|
|
| נשלח ב-18/10/2012 21:25 |
|
| |
הקטע הזה עם הפסנתר כמה שניות לפני שהמקהלה מתחיל לשיר את "וכוף את יצרנו" , זה כנראה רעיון של מאיר אדלר . כי הוא עושה את הקטעים האלה כמעט בכל חתונה שלו... ויכול להיות שזה היה התפקיד שלו בשיר, והשאר יואלי . למרות שזה נשמע קצת מגוחך.... עכשיו שאנחנו מדברים על זה אני נזכר בתמונה הזאת כנראה שזה קשור !
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 13:23 |
|
| |
התמונה בהחלט שייכת לזה. הועלתה מתישהו לפייס של ליפא. אדלר או דיקמן, אחלה עיבוד. יופי של לחן. ביצוע מקסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 20:31 |
|
| |
לגבי מונה.. מה שמיוחד אצלו שאם מקשיבים לשיר שלו גם אחרי שטחנתם אותו עד דק, אבל אם באמת מקשיבים טוב טוב מגלים כל פעם משהוא שלא שמתם לב אליו לפני כן וזה לא מצאתי אצל אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 13:51 |
|
| |
| מוסיקאלי כתב: |  | לגבי מונה.. מה שמיוחד אצלו שאם מקשיבים לשיר שלו גם אחרי שטחנתם אותו עד דק, אבל אם באמת מקשיבים טוב טוב מגלים כל פעם משהוא שלא שמתם לב אליו לפני כן וזה לא מצאתי אצל אחרים. |
|
לעניות דעתי, ככה זה בכל שיר, עם כל עיבוד של כל מעבד. המוסיקה היא אמנות שעומקה בלתי ניתן לתיאור. עם כל שכבה שאתה חושף, אתה מגלה עומק נוסף.
מי שחושב שהגזמתי קצת, ליבי ליבי עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2012 21:34 |
|
| |
מותר לי להגיב?
אוקיי,
א.מונה היה מעבד טוב, בדגש על היה, העיבודים שלו בשנים האחרונות פשוטים, ללא כל עומק, ודי צפויים
ב. משה לאופר גאון. מישהו נתן כאן דוגמא לעיבוד שלו את לשיר "יהי חסדך" של שלומי גרטנר אז נכון שיש את התבנית הקבועה של פסנתר פותח ואז מיתרים (די נמאס) אבל העיבוד עצמו מ-ד-ה-י-ם
ג. יואלי דיקמן בלתי נסבל, פשוט בלתי נסבל, עיבודים זוועתיים, טרחניים, וארוכים יותר מהשיר עצמו הוא פשוט משתלט על השיר, רוצים דוגמא? השיר "ואני בחסדך" של בערי וובר בעעעעעעעעעעעע
ד.דודי קאליש. כישרון ענק חבל שלא שומעים אותו יותר
ה.נפתלי משה שניצלער, יש לו עתיד, עיבודים מקוריים וערבים לאוזן
זהו. עד כאן לעכשיו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2012 01:37 |
|
| |
| לונה_פראק כתב: |  |
ג. יואלי דיקמן בלתי נסבל, פשוט בלתי נסבל, עיבודים זוועתיים, טרחניים, וארוכים יותר מהשיר עצמו הוא פשוט משתלט על השיר, רוצים דוגמא? השיר "ואני בחסדך" של בערי וובר בעעעעעעעעעעעע
|
|
היי הלו !!! אתה לא חושב שאתה מגזים ? נכון שיש את הקטע הזה שלפעמים יואלי מעמיס מאד על השיר. אבל מכאן ועד כל התיאורים האלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2012 19:03 |
|
| |
| לונה_פראק כתב: |  | מותר לי להגיב?
אוקיי, קשה להתייחס לתגובה כזו בסלחנות, אך אתאפק... (אגב, ברוך הבא לפורום!) א.מונה היה מעבד טוב, בדגש על היה, העיבודים שלו בשנים האחרונות פשוטים, ללא כל עומק, ודי צפויים קביעה מגוחכת למדי - ראה המשך בקטע הבא ב. משה לאופר גאון. מישהו נתן כאן דוגמא לעיבוד שלו את לשיר "יהי חסדך" של שלומי גרטנר אז נכון שיש את התבנית הקבועה של פסנתר פותח ואז מיתרים (די נמאס) אבל העיבוד עצמו מ-ד-ה-י-ם אם כבר לאחרונה מישהו ללא עומק וצפוי, זה לאופר. יהי חסדך גאוני? נראה לי שלאופר נתן לנגנים לנגן איך שבא להם... לא שזה לא יפה, אבל הגאונות מסתתרת במקום עלום במיוחד... ג. יואלי דיקמן בלתי נסבל, פשוט בלתי נסבל, עיבודים זוועתיים, טרחניים, וארוכים יותר מהשיר עצמו הוא פשוט משתלט על השיר, רוצים דוגמא? השיר "ואני בחסדך" של בערי וובר בעעעעעעעעעעעע כשאני נדלק על משהו, זה עד הסוף... אין לי בעייה לחפור לאנשים בראש: האלבום 'גדול השם' של טסה גילה לי את דיקמן באור מאיר עוד יותר משהיה עד עתה. גאון, במלוא מובן המילה. משלב כל כלי נגינה אפשרי בפתיחה של כחמישים שניות. בדיוק חשבתי שהוא דוחף חתיכת "ישראל לאם" כל כמה שניות... משלב מוסיקה קלאסית בתוך העיבודים שלו... כשתשמעו על הסימפוניה התשיעית של דיקמן ובערי וועבער, אל תגידו שלא הזהרתי :-) עוד השתלטויות, זוועתיות וטרחנות כאלו והמוסיקה החסידית מתעלה לרמות-על שלא הכרנו...
ד.דודי קאליש. כישרון ענק חבל שלא שומעים אותו יותר יופי, לשם שינוי ניתן להסכים על נקודה זו... ה.נפתלי משה שניצלער, יש לו עתיד, עיבודים מקוריים וערבים לאוזן כנ"ל זהו. עד כאן לעכשיו ושוב כנ"ל |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 13:07 |
|
| |
תרשו לי קצת הגיגים שלא מצאתי להם מקום טוב יותר:
עכשיו עליתי על הנקודה - עיבוד צריך שתהיה בו אמירה. הוא צריך להגיד לי משהו. אני יכולה להסכים עם האמירה הזאת, ואני יכולה לחלוק עליה; אבל עיבוד שלא אומר כלום, שלא מדבר - הוא לא עיבוד, הוא צרמוניה.
תוקן על ידי אידי ב- 20/12/2012 13:10:24
פורום_פרחי_מיאמי_החדש
קומו, אוהדים!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 19:36 |
|
| |
את יכולה להסביר קצת יותר את מה שכתבת יש לך דוגמא כמשל ? אם כבר הקפצת את האשכול אני יוסיף עוד משהוא.. הדבר הכי גרוע לשיר זה כשעיבוד משתלט על השיר ולפעמים אפי' קצת הורס אותו במידה והשיר טוב מעיקרו . במידה והשיר לא משהוא אז אכן לפעמים עיבוד מיוחד וגרנדיוזי יגרום לשומע בכל זאת להקשיב לשיר... בכל אופן מעבד שמתיישב לעבודה צריך לדעת שהשיר הוא העיקר והעיבוד אמור ללוות אותו ולהרים אותו למעלה וזה לפעמים מוקש שמעבדים יכולים ליפול בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2012 13:57 |
|
| |
ובכן, הייתי אומרת שיש עיבודים שניכר עליהם שהמעבד ישב עם השיר, ניסה להתחבר אליו, להרגיש אותו, ולפי זה הוא התאים להם את העיבוד. יש לציין שלא מספיק להרגיש את השיר וכו', אלא יש צורך גם במקצועיות וביכולת שימוש במגוון רחב של כלים - לאו דווקא השגרתיים והסטנדרטיים. קרן יער, למשל, לשיר שהמעבד מרגיש בו חיבור לטבע, או חליל רועים לשיר שהמעבד מרגיש בו כמיהה למרחבים... לעומת זאת, יש עיבודים אחרים - ולצערנו הם הרוב - שעושה רושם שהמעבד לקח את הכלים הפשוטים ביותר, התאים אקורדים לחצוצרות, קצב לתופים, אולי עוד כמה כלים בסגנון - והופ, יצא עיבוד! החיים קלים...
ולמה אתה מתכוון, מוסיקאלי, ב"עיבוד שמשתלט על השיר"?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2012 14:42 |
|
| |
אני טוענת ששיר הוא כמו הצגה.
הלחן הוא העלילה, המילים הן הסקירפט, הזמר הוא השחקן והעיבוד הוא התפאורה.
לחן שלא מביע את המילים יוצר בעצם 'הצגה' משעממת ולא אמינה. ומנגד- גם העלילה המרתקת ביותר - אם היא תהיה כתובה בעילגות, החן שבה ירד. גם בשיר - לחן טוב לשיר עם מילים לא מהוקצעות מאבד הרבה מהטעם שלו.
התפקיד של העיבוד בשיר הוא כמו בהצגה - להכניס לאווירה של הסיפור, ולתת 'תמונת מצב' - היכן מתרחשת העלילה. עיבוד טוב מדגיש תפניות מסוימות בלחן, נותן נופך נוסף למילים - יוצר תפאורה לסיפור המועבר בשיר. לפעמים הנופך הזה מתבטא אפילו בצליל נוסף או צליל מיותר!
אחרון הוא השחקן - שחקן מעביר את העלילה בצורה של הבעות פנים ותנועות גוף. הזמר מעביר את הסיפור בשיר ע"י משחקים בקול ובטונים. בניגוד להצגה שבה השחקן נותל תפקיד משמעותי מאד במידת האיכות שלה (שחקן לא טוב יוציא את כל העניין גם מהעלילה המרתקת ביותר) בשיר זה אחרת - אפשר לזהות פוטנציאל של לחן טוב, גם אם הזמר לא שר אותו בצורה מקצועית או יפה. (אא"כ הוא זייפן / צרחן פטלוגי).
-לא עולות לי דוגמאות כרגע וחבל. אולי בהמשך -
אישית, עוד לא יצא לי לאהוב או להקדיש שמיעה נוספת לשיר שהלחן שלו 'לא משו' אבל החלק הדומיננטי שבו הוא העיבוד.
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 22:04 |
|
| |
מה זה סקריפט?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 23:43 |
|
| |
| אידי כתב: |  | | מה זה סקריפט? |
|
(ש"ע) כתב, כתב יד; מסמך מקורי; עותק; תסריט; קובץ אצווה, קובץ המכיל פקודות למערכת הפעלה (מחשבים) (בבילון) ובהקשר של וויספרס - הטקסט של ההצגה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 00:06 |
|
| |
תודה פסנתר! אם ככה, ב"סקריפט" הכוונה לבחירת המילים המסויימות כדי להביע את המסר - ובמילה אחרת, הסקריפט הוא הסינטקס. (כל אחד והתחום שהוא בא ממנו, וכנגזרת מכך - הטרמינולוגיה שלו... נ"ב - תודה סטריאו! )
תוקן על ידי אידי ב- 26/12/2012 00:22:16
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 00:55 |
|
| |
| אידי כתב: |  | ובכן, הייתי אומרת שיש עיבודים שניכר עליהם שהמעבד ישב עם השיר, ניסה להתחבר אליו, להרגיש אותו, ולפי זה הוא התאים להם את העיבוד. יש לציין שלא מספיק להרגיש את השיר וכו', אלא יש צורך גם במקצועיות וביכולת שימוש במגוון רחב של כלים - לאו דווקא השגרתיים והסטנדרטיים. קרן יער, למשל, לשיר שהמעבד מרגיש בו חיבור לטבע, או חליל רועים לשיר שהמעבד מרגיש בו כמיהה למרחבים...
לעומת זאת, יש עיבודים אחרים - ולצערנו הם הרוב - שעושה רושם שהמעבד לקח את הכלים הפשוטים ביותר, התאים אקורדים לחצוצרות, קצב לתופים, אולי עוד כמה כלים בסגנון - והופ, יצא עיבוד! החיים קלים...
ולמה אתה מתכוון, מוסיקאלי, ב"עיבוד שמשתלט על השיר"? |
|
לפני הכל... whisper_s כתיבה מופלאה נהנתי מאד לקרוא את מה שכתבת על ההקבלה בין שיר להצגה.
אידי: הנה דוגמא "לעיבוד" שמשתלט על השיר, מדובר בשיר "להודות" של יוסף חיים שוואקי,
אז ככה דבר ראשון אני יציין ששמעתי את השיר הרבה פעמים כי אהבתי מאד את מה שהמעבד עשה שם מבחינה מקצועית אבל מה ששומעים שם זה מעבד שאומר הנה אני, בואו תראו איזה מוסיקה יפה אני עושה, השיר עצמו נמצא שם כבדרך אגב, יש שם פתיחה של דקה ועשרים שניות שזאת הגזמה מטורפת שלא מוכרת לי בשיר חסידי. נשמע שכל השיר קיים שם רק עבור העיבוד, ולא העיבוד קיים בגלל שיש פה שיר. ושוב אני מאד נהנתי לשמוע את היצירה המוסיקאלית שהמעבד עשה, והקשבתי לשיר הזה הרבה מעבר למה שאני מקשיב לשיר רגיל, אבל זה לא היה בגלל השיר אלא בגלל היצירה האומנותית שנעשתה שם, לדעתי השיר שהוא חביב כשלעצמו לא קיבל את העיבוד הנכון לו,
הנה קישור לשיר : http://www.youtube.com/watch?v=tyx-dqY6buw
|
|
|
|
|