| נשלח ב-15/10/2012 13:32 |
|
| |
<< מעבדים עצמם לדעת - דיון >>
אז ככה, לדעתי חלק גדול, אם לא העיקרי ממה שעושה את השיר זה העיבוד, מי לדעתכם המעבדים הטובים ביותר ?
-------- לפי טעמי בשורה הראשונה נמצאים (לא בהכרח לפי סדר זה, אבל בערך):
ישראל לאם, אלי גרסטנר, לייב יעקב ריגלר, שוע פריד ולאחרונה נוסף איאן פרייטור (גיליתי אותו בחדש של בני פרידמן)
מה שמייחד אותם זה המקוריות והעניין שהם יוצרים אצלי בשיר, הם יוצרים 'חידוש' בשיר.....
בשורה השנייה אני מציב את:
מונה רוזנבלום, משה לאופר, דודי קאליש, רובי בנט ונפתלי משה שניצלר שעושים עבודה מעולה ומצוינת, אבל עדיין לא יצא לי לשמוע עיבוד שלהם ויצא לי מהפה WOW ..............
(אולי ההגדרה המדויקת הייתה שורה ראשונה ושורה ראשונה ב', כי הם ממש לא בדרגה שנייה ........)
אח"כ מגיעים כל שאר המעבדים הטובים ואין לי ראש להזכיר.
נ.ב.- כמובן שלא הזכרתי מעבדים מזדמנים במוזיקה החסידית אלא רק את הקבועים שמעבדים די הרבה, ולא הזכרתי למשל את ירון גרשובסקי ואבי סינגולדה שעיבדו כמה שירים ממש טובים
נ.ב.2 - מן הסתם שכחתי איזה 5 מעבדים כלשהם, אתם מוזמנים להזכיר לי.
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 14:50 |
|
| |
מטבעו, האשכול ילווה בהרבה וויכוחים של טעם אישי. אז הנה אני מתחיל :-)
מעבדי הטופ מבחינתי, בסדר יורד, הם: מונה (האחד והיחיד. מי שלא שמע את ה-WOW לא שמע עיבוד שלו מעודו). רובי בנט (מעבד מעולה. 'בזו השעה' מ'בין כך', אם איני טועה; רוב אלבומיו של ליפא; אלבומים אינסטרומנטליים מדהימים, ועוד היד נטויה). לאם (למרות שגם הוא חוזר על עצמו ברמה מסויימת. שוב קלאסי. שוב בראסים). יואלי דיקמן (אני ממש לא סובל את מידד טסה, אבל העיבודים מכפרים על הכול. תקשיבו ל'קול דודי' מ'גדול ה''. וואו) שוע פריד (עבודה מדהימה אצל צודיק ושרולי ורדיגר) דודי קאליש (כמעט לא השתתף בפרוייקטים מכובדים, אבל חובבי הז'אנר הפנים-חסידי יודעים כמה כשרון מסתתר ביצור הזה. גאון בלתי מעורער).
בקבוצה המשנית יהיו: לאופר (רק כי נמאס לי כבר מהתבנית הקבועה: פסנתר פותח ואז מצטרפים מיתרים. באלבום החדש של גרטנר זה ממש מקפיץ - רצועה 4 '- יהי חסדך' ורצועה 5 - 'שהשלום שלו' - נפתחים בדיוק אותו דבר - פסנתר וסטרינגס. כך גם 'כי אלוקים' של מרדכי ב'כולם אהובים', ועוד אינספור שירים. זה ממש נהיה מגוחך) (מצד שני, מי יכול להתכחש ל'בהר המוריה' של האניג, או, ל'חזק' של פריד, מתחילתו ועד סופו?). שניצלער (לא מתבלט במיוחד לשום כיוון). את גרסטנר אני ממש לא מכיר. ריגלר (זכורים לי כמה עיבודים שלו. לא זוכר משהו מדהים במיוחד).
זו פחות או יותר רשימתי הצנועה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 15:00 |
|
| |
את מונה ורובי רציתי לשלב ברשימה הראשונה, אבל כמו שכתבתי, לא התלהבתי מהם כמו מהראשונים.
את יואלי גם אהבתי, אבל הוא מדורג אצלי בהתחלת הרשימה השלישית, הוא מעולה אבל הוא צעיר ויש לו עוד הרבה לאן להתפתח.
לגבי משה לאופר אני ממש מסכים איתך, חוזר על עצמו יותר מדי, הוא מעבד מצוין אבל בצורה רגילה וקבועה (היה מי שאמר את זה באוזני על החצוצרות שמונה רוזנבלום אוהב להכניס בתחילת שירים)
לגבי אלי גרסטנר, כדאי לך להתחיל להכיר אותו למי שלא אוהב את סגנון המוזיקה שלו, הייתי ממליץ להתחיל עם 'תזמורת ישיש' האלבום של דוד שטיין (לא כולו עיבודים של אלי) מנוחה וכמה שזה מפתיע גם האלבומים של אלי לא בדיוק בסגנון שמוכר כסגנון שלו (כלומר, יותר חסידי מאשר ישיבה בויס והחבר'ה, אבל עדיין לא חסידי רגיל) ומביניהם הייתי ממליץ על 'ישיש' כהכי קרוב לחסידי.
תוקן על ידי עטT ב- 15/10/2012 15:02:56
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 17:33 |
|
| |
שכחתם את האנס צימר! סתאאאאאאאאאם ;)
מהש מיוחד בעיבודים של אלי גרסטנר זה העושר האינסטרומנטלי. הוא לא חוסך במשאבים ומשקיע כמו שצריך בדיסקים שהוא מפיק (זו הסיבה העיקרית שאני מבכרת את YBC על פני מקהלות ילדים אחרות) אין אצלו קישקושים באורגן! כדי להתרשם מהעיבודים, הייתי דווקא ממליצה לשמוע עיבודים שלו לשירים מוכרים חפש ביוטיוב הסרטות מחתונות שהוא ניגן בהם (אמור להיות אשכול כזה בפורום גרסטנר). אין שיר שלא משתדרג אחרי שאלי נותן לו את הטון שלו!
יואלי דיקמן הוא מעבד מדהים לדעתי, דוקא בגלל שהוא כזה צעיר! יש לו נתוני פתיחה מצויינים ומבטיחים. הסגנון שלו אמנם יותר בכיוון הקלאסי וצריך להתחבר לזה. לפעמים העיבודים שלו קצת עמוסים מידי, אבל זה עדיף על עיבוד דליל או מבוסס אורגנית.
הייתי מוסיפה גם את אבי טל שבולט בז'אנר האלטרנטיבי : אוריאל מאור (שהעיבודים לשירים שלו הכי מוצלחים לדעתי) אהרון רזאל (ב 'מה עשית היום' הם עשו עבודה מדהימה!!! העיבוד של השיר 'כל כך טוב אלי' ממש מתלבש למילים ולאווירה שהשיר משדר! לדעתי הוא מעביר את המסר של השיר, אפילו יותר מהמילים. יש לציין גם את השירים 'עולה בשביל' ו'מחכה לאור' שעיבד שמוליק דניאל. מחכה לאור היא נכס מוזיקלי בעיניי! אחד השירים שבאמת אמרתי 'וואוו' בעיקר בגלל העיבוד)
וכמובן אודי דוידי - שגם אצלו העיבודים מצויינים, אם כי יש הרבה קטעים שקצת חוזרים על עצמם ונשמעים מאד דומים (השתפר באלבום האחרון).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 17:54 |
|
| |
וויספרס, האנס זימר הוא מלחין ולא מעבד... אם כבר, יש יצירה שלו שאובדה (זו לא טעות) ע״י יוחי או יענקי בריסקמן ברצועה הראשונה של פרוג׳קט אקס 4 עם סמט...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 19:27 |
|
| |
ביקשתי מחבר שלי (לא רשום בפורום) להגיב על האשכול, וזו תגובתו: מונה הוא אחד בעשר דורות ! והעובדה שממנו ועד יואלי דיקמן עברו כ"כ הרבה שנים עד שנולד גאון נוסף ! אני לא אומר שדיקמן הוא ברמה של מונה אבל הוא גדול מאד. לדעתי מונה ראשון ברשימה אחרי ישראל לאם רובי בנט משה לאופא שעשה לא מעט דברים גדולים .יואלי דיקמן ורק אחריהם שוע פריד ושניצלער ודומיהם
תוקן על ידי סטריאו ב- 15/10/2012 23:41:55
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 21:31 |
|
| |
אין מה לומר שהמעבד הגדול (ב-"ה" הידיעה...) הוא מונה רוזנבלום, אפשר לשואל כל מבין במוזיקה והוא יאמר זאת... במקום השני אני מניח את משה לאופר, ולאחריו ישראל לאם, ולאחר מכן יובל סטופל, (כן,כן, למי שלא זוכר את אלבומו האחרון של אברהם פריד...) ואי אפשר לשכוח את הצעיר שבחבורה הלא הוא :יואלי דיקמן, בכל מקרה אם יש למישהו חלוקה בדעות על הרשימה המועדפת שלי אפשר לרשום :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 21:40 |
|
| |
אני חולק, ישראל לאם ודאי ראשון !
ואת שאר דעתי כבר אמרתי בהודעה הראשונה ............
את עיבודיו של סטופל באלבום של פריד די אהבתי, אבל לא יותר מדי, האלבום כולו לא הלהיב אותי במיוחד,אלבום מצוין, אבל רגיל משהו ..........
אני צריך חידוש! משהו מעניין ! משהו מרענן ! משהו מיוחד ! (תמשיכו לבד עם עוד מילים כאלה)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 22:08 |
|
| |
דרך אגב, אביאביהו, ברוך הבא לפורום!
(איך שכחתי קודם ? איזה מן מנהל אני ..........)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 22:15 |
|
| |
דרך אגב שמדברים על עיבודים.... אני רק ישתף אתכם על העיבוד שהכי התלהבתי ממנו לאחרונה (בינתיים..) השיר "ודבקינו" באלבום אמונה של ליפא. אני פעם ראשונה ששמעתי את העיבוד שם וכן את העיבוד של המקהלה פשוט נדהמתי , במיוחד שמקהלהמתחיל את "וכוף את יצרנו..." זה עוצר נשימה ! לי בכל אופן...דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2012 22:34 |
|
| |
ללא ספק ישראל לאם לוקח את המקום הראשון כי הוא באמת מספר 1, אחריו בהפרש זעום מזדנב לו מונה רוזנבלום האיש והחצצורה, שאין ספק שהוא אדם שחי את המוזיקה כל שניה, ואף פגשתם אדם מפזם שירים כל היום כנראה שזה מונה. אתה השאר אינני מכיר מספיק טוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 00:54 |
|
| |
נבחרת המעבדים שלי (בסדר יורד) בתוספת שיר או שניים שהם עיבדו (מבין העיבודים האהובים עלי, כמובן :)
1. אלי גרסטנר - את פניך (החבר'ה), ואהבת (ישיבה בויס)
2. ישראל לאם - בשצף (אברומי פלאם), מקולות (ישיבה בויס)
3. אריה קונסטלר - Fly Away (זאבי קאופמן ואבי אברמ'ס) ממעמקים (אריה קונסטלר)
4. נדב ביטון - אבא של כולם (אלחי רפואה), אתה יודע (רועי ידיד)
5. לייב יעקב ריגלר - Time To Say Good Shabbos, חברים (לב טהור)
6. אבי טל - תפילות (אוריאל מאור) , האלבומים האחרונים של אהרון רזאל ואודי דוידי (בשיתוף איתם)
7. ארי גולדוואג
- שמע ה' (שבת אחים), Finally Here (שבת חברים)
8. נוחי קרון - Ride The Waves (פרחי ניו יורק, יחד עם איצי בולד)
9. רון תיכון - יפיפית (שלשלת), האלבום 'TEK-NOY' (יחד עם אלי גרסטנר)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 02:00 |
|
| |
| whisper_s כתב: |  | | וכמובן אודי דוידי - שגם אצלו העיבודים מצויינים, אם כי יש הרבה קטעים שקצת חוזרים על עצמם ונשמעים מאד דומים (השתפר באלבום האחרון). |
|
בעיה מהותית. דווקא לא הרגשתי שזה השתפר באלבום האחרון. נראה לי שהם מנסים לעבד את השירים כך שבהופעה חיה המוזיקה תישמע בדיוק כמו באלבום.. וחבל, כי זה מאוד מגביל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 02:08 |
|
| |
| Misterניק כתב: |  | | וויספרס, האנס זימר הוא מלחין ולא מעבד... אם כבר, יש יצירה שלו שאובדה (זו לא טעות) ע״י יוחי או יענקי בריסקמן ברצועה הראשונה של פרוג׳קט אקס 4 עם סמט... |
|
צודק. אז עם מי התבלבלתי?
לא זוכרת כרגע.....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 02:10 |
|
| |
אולי יאני?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 02:14 |
|
| |
| עטT כתב: |  |
את עיבודיו של סטופל באלבום של פריד די אהבתי, אבל לא יותר מדי, האלבום כולו לא הלהיב אותי במיוחד,אלבום מצוין, אבל רגיל משהו ..........
|
|
יובל סטופל עיבד את האלבום האחרון של פריד??? אם כן, הוא עשה עבודה גרועה ביותר!!!! יש שם שירים שהעיבוד כזה מבורדק וחסר טעם...... (סליחה, MILKY100)
|
|
|
|
|