אני כאן - תופאי, כל הזמן – גם אם לא כותב או מגיב תמיד... אני עוקב...
אתם רואים מצב בו ללא צרה מיוחדת אנשים יבקשו משיח להנהיג אותם? או שאפילו יופיע, יתגלה ויוכיח בדבריו ומעשיו את אמיתותו, יתקבל ע"י כל או רוב הציבור וללא מחלוקת? כל עוד עמ"י רווי בע"ר ונשלט על-ידם – אין כל סיכוי לכך...
בינתיים – אפשר רק להתכונן: כמובן להתחזק ולחזק בתורה, במצוות ובחסד – "על שלושה דברים העולם עומד: על התורה, על העבודה ועל גמילות חסדים" שהם שלושה צדדים של דבר אחד! שזה סוד גדול - והמבין יבין... על הכח האדיר והרווח האישי והכללי של זיכוי הרבים לא ארחיב כאן.
הנה מבחן עצמי לכל יהודי – עד כמה מחובר הוא בנשמתו למקורו: אלה הם 5 עיקרי אמונה, שלא באים חלילה במקום 13 עיקרי האמונה של הרמב"ם – אלא מעין תמצית, המותאמת ומנוסחת לדור זה, ואתם - חברי הפורום הקוראים זאת – יכולים להיות "קבוצת הפיילוט" במבחן זה:
אני מאמין
חמשת עיקרי האמונה לכל בני ובנות ישראל
א. יש בורא לעולם
אני מאמין בקיומו של אלוהים, שהוא העליון, הוא אחד ויחיד, הוא נצחי, אין לו התחלה ולא סוף, הוא הריבון ובורא היקום השולט בטבע ובהסטוריה, הוא י.ה.ו.ה. אלוהי ישראל.
ב. התורה היא אמת ומקורה אלוהי
אני מאמין בתורה הקדושה שמקורה מאלוהים, ולכן היא אמת ודברי הנביאים אמת, וכל הכתוב בה - נכון ומחייב, והיא ניתנה לעם ישראל, שהצטווה ללומדה, לשומרה ולקיימה.
ג. הארץ קדושה וניתנה לנו כארץ יעוד ומולדת
אני מאמין בקדושת ארץ ישראל, בשלמותה, בשייכותה לעם ישראל במצוות בורא עולם, שהקדישה ונתנה כארץ יעוד ומולדת - בלעדית ונצחית - לעם ישראל, וזאת - על פי מצוותו והתורה.
ד. אנחנו עם נבחר
אני מאמין שעם ישראל הוא עם נבחר, אשר הוקם, נחנך ונבחר למלא יעוד ע"י האל, והברית היחודית שלנו עימו - תקפה וקיימת לעולם.
ה. יש לנו יעוד מקודש
אני מאמין ביעודו של עם ישראל בארץ ישראל, על פי תורת ישראל - להקים כאן חברת צדק ותרבות חיים על פי חוקי האל והתורה, תוך בעור הרע והטמא, ודביקות בערך האמת, שתהווה דוגמה ומופת לגויים ותורה דרך ה' לגאולת עולם.
מי שהוא ערברב לא יוכל להדהות עם אף אחד מן העיקרים, רק יהודי/ה עברי/ה בן/בת ישראל יזדהו לפחות עם חלק מן העיקרים (תלוי במידת ועובי הקליפות שיש לו/לה) רק יהודי אמיתי שמחובר בנשמתו למקורו בצורה נקיה (גם אם לא מקיים מסיבות שונות את כל המצוות) יוכל להבין ולהזדהות עם כל חמשת עיקרי אמונה אלה בצורה מלאה ועמוקה. ומי שעושה זאת – "מדליק" בתוכו את חמשת מרכזי התודעה (נפש, רוח, נשמה, חיה ויחידה - נקרא גם צ'אקרות) בצורה שמכינה למה שצפוי בתקופת אחרית הימים שבפתח. ולא ארחיב כעת מעבר לכך.
נזכה לראות גאולה ברחמים בקרוב