טוב אז הרבה זמן לא כתבתי אבל יש לי התלבטות שדרשה התייעצות ולכן אני פה... אני בשידוכים כבר משהו כמו שנה ואני בעיקרון נפגשת רק עם אשכנזים ואני רגילה כבר שאומרים לי מה למה ולמי שכנראה לא זוכר אני חוזרת בתשובה...ותגידו מה שתגידו זאת ההחלטה שלי והדיון שלי הוא לא על עצם ההחלטה הזאת אלא... לפני כמה זמן חברה שלי התחתנה וחבר של בעלה רצה להיפגש איתי עכשיו מה הבחור ספרדי אבל מישיבה אשכנזית מסתמא ישר אמרו לו שאני לא מעוניינת כי אני לא נפגשת עם ספרדים ואז החלטתי לבדוק את ההצעה בשביל חברה אחרת ואז ככל שבדקתי יותר איכשהו הסתבר לי שהבחור מאוד מתאים לי...עכשיו הבעיה היא שעניין העדה מאוד משמעותי מבחינתי ואני מפחדת שהסיבה שאני מוכנה להיפגש איתו היא שאני בת 24 והחברות הטובות שלי נשואות כבר ולכן כאילו אני מוכנה "להתפשר".. .ואם זה לא באיזשהו מקום גם ביטחון בקב"ה לומר אני נפגשת רק עם אשכנזים זה יבוא כשזה יבוא אז השאלה האם אני עושה את זה בגלל הסיבות הנכונות או לא והאם גם אם הן לא נכונות בכל זאת להיפגש?
נשלח ב-17/10/2012 01:35
די88 כתב:
ואם זה לא באיזשהו מקום גם ביטחון בקב"ה לומר אני נפגשת רק עם אשכנזים זה יבוא כשזה יבוא
משל לאדם שהייתה לו ודאות רבה כל כך בבורא עד שכאשר עירו הוצפה בשיטפון, הוא סירב לכל עזרה בטענה שהאור יציל אותו. חבר הגיע עם סירה כדי לאסוף אותו, אבל הוא לא עלה עליה. "הבורא יציל אותי", הוא הרגיע את חברו. יום לאחר מכן, הגיע מסוק והוריד חבל הצלה אל האדם הטובע. זו הייתה ההזדמנות האחרונה שלו, אבל האיש עדיין התעקש: "הבורא יציל אותי." בסופו של דבר, הוא טבע.
כאשר פגש האיש את הבורא, הוא זעק בכאב גדול: "מדוע לא הצלת אותי?"
הבורא ענה: " מי אתה חושב שלח לך את הסירה ואת המסוק?"
נשלח ב-17/10/2012 01:37
מה הקשר אדם??? זה לא שהיא לא עושה השתדלות כמו שנשמע מדבריך היא נפגשת,אך רק עם המגזר שמתאים לה.
תוקן על ידי חדשונט ב- 17/10/2012 01:37:22
נשלח ב-17/10/2012 01:39
סליחה על החוצפה.. את אשכנזיה?
נשלח ב-17/10/2012 01:40
אדם יש השתדלות מסויימת... המשל שהבאת מאוד מוכר אבל עדיין אתה לא יודע איפה עובר הגבול בין הביטחון לבין ההשתדלות וזאת בדיוק השאלה פה...
נשלח ב-17/10/2012 01:41
ואולי באיזשהו מקום גם ביטחון בקב"ה לומר אני לא נפגשת בכלל =) ----------------------------------------------- ולא הכי ברור אם את נפגשת או לא.. אז אם כן- שיהיה בהצלחה ! ולפי דעתי זה כלל לא נקרא התפשרות להפגש עם ספרדי, אבל אולי זה בגלל שאני נגועה בענין....:)
קטנה מסתמא שאני אשכנזיה... אם הייתי ספרדיה זה קצת פוסל במומו פוסל
אני רק אומר שאם אחרי 120 תגיעי למעלה ותשאלי "בטחתי כל כך שתשלח לי אשכנזי, למה לא שלחת לי?" הוא יענה "וההוא שהסתפקת בו, מי שלח אותו?"..
נשלח ב-17/10/2012 01:42
אני בוטח שישלח לי מיליארדרית.
אולי בגלל זה אני עדיין רווק...
נשלח ב-17/10/2012 01:45
לא זה לא בגלל זה....
נשלח ב-17/10/2012 01:45
מיליארדרית? לזה אתה שואף? חבל עליך..............=(
נשלח ב-17/10/2012 01:47
לא יודעת, לא ידעתי מה לחשוב.. עדיף לוודא.. =)
נשלח ב-17/10/2012 01:50
נראלי שאם את מרגישה שזה התפשרות אז אל תיפגשי
נשלח ב-17/10/2012 01:55
צדיק, וה1, רשמתי התפשרות במרכאות... כי הכוונה היא התפשרות על דרישות... חס ושלום אין לי שום בעיה עם ספרדים!!
נשלח ב-17/10/2012 01:58
אם אין לך בעיה עם ספרדים........ אז, למה את דורשת שהוא לא יהיה כזה?
נשלח ב-17/10/2012 01:58
אדם, אני לא מסכימה איתך אני מכירה אנשים שהתעקשו על בהירה/רזה/וואטאבר, וזה דברים פחות עקרוניים משייכות לעדה מסוימת שזה אופי מנטלי שונה (בד"כ) והלכות שונות (התעקשו = לא הסכימו בכלל לשמוע במי ועל מי מדובר אם חסר אותו קריטריון!!! ) וזה מה שהם קיבלו ומן הסתם שקיימים גם כאלו שהתעקשו ונשארו רווקים אז אולי זה קצת הכללות מה שאתה אומר או לוידעת מה אבל זה לדעתי לא נכון כי מדובר כאן בענין קצת יותר עקרוני מסירה/מטוס/חבל הצלה זה לא שיש לי מטרה להתחתן ולא משנה איך/עם מי וכו זה משנה+++, זה קובע את סדר והתנהלות החיים, את השייכות, את המקום לו אתה שייך במשל שלך, לטובע הייתה מטרה אחת להינצל וזה לא אמור לשנות לו אם זה במסוק/סירה וכיוצ"ב