק א, האם יש סכוי שבאיזשהו מקום נשארו החידושים על שאר הפרקים? ואם כן, למי אני אמור לפנות? (יש לי קשר עם מש' קנייבסקי, אבל העדפתי לשאול לפני שאני פונה)
ב) חידושים אלו לא נדפסו בספרים המלקטים מתורתו של הסטייפלר, למרות שבחלקם מובטח שלוקטו מאמריו שבקבצים התורניים, יש סכוי שבתככנות המצויה במחוזותינו גרמו למשהו? (אינני יודע כלום על 'הנאמן', הוא רק נראה לי בטאון חרדי כשר)
ג) למישהו יש רעיון של חידושי חכם-מפורסם אחר? (לא אכפת מגזר, רק שיהיה מפורסם, שהחידושים יהיו פחות או יותר ע"ס המסכת (לא סתם חבורס באויר), שלא יהיו מפורסמים בספר מסודר או כת"י שעולה כסף...)
רוב תודות

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2012 00:16 לינק ישיר 

למה לא לשאול את רח"ק ישירות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2012 01:46 לינק ישיר 

יש לי קשר עם משפחתו של רח"ק, אבל יש סכוי שזה קשור למש' ברזם וכדו', הייתי מעדיף לדעת אם בכלל יש עוד הערות של הסטייפלר על הירושלמי [כי בניגוד לבנו, לא ידוע על קשר שלו עם תלמוד זה], או אם ההערות הנ"ל נדפסו שוב או הושלמו במק"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2012 15:43 לינק ישיר 

מצאתי שכבר נדפסו הדברים בקהילות יעקב (מגילה סי' ו- האות האחרונה וסי' ז הם עוד הערות על הירושלמי פ"ק, שאינם בהנאמן).
אם יש למישהו רעיון אחר של חידושים עמ"ס מגילה [עם הקריטריונים הנ"ל: א.מחבר מפורסם-לא משנה מאיזה מגזר, ב.חידושים מסודרים ע"ס המסכת, ג.לא מפורסמים מספיק-מקובץ תורני/כת"י בלי עלות-שימוש (ד.עדיפות למשהו קצר יחסית)]
רוב תודות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ספרות ועריכה תורנית > ידע או רעיון על מסכת מגילה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext